The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.05.2021, 06:41
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Być może.
Ale prawdą jest to, że jakby nas chcieli wy...ć z e-klapy to by nas już w e-klapie nie było.
Pewnie tak.
Nie byłoby także 3/4 ligi. Bo prawie każdy klub ma większe lub mniejsze problemy.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.05.2021, 07:56
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Mam wrażenie, że o piłce i związanych z nią realiach wiesz dokładnie tyle samo co o LSD...
Obawiam się ze o tym i o tym wiem więcej od ciebie. Produkuj dalej te swoje teorie jak to PZPN zniszczył Hyballę. Jest chociaż trochę śmiechu.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 18.05.2021, 07:57
FraMat napisał(a):Wyświetl post
A gdzie ja tu "pojechałem po polaczkach"?
Stwierdzenie, że Kuba ma najlepsze lata za sobą i nie zrobił niczego pozytywnego w meczu z Piastem jest "pojechaniem"?
To fakt, a nie opinia.

No, ale lepiej lizać się po fi...ach, a wszystko, co polskie jest najlepsze.
Rozczaruję cię: nie jest, nie zawsze.

Jestem patriotą, ale nie mam klapek na oczach,
Ojkofobiczny patriota? Te pojęcia się wykluczają jakbyś nie wiedział

btw
Problem jest bo głównie "nie masz klapek" na oczach gdy chodzi o coś polskiego. Przy cudzoziemszczyźnie staje się ślepy jak przy Hyballi.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.05.2021, 08:35
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ojkofobiczny patriota? Te pojęcia się wykluczają jakbyś nie wiedział

btw
Problem jest bo głównie "nie masz klapek" na oczach gdy chodzi o coś polskiego. Przy cudzoziemszczyźnie staje się ślepy jak przy Hyballi.
Nie znasz mnie, piszesz na podstawie swoich urojeń. Wmówiłeś coś sobie i tym żyjesz. Nie martw się - to można leczyć.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 18.05.2021, 08:37
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Zamknij ryj, szmato.
Kubusiu, to Ty? Nie denerwuj się tak, jesteś już chujowy, zaakceptuj to.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 18.05.2021, 09:00
Forum kibiców Wisły Kraków...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 18.05.2021, 09:18
Nie znasz mnie, piszesz na podstawie swoich urojeń. Wmówiłeś coś sobie i tym żyjesz. Nie martw się - to można leczyć.
Ojkofobie też można leczyć.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 18.05.2021, 10:10
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Forum kibiców Wisły Kraków...
I pomyśleć, że kiedyś największym problemem forum był wydurniający się Pysio
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 18.05.2021, 10:11
Daj mu już spokój . On twierdzi, że nie ma żadnego problemu mimo, że w każdym jego poście musi paść jakieś sformułowanie związane z Hyballą (gegenguru, wariat, gegentoxin itp. itd.).
Wystarczy sprawdzić jego posty. Gość jechał po każdym trenerze.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 18.05.2021 o godz. 10:16.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 18.05.2021, 10:14
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Daj mu już spokój . On twierdzi, że nie ma żadnego problemu mimo, że w każdym jego poście musi paść jakieś sformułowanie związane z Hyballą (gegenguru, wariat, gegentoxin itp. itd.).
Nie używam "wariat".

btw
Świeczkę przed kapliczką swojego idola już zapaliłeś dzisiaj?
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 18.05.2021 o godz. 10:18.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 18.05.2021, 10:20
Nie używam "wariat".
Właśnie użyłeś.

btw
Świeczkę przed kapliczką swojego idola już zapaliłeś dzisiaj?
Jedynym idolem jakiego posiadam jesteś Ty .
Swoją drogą zazdroszczę Ci zero-jedynkowego podejścia do życia . Ale uświadomię Cię. To, że nie jadę z Hyballą nie znaczy, że jestem jego ślepym fanem
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 18.05.2021, 10:29
Właśnie użyłeś.

Jedynym idolem jakiego posiadam jesteś Ty .
Swoją drogą zazdroszczę Ci zero-jedynkowego podejścia do życia . Ale uświadomię Cię. To, że nie jadę z Hyballą nie znaczy, że jestem jego ślepym fanem
1. Wiesz co to jest cytat " " - czy w szkole nie nauczyli?
2. Oceniając mnie już oceniłeś 0 1 - skąd założenie że ja tak oceniam WSZYSTKO? Tylko niektóre rzeczy są białe albo czarne. Większość jest szara. Ale nie wszystko jest szare.

Tak, Hyballa jest tym "złym" dla mnie, dla ciebie jest Idolem gdzie albo na klęczkach, albo wcale. I nie zaprzeczaj. Wypierała się żaba błota.

Btw
Jedna świeczka wystarczy dla Idola? Czy może więcej zapalisz.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 18.05.2021, 11:14
Wiem wiem
Niestety Twój ból wewnętrzny w związku z ... (wybierz sobie jedno ze swoich określeń ) tak bardzo przysłania Ci widzenie świata, że nie zauważyłeś celowości
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 18.05.2021, 11:41
2. Oceniając mnie już oceniłeś 0 1 - skąd założenie że ja tak oceniam WSZYSTKO? Tylko niektóre rzeczy są białe albo czarne. Większość jest szara. Ale nie wszystko jest szare.

Tak, Hyballa jest tym "złym" dla mnie, dla ciebie jest Idolem gdzie albo na klęczkach, albo wcale. I nie zaprzeczaj. Wypierała się żaba błota.

Btw
Być może Hyballa jest aroganckim, toksycznym dupkiem, ale trzeba taż brać pod uwagę inne opcje. Na przykład taką, ze nie jest miły we współżyciu i przy okazji mówi co myśli, między innymi o piłkarzach, którzy są w klubie, a właściwie ich poziomie sportowym. I może dlatego został kozłem ofiarnym, jak Obidziński?

W każdym razie dla mnie jedno jest pewne. Wybierał do gry piłkarzy, którzy w danym momencie byli najlepsi albo przynajmniej zdrowi. I być może, mimo wszystko, dał trochę do myślenia naszej trójce. Co miejmy nadzieję zaowocuje rozsądniejszymi ruchami transferowymi. Jeśli tak, to warto było.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 18.05.2021, 11:52

Btw
Być może Hyballa jest aroganckim, toksycznym dupkiem, ale trzeba taż brać pod uwagę inne opcje. Na przykład taką, ze nie jest miły we współżyciu i przy okazji mówi co myśli, między innymi o piłkarzach, którzy są w klubie, a właściwie ich poziomie sportowym. I może dlatego został kozłem ofiarnym, jak Obidziński?

W każdym razie dla mnie jedno jest pewne. Wybierał do gry piłkarzy, którzy w danym momencie byli najlepsi albo przynajmniej zdrowi. I być może, mimo wszystko, dał trochę do myślenia naszej trójce. Co miejmy nadzieję zaowocuje rozsądniejszymi ruchami transferowymi. Jeśli tak, to warto było.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 18.05.2021, 11:57
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Być może Hyballa jest aroganckim, toksycznym dupkiem, ale trzeba taż brać pod uwagę inne opcje. Na przykład taką, ze nie jest miły we współżyciu i przy okazji mówi co myśli, między innymi o piłkarzach, którzy są w klubie, a właściwie ich poziomie sportowym.
Wiesz, to trochę tak, jakby obrażał się na otaczającą rzeczywistość. No piłkarze są tacy, jacy są. Trener pracuje z tym, co ma, a nie z tym, co chciałby mieć, ale nie ma.

Nawet Koeman przychodząc do Barcelony musiał brać poprawkę na to, jaką kadrę ma do dyspozycji i jakie możliwości transferowe będzie miał w trakcie pracy, a nie to, na jakich piłkarzy "zasługuje" klub taki jak Barca.

Hyballa nie popatrzył sobie w ogóle na drużynę, którą negocjował poprowadzić czy przez przypadek obejrzał filmiki z meczami dream teamu Henry'ego sprzed lat zanim podjął decyzję o przyjściu do Wisły?

Z drugiej strony - jeżeli wylądował w takiej drużynie z takim poziomem sportowym, to... może on też jednak nie jest trenerem z jakiegoś mitycznego poziomu, nawet jeżeli trenował juniorów BVB. Kiedyś tam. Ciekawe czy by się obraził jakby mu, nie wiem, jakiś Kmiecik tak powiedział?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.05.2021, 12:15
Ojkofobie też można leczyć.
A ty już zdiagnozowałeś przez klawiaturę. Idźze, idźze bajoku jeden
Dla mnie EOT
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.05.2021, 12:26
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Wiesz, to trochę tak, jakby obrażał się na otaczającą rzeczywistość. No piłkarze są tacy, jacy są. Trener pracuje z tym, co ma, a nie z tym, co chciałby mieć, ale nie ma.

Nawet Koeman przychodząc do Barcelony musiał brać poprawkę na to, jaką kadrę ma do dyspozycji i jakie możliwości transferowe będzie miał w trakcie pracy, a nie to, na jakich piłkarzy "zasługuje" klub taki jak Barca.

Hyballa nie popatrzył sobie w ogóle na drużynę, którą negocjował poprowadzić czy przez przypadek obejrzał filmiki z meczami dream teamu Henry'ego sprzed lat zanim podjął decyzję o przyjściu do Wisły?

Z drugiej strony - jeżeli wylądował w takiej drużynie z takim poziomem sportowym, to... może on też jednak nie jest trenerem z jakiegoś mitycznego poziomu, nawet jeżeli trenował juniorów BVB. Kiedyś tam. Ciekawe czy by się obraził jakby mu, nie wiem, jakiś Kmiecik tak powiedział?
A ską miał wiedzieć że to takie ogóry? Ktoś słyszał wcześniej o Mawutorze?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 18.05.2021, 12:31
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A ską miał wiedzieć że to takie ogóry? Ktoś słyszał wcześniej o Mawutorze?
Mawutor to akurat przychodził jak już Hyballa był w klubie dwa miesiące, więc pewnie miał okazję go poznać wcześniej niż my. Ale Boguskiego, Silvę et consortes to mógł sobie obejrzeć przed podjęciem decyzji. Wielokrotnie.

No chyba że podjął decyzję na chybił trafił, po telefonicznej rozmowie z Kubą.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.05.2021, 12:43
Miał na to jeden dzień. Może dwa i przyjechał bez trzęsienia portkami jak inni przed derbami legią i lechem. Zgodził się w ciemno, bo pewnie miał obiecane, że będzie decyzyjny. A jak się okazało ważniejsze było jajeczko...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.05.2021, 13:12
Mawutor to akurat przychodził jak już Hyballa był w klubie dwa miesiące, więc pewnie miał okazję go poznać wcześniej niż my. Ale Boguskiego, Silvę et consortes to mógł sobie obejrzeć przed podjęciem decyzji. Wielokrotnie.

No chyba że podjął decyzję na chybił trafił, po telefonicznej rozmowie z Kubą.
Przecież przejmował drużynę w trakcie rundy, na wariata - czyli klasycznie u nas. Nikt spoza tej ligi nie kojarzy tych ogórów, może poza Błaszczykowskim i Borucem którzy grają sobie hobbystycznie na koniec kariery.
Zanim nie przeprowadzi z nimi treningów, nie wprowadzi ich ma odpowiedni poziom fizyczny (za Skowronka zdychali po 60 minutach co nie jest normalne) skąd ma wiedzieć kto w tej zbieraninie jest piłkarzem?
No i traf chciał że piłkarzy było tylko kilku.

Zresztą śmieszy mnie bicie piany nad tym jak to Hybala nie doceniał tego co miał skoro klub z nikim nie przedłuża kontraktów. Skoro Boguski taki super - czemu odchodzi?
Mieliśmy skład parodystów i emerytów, kogo się dało Niemiec zastępował w miarę zdolnymi juniorami, tych którzy stanowili zagrożenie z tyłu nie dając nic z przodu (jak Silva i Chuca) odesłał na trybuny. Z tego że zamiast Silvy czy Boguskiego grał Starzyński, że wprowadził de facto 3 nowych juniorów klub już ma korzyści finansowe, a może za jakiś czas będą większe. I to jest największy zysk z zatrudnienia Hybali, obok utrzymania. Zamiast dawać na prawą Boguskiego - całe mecze zagrał tam Gruszkowski. Źle?

Mamy aktualnie 5 juniorów do gry w przyszłym sezonie - zakładając że już teraz nie sprzedamy Plewki. Trzech z nich faktycznie dobrze się zapowiada (Szoty to zapchajdziury). Serio Hybala tak źle zarządzał kadrą? Czy może właśnie robił to dobrze, z myślą o przyszłości?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.05.2021 o godz. 13:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 18.05.2021, 13:58

Nie chodzi o mityczny poziom. Czym innym jest też słyszeć opowieści o klubie, a czym innym przerobić wiele rzeczy na własnej skórze. Jest możliwe, ze nasza słabość w praktyce przerosła jego oczekiwania, co z kolei napędzało frustrację. Frustracja + trudny charakter = wybuch. To oczywiście go nie tłumaczy, jeśli przekroczył pewne granice. Oczywiście tego nie wiemy, bo znamy tylko jedną opowieść. Wolałbym, żeby było jak w Rashomonie.

Hyballi już tutaj nie ma. Mam nadzieję, ze z tej lekcji Kuba i inni wyciągną jakieś wnioski, nie tylko dotyczące trenera, ale rzeczywistego potencjału klubu. A może już wyciągnęli, bo klub opuściło 8 ławkowych, z których żaden nie odegrał istotnej roli w Wiśle. Przepraszam, może poza Burym, który przynajmniej grał regularnie.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.05.2021, 14:02
O jakiej przyszłości?Przecież jak tylko dostał by lepszych zawodników to młodzi zostali by odstrzeleni.Skąd ta pewność? Wystarczy przytoczyć wypowiedż dyrektora sportowego DAC
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 18.05.2021, 14:09
Tak tak, Hyballa dobrodusznie wziął klub przed derbami bo taki "odważny". A może tak zdesperowany po tym jak go po 7 meczach odstrzelił NAC Breda że naobiecywał gruszek na wierzbie naszym włodarzom i był w 2 dni w Krk? Nie jest to jakiś znowu wielki zarzut, ludzie dla pieniędzy robią różne rzeczy. Ale nie łykam tego że był "odważny", raczej zdesperowany pół roczną przerwą w pracy i nawet pewnie nie zdążył pooglądać kim ma grać. No ale byli inni chętni i nie mógł dać się wyprzedzić.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 18.05.2021, 14:29
Tak tak, Hyballa dobrodusznie wziął klub przed derbami bo taki "odważny". A może tak zdesperowany po tym jak go po 7 meczach odstrzelił NAC Breda że naobiecywał gruszek na wierzbie naszym włodarzom i był w 2 dni w Krk? Nie jest to jakiś znowu wielki zarzut, ludzie dla pieniędzy robią różne rzeczy. Ale nie łykam tego że był "odważny", raczej zdesperowany pół roczną przerwą w pracy i nawet pewnie nie zdążył pooglądać kim ma grać. No ale byli inni chętni i nie mógł dać się wyprzedzić.
Ogryzku jeśli jest tak jak twierdzisz to nasz zarząd się skompromitował i dał naciągnąć niczym stare baby na prezentacji garnków lub pościeli.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.05.2021, 16:50
Ogryzku jeśli jest tak jak twierdzisz to nasz zarząd się skompromitował i dał naciągnąć niczym stare baby na prezentacji garnków lub pościeli.
A to akurat patrząc na chociażby skuteczność transferową nie jest takie science fiction
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.05.2021, 17:35
Hyballa jest showmanem i latwo mi jest wyobrazic sobie ze umie dobrze sie sprzedac potencjalnym pracodawcom. Pierwsze miesiace pracy mial dobre ale szybko sie wypalil i nie byl przygotowany na kryzys. W miedzyczasie za duzo ludzi zrazil do siebie i tutaj jest jego pieta achillesa. Praca z kims kto nonstop kapie sie w goracej wodzie zacznie sie robic meczaca dla wiekszosci osob a gadanie ze pilkarze sa szrotem i to ich wina to jest jakis zart. Przychodzisz do 15 druzyny w 30 lidze w Europie tak wiec jest oczywiste ze masz do czynienia z peryferiamy profesjonalnej pilki i tez powinienies sie zapytac siebe ze jezeli jestem taki dobry to co ja robie w takim klubie po 15 latach trenerki?
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 18.05.2021, 19:14
A ktoś, nieważne czy ze zwolenników, czy z przeciwników Hyballi, uważa inaczej?
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 18.05.2021, 19:26
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Przecież przejmował drużynę w trakcie rundy, na wariata - czyli klasycznie u nas.
To są dwie różne rzeczy. Akurat na moment faktycznego przejęcia drużyny parcia nie było, bo wszyscy, łącznie z zarządem, zakładali, że te trzy mecze do końca rundy poprowadzą tymczasowi Jop/Kmiecik bo pewnie nikt nie zgodzi się na przejęcie drużyny w takim momencie. To sam Hyballa postanowił pokazać jaja i poprowadzić zespół w derbach po jednym treningu. I pokazał, tego mu nie można odmówić, choć z perspektywy ciężko już mieć pewność czego to było objawem, czy aby na pewno trzeźwej oceny rzeczywistości.

Wiadomo, że obserwacje trwały wcześniej i rozmowy z kandydatami zapewne też. Wiadomo też, że Skowronek zanim wyleciał już był na cenzurowanym, a na koniec dostał nawet jakieś ultimatum, więc rozmowy musiały trwać wcześniej, zwłaszcza że z przecieków medialnych wynikało, że było paru innych trenerów, z którymi się kontaktowaliśmy. To wszystko raczej nie wydarzyło się tego samego, jednego dnia.

Choć oczywiście mityczny pion sportowy (czyli te kilka osób, niekoniecznie znające się na ocenach i decyzjach sportowych, które rzeczywiście ostatecznie oceniały i decydowały, wliczając do tego "kilka" zapewne trio, Dawida i Bałazińskiego) nie odrobił zadania domowego i ostatecznie dostał ze swojej pracy "mierną" na świadectwo (przejście do następnej klasy jednak było i nie ma co im tego odbierać).
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 18.05.2021, 20:43
A ktoś, nieważne czy ze zwolenników, czy z przeciwników Hyballi, uważa inaczej?
Myśle że jest tu spore grono osób, które winę w tej sytuacji widzi tylko po jednej stronie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów