The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.02.2021, 15:31
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Prowadzicie akademicka, czysto teoretyczna dyskusje.

Hyballa ma jasno nakreslony plan na najblizsze polotra sezonu. Ten sezon utrzymac sie, wprowadzic nowy styl gry, wprowadzac mlodych do skladu, aby w przyszlym roku byli juz gotowi do gry w szerszym wymiarze.
Przyszly sezon walka o top 5 i najlepiej puchary. Dopiero po zakonczeniu przyszlego sezonu bedzie mozna myslec co dalej z Hyballa. Jesli osiagnie cele, to tez nie sadze, ze bedzie chcial odejsc, tylko bedzie chcial zagrac w europejskich pucharach. Przeciez to jest dla niego najlepsza trampolina do dalszej kariery. Z klubu, ktory tulal sie w okolicahc 14 miejscach zrobic klub ktory gra w pucharach i osiaga tam wyniki ponad miare.
Analogicznie jesli te puchary w przyszlym sezonei wywalczy, a w kolejnym sezonie czyli 22/23 uda mu sie wygrac lige to uwazacie, ze nie bedzei chcial sprobowac ligi mistrzow?
I tak mozna dalej akademicko dyskutowac.
Beda wyniki, bedzie progres zespolu, Hyballa tutaj bedzie.
Legię zostawił Czerczesow zaraz po tym jak zdobyli mistrzostwo. A to trener wg mnie z tej samej półki top co Hyballa (choć już bardziej utytułowany).

Także, jak Hyballa nawet osiągając super wyniki będzie chciał odejść, to naprawdę nie powinien nikt się dziwić. W Słowacji dokładnie tak było.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 09.02.2021, 15:39
Czerczesow mial dosc Polski. Chcial wracac do domu i wrocil.

Przyklad jednak nieco z dupy
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 09.02.2021, 15:43
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Czerczesow mial dosc Polski. Chcial wracac do domu i wrocil.

Przyklad jednak nieco z dupy
Przykład na to że można osiągnąć wyniki, a jednak odejść z klubu z innych pobudek. I nawet wizja pucharów nikogo nie zatrzyma, tym bardziej w conference league.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 09.02.2021, 15:54
No tak, ale Czerczesowa to byla uznana marka w Rosji, on tam mial latwo o nowa prace.

Tymczasem Hyballa raczej do Bundesligi szybko nie trafi. Chyba, ze zrobi konkret wynik z Wisla.
Ja bym byl spokojny o najlblizsze 2-3 lata jesli wyniki beda sie zgadzaly, a transfery beda na + a nie -.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.02.2021, 17:29
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Przykład na to że można osiągnąć wyniki, a jednak odejść z klubu z innych pobudek. I nawet wizja pucharów nikogo nie zatrzyma, tym bardziej w conference league.
Tylko że otrzymał propozycję prowadzenia reprezentacji Rosji i to w dodatku przed mistrzostwami w własnym kraju. Wizja eliminacji ligi mistrzów z Legią w takiej sytuacji raczej go nie fascynowała.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 09.02.2021, 17:46
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Twoim zdaniem skompromitowaliśmy się z Piastem, po meczu z Jagą czepiasz się dupereli. Chcesz budować drużynę na środek polskiej ekstraklasy. Nie do wiary...

Jak nam zacznie żreć to w tym sezonie załapiemy się na puchary, w czym jesteśmy teraz słabsi od Rakowa czy Pogoni? Odpowiem, dzięki takim podszeptom jak Twoje nie mieliśmy dotąd wiary we własne możliwości. Teraz mamy trenera który ten mankament wyeliminuje, więc kolego szykuj się na ciężkie chwile
Dokładnie to, że bramkarz podaje do przeciwnika czy to, że Forbes marnuje setkę za setką to duperela
Z Piastem wcale nie było kompromitacji to było świetnie zagrane 90 minut sędzia podyktował 4 karne przeciwko nam Udało nam się wygrać 4 mecz w sezonie, a to dopiero 16 kolejka. Już lecimy po puchary Oczywiście brak 10/0 był pełną kompromitacją dla nas jak zwykle

Od razu widać, że nie tylko potrafiłeś doskonale jako jedyny rozpoznać jak kompromitujący jest brak 10/0 ale również znalazłeś klucz do Ligi Mistrzów.

Unikać słuchania złych podszeptywaczy takich jak ja to moje posty na forum sprawiły, że gramy padakę od lat

Niektórzy nawet widzieli jak wysyłałem przed meczem z Piastem deprymujące sygnały dymne do Buhalika. Niestety Lis widział jeden mój post na shoutboxie i to już wystarczyło do popełnienia juniorskiego błędu. Ale na szczęście na forum Jagi też są podszeptywacze i nie udało im się skorzystać z prezentu.

Ja wiem, że to boli ale drużyną z topu byliśmy lata temu i przez lata obniżaliśmy poziom sportowy więc mamy co mamy. Na szczęście trio zakontraktowało trenera z prawdziwego zdarzenia i będzie to wyglądało lepiej, ale błagam Cię Liga Mistrzów? Z kim? Niech może ci piłkarze zagrają pod rząd 10 dobrych spotkań zanim zaczniemy opowiadać banialuki o pucharze Daviesa

Defetyzm, stonka ziemniaczana i spekulanci zabrali nam Ligę Mistrzów
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.02.2021, 19:21
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Legię zostawił Czerczesow zaraz po tym jak zdobyli mistrzostwo. A to trener wg mnie z tej samej półki top co Hyballa (choć już bardziej utytułowany).

Także, jak Hyballa nawet osiągając super wyniki będzie chciał odejść, to naprawdę nie powinien nikt się dziwić. W Słowacji dokładnie tak było.
porownujecie trenerow - ruska , ktory przyszedl do JAK NA POLSKIE WARUNKI najlepszej druzyny , najbogatszej , naszpikowanej tak zwanymi gwiazdami - jaki kraj - jaka liga - takie gwiazdy - trener ktory mial tylko podtrzymac fason i nic nie spie....lic , do trenera ktory przychodzi do jaednej z najslabszych druzyn ligi - do klubu nad ktorym jeszcze niedawno bylo widmo upadku , do klubu ktory nie ma pieniedzy , do klubu gdzie zawodnicy byli po przygodzie z panem od WFu - klubu ktory walczy do konca o utrzymanie .....naprawde mozna porownac warsztaty pracy takich dwoch roznych skrajnosci ?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.02.2021, 21:41
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Ja wiem, że to boli ale drużyną z topu byliśmy lata temu i przez lata obniżaliśmy poziom sportowy więc mamy co mamy. Na szczęście trio zakontraktowało trenera z prawdziwego zdarzenia i będzie to wyglądało lepiej, ale błagam Cię Liga Mistrzów? Z kim? Niech może ci piłkarze zagrają pod rząd 10 dobrych spotkań zanim zaczniemy opowiadać banialuki o pucharze Daviesa

Defetyzm, stonka ziemniaczana i spekulanci zabrali nam Ligę Mistrzów
Nie udawaj głupiego, bo wreszcie kogoś przekonasz.

Próbujesz bronić idiotycznego założenia, że mamy w drużynie samych patałachów, którzy do niczego się nie nadają w związku z czym cokolwiek od nich wymagać może tylko głupi naiwniak. To było wytłumaczenie kopania się po czole w zeszłej rundzie i bezczelnego minimalizmu poprzedniego parodysty na stanowisku trenera. Kiedy przyszedł nowy trener te patałachy nagle maja siłę biegać, mają możliwość marnować kilka setek w meczu, więc może nie jest z nimi najgorzej, a kto wie czy nie może być jeszcze lepiej. Na tyle lepiej że nie będą bać się Rakowa czy Pogoni nie mówiąc o Legii.

Defetyzm – postawa prezentująca niewiarę w powodzenie podejmowanych spraw, zakładanie porażki z góry, potocznie mówiąc - czarnowidztwo.

Bo chyba nie rozumiesz, że taka postawa jaką prezentujesz gdyby dominowała w drużynie może mieć realny wpływ na wyniki i zniweczyć wszystko. W przeciwieństwie do stonki i spekulantów.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów