The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.05.2021, 09:57
Troche wiecej o naszym nowym zawodniku Mahdioui
https://weszlo.com/2021/05/18/aschra...akow-sylwetka/
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.05.2021, 11:01
wiertar napisał(a):Wyświetl post
Co ....a nie wierzę że mogłeś wymyślić taką teorię najpierw uryga odegrał się na Wiśle, strzelając jej bramki i grając przeciwko Wiśle najlepsze mecze w karierze, a teraz to już wogole zabije Wiśle gwóźdź do trumny bo będzie strzelał specjalnie samoboju i pozorował grę żeby odegrać się jeszcze bardziej Stanisław Lem był przy tobie malutki
Ej! Ja rozumiem że czytelnictwo leży w kraju, wykształcenie to tylko papierek ale nawet przeczytanie "Opowieści o pilocie Pirxie", lektury uzupełniającej w podstawówce wystarczy żeby zrozumieć że Lem nie opisywał swoich urojeń, tylko był pisarzem i myślicielem do bólu logicznym i racjonalnym. Jego powieści zawierają głębokie przemyślenia filozoficzne i humanistyczne więc nie należy jego nazwiska stawiać w takim kontekście.
Jeden z najwybitniejszych polskich pisarzy w historii, znany i doceniany na całym świecie, brak Nobla z literatury ośmieszyło dawno temu tą nagrodę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 18.05.2021, 21:25
Co ...., a teraz to już wogole zabije Wiśle gwóźdź do trumny bo będzie strzelał specjalnie samoboju i pozorował grę żeby odegrać się jeszcze bardziej Stanisław Lem był przy tobie malutki

A i wytłumacz mi jesZcze jak mógł przekładać swoje dobro nad dobro klubu w którym grał? Czyli strzelając Dla Wisły Płock bramki w. Meczu z Wisłą Kraków nie dawał tejże punktów i wygranych spotkań tylko przekładała swój interes nad dobro klubu nie mogę przestać się śmiać
Łot? a skąd wytrzasnąłeś teorie z samobójami?

Nie kumasz - dla niego było ważniejsze jak się zaprezentuje przeciwko nam, a nie żaden wynik Płocka :] Dlaczego w innych meczach nie grał na kompleksie ? Tylko był objeżdzany jak Janicki ? Nie robił tego dla dobra drużyny tylko dla leczenia swoich kompleksów. Wiem, że i tak nie skumasz, więc nie ciągnij tematu

Im bardziej widzę, pokemonów broniących tej łamagi (na dodatek nazwanej przez pokemonów "Wiślakiem") :
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Ty to masz szansę być większą gwiazdą i pośmiewiskiem tego forum od Napoleona
tym bardziej będzie większy pojazd po Pinokiu .

Teraz będzie kumulacja pojazdu w ramach wendety za to, że jebalkiście Rafała do ostatniego meczu - te same patałachy, które jeździły po Boguskim jak po burej s... mają teraz analnego bożka. Obiecuję.

Pisałem na wstępie, że nie chcę bównoburzy z pokemonami zauroczonymi łamagą, która notorycznie nas ośmeiszała (nie bramkami przeciwko nam, a grą u nas). Jest coś takiego jak ekstraklasa .tv - oglądnijcie sobie skróty jak Płock bramki tracił, póki jeszcze są filmy z tego sezonu.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 18.05.2021 o godz. 21:28.

Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 18.05.2021, 21:38
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Nie kumasz - dla niego było ważniejsze jak się zaprezentuje przeciwko nam, a nie żaden wynik Płocka :] Dlaczego w innych meczach nie grał na kompleksie ?
Przecież strzelał bramki nie tylko nam, a najlepszym obrońcą i kapitanem Płocka ostatecznie też nie został dlatego, że mobilizował się tylko na Wisłę

A to, że po pierwsze zorientował się, że potrafi grać głową dopiero jak od nas odszedł (co w sumie jest naszą porażką szkoleniową), a po drugie, że my od paru lat w powietrzu to grać nie potrafimy (co również jest naszą porażką szkoleniową), to zupełnie inna broszka.

Parę lat temu odchodził od nas jako ktoś, z kogo nic już nie miało być w profesjonalnej piłce. Podobno nikt go miał nie chcieć. Pięć lat później okazuje się, że piłkarsko dorósł i gdyby nie barwy, mógłby sobie znaleźć dużo lepsze miejsce niż Wisła. Szacun dla niego, nawet jeżeli nigdy nie będzie na poziomie Głowackiego czy Clebera, najlepszym obrońcą ligi nie zostanie, to i tak jest teraz na poziomie wyżej, niż nasz obecny potencjał. Trochę jak Mączyński wcześniej. Kiedyś za słaby, teraz za dobry.

Tylko niektórzy kibice nie wyrośli z czasów Cupiała i ciągle im się wydaje, że ktoś za słaby na dawny poziom musi być za słaby na to, co jest teraz i będą wybrzydzać, bo popełnia błędy, a i bramki nam strzelał (bo cienko broniliśmy), nie patrząc na to, że w międzyczasie mieliśmy o wiele słabszych piłkarzy.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 18.05.2021, 21:48
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Przecież strzelał bramki nie tylko nam, a najlepszym obrońcą i kapitanem Płocka ostatecznie też nie został dlatego, że mobilizował się tylko na Wisłę
"We will say what time will tell"

Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.05.2021, 21:49
Łot? a skąd wytrzasnąłeś teorie z samobójami?

Nie kumasz - dla niego było ważniejsze jak się zaprezentuje przeciwko nam, a nie żaden wynik Płocka :] Dlaczego w innych meczach nie grał na kompleksie ? Tylko był objeżdzany jak Janicki ? Nie robił tego dla dobra drużyny tylko dla leczenia swoich kompleksów. Wiem, że i tak nie skumasz, więc nie ciągnij tematu

Im bardziej widzę, pokemonów broniących tej łamagi (na dodatek nazwanej przez pokemonów "Wiślakiem") :

tym bardziej będzie większy pojazd po Pinokiu .

Teraz będzie kumulacja pojazdu w ramach wendety za to, że jebalkiście Rafała do ostatniego meczu - te same patałachy, które jeździły po Boguskim jak po burej s... mają teraz analnego bożka. Obiecuję.

Pisałem na wstępie, że nie chcę bównoburzy z pokemonami zauroczonymi łamagą, która notorycznie nas ośmeiszała (nie bramkami przeciwko nam, a grą u nas). Jest coś takiego jak ekstraklasa .tv - oglądnijcie sobie skróty jak Płock bramki tracił, póki jeszcze są filmy z tego sezonu.
Skąd? Z tego samego miejsca co ty teorię że spinal się na nas bo jest kompleksiarzem... Czyli z wyssałem z palca aby pokazać jakie ty wypisujesz tutaj bzdury. Ostatni raz grał u nas kilka sezonów temu przeważnie na zupełnie innej pozycji jak teraz bo na DP. Przez te kilka sezonów chłopak mógł się rozwinąć i zrobił to. Pokaż mi drugiego takiego stopera w Wiśle który w ostatnich 5-6 sezonach wykręcał takie liczby.

Tylko dziwne że to spinanie się nas już mu tak zostało i wcale bym się nie zdziwił że w tym sezonie znajdzie się w top4 na jego pozycji w Lidze. Jak dla mnie jest to poprostu solidny jak na polskie warunki stoper który potrafi dać drużynie bardzo dużo z przodu. Potrafi strzelić w sezonie 6 bramek i dorzucić do tego niemal tyle samo asyst a przypominam ci że jest w stoperem.

Zawsze uważałem cię za pieniacza który pisze bzdury i wymyślą teorię spiskowe, teraz juz widzę że miałem rację.
Nara
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 18.05.2021, 21:57
Pokaż mi drugiego takiego stopera w Wiśle który w ostatnich 5-6 sezonach wykręcał takie liczby.
Jakie liczby? Największej ilości straconych bramek? Czy takie:

Alan Uryga w tym sezonie ma najwięcej pomyłek prowadzących do utraty gola - info z C+

edit:
Bardzo SOLIDNY - taki nie za dobry , nie za słaby - idealny na miejsce 12-14 jak to miało miejsce przez 3 ostatnie sezony w Płocku.
EKSTRAKLASA.TV - Nara
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 18.05.2021 o godz. 22:07.

Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 18.05.2021, 22:17
Nie spinaj się Lucjuszu, ja również nie wiem czemu robisz pojazd z gościa, który nawet jeszcze nie wrócił do nas a już wiesz że będzie chooojowy. W porównaniu do tego co graliśmy ostatnio i patrząc na naszych obrońców to śmiem twierdzić, że będzie tu GWIAZDĄ
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 18.05.2021, 22:56
robert777 napisał(a):Wyświetl post
Nie spinaj się Lucjuszu, ja również nie wiem czemu robisz pojazd z gościa, który nawet jeszcze nie wrócił do nas a już wiesz że będzie chooojowy. W porównaniu do tego co graliśmy ostatnio i patrząc na naszych obrońców to śmiem twierdzić, że będzie tu GWIAZDĄ
Chciałbym bardzo, abyś miał rację i szczerze trzymam za to kciuki.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 19.05.2021 o godz. 14:18.

Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.05.2021, 23:20
Jakie liczby? Największej ilości straconych bramek? Czy takie:

edit:
Bardzo SOLIDNY - taki nie za dobry , nie za słaby - idealny na miejsce 12-14 jak to miało miejsce przez 3 ostatnie sezony w Płocku.
EKSTRAKLASA.TV - Nara

niestety pozbylismy sie kocura jakim byl Klemenz i wszystko pieprzlo
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 19.05.2021, 06:48
ale zasadniczo chyba nie ot chodi czy Alan , jest dobrym czy złym stoperem , a o to czy przystoi pisać o nim per "anal"

moim zdaniem nie
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 19.05.2021, 09:06
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
ale zasadniczo chyba nie ot chodi czy Alan , jest dobrym czy złym stoperem , a o to czy przystoi pisać o nim per "anal"

moim zdaniem nie
Dokładnie . A autorowi tego epitetu (skoro moderator śpi ) wypada chyba zacytować słowa Małeckiego sprzed dekady ...
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.05.2021, 09:20
To ja może- o zgrozo- wezmę w obronę Lucjusza.Niektórym tu nie przeszkadzało i nie widzieli problemu w tym że trener wyzywał zawodników a razi ich przekręcenie imienia i nazwiska przez anonimowego usera.
Ba zachowanie trenera było usprawiedliwiane a np cieszynka Kuby z Kmiecikiem i Boguskim wywoływała obrzydzenie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.05.2021, 12:21
Co znaczy wyzywał? A może nazywał ich popisy... Bez słodkiego pitu pitu
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 19.05.2021, 13:25
krysztal napisał(a):Wyświetl post
To ja może- o zgrozo- wezmę w obronę Lucjusza.Niektórym tu nie przeszkadzało i nie widzieli problemu w tym że trener wyzywał zawodników a razi ich przekręcenie imienia i nazwiska przez anonimowego usera.
Ba zachowanie trenera było usprawiedliwiane a np cieszynka Kuby z Kmiecikiem i Boguskim wywoływała obrzydzenie.
Ciężko usprawiedliwiać lub krytykować Hyballa skoro nawet nie wiemy jak to robił i jakich używał epitetów. Wiemy tylko , że wyzywał. Jeżeli wyzywał od ch.. polaczków itp. to należy go za to krytykować , jeżeli nazywał kogoś leniem to już trudniej podciągnąć to pod wyzywanie.

Z Alan Uryga na Anal Uryna i to jest " przekręcenie" nazwiska ? Piękny eufemizm
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 19.05.2021, 14:09
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post

moim zdaniem nie
Tak samo jak "Messi z Łomży" - wczoraj nawet widziałem takie określenie i to był w sumie "komplement", innych ze względu na szacunek do Rafała nie przytoczę.

ciastek88 napisał(a):Wyświetl post
Z Alan Uryga na Anal Uryna i to jest " przekręcenie" nazwiska ? Piękny eufemizm
Otóż to W sumie z drugiej strony za "BoguCkiego" też niektórzy sie spinali. Tylko przekręcenie Alana wywołuje furię u niektórych tak jak w przypadku obrony Helmuta czy Savica

gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
niestety pozbylismy sie kocura jakim byl Klemenz i wszystko pieprzlo
Nie chciałem już tego wypominać :] Jeszcze skoryguje: nie "pieprzło",a PIEPRZNIE jak Alan będzie grał jak w Płocku. Tak, więc wszystko przed nami.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 19.05.2021 o godz. 14:21.

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 19.05.2021, 14:17
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Co znaczy wyzywał? A może nazywał ich popisy... Bez słodkiego pitu pitu
Czyli zachowanie Kuby było żałosne choć nie wiem co takiego strasznego było w tym że cieszyl się z gola z Kmiecikiem i Boguskim natomiast zachowanie Hyballi jak najbardziej akceptowalne bo przecież według ciebie nie wyzywał-fikołek- tylko nazywał ich popisy.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 19.05.2021, 17:55
Nie ma nic strasznego gdy przed kamerami współwłaściciel, a również piłkarz cieszy się z innym piłkarzem i drugim trenerem którzy obaj są w Wiśle dość długo.

Jest natomiast gdy przed kamerami współwłaściciel, a również piłkarz cieszy się z innym piłkarzem i drugim trenerem którzy obaj są w Wiśle dość długo przy okazji ostentacyjnie olewając trenera który z w/w ludźmi ma konflikt.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 19.05.2021, 19:26
R33 napisał(a):Wyświetl post
Nie ma nic strasznego gdy przed kamerami współwłaściciel, a również piłkarz cieszy się z innym piłkarzem i drugim trenerem którzy obaj są w Wiśle dość długo.

Jest natomiast gdy przed kamerami współwłaściciel, a również piłkarz cieszy się z innym piłkarzem i drugim trenerem którzy obaj są w Wiśle dość długo przy okazji ostentacyjnie olewając trenera który z w/w ludźmi ma konflikt.
Czyli zabronione jest przebiegnięcie obok trenera nie przybijając mu piątki. Straszne...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.05.2021, 19:51
R33 napisał(a):Wyświetl post

2 tygodnie minęły a wy dalej to przeżywacie

W jednym Kuba ma na pewno rację, jest na tyle medialny ze ludzie z każdej bzdury będą nakręcać temat

Chyba nawet fucki Pawełka w stronę kibiców czy wysyłanie kibiców na drugą stronę błon nie były tak długo wałkowane.

No i też nie było portalów społecznościowych które dodatkowo się nakręcają.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.05.2021, 19:54
Alan strzelil w tym sezonie 5 goli i zaliczył 5 asyst. Calkiem niezle jak na 'szrot'.....

A tak na poważnie to zasługuje na prawdziwą szansę na swojej nominalnej pozycji. U nas nigdy jej nie dostał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.05.2021, 19:57
Czyli zabronione jest przebiegnięcie obok trenera nie przybijając mu piątki. Straszne...
Nie jest zabronione, tak jak bekanie w towarzystwie...

Czyli zachowanie Kuby było żałosne choć nie wiem co takiego strasznego było w tym że cieszyl się z gola z Kmiecikiem i Boguskim natomiast zachowanie Hyballi jak najbardziej akceptowalne bo przecież według ciebie nie wyzywał-fikołek- tylko nazywał ich popisy.
Nikt nie wie, tylko medialna nagonka inspirowana przez klub, wtłoczyła niektórym do głów przeświadczenie, że obelgi musiały być potworne, takie chociażby jak "jesteś zerem" brrrrr skóra cierpnie.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 19.05.2021 o godz. 20:04.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 19.05.2021, 20:27
Nie, a jak już tak bardzo chcesz ,,pajacować" to napisze, że nawet jest wskazane ze względu na reżim sanitarny.

Karherop napisał(a):Wyświetl post
2 tygodnie minęły a wy dalej to przeżywacie

(...)

Chyba nawet fucki Pawełka w stronę kibiców czy wysyłanie kibiców na drugą stronę błon nie były tak długo wałkowane.
Były i to dłużej. Poza tym ani Mariusz Pawełek ani Patryk Małecki nie byli współwłaścicielami klubu. Dodatkowo ich zachowanie było bardziej impulsywne i jednorazowe. Zachowanie Błaszczykowskiego było jakby jednym z etapów konfliktu z Hyballą.

Karherop napisał(a):Wyświetl post
No i też nie było portalów społecznościowych które dodatkowo się nakręcają.
Fuck był w 2008 r, a odsyłanie w 2011. Portale społecznościowe były tylko fora jeszcze miały się dobrze stąd dyskusja była głównie tu.
Ostatnio edytowane przez R33 : 19.05.2021 o godz. 20:39.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 19.05.2021, 21:37
Kto tu "pajacuje".Faktycznie już chyba nie ma się o co przyjebać do Błaszczykowskiego że od dwóch tygodni tak niektórych oburza to co zrobił po strzelonej bramce.Dobrze że pogonili juz tego czarodzieja.Jest szansa że do startu nowego sezonu sekta przerzuci się na nowego bożka
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 19.05.2021, 21:44
Jak będzie nim Sobol to się nie przerzuci będzie wylew żali większy niż po zwolnieniu Helmuta.

Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 19.05.2021, 21:56
krysztal napisał(a):
Kto tu "pajacuje".
No Ty. Wyciągając sytuacje z kontekstu, dwukrotnie.

LucjuszWielki napisał(a):
Jak będzie nim Sobol to się nie przerzuci będzie wylew żali większy niż po zwolnieniu Helmuta.
Przyjdzie i tak jak w większości trenerów, gdzieś 2 pierwsze mecze będą średnie lub słabe - będziemy pisać o tym, że błędem było jego zatrudnienie. Kolejne z 5 będzie świetnych - zmieni się narracja w to jaki dobrze trafiliśmy z wyborem, będzie też wzmianka, ze w końcu mamy trenera na lata. Potem będzie spadek z wynikami i rundę zakończmy w okolicach środka tabeli. Na wiosnę nic nie pokażemy i maks. do jesieni przyszłego sezonu już go nie będzie. Częsty scenariusz u nas.
Ostatnio edytowane przez R33 : 19.05.2021 o godz. 21:59.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 19.05.2021, 22:11
W 90% polskich i zagranicznych klubów jest taki scenariusz...
Ddf
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.05.2021, 18:55
Widzę, że jeszcze nie pojawił się temat nowego fit wcielenia Fatosa Beqiraja. Na Twitterze w żartach już jest oczekiwany jako nowy król strzelców
Ale bez żartów trzeba przyznać, że jak ktoś głębiej ogląda mecze to dostrzeże że chłop pojęcie jakieś miał. Jeśli się ogarnął to kto wie... Może coś z niego będzie.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.05.2021, 15:02
'Karpiński dodaje z kolei:

- Dla mnie fakt, że Wiśle udało się go pozyskać za darmo, to sukces, bo z Trenczyna niezwykle rzadko ktoś odchodzi bez odstępnego i w to tak młodym wieku, jak El Mahdioui. To specyfika tego klubu, w którym właścicielem jest Holender, że żyją w znacznym stopniu z transferów. Nie dziwię się zatem, że nie byli specjalnie szczęśliwi, że tracą podstawowego zawodnika, na którym nic nie zarobią. Powtórzę jeszcze raz, tutaj duży plus dla Wisły."
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15636322
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 28.05.2021, 15:15
tylko zeby sie przyjal w naszej koperkowej lidze, nie jeden "dobry" nie dal rady
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów