The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.02.2021, 11:09
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post

10cio letnia legenda o dobrym strzale Sadloka zbiera swoje żniwa Nawet odśrodkowania super, szkoda tylko, że znów zbiega się to z przedłużeniem kontraktu - super mecz.
!
Sadlok - potrafi uderzyć
A niech walczy o nowy kontrakt, jak tak ma grać to nie mam nic przeciwko tej walce. Kiedyś o kontrakt walczył Boguś, teraz Maciek. Jak ten czas leci.

No, chyba że Boguś nas jeszcze zaskoczy. Wielu już go żegnało i niejeden się już przeliczył.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 08.02.2021, 11:20
Harcownik napisał(a):Wyświetl post
Sadlok - potrafi uderzyć
A niech walczy o nowy kontrakt, jak tak ma grać to nie mam nic przeciwko tej walce. Kiedyś o kontrakt walczył Boguś, teraz Maciek. Jak ten czas leci.

No, chyba że Boguś nas jeszcze zaskoczy. Wielu już go żegnało i niejeden się już przeliczył.
Nie chcę krakać, ale po podpisaniu nowej umowy wszystko wracało do normy :(

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.02.2021, 11:25
To dać mu roczny. Będzie biegał jak student na śmieciówce
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.02.2021, 12:05
Teraz przynajmniej możemy się denerowować na niewykorzystane sytuacje, za Skowronka ostatnie pół roku mieliśmy pół sytuacji na mecz. To chyba wolę się w....iac na Forbesa tak jak kiedyś na Brożka. Może wkoncu zaskoczy, gość dużo pracuje, dobrze się zastawia, jest szybki i ma dobrą jak na polskie warunki technikę.
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 08.02.2021, 12:25
Szczerze mówiąc Forbes to dla mnie i tak największe zaskoczenie in plus. Gra dużo lepiej niż się spodziewałem. Myślałem że pójdzie droga Fatosa. Carlitos to nie jest ale ma inne atuty. Już sam fakt że porównuje się go tutaj do Brożka... no cóż, powiedzmy tak, życzę mu i nam żeby nastrzelał połowę tego co Brożek strzelał w latach swietności i będzie miód malina.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 08.02.2021, 12:35
radekogi napisał(a):Wyświetl post
Teraz przynajmniej możemy się denerowować na niewykorzystane sytuacje, za Skowronka ostatnie pół roku mieliśmy pół sytuacji na mecz. To chyba wolę się w....iac na Forbesa tak jak kiedyś na Brożka. Może wkoncu zaskoczy, gość dużo pracuje, dobrze się zastawia, jest szybki i ma dobrą jak na polskie warunki technikę.
Skowronek wiedział że nie będzie miał kto strzelic to wolał nie kreować sytuacji.Po co my kibice mieli byśmy się denerwować.A tak na poważnie to mi cały czas gdzieś chodzi po głowie obawa że pogramy tak parę meczów piłkarzom Hyballa się znudzi i wrócimy do kopania się po czole.Oby nie,oby nie....
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.02.2021, 12:45
Wygrywanie im się znudzi? Nie sądzę...

Piłkarz najlepiej się czuje jak zapieprza na treningach i daje to potem rezultaty w meczach, sam najlepiej wie czy wygrana jest zasłużona czy fartowna. Dlatego po Piaście nie było żadnego doła, bo wszyscy czuli że mimo własnych błędów przyczyną porażki był sędzia kalosz i na Jagę wyszli podwójnie zmotywowani.

Jeżeli Hyballa będzie sprawiedliwy i nie będzie miał swoich "faworytów" do składu mimo ich słabszej postawy to wróżę mu, kilka lat w Krakowie i awans do CL.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 08.02.2021, 14:03
Drozd napisał(a):Wyświetl post

Jeżeli Hyballa będzie sprawiedliwy i nie będzie miał swoich "faworytów" do składu mimo ich słabszej postawy to wróżę mu, kilka lat w Krakowie i awans do CL.
Oho zaczyna się Jeden wygrany mecz i już celujemy w LM z Hyballą za kilka lat .
Chciałby żeby zespół już tak grał co mecz i Hyballa trenował nas kilka lat ale to się nie wydarzy.
Hyballi pewnie za 1,5 -2 lata już nie będzie w Krakowie , a zanim to się stanie to wpadniemy w kilka mniejszych lub większych kryzysów.

Tak to widzę , bardzo chciałbym się pomylić i wstydzić za powyższy wpis ale za długo człowiek śledzi polska piłkę, za długi kibicuje Wiśle żeby wierzyć w taki scenariusz.
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 08.02.2021, 14:28
Z Hyballa nikomu nic sie nie znudzi. Taki styl gry pilkarze lubia najbardziej, tylko trzeba miec kondycje. I jezeli to bedzie przynosilo efekty to tym bardziej pilkarze to docenia. Nuda przychodzi gdy trenerzy nazucaja bojazliwy i defensywny futbol., po jakims czasie pilkarze traca radosc z gry w takim systemie i naturalnie znika im entuzjazm. Druzyny takich trenerow jak Klopp czy Bielsa raczej sie nie nudza a Hyballa ma podobna filozofie.
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.02.2021, 14:42
Mnie Forbes z budowy, stylu, zadan troche kojarzy sie z Lukaku....
Cóż, jaka liga taki Lukaku..... Więc zachowując dystans i prooporcje skoro Luaku poszedł za 75 mln € to my może te 2-3 mln € też zgarniemy, jak go Hyballa podrasuje....
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Stary 08.02.2021, 14:58
Jak sie o tym pomysli smieszne jest ze krecimy nosem na goscia ktory strzelil dwa gole w dwoch meczach po przerwie w rozgrywkach.
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 08.02.2021, 15:05
Blixa napisał(a):Wyświetl post
Jak sie o tym pomysli smieszne jest ze krecimy nosem na goscia ktory strzelil dwa gole w dwoch meczach po przerwie w rozgrywkach.
Śmieszne dla tych co nieoglądali tych meczów
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.02.2021, 15:13
Blixa napisał(a):Wyświetl post
Z Hyballa nikomu nic sie nie znudzi. Taki styl gry pilkarze lubia najbardziej, tylko trzeba miec kondycje. I jezeli to bedzie przynosilo efekty to tym bardziej pilkarze to docenia. Nuda przychodzi gdy trenerzy nazucaja bojazliwy i defensywny futbol., po jakims czasie pilkarze traca radosc z gry w takim systemie i naturalnie znika im entuzjazm. Druzyny takich trenerow jak Klopp czy Bielsa raczej sie nie nudza a Hyballa ma podobna filozofie.
Wyniki w piłce to wypadkowa tak wielu czynników, że trudno wyrokować co będzie za 1,2 czy 5 lat. Hyballa jeśli poczuje że nie ma bodźców do rozwoju to prędzej czy później odejdzie. A na pewno jego ambicje sięgają wyżej niż liga Polska.

Ja sobie nie wyobrażam że będzie nas trenował 5 lat, bo w jego wieku to byłaby już stagnacja, bez względu na to co osiągnie z Wisłą.

1.5-2.5 roku to wg mnie najbardziej prawdopodobny okres pracy u nas. Później szukać innego zamordysty z niemieckiej szkoly

Sorry za off top
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Stary 08.02.2021, 15:25
Z tym sie zgadzam, napewno tutaj dluzej niz 2-3 lata nie bedzie.
Odpowiedz cytując
buczo85
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 08.02.2021, 15:26
Dopiero obejrzałem skrót. Nieprawdopodobne ile oni setek zjeb*li w pierwszej połowie! Trening strzelecki pilnie zalecany!
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.02.2021, 15:47
Jedyna szansa na Hyballe w Wisle na 5 lat jest nowy wlasciciel/sponsor -> wzmocnienie skladu i walka o tytul i Champions League.

Czasami jest tak ze ma sie przeczucie. A moje przeczucie mowi mi ze ten trener przy wzmocnieniu skladu ma szanse na awans nawet i do fazy grupowej Champions League.

Sorry za off top.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.02.2021, 15:59
Jeśli Synerise się będzie rok do roku tak rozwijać jak obecnie to może JK zamarzy o czymś więcej
Niby się przymierza, żeby od 2022 być sponosorem strategicznym.
Odpowiedz cytując
Dzinus
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2003

Stary 08.02.2021, 16:00
RAF napisał(a):Wyświetl post
Jedyna szansa na Hyballe w Wisle na 5 lat jest nowy wlasciciel/sponsor -> wzmocnienie skladu i walka o tytul i Champions League.

Czasami jest tak ze ma sie przeczucie. A moje przeczucie mowi mi ze ten trener przy wzmocnieniu skladu ma szanse na awans nawet i do fazy grupowej Champions League.

Sorry za off top.
O kur.wa 2pkt nad podbeskidziem, 20 milionow dlugow, LM faza grupowa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 08.02.2021, 16:02
FBF należy docenić ile razy wracał bronić aż w nasze pole karne !
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.02.2021, 16:22
Dzinus napisał(a):Wyświetl post
O kur.wa 2pkt nad podbeskidziem, 20 milionow dlugow, LM faza grupowa!
Ten sezon jest spisany na straty. Ja mowilem o potencjaciale jaki ten trener ma. Dajac mu odpowiednie wzmocnienia i czas w moim odczuciu w ciagu roku, dwoch jest to mozliwe. Zwroc uwage ze wspomnialem tez o nowym wlascicielu lub/i nowym sponsorze.
Ostatnio edytowane przez RAF : 08.02.2021 o godz. 16:26.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 08.02.2021, 18:24
Ten sezon jest spisany na straty. Ja mowilem o potencjaciale jaki ten trener ma. Dajac mu odpowiednie wzmocnienia i czas w moim odczuciu w ciagu roku, dwoch jest to mozliwe. Zwroc uwage ze wspomnialem tez o nowym wlascicielu lub/i nowym sponsorze.
Champions League to może nie ale zgadzam się, że jest to trener którego potencjału nie wolno zmarnować tylko wokół niego budować.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.02.2021, 21:05
Naprawde teraz jest szansa zbudowac cos trwalszego niz na pol roku.
Wokolo tego trenera ,dac mu 100% zaufania,pewnosci i zrobic kilka transferow.No i znalesc sponsora.
krok po kroczku musimy jakos odbudowywac sie i przestac tkwic w tej przecietnosci,WIsla ma walczyc o wyzsze cele niz byt ligowy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.02.2021, 21:08
Ten sezon jest spisany na straty...
STATYSTYCZNIE jeszcze nie
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.02.2021, 23:21

Sorry za off top.
Uważam że nawet przy tym to bez szans z prostego powodu.
Pierwszy dobry wynik w pucharach i Hyballa zaraz dostanie ofertę z Niemiec. Tam tylko potrzebują przekonania, że jego wiedzę teoretyczną można przekuć na praktykę i to nie tylko w piłce młodzieżowej .. nazwisko na niemieckim rynku ma już teraz wyrobione.

Abstrahując od tego. Nie wiem czy kiedykolwiek Wisła będzie miała drużynę na LM, ale uważam że takowego trenera już teraz ma.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 09.02.2021, 09:42
Prowadzicie akademicka, czysto teoretyczna dyskusje.

Hyballa ma jasno nakreslony plan na najblizsze polotra sezonu. Ten sezon utrzymac sie, wprowadzic nowy styl gry, wprowadzac mlodych do skladu, aby w przyszlym roku byli juz gotowi do gry w szerszym wymiarze.
Przyszly sezon walka o top 5 i najlepiej puchary. Dopiero po zakonczeniu przyszlego sezonu bedzie mozna myslec co dalej z Hyballa. Jesli osiagnie cele, to tez nie sadze, ze bedzie chcial odejsc, tylko bedzie chcial zagrac w europejskich pucharach. Przeciez to jest dla niego najlepsza trampolina do dalszej kariery. Z klubu, ktory tulal sie w okolicahc 14 miejscach zrobic klub ktory gra w pucharach i osiaga tam wyniki ponad miare.
Analogicznie jesli te puchary w przyszlym sezonei wywalczy, a w kolejnym sezonie czyli 22/23 uda mu sie wygrac lige to uwazacie, ze nie bedzei chcial sprobowac ligi mistrzow?
I tak mozna dalej akademicko dyskutowac.
Beda wyniki, bedzie progres zespolu, Hyballa tutaj bedzie.
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.02.2021, 10:53
Hyballa odejdzie na jakimś etapie. Ale można odejść i zostawić drużynę dla przyszłego szkoleniowca, albo można zostawić wióry.

I chyba to się liczy. Hyballa przede wszystkim wprowadza pewna strukturę strategiczną dla myśli szkoleniowej Wisły. Jak to się potoczy - zobaczymy, ale sam zamysł jest fenomenalny.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 09.02.2021, 13:48
Ale czemu mamy walczyć tylko o LM ja się pytam? Wygraliśmy z Jagą która nie wykorzystała min pięknego podania Lisa. Ja tam idę grubo i stawiam że będziemy walczyć o Puchar Stanleya i Puchar Narodów

Widać, że Hyballa wie co robi i to fachowiec, ale Panowie bez przesady. Najpierw zbudujmy drużynę uczciwie plasującą się w środku ligi, a potem dopiero podbijajmy NFL
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 09.02.2021, 13:57
Zwłaszcza, że co roku w naszej buraczanej lidze jest wyścig żółwi o mistrzostwo. Wystarczy drużyna trochę ponad to przeciętniactwo i można zrobić fajny wynik
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.02.2021, 14:55
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Ale czemu mamy walczyć tylko o LM ja się pytam? Wygraliśmy z Jagą która nie wykorzystała min pięknego podania Lisa. Ja tam idę grubo i stawiam że będziemy walczyć o Puchar Stanleya i Puchar Narodów

Widać, że Hyballa wie co robi i to fachowiec, ale Panowie bez przesady. Najpierw zbudujmy drużynę uczciwie plasującą się w środku ligi, a potem dopiero podbijajmy NFL
Twoim zdaniem skompromitowaliśmy się z Piastem, po meczu z Jagą czepiasz się dupereli. Chcesz budować drużynę na środek polskiej ekstraklasy. Nie do wiary...

Jak nam zacznie żreć to w tym sezonie załapiemy się na puchary, w czym jesteśmy teraz słabsi od Rakowa czy Pogoni? Odpowiem, dzięki takim podszeptom jak Twoje nie mieliśmy dotąd wiary we własne możliwości. Teraz mamy trenera który ten mankament wyeliminuje, więc kolego szykuj się na ciężkie chwile
Ostatnio edytowane przez Drozd : 09.02.2021 o godz. 15:33.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 09.02.2021, 15:27
Dokladnie, przecietniactwo ajaxa jest dolujace. Dokladnie tak samo myslal parodysta, moze to parodysta?

Nie pisalem o walce o LM juz teraz, ale za 2 lata. To trzeba wybitnie nie umiec czytac ze zrozumieniem, albo wykazywac zla wole zeby rozumiec inaczej i opisywac inaczej. Albo byc po prostu... Powstrzymam, sie bo jak wroci moderacja to bedzie problem ;p
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów