|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
A niech walczy o nowy kontrakt, jak tak ma grać to nie mam nic przeciwko tej walce. Kiedyś o kontrakt walczył Boguś, teraz Maciek. Jak ten czas leci. No, chyba że Boguś nas jeszcze zaskoczy. Wielu już go żegnało i niejeden się już przeliczył. ![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Nie chcę krakać, ale po podpisaniu nowej umowy wszystko wracało do normy :(
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
To dać mu roczny. Będzie biegał jak student na śmieciówce
![]() ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Teraz przynajmniej możemy się denerowować na niewykorzystane sytuacje, za Skowronka ostatnie pół roku mieliśmy pół sytuacji na mecz. To chyba wolę się w....iac na Forbesa tak jak kiedyś na Brożka. Może wkoncu zaskoczy, gość dużo pracuje, dobrze się zastawia, jest szybki i ma dobrą jak na polskie warunki technikę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
Szczerze mówiąc Forbes to dla mnie i tak największe zaskoczenie in plus. Gra dużo lepiej niż się spodziewałem. Myślałem że pójdzie droga Fatosa. Carlitos to nie jest ale ma inne atuty. Już sam fakt że porównuje się go tutaj do Brożka... no cóż, powiedzmy tak, życzę mu i nam żeby nastrzelał połowę tego co Brożek strzelał w latach swietności i będzie miód malina.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wygrywanie im się znudzi? Nie sądzę...
Piłkarz najlepiej się czuje jak zapieprza na treningach i daje to potem rezultaty w meczach, sam najlepiej wie czy wygrana jest zasłużona czy fartowna. Dlatego po Piaście nie było żadnego doła, bo wszyscy czuli że mimo własnych błędów przyczyną porażki był sędzia kalosz i na Jagę wyszli podwójnie zmotywowani. Jeżeli Hyballa będzie sprawiedliwy i nie będzie miał swoich "faworytów" do składu mimo ich słabszej postawy to wróżę mu, kilka lat w Krakowie i awans do CL. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Chciałby żeby zespół już tak grał co mecz i Hyballa trenował nas kilka lat ale to się nie wydarzy. Hyballi pewnie za 1,5 -2 lata już nie będzie w Krakowie , a zanim to się stanie to wpadniemy w kilka mniejszych lub większych kryzysów. Tak to widzę , bardzo chciałbym się pomylić i wstydzić za powyższy wpis ale za długo człowiek śledzi polska piłkę, za długi kibicuje Wiśle żeby wierzyć w taki scenariusz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Z Hyballa nikomu nic sie nie znudzi. Taki styl gry pilkarze lubia najbardziej, tylko trzeba miec kondycje. I jezeli to bedzie przynosilo efekty to tym bardziej pilkarze to docenia. Nuda przychodzi gdy trenerzy nazucaja bojazliwy i defensywny futbol., po jakims czasie pilkarze traca radosc z gry w takim systemie i naturalnie znika im entuzjazm. Druzyny takich trenerow jak Klopp czy Bielsa raczej sie nie nudza a Hyballa ma podobna filozofie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Mnie Forbes z budowy, stylu, zadan troche kojarzy sie z Lukaku....
![]() Cóż, jaka liga taki Lukaku..... Więc zachowując dystans i prooporcje skoro Luaku poszedł za 75 mln € to my może te 2-3 mln € też zgarniemy, jak go Hyballa podrasuje.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak sie o tym pomysli smieszne jest ze krecimy nosem na goscia ktory strzelil dwa gole w dwoch meczach po przerwie w rozgrywkach.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ja sobie nie wyobrażam że będzie nas trenował 5 lat, bo w jego wieku to byłaby już stagnacja, bez względu na to co osiągnie z Wisłą. 1.5-2.5 roku to wg mnie najbardziej prawdopodobny okres pracy u nas. Później szukać innego zamordysty z niemieckiej szkoly Sorry za off top |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tym sie zgadzam, napewno tutaj dluzej niz 2-3 lata nie bedzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Dopiero obejrzałem skrót. Nieprawdopodobne ile oni setek zjeb*li w pierwszej połowie! Trening strzelecki pilnie zalecany!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jedyna szansa na Hyballe w Wisle na 5 lat jest nowy wlasciciel/sponsor -> wzmocnienie skladu i walka o tytul i Champions League.
Czasami jest tak ze ma sie przeczucie. A moje przeczucie mowi mi ze ten trener przy wzmocnieniu skladu ma szanse na awans nawet i do fazy grupowej Champions League. Sorry za off top. ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jeśli Synerise się będzie rok do roku tak rozwijać jak obecnie to może JK zamarzy o czymś więcej
![]() Niby się przymierza, żeby od 2022 być sponosorem strategicznym. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
FBF należy docenić ile razy wracał bronić aż w nasze pole karne !
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ten sezon jest spisany na straty. Ja mowilem o potencjaciale jaki ten trener ma. Dajac mu odpowiednie wzmocnienia i czas w moim odczuciu w ciagu roku, dwoch jest to mozliwe. Zwroc uwage ze wspomnialem tez o nowym wlascicielu lub/i nowym sponsorze.
Ostatnio edytowane przez RAF : 08.02.2021 o godz. 16:26.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Naprawde teraz jest szansa zbudowac cos trwalszego niz na pol roku.
Wokolo tego trenera ,dac mu 100% zaufania,pewnosci i zrobic kilka transferow.No i znalesc sponsora. krok po kroczku musimy jakos odbudowywac sie i przestac tkwic w tej przecietnosci,WIsla ma walczyc o wyzsze cele niz byt ligowy. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Pierwszy dobry wynik w pucharach i Hyballa zaraz dostanie ofertę z Niemiec. Tam tylko potrzebują przekonania, że jego wiedzę teoretyczną można przekuć na praktykę i to nie tylko w piłce młodzieżowej .. nazwisko na niemieckim rynku ma już teraz wyrobione. Abstrahując od tego. Nie wiem czy kiedykolwiek Wisła będzie miała drużynę na LM, ale uważam że takowego trenera już teraz ma. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Prowadzicie akademicka, czysto teoretyczna dyskusje.
Hyballa ma jasno nakreslony plan na najblizsze polotra sezonu. Ten sezon utrzymac sie, wprowadzic nowy styl gry, wprowadzac mlodych do skladu, aby w przyszlym roku byli juz gotowi do gry w szerszym wymiarze. Przyszly sezon walka o top 5 i najlepiej puchary. Dopiero po zakonczeniu przyszlego sezonu bedzie mozna myslec co dalej z Hyballa. Jesli osiagnie cele, to tez nie sadze, ze bedzie chcial odejsc, tylko bedzie chcial zagrac w europejskich pucharach. Przeciez to jest dla niego najlepsza trampolina do dalszej kariery. Z klubu, ktory tulal sie w okolicahc 14 miejscach zrobic klub ktory gra w pucharach i osiaga tam wyniki ponad miare. Analogicznie jesli te puchary w przyszlym sezonei wywalczy, a w kolejnym sezonie czyli 22/23 uda mu sie wygrac lige to uwazacie, ze nie bedzei chcial sprobowac ligi mistrzow? I tak mozna dalej akademicko dyskutowac. Beda wyniki, bedzie progres zespolu, Hyballa tutaj bedzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Hyballa odejdzie na jakimś etapie. Ale można odejść i zostawić drużynę dla przyszłego szkoleniowca, albo można zostawić wióry.
I chyba to się liczy. Hyballa przede wszystkim wprowadza pewna strukturę strategiczną dla myśli szkoleniowej Wisły. Jak to się potoczy - zobaczymy, ale sam zamysł jest fenomenalny. ![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Ale czemu mamy walczyć tylko o LM ja się pytam? Wygraliśmy z Jagą która nie wykorzystała min pięknego podania Lisa. Ja tam idę grubo i stawiam że będziemy walczyć o Puchar Stanleya i Puchar Narodów
Widać, że Hyballa wie co robi i to fachowiec, ale Panowie bez przesady. Najpierw zbudujmy drużynę uczciwie plasującą się w środku ligi, a potem dopiero podbijajmy NFL |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Zwłaszcza, że co roku w naszej buraczanej lidze jest wyścig żółwi o mistrzostwo. Wystarczy drużyna trochę ponad to przeciętniactwo i można zrobić fajny wynik
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Jak nam zacznie żreć to w tym sezonie załapiemy się na puchary, w czym jesteśmy teraz słabsi od Rakowa czy Pogoni? Odpowiem, dzięki takim podszeptom jak Twoje nie mieliśmy dotąd wiary we własne możliwości. Teraz mamy trenera który ten mankament wyeliminuje, więc kolego szykuj się na ciężkie chwile ![]()
Ostatnio edytowane przez Drozd : 09.02.2021 o godz. 15:33.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Dokladnie, przecietniactwo ajaxa jest dolujace. Dokladnie tak samo myslal parodysta, moze to parodysta?
Nie pisalem o walce o LM juz teraz, ale za 2 lata. To trzeba wybitnie nie umiec czytac ze zrozumieniem, albo wykazywac zla wole zeby rozumiec inaczej i opisywac inaczej. Albo byc po prostu... Powstrzymam, sie bo jak wroci moderacja to bedzie problem ;p |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|