|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
w 26 gol dla nas strzelili przeciwnicy w 25 nie strzeliliśmy gola w 24 gol był z karnego w 23 nie strzeliliśmy gola 22 kolejka była 21 marca 2021 "Królestwo za napastnika". ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jeśli w ostatnich 8 kolejkach sezonu zdobędziemy 1 pkt to spadek będzie bardzo logiczny.
I szczerze mówiąc jeśli ok się utrzymany fartem nie zdobywając w ostatnich 3 spotkaniach ani punktu to wszyscy będą do wywalenia i trener i zawodnicy. Zresztą jeśli spadniemy to będzie tak samo. Jedyne co uratuje trenera to wygrana w jednym z ostatnich 3 spotkan. Ja uszanuje każdą decyzję tria po sezonie. Mam nadzieję że nie stracą motywacji, choć zdaję się że powoli tak się staje.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 25.04.2021 o godz. 19:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Zbierzesz to co zasiejesz.
Jak mozna bylo grać taką pyte od meczu w Bielsku?Zeby nie strzelic gola z akcji od 5 meczów?Zeby rywal gral sobie co chcial,jak chcial a my tylko slodko pieprzymy o walce i bieganiu. Zeby ta gra wygladała jak jakcys człapiący paralitycy udają ze im sie coś chce? Jak walczy i strzela gole Stal i Podbeskdzie? A moze im sie niechce,moze nie zaslugujemy na Ekstraklase,bo gramy najgorzej w lidze?Bo panienki sa sfochowane,i mają okres? a kogo to obchodzi liczy sie dobro klubu tylko i wylacznie. Takie mocne i twarde pytania nalezy postawic Hybali i kazdemu zawodnikowi,bo z tego ich slodkiego pier.dolenia nie dosc ze nie ma zadnych wniosków i wyników ,to caly czas musimy sie martwic zeby nie zleciec z ligi majac za rywali tuzow z Mielca i Bielska.Dramat. P.SCiekaw jestem naszego miejsca w tabeli gdyby nie wygrane fuksem ze Stala i Płockiem.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 25.04.2021 o godz. 19:20.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
@Wojtas
Myślę, że odpowiedzi na te pytania zna Kuba i będzie w stanie, wspólnie z pozostałymi akcjonariuszami, podjąć optymalne (jak na nasze warunki finansowe) kroki w lecie. Jeśli chodzi o jakość piłkarzy, to chyba tylko ślepiec nie widzi, że większość składu jest do wymiany w lecie, jeśli chcemy się w przyszłym sezonie utrzymać w Ekstraklasie i kontynuować proces spłaty długów. Z obecnym składem jesteśmy murowanym kandydatem do spadku. Jeżeli Kuba stwierdzi, że Hyballa nie zna umiaru w "dozowaniu" obciążeń treningowych i zarzyna piłkarzy, to myślę, że nie będzie się pier***ć i Hyballa następny sezon spędzi zwolniony z obowiązku świadczenia usług trenera I drużyny. Letnie okienko będzie najważniejsze od lat, ruchy transferowe mogą położyć się cieniem na cały sezon, jak sytuacja w tabeli będzie na jesień trudna lub beznadziejna, to kolejny raz trick z utrzymaniem może się nam nie udać. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Ciekawe, bo jeszcze 2 miesiące temu sytuacja była o 180 stopni odwrotna i teksty, że gdyby nie żalosne sędziowanie z Gliwicami czy ze Śląskiem [na owe czasy bylibyśmy na 4 miejscu]. Widocznie puchary się niektórym zamarzyły. Trzeźwo myślący ludzie widzieli, że nic z tego nie będzie to byli minusowani [ wisla portal] bądź wyśmiewani na tym forum. Ludzie my z tego szamba nie wygrzebiemy się i w następne 2 lata, więc zapomnijcie o jakichkolwiek pucharach. Przez najbliższe 2 lata naszym celem będzie utrzymanie się w ekstraklasie. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Nawet jeśli w kadrze masz zawodników, którzy mają jakąś jakość, potem w praktyce okazuje się, że w meczu i tak grają ci, którzy są czwartym wyborem w hierarchii czy w ogóle grają nie na swojej pozycji. W naszym przypadku jest cholernie duży rozdźwięk pomiędzy tym, co moglibyśmy wystawić na papierze, a tym, co rzeczywiście wystawiamy. Z tego naprawdę mogło "coś" być (choć pewnie nie puchary, ale jakaś walka w okolicach 8 miejsca), ale tylko pod warunkiem, że gralibyśmy najlepszymi, a nie piątym w hierarchii stoperem, piątym w hierarchii defensywnym pomocnikiem, nominalnym prawym obrońcą na czterech różnych pozycjach czy najlepszym piłkarzem, który na 12 meczów (od czasu przywołanego meczu z Piastem) ubierał w 5 ogonach łącznie 61 minut. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Innego wytłumaczenia tutaj nie ma jak gra na zwolnienie szkoleniowca. Cipki się obraziły i pokazują, że jak nie będzie tak jak oni chcą to nawet Wisłę z ligi zrzucą. Można się do końca życia oszukiwać, że jest inaczej, można żyć w świecie zludzeń. Tez kiedyś tak żyłem. Ale się obudziłem jak się dowiedziałem, że nawet jak już Wisła upadała, finansowo, jak już była na dnie, to jeszcze ....y z WSH kase z klubu wynosiły w reklamowkach, ostatnie grosze... Także kto dalej wierzy, że problemem jest trener albo słaby skład, to go pozdrawiam ciepło. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Bez kogoś kto dogra piłkę do tego napastnika będzie jeszcze trudniejsze.
Chyba, że liczysz na to, że trafi się drugi Carlitos, który sam sobie może coś wykreować. ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ciekaw jestem naszego miejsca w tabeli, gdyby nie przekręt z Piastem. Po co takie gdybanie ....
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
To prawda, to był fenomen. W ostatnich latach jeszcze Ondrasek tuż przed odejściem dawał sobie sam radę: miał taki motorek w dupie, że biegał za piłkami rzuconymi na lagę, strącał je albo przytrzymywał.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
Brożek. Carlitos. Frankowski. Żurawski. Ondrasek. Zakładając że bierzemy pod uwagę ich najlepsze sezony. Szczerze słabo już pamiętam Żurawia i Franka. Jak dla mnie Carlitos był dużo lepszy niż Ondrasek, ale jak prezentował się na tle najlepszych sezonów Brożka, Franka i Żurawskiego? ![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Offline |
|
aczkolwiek wiadomo, że Żuraw i Franek w top formie nie mają konkurencji, to była główna para napastników kadry, gdzie tam później się nawet zbliżyć do tego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma o czym rozmawiać w ogóle. Takie dysputy co najwyżej Żuraw vs Franek.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem co w tym gronie robi Ondrasek, do Brożka/Carlitosa/Żurawskiego/Frankowskiego w szczycie formy nie miałby w ogóle startu.
Z wymienionych Carlitos prezentował chyba najwyższy poziom techniki użytkowej, co do instynktu strzeleckiego w topie byłby Maciek i Tomek. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
i pomyśleć, że teraz nie mamy nawet pół Carlitosa.
Z drugiej strony każdy z tych piłkarzy grał w innej drużynie. Dzisiaj, każdy z nich byłby naszą gwiazdą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żuraw to był taki mini-Lewandowski przed Lewandowskim. W najlepszym sezonie on tę ligę posiadał jak własność.
Franek w najlepszym sezonie to był potwór efektywności. Jemu wchodziło wszystko: podcinki, rajdy, dobitki, strzały z każdej strony pola karnego. I też, w najlepszym sezonie mógł sobie całą tę ligę zapakować na wynos do torby, bo była jego. Myślę, że o włos Żuraw mógłby wygrać, bo więcej kreował. ![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Pisałem już to kiedyś...do końca życia będę pamiętał ciszę jaka zapanowała na stadionie GKS Katowice jak ich obrońca popełnił błąd i podał piłkę Żurawskiemu, tak że ten wyszedł sam na sam...
....a, nie ma w tej lidze teraz zawodnika, który miałby taki respekt wśród przeciwników. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Pamiętam jak na jesieni 2003 byliśmy osłabieni po odejściu Uche i Kosy i jak przyjechał do nas wielki Groclin i po 10 minutach było 0:2 na R22, co wtedy było szokiem bo my u siebie to mogliśmy przegrać z Barceloną w tamtym czasie a nie z Dyskobolią. I pamiętam jak Żuraw sam w sumie ten mecz nam wyciągnął na 2:2 i potem już w drugiej połowie ich dobiliśmy.
Kapitalny piłkarz w tamtym czasie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
To był Zając
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Ludzie bez jaj. Żuraw i Franek, potem długo, długo nikt.........Brożek........długo, długo nikt..............
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Brożek spokojnie powinien być ustawiany obok tej dwójki. 20 sezonów w seniorach, nawet w pożegnalnym sezonie dokopał rywalom 8 razy. Gdyby za młodu miał ten spryt, doświadczenie, które nabył po 30 to byłby zawodnikiem kompletnym. No i ta kontuzja bodajże w 2008 roku po której się nie mógł długo pozbierać..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pamiętam, jakie ciarki przeszły mi po plecach, kiedy Brożek strzelił gola z Lechem w tym meczu, w którym miał kończyć karierę. Do dziś mam te ciarki, kiedy oglądam powtórki. Świetny zawodnik.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 27.04.2021 o godz. 15:46.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No piękne pożegnanie, co prawda ostateczne , tj drugie, nie było już tak okazałe, ale Brożek dołożył jeszcze te 8 goli no i te podwójne pożegnanie i Brożek wciąż powracający na blokadach i lekach przeciwbólowych to też taka powiedziałbym rzecz, która zbudowała jego legendę bardziej chyba niż tytuły króla strzelców. Zapamiętany zostanie przez to nie jako Paweł "machający łapami" a Paweł, który został do końca w najtrudniejszych chwilach mimo że zdrowie już szwankowało ( trochę jak Kuba teraz).
![]()
|
|

|
||||||
![]() |
|
|