|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Obawiam się ze o tym i o tym wiem więcej od ciebie. Produkuj dalej te swoje teorie jak to PZPN zniszczył Hyballę. Jest chociaż trochę śmiechu.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() btw Problem jest bo głównie "nie masz klapek" na oczach gdy chodzi o coś polskiego. Przy cudzoziemszczyźnie staje się ślepy jak przy Hyballi. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie znasz mnie, piszesz na podstawie swoich urojeń. Wmówiłeś coś sobie i tym żyjesz. Nie martw się - to można leczyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Kubusiu, to Ty? Nie denerwuj się tak, jesteś już chujowy, zaakceptuj to.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Forum kibiców Wisły Kraków...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ojkofobie też można leczyć.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
I pomyśleć, że kiedyś największym problemem forum był wydurniający się Pysio
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Wystarczy sprawdzić jego posty. Gość jechał po każdym trenerze.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 18.05.2021 o godz. 10:16.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
btw Świeczkę przed kapliczką swojego idola już zapaliłeś dzisiaj?
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 18.05.2021 o godz. 10:18.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie użyłeś.
Jedynym idolem jakiego posiadam jesteś Ty .Swoją drogą zazdroszczę Ci zero-jedynkowego podejścia do życia . Ale uświadomię Cię. To, że nie jadę z Hyballą nie znaczy, że jestem jego ślepym fanem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
2. Oceniając mnie już oceniłeś 0 1 - skąd założenie że ja tak oceniam WSZYSTKO? Tylko niektóre rzeczy są białe albo czarne. Większość jest szara. Ale nie wszystko jest szare. Tak, Hyballa jest tym "złym" dla mnie, dla ciebie jest Idolem gdzie albo na klęczkach, albo wcale. I nie zaprzeczaj. Wypierała się żaba błota. Btw Jedna świeczka wystarczy dla Idola? Czy może więcej zapalisz. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem wiem
![]() Niestety Twój ból wewnętrzny w związku z ... (wybierz sobie jedno ze swoich określeń ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
W każdym razie dla mnie jedno jest pewne. Wybierał do gry piłkarzy, którzy w danym momencie byli najlepsi albo przynajmniej zdrowi. I być może, mimo wszystko, dał trochę do myślenia naszej trójce. Co miejmy nadzieję zaowocuje rozsądniejszymi ruchami transferowymi. Jeśli tak, to warto było. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W każdym razie dla mnie jedno jest pewne. Wybierał do gry piłkarzy, którzy w danym momencie byli najlepsi albo przynajmniej zdrowi. I być może, mimo wszystko, dał trochę do myślenia naszej trójce. Co miejmy nadzieję zaowocuje rozsądniejszymi ruchami transferowymi. Jeśli tak, to warto było. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Nawet Koeman przychodząc do Barcelony musiał brać poprawkę na to, jaką kadrę ma do dyspozycji i jakie możliwości transferowe będzie miał w trakcie pracy, a nie to, na jakich piłkarzy "zasługuje" klub taki jak Barca. Hyballa nie popatrzył sobie w ogóle na drużynę, którą negocjował poprowadzić czy przez przypadek obejrzał filmiki z meczami dream teamu Henry'ego sprzed lat zanim podjął decyzję o przyjściu do Wisły? ![]() Z drugiej strony - jeżeli wylądował w takiej drużynie z takim poziomem sportowym, to... może on też jednak nie jest trenerem z jakiegoś mitycznego poziomu, nawet jeżeli trenował juniorów BVB. Kiedyś tam. Ciekawe czy by się obraził jakby mu, nie wiem, jakiś Kmiecik tak powiedział? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
A ty już zdiagnozowałeś przez klawiaturę. Idźze, idźze bajoku jeden
Dla mnie EOT |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mawutor to akurat przychodził jak już Hyballa był w klubie dwa miesiące, więc pewnie miał okazję go poznać wcześniej niż my. Ale Boguskiego, Silvę et consortes to mógł sobie obejrzeć przed podjęciem decyzji. Wielokrotnie.
No chyba że podjął decyzję na chybił trafił, po telefonicznej rozmowie z Kubą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Miał na to jeden dzień. Może dwa i przyjechał bez trzęsienia portkami jak inni przed derbami legią i lechem. Zgodził się w ciemno, bo pewnie miał obiecane, że będzie decyzyjny. A jak się okazało ważniejsze było jajeczko...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Zanim nie przeprowadzi z nimi treningów, nie wprowadzi ich ma odpowiedni poziom fizyczny (za Skowronka zdychali po 60 minutach co nie jest normalne) skąd ma wiedzieć kto w tej zbieraninie jest piłkarzem? No i traf chciał że piłkarzy było tylko kilku. Zresztą śmieszy mnie bicie piany nad tym jak to Hybala nie doceniał tego co miał skoro klub z nikim nie przedłuża kontraktów. Skoro Boguski taki super - czemu odchodzi? Mieliśmy skład parodystów i emerytów, kogo się dało Niemiec zastępował w miarę zdolnymi juniorami, tych którzy stanowili zagrożenie z tyłu nie dając nic z przodu (jak Silva i Chuca) odesłał na trybuny. Z tego że zamiast Silvy czy Boguskiego grał Starzyński, że wprowadził de facto 3 nowych juniorów klub już ma korzyści finansowe, a może za jakiś czas będą większe. I to jest największy zysk z zatrudnienia Hybali, obok utrzymania. Zamiast dawać na prawą Boguskiego - całe mecze zagrał tam Gruszkowski. Źle? Mamy aktualnie 5 juniorów do gry w przyszłym sezonie - zakładając że już teraz nie sprzedamy Plewki. Trzech z nich faktycznie dobrze się zapowiada (Szoty to zapchajdziury). Serio Hybala tak źle zarządzał kadrą? Czy może właśnie robił to dobrze, z myślą o przyszłości?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.05.2021 o godz. 13:21.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Hyballi już tutaj nie ma. Mam nadzieję, ze z tej lekcji Kuba i inni wyciągną jakieś wnioski, nie tylko dotyczące trenera, ale rzeczywistego potencjału klubu. A może już wyciągnęli, bo klub opuściło 8 ławkowych, z których żaden nie odegrał istotnej roli w Wiśle. Przepraszam, może poza Burym, który przynajmniej grał regularnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Online |
|
|
O jakiej przyszłości?Przecież jak tylko dostał by lepszych zawodników to młodzi zostali by odstrzeleni.Skąd ta pewność? Wystarczy przytoczyć wypowiedż dyrektora sportowego DAC
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak tak, Hyballa dobrodusznie wziął klub przed derbami bo taki "odważny". A może tak zdesperowany po tym jak go po 7 meczach odstrzelił NAC Breda że naobiecywał gruszek na wierzbie naszym włodarzom i był w 2 dni w Krk? Nie jest to jakiś znowu wielki zarzut, ludzie dla pieniędzy robią różne rzeczy. Ale nie łykam tego że był "odważny", raczej zdesperowany pół roczną przerwą w pracy i nawet pewnie nie zdążył pooglądać kim ma grać. No ale byli inni chętni i nie mógł dać się wyprzedzić.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Hyballa jest showmanem i latwo mi jest wyobrazic sobie ze umie dobrze sie sprzedac potencjalnym pracodawcom. Pierwsze miesiace pracy mial dobre ale szybko sie wypalil i nie byl przygotowany na kryzys. W miedzyczasie za duzo ludzi zrazil do siebie i tutaj jest jego pieta achillesa. Praca z kims kto nonstop kapie sie w goracej wodzie zacznie sie robic meczaca dla wiekszosci osob a gadanie ze pilkarze sa szrotem i to ich wina to jest jakis zart. Przychodzisz do 15 druzyny w 30 lidze w Europie tak wiec jest oczywiste ze masz do czynienia z peryferiamy profesjonalnej pilki i tez powinienies sie zapytac siebe ze jezeli jestem taki dobry to co ja robie w takim klubie po 15 latach trenerki?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A ktoś, nieważne czy ze zwolenników, czy z przeciwników Hyballi, uważa inaczej?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To są dwie różne rzeczy. Akurat na moment faktycznego przejęcia drużyny parcia nie było, bo wszyscy, łącznie z zarządem, zakładali, że te trzy mecze do końca rundy poprowadzą tymczasowi Jop/Kmiecik bo pewnie nikt nie zgodzi się na przejęcie drużyny w takim momencie. To sam Hyballa postanowił pokazać jaja i poprowadzić zespół w derbach po jednym treningu. I pokazał, tego mu nie można odmówić, choć z perspektywy ciężko już mieć pewność czego to było objawem, czy aby na pewno trzeźwej oceny rzeczywistości.
Wiadomo, że obserwacje trwały wcześniej i rozmowy z kandydatami zapewne też. Wiadomo też, że Skowronek zanim wyleciał już był na cenzurowanym, a na koniec dostał nawet jakieś ultimatum, więc rozmowy musiały trwać wcześniej, zwłaszcza że z przecieków medialnych wynikało, że było paru innych trenerów, z którymi się kontaktowaliśmy. To wszystko raczej nie wydarzyło się tego samego, jednego dnia. Choć oczywiście mityczny pion sportowy (czyli te kilka osób, niekoniecznie znające się na ocenach i decyzjach sportowych, które rzeczywiście ostatecznie oceniały i decydowały, wliczając do tego "kilka" zapewne trio, Dawida i Bałazińskiego) nie odrobił zadania domowego i ostatecznie dostał ze swojej pracy "mierną" na świadectwo (przejście do następnej klasy jednak było i nie ma co im tego odbierać). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|