|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Widzę, że wyrok już został wydany na podstawie dwóch transparentów i wpisu Bashy na Instagramie
Jeżeli Hyballa zostanie zwolniony to potwierdzi, że ten klub jest zarządzany przez totalnych amatorów, którzy nie mają pojęcia o prowadzeniu klubu- sprawa Buksy, niewypały transferowe, teraz zwolnienie Hyballi. Nie mój cyrk i nie moje małpy, ale szkoda, że zamiast na wzmocnienie prawie 1,5 miliona złotych pójdzie na zapłatę dla trenera i jego sztabu. ![]()
Gegenpressing!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() Klub od lat jest zarządzany jak jest, ale akurat zwolnienie Hyballi nie jest żadnym wyznacznikiem/testem. Testem będzie - jeśli nie Hyballa to co w zamian i czy poprawią się wyniki zespołu po zmianach. Więc nie płacz, bo może padło już za dużo o kilka słów i czasu się nie cofnie. A wtedy trzeba reagować. I ta reakcja jest testem. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
Męczennikiem to długi czas był Stolarczyk, który może i miał ochotę dokręcić śrubę piłkarzykom, ale nie wypadało, bo połowa to byli kumple. Później ci kumple nie potrafili ambitnie chociaż powalczyć, pobiegać żeby dupe mu ratować, tylko wpier*ol wszędzie dostawali. Męczennik Stolarczyk wiemy jak skończył. Pogonili go. Niby z żalem. K*rwa w dupie mam ich żal, Stolarczyk do dzisiaj powinien być trenerem. Zaś Hyballa nie ma zamiaru być męczennikiem, ma w dupie te układy. Jak teraz się nie dogadają z hyballą to będziemy w tym bagnie kolejne lata tkwić. Ale pewnie co tam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Bo u nas zawsze się poprawiają po zmianie, zwykle na 3-6 miesięcy, a potem śrubujemy rekordy porażek/meczów bez wygranej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Albo Sobol trener i Brzeczek dyrem sportowym albo Brzeczek trenerem Nasze trio super ludzie, Wisle uratowali i za to im bede wdzieczny po kres ale na zarzadzaniu pionem sportowym sie chu.ja znaja Pokazuja to dobitnie transfery, pokaze tez dobór trenerów jezei Hyballe pogonia po raptem jednej rundzie ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A jak zaczniemy grać tak jak Płock za czasów Brzęczka to mam płakać? Walczyć o puchary do ostatniej kolejek? Poczekajmy na zmiany. Poczekajmy na ich efekty. Na razie nawet Hyballa nie odszedł. Jak odejdzie, zobaczymy co jest w ofercie, a potem zobaczymy co z tego wyjdzie. btw Tak, ja akurat Brzęczka chętnie u nas zobaczę na ławce trenerskiej. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() btw Stolarczyk po 0-7 z legią nie powinien być trenerem. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Jestem tego samego zdania co Cycu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Łysy pajac Basha to pewnie znudzony już, ile można siedzieć na walizkach gotowy do odlotu
![]() Żenada i dziecinada. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Basha slabo
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
za soba 1 w miarę udany sezon jako trener. Slownie jeden W Katowicach sie skompromitował na koniec, w Lechii nie pokazał nic ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To tak jak Hyballa?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Basha pewnie w Wisle nei zagra. I moze napisac zapewne to co inni mysla w druzynie i nie napisza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Mam paru znajomych na Słowacji, którzy są w miarę dobrze obeznani w tamtejszej lidze. Jeden jest kibicem Nitry, drugi Zemplinu Michalovce. Ten ostatni wspomina lanie 5-0, jakie jego drużyna spuściła DAC, jako jeden z lepszych meczy w ciągu ostatnich lat. Ale to akurat mało ważne, ważniejsze jest to, że przez te dwa lata Hyballa miał w prasie opinię trenera pełnego pasji, zaangażowania, aktywnego przy linii, często lekko zbyt żywiołowego, potrafiącego opieprzyć piłkarzy, etc. Ale nigdy nie pisano o jakimś otwartym konflikcie na linii Hyballa - zespół. Nigdy też nie robiono z niego jakiegoś toksycznego charakteru, albo szaleńca.
Cztery miesiące w Polsce, a facet już ma łatkę świra. Nie będę tutaj stawiał żadnej tezy, dlaczego tak się stało, ale ewidentnie coś się zmieniło i jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, że to TYLKO jego wina. Powód: Literówka.
Ostatnio edytowane przez Revolver : 29.04.2021 o godz. 12:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Widzę, że nasz naród ma naturalną zdolność tworzenia teorii spiskowych... brakuje jeszcze tylko wątku smoleńskiego i będzie sztos.
A jak powszechnie wiadomo winne są zawsze dwie strony (żona i teściowa) ![]() W tym momencie zwalnianie Hyballi jest czystą głupotą. Nie rozumiem dlaczego na podstawie artykułów prasowych wydajecie już wyrok. Jakoś dziwnym trafem schemat się coś często powtarza... Nie mamy pewności kto jest winny i o co dokładnie poszło... Może być tak, że trener za bardzo przykręcił śrubę i jest wielkie halo... Chciałbym tylko wskazać, że w Pogoni Szczecin też były problemy z trenerem!!! Kosta Runjaić jednak utrzymał stanowisko, wyczyścił kadrę... a teraz walczył dość długo o Mistrzostwo Polski... Grając w zasadzie bez napastnika... Według mnie warto dać szansę Hybalii? Chyba, że nie mamy co z kasą robić i będziemy opłacać kolejnego trenera na etacie, bez etatu? Coś jakby za dużo zmian trenerskich w tak krótkim czasie, aby mówić, że wyłącznym problemem Wisły Kraków jest trenerska jakość na ławce... Nasz klub jest w wiecznym kryzysie i przebudowie... oczywiście z wielu różnych powód... Znowu będziemy budować nowy skład od podstaw. Niechaj chociaż zostanie trener... na początku pokazał wraz z zawodnikami jakość i efektowną grę... Chyba, że faktycznie sezon bez rewolucji w klubie to sezon stracony?
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 29.04.2021 o godz. 13:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Hyballa powiedział na konferencji, że ma już dosyć głupich pytań (w sumie miał rację bo poziom pytań jest żenujący), no to panowie "dziennikarze" się odwdzięczają. Trudno jest ocenić jego warsztat, bo wiemy jakich ma kopaczy - no coraz słabszych. Burliga idzie do Wieczystej, a gra w podstawie o dłuższego czasu. W Wiśle. To pokazuje naszą "moc".
Dać czas Hyballi, dopóki jakaś kasa nie przyjdzie to zostaje ogrywanie i sprzedaż młodych. Byle się utrzymać. I zgadzam się z Hyballą, jak na nasz skład wcale nie gramy źle, a błędy indywidualne? no cóż... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Pewny jestem tylko jednego, jeżeli Hyballę wywalą i usprawiedliwią to jakimiś farmazonami. To sam Hyballa nie będzie czekał kilku lat żeby powiedzieć jak było i wszystko wyjdzie na wierzch... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Co Basha napisał na instagramie bo nie jestem w temacie ? Chodzi o to, że Błaszczykowski nie był po kontuzji w kadrze meczowej czy coś nowego ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I dobrze, niech wychodzi, będziesz miał swojego "pudelka piłkarskiego" bez którego nie możesz żyć. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pudelek to jest teraz. Płacze biadolenia obrażone gwiazdeczki, tylko na boisku rura mięknie...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Przyjdzie następny trener i będzie to samo - zagrają kilka meczy i opierdalaczka. Zwłaszcza teraz jak widzą, że zarząd ich w tym popiera. A te mądre głowy od transparentów - gdzie byliście jak trzeba było wkłady zmotywować przed derbami? Wtedy nie było zlecenia na transy? ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
O i jest ten co jeszcze 5 miesięcy temu twierdził że problemem jest trener a nie piłkarze...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
wg mnie mleko się już rozlało i nie ma znaczenia kto "winny" i czy "ktokolwiek". Nie ma chemii i jest kwas. A w sporach właściciel - pracownik - wiadomo kto ma racje. Wg mnie szkoda tracić czasu. Trzeba zegnac Hyballe i liczyć że nowy trener lepiej ułoży współpracę z Kierownictwem/Włscicielami. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jasne...
Układanie współpracy, klepanie się po plecach, a na boisku plaża... tylko kto się będzie tym interesował? Garstka fanatyków ... a reszta stwierdzi, że na takie gówno szkoda tracić czasu. Jeżeli o to chodzi zarządowi, to sukcesu nie wróżę... No i czego nie rozumiesz? Pół roku temu problemem był trener, bo od tych leserów niczego nie wymagał. Teraz trener zaczął wymagać i problemem stali się grajki, bo ich zdaniem wymaga za dużo. Jak przyjdzie kolejna ciepła klucha która stratę bramki będzie tłumaczyć zbyt wysokim ustawieniem zespołu to leserom będzie w to graj, nie będą się buntować. A przyczyną kopanie się po czole będzie niski budżet.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 29.04.2021 o godz. 14:12.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|