The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.04.2021, 08:40
pawlozm napisał(a):Wyświetl post
Publiczne pranie brudów to najgorsze co można robić. Po wszystkim jednak każdy z kibiców będzie miał prawo poznać powód zwolnienia. Lakoniczne oświadczenie, że drogi na linii trener-zarząd się rozeszły - nie wystarczy. Jednak dodanie, że współpraca nie mogła być kontynuowana, bo trener zmienił stosunek i stał się niesubordynowany - już bardziej. Liczę jednak, że strony wszystko sobie wyjaśnią i znajdą wspólny język.
Wystarczy. Chciałbyś historię pisać? Studium przypadku? Co to zmieni? Jakie to ma znaczenie poza zaspokojeniem ciekawości?

btw
Za kilka lat wszystko i tak wyjdzie. Cierpliwości
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.04.2021, 08:47
Sytuacja w której niczego konkretnego kibice się nie dowiedzą może mieć miejsce tylko w przypadku kiedy Hyballa dokończy kontrakt. Bo to będzie oznaczało, że sprawy zostały wyjaśnione i nie ma co do nich wracać. Natomiast kiedy zostałby zwolniony, ujawnienie okoliczności to obowiązek zarządu.

Nikt nie oczekuje relacji live z klubowych gabinetów, pierdy dziennikarzyn wystarczają żeby atmosfera robiła się gorąca. Ja jako kibic oczekuję wyjaśnień podjętych decyzji kiedy już zostaną podjęte.

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy. Chciałbyś historię pisać? Studium przypadku? Co to zmieni? Jakie to ma znaczenie poza zaspokojeniem ciekawości?

btw
Jak to co to zmieni? Uważasz, że nie ma znaczenia czy ktoś złamał sobie nos bo się potknął, czy dlatego, że ktoś mu podłożył nogę? Może dla nosa to nie ma znaczenia, ale dobrze mieć świadomość czy i jeżeli to kto w klubie podkłada nogi... i takiego wyp... jak najszybciej.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 29.04.2021 o godz. 08:52.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 29.04.2021, 08:56
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Sytuacja w której niczego konkretnego kibice się nie dowiedzą może mieć miejsce tylko w przypadku kiedy Hyballa dokończy kontrakt. Bo to będzie oznaczało, że sprawy zostały wyjaśnione i nie ma co do nich wracać. Natomiast kiedy zostałby zwolniony, ujawnienie okoliczności to obowiązek zarządu.

Nikt nie oczekuje relacji live z klubowych gabinetów, pierdy dziennikarzyn wystarczają żeby atmosfera robiła się gorąca. Ja jako kibic oczekuję wyjaśnień podjętych decyzji kiedy już zostaną podjęte.

Jak to co to zmieni? Uważasz, że nie ma znaczenia czy ktoś złamał sobie nos bo się potknął, czy dlatego, że ktoś mu podłożył nogę? Może dla nosa to nie ma znaczenia, ale dobrze mieć świadomość czy i jeżeli to kto w klubie podkłada nogi... i takiego wyp... jak najszybciej.
A dla Ciebie jakie to ma znaczenie co będzie przyczyną jak się panowie rozstaną?

Ważne żeby Wisła grała dobrze, wygrywała. A co jest powodem rozstania np. z Hyballą nie ma zadnego znaczenia. Żadnego. Wszystkie takie pudelkowe plotkarskie roszczenia zbywam śmiecham.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.04.2021, 08:56
strasznego pecha mamy do tych trenerów
Hyballa zamordysta, Skowronek niekompetentny, Stolarczyk za miekki, Carillo zbyt gburowaty, Kiko zbyt asekurancki
wszyscy dobrzy tylko trenerzy sie chu..owi trafiaja
Obrzydzanie Hyballi sie zaczelo kontrolowanymi przeciekami do mediów (który to juz raz w tym klubie?)
zeby urobic kiibiców i zrobic grunt pod przyjscie Brzeczka
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 29.04.2021 o godz. 08:58.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 29.04.2021, 08:59
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Hyballa zamordysta, Skowronek niekompetentny, Stolarczyk za miekki, Carillo zbyt gburowaty, Kiko zbyt asekurancki
Obrzydzanie Hyballi sie zaczelo kontrolowanymi przeciekami do mediów (który to juz raz w tym klubie?)
zeby urobic kiibiców i zrobic grunt pod przyjecie Brzeczka
Naprawdę? No to idę po szampana. Jurek Jurek. Czekam na 5 miejsce w lidze i wreszcie górną 8. Zbrzydło mi to biedowanie/dołowanie za ostatnich 3 trenerów.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 29.04.2021, 09:01
zeby urobic kiibiców i zrobic grunt pod przyjecie Brzeczka
Nie wiem czy trener się zmieni czy nie. Nie chcę wyrokować po której stronie jest wina.
Natomiast jeżeli zobaczę u nas na ławce Brzęczka to chyba sobie daruję wizyty na R22 do czasów kolejnej rotacji. Mało którego szumnie zwanego trenera uważam za większego durnia! Nie oceniam Brzęczka jako człowieka. Nie wiem, nie znam go osobiście. Może jest wzorem cnót wszelkich. Natomiast jak mam go widzieć na ławce to wolę poczekać choćby nawet na takiego kolejnego geniusza jak Bartoszek...
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.04.2021, 09:14
Tak to właśnie mogło być. Biedni przemęczeni, obrażani poszli na skargę do Kuby, Kuba się za nimi wstawił to mu Hyballa odpowiedział, że na tym poletku to on rządzi i nie wziął Kuby na mecz żeby mu to udowodnić. Czy można sobie wyobrazić większy "kwas"? No nie można. I teraz Kuba z Hyballą nie rozmawia w drużynie nikt nie wie którą stronę trzymać czy słuchać trenera, czy właściciela. A ci którzy całą aferę rozpoczęli czyli biedni przemęczeni uśmiechają się pod nosem i latają do mediów.

Nikt o niczym nie powie bo jeżeli tak było to kto jest winny? Ano najbardziej płaczki które zamiast się podporządkować to sprowokowały konflikt. Drugim winnym jest Kuba bo zamiast być w szatni zawodnikiem to zaczął się wp...ać trenerowi w robotę. Wina Hyballi jest tylko taka, że nie poszedł za naukami Konfucjusza i nie był spolegliwy. Jeżeli zapłaci za to posadą to jedynie on będzie w stosunku do siebie uczciwy.
To zależy który Kuba się za nimi wstawił,ten ubrany w dres czy ten w garniturze bo to zmienia obraz sprawy.

Czyli do ogólnopolskiego spisku sędziów,spisku środowiska trenerskiego przeciwko Hyballi,spisku kibiców,spisku dziennikarzy,spisku Sadloka z Burligą należy dodać jeszcze spiskującego współwłaściciela Wisły?Kogoś pominąłem?
No brzmi to kretyńsko?
Odpowiedz cytując
ktyos
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 29.04.2021, 09:44
Proces zwalniania Hyballi:
1) konflikt na linii drużyna - trener
2) konflikt na linii JB16 - trener
3) konflikt na linii sztab szkoleniowy (Kmiecik) - trener
4) medialny przekaz o braku szacunku Hyballi do legend (w tym Kmiecika)
5) zwolnienie Hyballi

Kolejne kroki:
1) akcja marketingowa Wisła to więcej niż klub, to legendy itp itd.
2) przedłużenie kontraktu JB16
3) zatrudnienie kogoś pokroju Sobolewskiego jako klamra.

Oczywiście jest to wariant w przypadku utrzymania ekstraklasy

I tak sobie będziemy pływać w tym bagienku, martyrologii i życiu latami świetności. A za 5-10 lat będziemy wypuszczać kolejne okolicznościowe gadżety przypominające o 15-20 rocznicy ostatniego triumfu .
Ostatnio edytowane przez ktyos : 29.04.2021 o godz. 09:48.
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 29.04.2021, 09:51
A dla Ciebie jakie to ma znaczenie co będzie przyczyną jak się panowie rozstaną?

Ważne żeby Wisła grała dobrze, wygrywała. A co jest powodem rozstania np. z Hyballą nie ma zadnego znaczenia. Żadnego. Wszystkie takie pudelkowe plotkarskie roszczenia zbywam śmiecham.
Sory wodzu, ale jest różnica czy trenera pożegnano, bo odleciał, nie dało się z nim dogadać, odwalił gruby numer, a co innego jeśli ktoś miesza się w jego kompetencje (prowadzenie pierwszej drużyny Wisły Kraków) a Hyballa zwyczajnie trzyma się swojego zdania i robi swoje tak jak sobie to zaplanował i o czym informował w grudni.

To jest ogromna różnica.

Teraz przyjmijmy 1 wariant - Hyballa coś odwalił, jest niesubordynowany - pójdzie info z klubu: trener jest niesubordynowany, nie wykonuje założeń, wczesniej ustalonych poleceń zarządu itd,. I OK. Tyle mi wystarczy. Takie info musi wtedy trafić to opinii publicznej jako oficjalne stanowisko.

Ale przyjmijmy 2 wariant - Hyballa robi dokładnie to co zapowiedział w grudniu, wprowadził własne metody treningowe, twardą ręką trzyma zespół, ustala skład według niego najlepszy, wprowadza wysoką intensywność itd., a ktoś z zarządu, czy Kuba, czy Kmiecik czy ktoś inny z klubu próbuje wchodzić w jego kompetencje sugerując ustalanie składu (np wstawiając sie za Chucą, że on powinien być w 20 meczowej) lub mówiąc trenerowi, że jego metody są złe, zbyt intensywne. A trener zwyczajnie swojego zdania nie zmienia (bo to on jest 1 trenerem i ma takie prawo), trzyma się swoich treningów, intensywności i wizji gry, składu i mówi tym ludziom wprost, że on po to został zatrudniony jako 1 trener, żeby swoją robotę robić i ją właśnie wykonuje. I zwyczajnie zostaje przy swoim. Być może przy okazji uzywa mocnych słów żeby to przekazać itd, ale powiedzmy, że wcinanie się w jego kompetencje też jest chamskie. I co wtedy
Pójdzie komunikat, że zwalniamy trenera, bo do końca broni swojego zdania i swojej wizji, którą nakreślił w grudniu? I zwyczajnie nie da sobie w kasze dmuchać, ani nie jest marionetką? NIE. Nie poznamy wtedy tej prawdy. klub wypuści do mediów pierd w stylu: "Nasze drogi i wizje zaczęły się różńić. musieliśmy się rozejść."
A my będziemy gdybać nigdy nie mając pewności o co kaman. Nie wiedząc tego, że trener robił swoje i do końca pokazał charakter i nie dał sobie w kasze dmuchać, miał jaja. I jako jedyny może spojrzeć w lustro z czystym sumieniem.

Trudne sprawy...
My kibice cierpimy. Nigdy nie może być spokojnie w tym Klubie W naszej Wisełce
Liczę, że Kuba, Zarząd i Hyballa dogadają się i pójdą w jedną stronę.
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 29.04.2021, 10:05
Ostatnio edytowane przez Cycu : 29.04.2021 o godz. 22:21.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.04.2021, 10:45
Więc do was wszystkich, którzy wiecie, że to trener coś od*ebał: Napiszcie z ręką na sercu, że tak było, jeśli możecie to przekażcie szczegóły. Lub współnie poczekajmy jak rozwinie się sytuacja. Bo może od*ebał coś Kuba czy zarząd i trener się wku*wił, że ktoś mu się miesza w kompetencje
Ale to chyba nie do mnie, bo ja nie pisałem, że trener jest do skreślenia i chyba nikt tak nie pisał.

Wygląda na to, że przesadził z obciążeniami i źle poprowadził szatnię, ale jest to prawdopodobne, a nie pewne. Jeżeli tak, to niech naprawi błędy, wiadomo było, że to nie Klopp i że będzie się na Wiśle uczył fachu.

Chyba że jest więcej przesłanek, pozwalających stwierdzić, że z nim nie zbudujemy. Ja mogę zgadywać i zgaduję, ale tego, jak napisałeś, dowiemy się po czasie.

Natomiast niesprawiedliwe i nieprawdopodobne wydają mi się stwierdzenia o spisku piłkarzy, ich lenistwie, niezaangażowaniu itd. (które są tak samo albo i bardziej, bo ze wszystkich stron dementowane, spekulacjami jak tezy o odlocie trenera).

Cycu napisał(a):
....
Takie fotki jak ta wyżej to są nawet z Vanną Ly i tym Hulkiem Hoganem, co tu przyjechali dwa lata temu przejmować klub od kiboli, więc nie wiem o czym świadczy uśmiechnięte foto z trenerem, którego tu wszyscy dobrze przyjęli.

zeby urobic kiibiców i zrobic grunt pod przyjscie Brzeczka
A to możliwe, ale nie musi być w tym nic niecnego. Po prostu przesadzono z euforią w stosunku do trenera. On zapowiedział się jako zbawca, klub przedstawił go jako zbawcę, przez chwilę żarło na boisku, doszły koszulki, kubki i gadżety jak z okienka na poczcie, a do tego trenera sprzedano kibicom jako wizjonera wymagającego za.......u, a nie dżentelmena, który myśli i przemawia, wiadomo, że przeciętny kibic będzie zachwycony. Jeśli chcą zwolnić trenera, to teraz muszą to jakoś odkręcić.

btw
Moim zdaniem ma duże dla oceny tego, jak zarządzana jest Wisła i przewidywań co z nią będzie w przyszłości.
Ostatnio edytowane przez czaro : 29.04.2021 o godz. 10:54.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 29.04.2021, 10:49

Jako kibic to akurat nie za bardzo masz podstawy do takich oczekiwań.

Ale jeśli jesteś jednocześnie akcjonariuszem, to jak najbardziej.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.04.2021, 10:50
Frapujące są te przesadzone obciążenia. Ciekawe, że w opiniach słowackich o Hyballi nic takiego się nie pojawia. Czyżby słowaccy piłkarze byli na wyższym poziomie wytrenowania?
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
Dzinus
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2003

Stary 29.04.2021, 10:56
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
Frapujące są te przesadzone obciążenia. Ciekawe, że w opiniach słowackich o Hyballi nic takiego się nie pojawia. Czyżby słowaccy piłkarze byli na wyższym poziomie wytrenowania?
Czy aż taki nieprawdopodobny jest scenariusz, że w Słowacji zastał piłkarzy w lepszej kondycji niż u nas? Coś strzelam, że jak zobaczył nasz poziom wytrenowania to wymyślił sobie SUPER makeover i po prostu przegiął w swojej wizji i parciu do przemiany w super mega fizyczny zespół i stąd wrażenie przetrenowania teraz, nie zmierzył sił na zamiary po prostu w danym momencie. Co nie oznacza, że długoterminowo by się to opłaciło. Trenerzy też się uczą (a przynajmniej powinni) na swoich błędach. Petrescu, którego ciągle tak nagminnie przywołujecie, też przyznał się post factum, że jego podejście w Wiśle było pełne błędów.

Ale serio, jest tutaj nadal na forum ktoś, kto myśli że największym problemem teraz jest słaba kondycja albo to mityczne "lenistwo" naszych zawodników? Mimo tylu źródeł sugerujących, że konflikt ma zupełnie inny wymiar? Gdzieś coś się zepsuło i trzeba to naprawić. Jakoś. Może się dogadają, może któraś strona się podda. Poczekamy, zobaczony.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.04.2021, 11:10
Macieju Sadloku i Rafale Boguski, nie siejcie fermentu w mediach społecznościowych i nie sabotujcie gry!

A zaraz...
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 29.04.2021, 11:16
Możecie mnie zlinczować, ale uważam, że K. Kmiecik powinien zając się trenowaniem młodzieży.. a asystentów powinien sobie dobrać Hyballa, bądź nowy trener.. nie można trzymać na siłę kogoś na stanowisku.. oczywiście mówię o zmianie roli trenera, a nie wyrzuceniu z klubu..

Inną kwestią są kolejne instastory Bashy.. za takie coś facet w normalnym klubie zostałby wyrzucony z klubu albo zakaz udzielania się w mediach publicznych.. facet nie gra prawie rok w piłkę i tylko sieje ferment publicznie
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.04.2021, 11:21
Basha zagral osttani mecz 4 grudnia 2020.Wiec przestan opowiadac glupoty.
Widac, ze Hyballa jest zdrowo walniety, konfliktowy. Jedyne co umie to przygotowac druzyne w okresie przygotowawczym
Moze zwolnic go w sierpniu?
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 29.04.2021, 11:23
Cała sytuacja z trenerem wygląda wręcz groteskowo. Co chwilę pojawiają się dziennikarskie lub twitterowe pierdy , że to trener pokrzyczał, nazwał kogoś zerem, obraził Kmiecika, obraził sie na Kubę i z nim nie rozmawia, przesadził z obciążeniami.

Jeżeli złożymy do kupy wszystkie zarzuty w kierunku trenera to albo jest kompletnym świrem albo kogoś ponosi i zakrzywia rzeczywistość lub co najbardziej prawdopodobne , klub tak naprawdę nie wiedział z kim podpisuje umowę .

Jeżeli obciążenia są spore i zawodnicy są przeciążeni to przecież o to chyba dokładnie chodziło przy jego zatrudnianiu , żeby wprowadził intensywność treningów na poziome profesjonalnej ligi. Nagle teraz ma zmienić podejście i "dostosować" obciążenia do materiału . W takim razie po co było zwalniać Skowronka , on to robił bardzo dobrze. Teraz część kibiców zarzuca trenerowi , że przesadził a jeszcze niedawno leciały gromy w kierunku Skowronka , że daje im za dużo wolnego.

Kolejny zarzut to , że wywala ze składu zawodników i wysyła ich do klubu kokosa. Dzisiaj wielkie pretensje , że odsunął Chucę i Silvę ale przecież jeszcze kilka miesięcy temu 95 % kibiców Wisły chciała się ich pozbyć więc w czym problem ? Gdyby ktoś powiedział pół roku temu , że przyjdzie trener , który obu tych graczy wyśle na zielona polankę to byłaby euforia wręcz. Nagle okazuje się , że są oni nam niezbędni. Nagle jak nie gra Chuca i Silva okazuje się , że to jest ligowy TOP.

Kolejny zarzut to , że nie gra Kuba. Przecież trener miał być szefem szatni i decydować o składzie, taktyce i Wisła to przyjęła . Dodatkowo wszyscy się obawiali jak trener podejdzie to faktu , że jeden z jego piłkarzy jest współwłaścicielem. Okazuje się , że traktuje go jak każdego innego zawodnika - od początku takie były zapewnienia z obu stron. Jeżeli nie jest w treningu to go nie bierze do kadry. Ktoś powie , że Kuba kulejący da więcej jakości niż reszta razem wzięta, ok ale święte prawo trenera jest wystawiać tych , których uzna za zdolnych do gry. Nagle trener ma postępować inaczej mimo , że od początku wszystkim naokoło naopowiadał , że Kuba w szatni to jest zawodnik i nic ponad to ?

Nie wiem gdzie leży prawda, może kiedyś się dowiemy ale na obecną chwilę dla mnie wygląda to w ten sposób , że trener od początku wiedział co chce robić i głośno o tym mówił a Wisła niby wiedziała ale w sumie nie do końca czego chce i teraz wszyscy zdziwienia , że jest dokładnie tak jak zapowiedział trener.

Niestety ale po Buksie i Iwanie klub zaliczył kolejną wtopę PRową. Aczkolwiek sprawa z Iwanem skończyła się jak skończyła z winy Ajwena natomiast koszulka Buksa 2023 i koszulki gegenpresing pozostaną jedynie memem.

PS. Jak Hall uciekał w podskokach z Wisły przez trenera to ludzie się z niego naśmiewali i cieszyli się , że pozbyto się szrotu bo inaczej byłby z nami na kolejne lata, teraz zaczyna się pojawiać coraz więcej komentarzy , że Hall go wyczuł i wiedział z kim ma do czynienia
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 29.04.2021 o godz. 11:28.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 29.04.2021, 11:26
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Basha zagral osttani mecz 4 grudnia 2020.Wiec przestan opowiadac glupoty.
Widac, ze Hyballa jest zdrowo walniety, konfliktowy. Jedyne co umie to przygotowac druzyne w okresie przygotowawczym
Moze zwolnic go w sierpniu?
zajebiście.. jedną połowę a ostatni pełny mecz w październiku 2020, wystarczający szpital mamy w drużynie, nie potrzeba nam trzymać faceta, który zarabia 80 tys zł msc na ławce.. i jeszczer raz powtórze, obojętnie kto ma racje w tym konflikcie? ŻADEN zawodnik nie powinien mieć prawa prania brudów publicznie, w normalnych klubach takie kontrakty są rozwiązywane z winy zawodnika
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 29.04.2021, 11:27
Na tych transparentach zabrakło jednej rzeczy - 1906% poparcia dla wujka Jurka, Dawida i Agaty. Jurek Brzęczek legendą Wisły.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 29.04.2021, 11:34
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Możecie mnie zlinczować, ale uważam, że K. Kmiecik powinien zając się trenowaniem młodzieży.. a asystentów powinien sobie dobrać Hyballa, bądź nowy trener.. nie można trzymać na siłę kogoś na stanowisku.. oczywiście mówię o zmianie roli trenera, a nie wyrzuceniu z klubu..

Inną kwestią są kolejne instastory Bashy.. za takie coś facet w normalnym klubie zostałby wyrzucony z klubu albo zakaz udzielania się w mediach publicznych.. facet nie gra prawie rok w piłkę i tylko sieje ferment publicznie
Jak cos podobnego zaproponowałem w listopadzie to klakierzy rzucili się na mnie że mi Kmiecik przeszkadza i nie szanuję legendy ...
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 29.04.2021, 11:36
Nie wiem dlaczego przyjęto tezę że do mediów poleciał któryś z polaków.A co to dziennikarze po angielsku nie rozmawiają?
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Stary 29.04.2021, 11:39
ciastek88 napisał(a):Wyświetl post
Cała sytuacja z trenerem wygląda wręcz groteskowo. Co chwilę pojawiają się dziennikarskie lub twitterowe pierdy , że to trener pokrzyczał, nazwał kogoś zerem, obraził Kmiecika, obraził sie na Kubę i z nim nie rozmawia, przesadził z obciążeniami.

Jeżeli złożymy do kupy wszystkie zarzuty w kierunku trenera to albo jest kompletnym świrem albo kogoś ponosi i zakrzywia rzeczywistość lub co najbardziej prawdopodobne , klub tak naprawdę nie wiedział z kim podpisuje umowę .

Jeżeli obciążenia są spore i zawodnicy są przeciążeni to przecież o to chyba dokładnie chodziło przy jego zatrudnianiu , żeby wprowadził intensywność treningów na poziome profesjonalnej ligi. Nagle teraz ma zmienić podejście i "dostosować" obciążenia do materiału . W takim razie po co było zwalniać Skowronka , on to robił bardzo dobrze. Teraz część kibiców zarzuca trenerowi , że przesadził a jeszcze niedawno leciały gromy w kierunku Skowronka , że daje im za dużo wolnego.

Kolejny zarzut to , że wywala ze składu zawodników i wysyła ich do klubu kokosa. Dzisiaj wielkie pretensje , że odsunął Chucę i Silvę ale przecież jeszcze kilka miesięcy temu 95 % kibiców Wisły chciała się ich pozbyć więc w czym problem ? Gdyby ktoś powiedział pół roku temu , że przyjdzie trener , który obu tych graczy wyśle na zielona polankę to byłaby euforia wręcz. Nagle okazuje się , że są oni nam niezbędni. Nagle jak nie gra Chuca i Silva okazuje się , że to jest ligowy TOP.

Kolejny zarzut to , że nie gra Kuba. Przecież trener miał być szefem szatni i decydować o składzie, taktyce i Wisła to przyjęła . Dodatkowo wszyscy się obawiali jak trener podejdzie to faktu , że jeden z jego piłkarzy jest współwłaścicielem. Okazuje się , że traktuje go jak każdego innego zawodnika - od początku takie były zapewnienia z obu stron. Jeżeli nie jest w treningu to go nie bierze do kadry. Ktoś powie , że Kuba kulejący da więcej jakości niż reszta razem wzięta, ok ale święte prawo trenera jest wystawiać tych , których uzna za zdolnych do gry. Nagle trener ma postępować inaczej mimo , że od początku wszystkim naokoło naopowiadał , że Kuba w szatni to jest zawodnik i nic ponad to ?

Nie wiem gdzie leży prawda, może kiedyś się dowiemy ale na obecną chwilę dla mnie wygląda to w ten sposób , że trener od początku wiedział co chce robić i głośno o tym mówił a Wisła niby wiedziała ale w sumie nie do końca czego chce i teraz wszyscy zdziwienia , że jest dokładnie tak jak zapowiedział trener.

Niestety ale po Buksie i Iwanie klub zaliczył kolejną wtopę PRową. Aczkolwiek sprawa z Iwanem skończyła się jak skończyła z winy Ajwena natomiast koszulka Buksa 2023 i koszulki gegenpresing pozostaną jedynie memem.

PS. Jak Hall uciekał w podskokach z Wisły przez trenera to ludzie się z niego naśmiewali i cieszyli się , że pozbyto się szrotu bo inaczej byłby z nami na kolejne lata, teraz zaczyna się pojawiać coraz więcej komentarzy , że Hall go wyczuł i wiedział z kim ma do czynienia
Podpisuję się pod tym. Coraz bardziej mam przekonanie, że Hyballi zaczynali się wcinać w jego kompetencje czy to Kuba czy ktoś z zarządu. Zakładam, że wstawili się za kimś. Np. za Chucą sugerując, że powinien być przynajmniej w 20 meczowej, a nie odstawiony. To hyballa się wku*wił (nie dziwię sie, sam bym się wkur*ił), że wchodzą w jego kompetencje, że to on ustala 20 meczową i on dobiera treningi. No i później poszło, że trener cham, że nie można z nim pogadać itd. Pogadać można. Ale on wcale nie musi spełniać sugestii Kuby czy zarządu co do składu 20 meczowej lub treningów, intensywności itd. Twardo trzyma się swojego - tak jak zapowiedział. Stąd teraz kwasy. Wyjdzie na to, że Hyballa tak jak mówił nie ma problemu z Kubą, który pełni 2 funkcje w klubie, bo w szatni traktuje go jak każdego innego piłkarza, natomiast być może Kuba przegina i zamiast trenować i walczyć o powrót do dyspozycjię zaczyna się wstawiać za Chucą, Silvą, czy kimś innym, lub wreszcie o swoją słabą pozycję jako piłkarz.
Nie wiemy tego, ale zachowanie bashy może świadczyć o jednym. Konflikt jest, Basha swoim zachowaniem pokazuje, że jest zwykłym lizusem, ....usiem itd. a co więcej coraz bardziej nabieram przekonanie, że problemem nie jest tutaj Hyballa.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 29.04.2021, 11:52
Podpisuję się pod tym. Coraz bardziej mam przekonanie, że Hyballi zaczynali się wcinać w jego kompetencje czy to Kuba czy ktoś z zarządu. Zakładam, że wstawili się za kimś. Np. za Chucą sugerując, że powinien być przynajmniej w 20 meczowej, a nie odstawiony. To hyballa się wku*wił (nie dziwię sie, sam bym się wkur*ił), że wchodzą w jego kompetencje, że to on ustala 20 meczową i on dobiera treningi. No i później poszło, że trener cham, że nie można z nim pogadać itd. Pogadać można. Ale on wcale nie musi spełniać sugestii Kuby czy zarządu co do składu 20 meczowej lub treningów, intensywności itd. Twardo trzyma się swojego - tak jak zapowiedział. Stąd teraz kwasy. Wyjdzie na to, że Hyballa tak jak mówił nie ma problemu z Kubą, który pełni 2 funkcje w klubie, bo w szatni traktuje go jak każdego innego piłkarza, natomiast być może Kuba przegina i zamiast trenować i walczyć o powrót do dyspozycjię zaczyna się wstawiać za Chucą, Silvą, czy kimś innym, lub wreszcie o swoją słabą pozycję jako piłkarz.
Nie wiemy tego, ale zachowanie bashy może świadczyć o jednym. Konflikt jest, Basha swoim zachowaniem pokazuje, że jest zwykłym lizusem, ....usiem itd. a co więcej coraz bardziej nabieram przekonanie, że problemem nie jest tutaj Hyballa.
Ty to już się pod wszystkim podpisujesz co jednoznacznie "broni" Hyballe a strugasz bezstronnego. Nie owijaj w bawełnę i leć dalej z kolejnymi "podpisami"
Odpowiedz cytując
RoS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.04.2021, 11:55
Moim zdaniem trener Hyballa jest umiejętnie grilowanny w polskim piekiełku piłkarskim którym niestety od lat jest również nasz klub, na pozątku żarło ale przy pierwszej potknięciu sępy się zleciały, począwszy od piłkarzy, przez dziennikarzy, managerów i trenerów PMS, każdy dorzuca kamyczek do ogródka bo ma w tym swój interes aby się go pozbyć.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 29.04.2021, 11:56
Widzę że sekta Hyballistów wciąga w spisek coraz to więcej osób.Teraz do spisku dołącza Kuba.Kto następny ?Kmiecik?Krzoska?A może Kawula?Uwzięli się wszyscy na biednego Niemca .
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Stary 29.04.2021, 11:57
Ty to już się pod wszystkim podpisujesz co jednoznacznie "broni" Hyballe a strugasz bezstronnego. Nie owijaj w bawełnę i leć dalej z kolejnymi "podpisami"
Takie zachowania jak np Bashy na insta coraz mocniej mnie utwierdzają, że Hyballa jedyny po całej akcji spojrzy z czystym sumieniem w lustro.
Albo zatrudniamy trenera i trener rządzi, a Kuba, Kazek i inni nie wcinają się w jego kompetencje ustalone przy podpisaniu kontraktu, albo zatrudnijmy Marionetkę na trenera i niech sobie nim steruje Kuba z Bashą, Sadlokiem i z kim tam jeszcze chcą.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 29.04.2021, 12:00
RoS napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem trener Hyballa jest umiejętnie grilowanny w polskim piekiełku piłkarskim
Tak, co do tego już raczej nie ma wątpliwości. Jak zawsze diabeł tkwi w szczegółach - kto i dlaczego prowokuje to grillowanie.

I jak jestem przeciwnikiem zwalniania Hyballi jako takiego, to przy takiej atmosferze w pewnym momencie po prostu zostanie przekroczony Rubikon (może już to nastąpiło?) i po prostu jego zwolnienie okaże się mniejszym złem z perspektywy klubu samego w sobie.
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Stary 29.04.2021, 12:01
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Widzę że sekta Hyballistów wciąga w spisek coraz to więcej osób.Teraz do spisku dołącza Kuba.Kto następny ?Kmiecik?Krzoska?A może Kawula?Uwzięli się wszyscy na biednego Niemca .
Żaden spisek. Coraz mocniej jestem w stanie uwierzyć, że zwyczajnie zaczęli Hybali wpierdala* się w jego kompetencje. Nie ważne kto, czy Kuba, Kmiecik czy kierowca autobusu, ale ktoś zaczął. Hyballa ostro zareagował (miał pełne prawo) odpysknął, że to on jest trenerem i on decyduje o wszystkim co związane z ustalaniem 20 meczowej, treningów itd. Z kolei w klubie powiedzili "hola, hola, nie podskakuj pan, bo to pan jest naszym pracownikiem" i tyle. Krótka piłka, żaden spisek.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 29.04.2021, 12:01
Takie zachowania jak np Bashy na insta coraz mocniej mnie utwierdzają, że Hyballa jedyny po całej akcji spojrzy z czystym sumieniem w lustro.
Albo zatrudniamy trenera i trener rządzi, a Kuba, Kazek i inni nie wcinają się w jego kompetencje ustalone przy podpisaniu kontraktu, albo zatrudnijmy Marionetkę na trenera i niech sobie nim steruje Kuba z Bashą, Sadlokiem i z kim tam jeszcze chcą.
Wzruszają mnie takie opowieści. Trener męczennik

btw
Niech najpierw zetrze "pianę z pyska" po wybuchu furii zanim spojrzy w lustro.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów