|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
btw Za kilka lat wszystko i tak wyjdzie. Cierpliwości ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Sytuacja w której niczego konkretnego kibice się nie dowiedzą może mieć miejsce tylko w przypadku kiedy Hyballa dokończy kontrakt. Bo to będzie oznaczało, że sprawy zostały wyjaśnione i nie ma co do nich wracać. Natomiast kiedy zostałby zwolniony, ujawnienie okoliczności to obowiązek zarządu.
Nikt nie oczekuje relacji live z klubowych gabinetów, pierdy dziennikarzyn wystarczają żeby atmosfera robiła się gorąca. Ja jako kibic oczekuję wyjaśnień podjętych decyzji kiedy już zostaną podjęte. Jak to co to zmieni? Uważasz, że nie ma znaczenia czy ktoś złamał sobie nos bo się potknął, czy dlatego, że ktoś mu podłożył nogę? Może dla nosa to nie ma znaczenia, ale dobrze mieć świadomość czy i jeżeli to kto w klubie podkłada nogi... i takiego wyp... jak najszybciej.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 29.04.2021 o godz. 08:52.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ważne żeby Wisła grała dobrze, wygrywała. A co jest powodem rozstania np. z Hyballą nie ma zadnego znaczenia. Żadnego. Wszystkie takie pudelkowe plotkarskie roszczenia zbywam śmiecham. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
strasznego pecha mamy do tych trenerów
Hyballa zamordysta, Skowronek niekompetentny, Stolarczyk za miekki, Carillo zbyt gburowaty, Kiko zbyt asekurancki wszyscy dobrzy tylko trenerzy sie chu..owi trafiaja ![]() Obrzydzanie Hyballi sie zaczelo kontrolowanymi przeciekami do mediów (który to juz raz w tym klubie?) zeby urobic kiibiców i zrobic grunt pod przyjscie Brzeczka
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 29.04.2021 o godz. 08:58.
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Natomiast jeżeli zobaczę u nas na ławce Brzęczka to chyba sobie daruję wizyty na R22 do czasów kolejnej rotacji. Mało którego szumnie zwanego trenera uważam za większego durnia! Nie oceniam Brzęczka jako człowieka. Nie wiem, nie znam go osobiście. Może jest wzorem cnót wszelkich. Natomiast jak mam go widzieć na ławce to wolę poczekać choćby nawet na takiego kolejnego geniusza jak Bartoszek... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Czyli do ogólnopolskiego spisku sędziów,spisku środowiska trenerskiego przeciwko Hyballi,spisku kibiców,spisku dziennikarzy,spisku Sadloka z Burligą należy dodać jeszcze spiskującego współwłaściciela Wisły?Kogoś pominąłem? No brzmi to kretyńsko? |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Proces zwalniania Hyballi:
1) konflikt na linii drużyna - trener 2) konflikt na linii JB16 - trener 3) konflikt na linii sztab szkoleniowy (Kmiecik) - trener 4) medialny przekaz o braku szacunku Hyballi do legend (w tym Kmiecika) 5) zwolnienie Hyballi Kolejne kroki: 1) akcja marketingowa Wisła to więcej niż klub, to legendy itp itd. 2) przedłużenie kontraktu JB16 3) zatrudnienie kogoś pokroju Sobolewskiego jako klamra. Oczywiście jest to wariant w przypadku utrzymania ekstraklasy ![]() I tak sobie będziemy pływać w tym bagienku, martyrologii i życiu latami świetności. A za 5-10 lat będziemy wypuszczać kolejne okolicznościowe gadżety przypominające o 15-20 rocznicy ostatniego triumfu .
Ostatnio edytowane przez ktyos : 29.04.2021 o godz. 09:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
To jest ogromna różnica. Teraz przyjmijmy 1 wariant - Hyballa coś odwalił, jest niesubordynowany - pójdzie info z klubu: trener jest niesubordynowany, nie wykonuje założeń, wczesniej ustalonych poleceń zarządu itd,. I OK. Tyle mi wystarczy. Takie info musi wtedy trafić to opinii publicznej jako oficjalne stanowisko. Ale przyjmijmy 2 wariant - Hyballa robi dokładnie to co zapowiedział w grudniu, wprowadził własne metody treningowe, twardą ręką trzyma zespół, ustala skład według niego najlepszy, wprowadza wysoką intensywność itd., a ktoś z zarządu, czy Kuba, czy Kmiecik czy ktoś inny z klubu próbuje wchodzić w jego kompetencje sugerując ustalanie składu (np wstawiając sie za Chucą, że on powinien być w 20 meczowej) lub mówiąc trenerowi, że jego metody są złe, zbyt intensywne. A trener zwyczajnie swojego zdania nie zmienia (bo to on jest 1 trenerem i ma takie prawo), trzyma się swoich treningów, intensywności i wizji gry, składu i mówi tym ludziom wprost, że on po to został zatrudniony jako 1 trener, żeby swoją robotę robić i ją właśnie wykonuje. I zwyczajnie zostaje przy swoim. Być może przy okazji uzywa mocnych słów żeby to przekazać itd, ale powiedzmy, że wcinanie się w jego kompetencje też jest chamskie. I co wtedy Pójdzie komunikat, że zwalniamy trenera, bo do końca broni swojego zdania i swojej wizji, którą nakreślił w grudniu? I zwyczajnie nie da sobie w kasze dmuchać, ani nie jest marionetką? NIE. Nie poznamy wtedy tej prawdy. klub wypuści do mediów pierd w stylu: "Nasze drogi i wizje zaczęły się różńić. musieliśmy się rozejść." A my będziemy gdybać nigdy nie mając pewności o co kaman. Nie wiedząc tego, że trener robił swoje i do końca pokazał charakter i nie dał sobie w kasze dmuchać, miał jaja. I jako jedyny może spojrzeć w lustro z czystym sumieniem. Trudne sprawy... My kibice cierpimy. Nigdy nie może być spokojnie w tym Klubie Liczę, że Kuba, Zarząd i Hyballa dogadają się i pójdą w jedną stronę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez Cycu : 29.04.2021 o godz. 22:21.
![]()
Gegenpressing!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
||
Wygląda na to, że przesadził z obciążeniami i źle poprowadził szatnię, ale jest to prawdopodobne, a nie pewne. Jeżeli tak, to niech naprawi błędy, wiadomo było, że to nie Klopp i że będzie się na Wiśle uczył fachu. Chyba że jest więcej przesłanek, pozwalających stwierdzić, że z nim nie zbudujemy. Ja mogę zgadywać i zgaduję, ale tego, jak napisałeś, dowiemy się po czasie. Natomiast niesprawiedliwe i nieprawdopodobne wydają mi się stwierdzenia o spisku piłkarzy, ich lenistwie, niezaangażowaniu itd. (które są tak samo albo i bardziej, bo ze wszystkich stron dementowane, spekulacjami jak tezy o odlocie trenera). Cycu napisał(a):
Moim zdaniem ma duże dla oceny tego, jak zarządzana jest Wisła i przewidywań co z nią będzie w przyszłości.
Ostatnio edytowane przez czaro : 29.04.2021 o godz. 10:54.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Ale jeśli jesteś jednocześnie akcjonariuszem, to jak najbardziej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Frapujące są te przesadzone obciążenia. Ciekawe, że w opiniach słowackich o Hyballi nic takiego się nie pojawia. Czyżby słowaccy piłkarze byli na wyższym poziomie wytrenowania?
![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Offline |
|
Ale serio, jest tutaj nadal na forum ktoś, kto myśli że największym problemem teraz jest słaba kondycja albo to mityczne "lenistwo" naszych zawodników? Mimo tylu źródeł sugerujących, że konflikt ma zupełnie inny wymiar? Gdzieś coś się zepsuło i trzeba to naprawić. Jakoś. Może się dogadają, może któraś strona się podda. Poczekamy, zobaczony. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Macieju Sadloku i Rafale Boguski, nie siejcie fermentu w mediach społecznościowych i nie sabotujcie gry!
A zaraz... ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Możecie mnie zlinczować, ale uważam, że K. Kmiecik powinien zając się trenowaniem młodzieży.. a asystentów powinien sobie dobrać Hyballa, bądź nowy trener.. nie można trzymać na siłę kogoś na stanowisku.. oczywiście mówię o zmianie roli trenera, a nie wyrzuceniu z klubu..
Inną kwestią są kolejne instastory Bashy.. za takie coś facet w normalnym klubie zostałby wyrzucony z klubu albo zakaz udzielania się w mediach publicznych.. facet nie gra prawie rok w piłkę i tylko sieje ferment publicznie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Basha zagral osttani mecz 4 grudnia 2020.Wiec przestan opowiadac glupoty.
Widac, ze Hyballa jest zdrowo walniety, konfliktowy. Jedyne co umie to przygotowac druzyne w okresie przygotowawczym Moze zwolnic go w sierpniu? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Cała sytuacja z trenerem wygląda wręcz groteskowo. Co chwilę pojawiają się dziennikarskie lub twitterowe pierdy , że to trener pokrzyczał, nazwał kogoś zerem, obraził Kmiecika, obraził sie na Kubę i z nim nie rozmawia, przesadził z obciążeniami.
Jeżeli złożymy do kupy wszystkie zarzuty w kierunku trenera to albo jest kompletnym świrem albo kogoś ponosi i zakrzywia rzeczywistość lub co najbardziej prawdopodobne , klub tak naprawdę nie wiedział z kim podpisuje umowę . Jeżeli obciążenia są spore i zawodnicy są przeciążeni to przecież o to chyba dokładnie chodziło przy jego zatrudnianiu , żeby wprowadził intensywność treningów na poziome profesjonalnej ligi. Nagle teraz ma zmienić podejście i "dostosować" obciążenia do materiału . W takim razie po co było zwalniać Skowronka , on to robił bardzo dobrze. Teraz część kibiców zarzuca trenerowi , że przesadził a jeszcze niedawno leciały gromy w kierunku Skowronka , że daje im za dużo wolnego. Kolejny zarzut to , że wywala ze składu zawodników i wysyła ich do klubu kokosa. Dzisiaj wielkie pretensje , że odsunął Chucę i Silvę ale przecież jeszcze kilka miesięcy temu 95 % kibiców Wisły chciała się ich pozbyć więc w czym problem ? Gdyby ktoś powiedział pół roku temu , że przyjdzie trener , który obu tych graczy wyśle na zielona polankę to byłaby euforia wręcz. Nagle okazuje się , że są oni nam niezbędni. Nagle jak nie gra Chuca i Silva okazuje się , że to jest ligowy TOP. Kolejny zarzut to , że nie gra Kuba. Przecież trener miał być szefem szatni i decydować o składzie, taktyce i Wisła to przyjęła . Dodatkowo wszyscy się obawiali jak trener podejdzie to faktu , że jeden z jego piłkarzy jest współwłaścicielem. Okazuje się , że traktuje go jak każdego innego zawodnika - od początku takie były zapewnienia z obu stron. Jeżeli nie jest w treningu to go nie bierze do kadry. Ktoś powie , że Kuba kulejący da więcej jakości niż reszta razem wzięta, ok ale święte prawo trenera jest wystawiać tych , których uzna za zdolnych do gry. Nagle trener ma postępować inaczej mimo , że od początku wszystkim naokoło naopowiadał , że Kuba w szatni to jest zawodnik i nic ponad to ? Nie wiem gdzie leży prawda, może kiedyś się dowiemy ale na obecną chwilę dla mnie wygląda to w ten sposób , że trener od początku wiedział co chce robić i głośno o tym mówił a Wisła niby wiedziała ale w sumie nie do końca czego chce i teraz wszyscy zdziwienia , że jest dokładnie tak jak zapowiedział trener. Niestety ale po Buksie i Iwanie klub zaliczył kolejną wtopę PRową. Aczkolwiek sprawa z Iwanem skończyła się jak skończyła z winy Ajwena natomiast koszulka Buksa 2023 i koszulki gegenpresing pozostaną jedynie memem. PS. Jak Hall uciekał w podskokach z Wisły przez trenera to ludzie się z niego naśmiewali i cieszyli się , że pozbyto się szrotu bo inaczej byłby z nami na kolejne lata, teraz zaczyna się pojawiać coraz więcej komentarzy , że Hall go wyczuł i wiedział z kim ma do czynienia ![]()
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 29.04.2021 o godz. 11:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
zajebiście.. jedną połowę a ostatni pełny mecz w październiku 2020, wystarczający szpital mamy w drużynie, nie potrzeba nam trzymać faceta, który zarabia 80 tys zł msc na ławce.. i jeszczer raz powtórze, obojętnie kto ma racje w tym konflikcie? ŻADEN zawodnik nie powinien mieć prawa prania brudów publicznie, w normalnych klubach takie kontrakty są rozwiązywane z winy zawodnika
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Na tych transparentach zabrakło jednej rzeczy - 1906% poparcia dla wujka Jurka, Dawida i Agaty. Jurek Brzęczek legendą Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem dlaczego przyjęto tezę że do mediów poleciał któryś z polaków.A co to dziennikarze po angielsku nie rozmawiają?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wiemy tego, ale zachowanie bashy może świadczyć o jednym. Konflikt jest, Basha swoim zachowaniem pokazuje, że jest zwykłym lizusem, ....usiem itd. a co więcej coraz bardziej nabieram przekonanie, że problemem nie jest tutaj Hyballa. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Moim zdaniem trener Hyballa jest umiejętnie grilowanny w polskim piekiełku piłkarskim którym niestety od lat jest również nasz klub, na pozątku żarło ale przy pierwszej potknięciu sępy się zleciały, począwszy od piłkarzy, przez dziennikarzy, managerów i trenerów PMS, każdy dorzuca kamyczek do ogródka bo ma w tym swój interes aby się go pozbyć.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Albo zatrudniamy trenera i trener rządzi, a Kuba, Kazek i inni nie wcinają się w jego kompetencje ustalone przy podpisaniu kontraktu, albo zatrudnijmy Marionetkę na trenera i niech sobie nim steruje Kuba z Bashą, Sadlokiem i z kim tam jeszcze chcą. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
I jak jestem przeciwnikiem zwalniania Hyballi jako takiego, to przy takiej atmosferze w pewnym momencie po prostu zostanie przekroczony Rubikon (może już to nastąpiło?) i po prostu jego zwolnienie okaże się mniejszym złem z perspektywy klubu samego w sobie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żaden spisek. Coraz mocniej jestem w stanie uwierzyć, że zwyczajnie zaczęli Hybali wpierdala* się w jego kompetencje. Nie ważne kto, czy Kuba, Kmiecik czy kierowca autobusu, ale ktoś zaczął. Hyballa ostro zareagował (miał pełne prawo) odpysknął, że to on jest trenerem i on decyduje o wszystkim co związane z ustalaniem 20 meczowej, treningów itd. Z kolei w klubie powiedzili "hola, hola, nie podskakuj pan, bo to pan jest naszym pracownikiem" i tyle. Krótka piłka, żaden spisek.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
btw Niech najpierw zetrze "pianę z pyska" po wybuchu furii zanim spojrzy w lustro. ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|