The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gunner1906
Senior Member

Od: 05.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.12.2019, 17:58
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Aha ja się ośmieszam
https://www.livescore.com/soccer/eng...on/6-18427736/

Zmień lekarza albo przestań pisać durnoty!

Czy tu już nic złego nie można pisać o Stolarze? Nikt nie neguje tego co zrobił ale w momencie kryzysu sobie nie poradził. Nie szukał żadnych zmian, uparcie cały czas to samo.
Kolega wyżej napisał całość idealnie podsumowując.
Przecież ty pajacu wrzuciłes link z drugiego meczu po porażce z Leicester, a nie z pierwszego. Więc tak po raz 3 się osmieszyles w tym samym temacie.

Wszystko trzeba Ci podawać ma tacy? Nie potrafisz sprawdzić podstawowych informacji? Soto po porażce z Leicester 29.10 zagrało z city w Pucharze anglii gdzie przegrało 1:3. Dopiero potem miał miejsce wspomniany przez ciebie mecz (2.11)

Uwaga uwaga teraz napiszesz że puchar to nie liga. Więc od razu Cie wyprostuje. W Anglii drużyny do pucharu podchodzą poważnie i Soto wystawił na ten mecz podstawowy skład. Różnił się tylko dwoma zawodnikami którzy wybiegli na następne spotkanie ligowe.

Co z tymi kontuzjami? Dalej twierdzisz że Kuba w dortmundzie miał tylko uraz więzadeł w kolanie i zadnych mięśniowych nie miał a te spotkały go tylko za kadencji Stolarczyka?
Widać że w próbie zmieszania z błotem naszego trenera już nie tylko pojawiają się zaklinania rzeczywistości braków kadrowych, lecz podawane są tu kłamliwe informacje.

Ostatni raz już odpisuje w tym temacie. Oby tylko Kuba się nie zaczał mylić w karnych a Brozio nie zaczął seryjnie marnować setek bo jeśli nie rozwiążą przez to od razu kontraktu z klubem to stracą bezpowrotnie szacunek wiernych kibiców typu Mar85, Forfun, raindog, ogryzek..
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.12.2019, 17:59
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
A gdzie ja wyśmiewam Iszą ligę? Zacytuj ładnie . Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i to już nie mój problem(a raczej poważny twój)... Powinieneś ładnie przeprosić za takie insynuacje, ale tacy ludzie jak Ty tego nie potrafią.
Ejj, na serio, udaj się do specjalisty(okulisty lub nauczyciela). Ja twierdzę, że rynek go zweryfikuje i według mnie nie znajdzie już zatrudnienia na poziomie Ekstraklasy. I jak nie wierzę w to? Gdzie tak napisałem ?

W dodatku nie wiesz ile Stolarczyk ma lat. Przykra sprawa :(.
Widzę, że muszę ci wszystko tłumaczyć.

Nie napisałem, że Stolarczyk ma 45 lat. "Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i to już nie mój problem(a raczej poważny twój)... Powinieneś ładnie przeprosić za takie insynuacje, ale tacy ludzie jak Ty tego nie potrafią."

Ale wytłumaczę ci co miałem na myśli. Stolarczyk w wieku 45 lat (czyli przed przyjściem do Wisły) miał niewielkie doświadczenie trenerskie. I dokładny wiek nie ma tu wielkiego znaczenia. Po prostu są na świecie trenerzy, którzy w tym wieku mieli jeszcze mniejsze doświadczenie, a zostali bardzo dobrymi trenerami.

Jeżeli śmieszkowanie, że "taki trener" miałby iść do 1 ligi nie jest wyśmiewaniem 1 ligi to przepraszam. Faktycznie muszę podszkolić czytanie ze zrozumieniem.

Czyli jak pójdzie do 1 ligi to będzie w końcu potwierdzeniem, że jest dobrym/przyzwoitym trenerem bo to poważna liga czy w końcu uznajemy, że tak nie jest i trenerka w 1 lidze to będzie zweryfikowanie, że się nie nadaje do niczego?

Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Pisze o lidze nie o pucharze! Kolejny mecz w lidze...
Ale komentowałeś post Gunnera, który nie pisał nic o meczu ligowym, a tylko, że kolejny mecz
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 27.12.2019 o godz. 18:03.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.12.2019, 18:02
Zresztą ten temat należy już zamknąć bo dalsze kłótnie i obrażanie przypominam mi obronę Marzenki. Tu o nikim nic źle napisać nie można póki nie ma tragedii. Było trzymać Stolara aż do spadku.
Mar85
Senior Member

Stary 27.12.2019, 18:09
Gunner1906 napisał(a):Wyświetl post
Przecież ty pajacu wrzuciłes link z drugiego meczu po porażce z Leicester, a nie z pierwszego. Więc tak po raz 3 się osmieszyles w tym samym temacie.

Wszystko trzeba Ci podawać ma tacy? Nie potrafisz sprawdzić podstawowych informacji? Soto po porażce z Leicester 29.10 zagrało z city w Pucharze anglii gdzie przegrało 1:3. Dopiero potem miał miejsce wspomniany przez ciebie mecz (2.11)

Uwaga uwaga teraz napiszesz że puchar to nie liga. Więc od razu Cie wyprostuje. W Anglii drużyny do pucharu podchodzą poważnie i Soto wystawił na ten mecz podstawowy skład. Różnił się tylko dwoma zawodnikami którzy wybiegli na następne spotkanie ligowe.

Co z tymi kontuzjami? Dalej twierdzisz że Kuba w dortmundzie miał tylko uraz więzadeł w kolanie i zadnych mięśniowych nie miał a te spotkały go tylko za kadencji Stolarczyka?
Widać że w próbie zmieszania z błotem naszego trenera już nie tylko pojawiają się zaklinania rzeczywistości braków kadrowych, lecz podawane są tu kłamliwe informacje.

Ostatni raz już odpisuje w tym temacie. Oby tylko Kuba się nie zaczał mylić w karnych a Brozio nie zaczął seryjnie marnować setek bo jeśli nie rozwiążą przez to od razu kontraktu z klubem to stracą bezpowrotnie szacunek wiernych kibiców typu Mar85, Forfun, raindog, ogryzek..
Napisz do mnie jeszcze raz pajacu to zobaczysz. Pajacem to jesteś Ty bo nie umiesz obiektywnie dyskutować tylko mienisz się wielkiego znawce a nawet pucharów nie odróżniasz. I tak właśnie traktujesz braci z Reymonta co mają inne zdanie?
Se tak tłumacz że podchodzą poważnie, zwłaszcza ostatnio Liverpool w pucharze ligi. A nie bo to puchar Anglii?. A nie to jednak był puchar Ligi! O no co Ty? To był Puchar Ligi!. Widziałeś składy w jakim grali to tzw. poważnie? A u nas jak podchodzą do pucharu? Pół poważnie? Patrząc na nasz skład? To jak można porównać naszą ligę do Angielskiej? No tak bo w sumie my zagraliśmy koncert z Rakowem, a Hampton dostał bęcki od amatorów.
I przestań pisać o kontuzjach mięśniowych u Kuby, Zawsze je miał. Tu chodzi o resztę zawodników, co chwile się odnawiały, albo pojawiały nowe.
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 27.12.2019 o godz. 18:21.
Gunner1906
Senior Member

Stary 27.12.2019, 18:57
Jeszcze w ramach ciekawostki co się stanie muszę napisac:

Mar85 pajacu.

I co teraz?
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.12.2019, 19:00
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Generalnie cała koteria przeciwników Stolarczyka potrafi głównie obrażać i nadymać się. I czy to będzie Ogryzek, Mar85, czy ktokolwiek inny to siła ich argumentacji jest słaba. Prędzej czy później widząc swoją słabiznę w argumentacji puszczają im nerwy i zaczynają obrażać czy też robić podjazdy ad personam. Ot taki ich urok. Poza tym że przez nich na forum jest często gnój a nie dyskusja.

Stolarczyk zasłużył na szacunek zostając w klubie w momencie największych zawirowań, bez perspektyw nie tylko na poszerzenie, ale na utrzymanie kadry.
Nie przekreśla tego nawet seria porażek i dotkliwa porażka z Legią
.
Niestety, po pierwszej, drugiej porażce morale drużyny zaczęło spadać i poza tym nie wiemy, co naprawdę działo się w szatni.
Obarczanie jednego Stolarczyka wszystkimi problemami przez jakie przechodziła Wisła jest po prostu dziecinne.
Nie twierdzę i nigdy nie twierdziłem, że jest on najlepszym trenerem ever. Trafił na zły czas w Wiśle i podejrzewam, że żaden trener nie poradziłby sobie w tym czasie dużo lepiej.
Pojazd po Stolarczyku za to, że jeden z najsłabszych personalnie zespołów E-klasy przegrywał pod jego wodzą mecz za meczem to mniej więcej jak wyżywanie się na Kubicy, że przyjeżdżał w Williamsie na ostatniej pozycji w ciągu ostatniego sezonu:
- Co za nieudacznik! Powinien był podać się do dymisji
To właśnie sposób myślenia tych którzy atakują teraz Stolarczyka. ŻA-ŁOS-NE
Uderz w stół a nożyce się odezwą. Kolejny z koterii "nadętych" sie odezwał.
(Gdzie kogos obraziłem w tej dyskusji bajoku)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.12.2019, 19:01
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że muszę ci wszystko tłumaczyć.

Nie napisałem, że Stolarczyk ma 45 lat. "Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i to już nie mój problem(a raczej poważny twój)... Powinieneś ładnie przeprosić za takie insynuacje, ale tacy ludzie jak Ty tego nie potrafią."

Ale wytłumaczę ci co miałem na myśli. Stolarczyk w wieku 45 lat (czyli przed przyjściem do Wisły) miał niewielkie doświadczenie trenerskie. I dokładny wiek nie ma tu wielkiego znaczenia. Po prostu są na świecie trenerzy, którzy w tym wieku mieli jeszcze mniejsze doświadczenie, a zostali bardzo dobrymi trenerami.

Jeżeli śmieszkowanie, że "taki trener" miałby iść do 1 ligi nie jest wyśmiewaniem 1 ligi to przepraszam. Faktycznie muszę podszkolić czytanie ze zrozumieniem.

Czyli jak pójdzie do 1 ligi to będzie w końcu potwierdzeniem, że jest dobrym/przyzwoitym trenerem bo to poważna liga czy w końcu uznajemy, że tak nie jest i trenerka w 1 lidze to będzie zweryfikowanie, że się nie nadaje do niczego?
Jak nie? To kto miał 45 lat i czemu to jest w twoim poście? Naucz się pisać (to jest w sumie łatwe). Stolarczyk przed przyjściem do Wisły miał 46 lat. Podaj mi nazwiska tych trenerów(i proszę nie przytaczać wybitnych piłkarzy, bo Ci akurat zdobyli taką wiedzę za czasów swojej kariery, że Stolar w wieku 80 lat nie będzie tyle wiedział o futbolu).
Musisz podszkolić. Tu się zgodzimy. Śmieszkowanie z osoby, który zachwala takiego trenera i chce go posyłać o szczebel niżej, a nie z Iszej ligi. Widzisz chyba różnicę, czy tutaj też musisz wrócić do szkoły? Zakład i zabezpieczanie się Iszą ligą i jeszcze zainteresowanie połowy Ekstraklasy...
Na serio, ciężko się z Tobą rozmawia, bo tworzysz zdania, które z moich ust nie padły.

Dziwne w ogóle, że ten Stolarczyk został zwolniony... Widać trio widzi mniej od wybitnych ekspertów piłkarskich z forum(którzy przeczą prostym faktom)...
Ogryzek
Senior Member

Stary 27.12.2019, 19:04

Mar85 pajacu.

I co teraz?

BUM! Wygrałeś! Zdobyłeś 10 punktów w lidze nadętych. Brawo Ty!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Mar85
Senior Member

Stary 27.12.2019, 19:10

Mar85 pajacu.

I co teraz?
Pokazałeś ile jesteś wart. Jak to się pisze król w necie, ...... w świecie.
Gunner1906
Senior Member

Stary 27.12.2019, 19:17
Mar85;1548575) napisał(a):
spróbuj jeszcze raz nazwać mnie pajacem to zobaczysz co się stanie
Mar85 ty pajacu

Mar85;1548575) napisał(a):
Pokazałeś ile jesteś wart. Jak to się pisze król w necie, ...... w świecie.
osmieszony po raz enty
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.12.2019, 19:36
Jest tu ....a moderator?
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.12.2019, 19:44
https://www.youtube.com/watch?v=q0Z6A3PtGQ4
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 27.12.2019, 21:10
Chłopaki dajcie sobie spokój. Nie widzicie, że obrońcy 07 maja ból dupy bo im ulubionego wf-iste zwolnili. Ja to bym polecił jakaś maść, albo melisę albo to i to
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.12.2019, 21:23
Ktoś, kto pisze 07, niezależne od tego czy Stolarczyk jest wuefistą czy nie, powinien za to zażyć nie tyle melissę, co przeprowadzić się na Kałuży.

I nie: nikt nie płacze dlatego, że Stolarczyka zwolniono.
Płaczemy raczej nad nowoczesnymi kibicami, którzy mają ubaw z wyśmiewania się z kogoś, kto oddał Wiśle swoje serce.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Gunner1906
Senior Member

Stary 27.12.2019, 21:38
Chłopaki dajcie sobie spokój. Nie widzicie że obrażający naszych zasłużonych byłych pracowników to zwykle Żydki z drugiej strony błon którzy mają z tego pożywke? Ja to bym polecił im ubranie koszulki w pasy i wypierdalanie na hokeja albo do Izraela albo to i to
PAWEŁ
Senior Member

Stary 27.12.2019, 21:40
O ho ho. Te wysyłanie do kauflandu do coś mi przypomina. Jakieś półtora roku temu tez byli spece którzy wysyłali na druga stronę błon bo niektórzy mieli czelność pisać na temat Marzenki. Która jak wiadomo miała Wiśle w takim jednym organie, No napewno nie było to serce.
Ostatnio edytowane przez PAWEŁ : 27.12.2019 o godz. 21:42.
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 27.12.2019, 22:20
No cóż, lepiej być specem obrażającym i ubliżającym facetowi, który z Wisłą ugrał 3 mistrzostwa na boisku i rzeźbił w gównie przez 1,5 roku z różnym skutkiem. Praca za darmo, trzymanie szatni w ryzach i nie wysypanie się w piz... na wielu, wielu możliwych zakrętach, to tam kij. Grunt to wysoka porażka z Legią. Współczuję kompleksów i mentalności z drugiej, gorszej strony. A Ty Ogryzek jak coś komuś zarzucasz to racz to robić zgodnie z przywoływaną przez Ciebie argumentacją. Chyba, że Ci jej brak, lub brak Ci czegoś innego.
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 27.12.2019, 23:41
Panowie, większość z Was schodzi w tej dyskusji poniżej poziomu jaki przystoi kibicom Wisły. Takie prostackie obrażanie się ...
Stolarczykowi należy się szacunek za lata gry u nas oraz za to co potrafił zrobić z drużyną rok temu. Wtedy pokazał że jest Wiślakiem i ostatnie niepowodzenia tego nie wymażą.
Inna sprawa, że może być poddawany MERYTORYCZNEJ ocenie jak każdy trener. A że merytorycznie można mu wiele błędów wytknąć to bolesny fakt.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.12.2019, 01:20
Jak przy stołach w swięta dyskusja z rodziną była tak samo gorąca jak tutaj, to musieliście mieć zajebiste święta
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.12.2019, 12:42
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Generalnie cała koteria przeciwników Stolarczyka potrafi głównie obrażać i nadymać się. I czy to będzie Ogryzek, Mar85, czy ktokolwiek inny to siła ich argumentacji jest słaba. Prędzej czy później widząc swoją słabiznę w argumentacji puszczają im nerwy i zaczynają obrażać czy też robić podjazdy ad personam. Ot taki ich urok. Poza tym że przez nich na forum jest często gnój a nie dyskusja.

Stolarczyk zasłużył na szacunek zostając w klubie w momencie największych zawirowań, bez perspektyw nie tylko na poszerzenie, ale na utrzymanie kadry.
Nie przekreśla tego nawet seria porażek i dotkliwa porażka z Legią
.
Niestety, po pierwszej, drugiej porażce morale drużyny zaczęło spadać i poza tym nie wiemy, co naprawdę działo się w szatni.
Obarczanie jednego Stolarczyka wszystkimi problemami przez jakie przechodziła Wisła jest po prostu dziecinne.
Nie twierdzę i nigdy nie twierdziłem, że jest on najlepszym trenerem ever. Trafił na zły czas w Wiśle i podejrzewam, że żaden trener nie poradziłby sobie w tym czasie dużo lepiej.
Pojazd po Stolarczyku za to, że jeden z najsłabszych personalnie zespołów E-klasy przegrywał pod jego wodzą mecz za meczem to mniej więcej jak wyżywanie się na Kubicy, że przyjeżdżał w Williamsie na ostatniej pozycji w ciągu ostatniego sezonu:
- Co za nieudacznik! Powinien był podać się do dymisji
To właśnie sposób myślenia tych którzy atakują teraz Stolarczyka. ŻA-ŁOS-NE
Ostatnio coraz częściej się zgadzamy.
Trzeba być żałośnie małym, zakompleksionym i głupim człowieczkiem żeby nie umieć docenić tego co zrobił Stolarczyk, w jakich warunkach musiał pracować. Mamy na forum takich czterech, może pięciu, niestety są bardzo aktywni i po prostu wstyd mi za nich.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.12.2019 o godz. 12:51.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 28.12.2019, 13:43
To, co się tutaj odstawia w kontekście Stolarczyka wymaga jakiegoś komentarza - i chyba interwencji moderatora.

Stolarczyk w ostatnim czasie nie podołał, musiał odejść - wydaje mi się, że zwolnienie go to był dobry ruch.

Jednak takie wyrażenia jak "07", nazywanie go człowiekiem bez honoru jest po prostu nie na miejscu. Przypominam Wam, że ten człowiek jako piłkarz i jako trener zostawił serce na boisku i zasługuje na szacunek. Być może popełnił błąd wierząc, że uda mu się przełamać tą serię porażek - ale to nie uzasadnia lżenia go. Pójdźcie po rozum do głowy.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Ogryzek
Senior Member

Stary 28.12.2019, 16:05
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio coraz częściej się zgadzamy.
Trzeba być żałośnie małym, zakompleksionym i głupim człowieczkiem żeby nie umieć docenić tego co zrobił Stolarczyk, w jakich warunkach musiał pracować. Mamy na forum takich czterech, może pięciu, niestety są bardzo aktywni i po prostu wstyd mi za nich.
Wstydź to sie lepiej za siebie i za swoje zachowanie. Wystarczy że każdy sie bedzie wstydził za swoje zachowanie z tobą na czele.
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.12.2019, 17:40
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Uderz w stół a nożyce się odezwą. Kolejny z koterii "nadętych" sie odezwał.
Bez arogancji i zbędnego intelektualizowania napisano, że Stolarczyk zachował się przyzwoicie i przeprowadził klub przez najtrudniejszy okres w ostatnich dekadach. Na końcu coś się wypaliło i nie poradził sobie, i wielka szkoda, każdy rozumny człowiek żegnał go z bólem, bo trudno było faceta nie cenić, nie lubić. Zresztą, nawet jeśli się nie podziela tego zdania, to jaki jest sens i jaka wartość w obrażaniu Stolarczyka w sieci?

Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
To, co się tutaj odstawia w kontekście Stolarczyka wymaga jakiegoś komentarza - i chyba interwencji moderatora.

Stolarczyk w ostatnim czasie nie podołał, musiał odejść - wydaje mi się, że zwolnienie go to był dobry ruch.

Jednak takie wyrażenia jak "07", nazywanie go człowiekiem bez honoru jest po prostu nie na miejscu. Przypominam Wam, że ten człowiek jako piłkarz i jako trener zostawił serce na boisku i zasługuje na szacunek. Być może popełnił błąd wierząc, że uda mu się przełamać tą serię porażek - ale to nie uzasadnia lżenia go. Pójdźcie po rozum do głowy.

Dokładnie tak.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
czaro
Senior Member

Stary 29.12.2019, 00:38
raindog napisał(a):Wyświetl post
Stolarski, w praktyce, w zimie miał do wyboru - wierzyć, że klub się utrzyma i dostać kasę za 6 miesięcy pracy; nie dostać w ogóle pieniędzy w przypadku upadku klubu.
A to ciekawe.

Nie chce mi się nawet ironizować. Widocznie tak, już musi być, że prawda nie tyle nie obroni się sama, co w ogóle się nie obroni.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Gunner1906
Senior Member

Stary 29.12.2019, 08:53
Brożek - Carlitos
Ondrasek - Zdybowicz
Mak - Imaz
Pawłowski - Llonh
Janicki - Arsenic
Klemenz - Gonzalez
Wasilewski - Velez
Burliga/niepsuj - Bartkowski

Raindog chyba połknął ten saksofon z avatara i mu odj ebalo do reszty

Starałem się z tymi judaszami (tak judaszami bo to na ich stadionie słyszymy pociski na Kubę, Brożka i innych naszych pracowników), ale się nie da. Na naszym stadionie nikt nie zaintonuje Stolarczyk .... ci na imię. Na judovii a i owszem.
Gunner1906
Senior Member

Stary 29.12.2019, 14:11
nero napisał(a):Wyświetl post
Jak jesteś na forum pasów to też piszesz "z naszym klubie"

I przy okazji o jakiej kolacji mowa?
Czy to pana pierwszy wywiad po zwolnieniu z Wisły?

- Tak, pierwszy. Nie chciałem wcześniej rozmawiać, bo uważam, że przy tego typu rozstaniach - bardzo emocjonalnych - nie ma sensu od razu jeszcze bardziej rozdrapywać pewnych spraw. Odmawiałem wywiadów, bo chciałem trochę przeczekać, odetchnąć, spojrzeć na wszystko z dystansu. Zresztą tak umówiliśmy się też z władzami klubu, że nie będziemy tego przez pewien czas komentować.

Okres pracy w Wiśle był dla mnie bardzo energetyczny, wyczerpujący. I choć wiedziałem, że kiedyś musi się skończyć, to jednak moment zwolnienia był dla mnie trudny. Przez całe półtora roku w Wiśle zdecydowanie najtrudniejszy. I to mimo że dostałem ogrom wsparcia. Od kibiców, od władz klubu, no i przede wszystkim od piłkarzy, którzy jak tylko dowiedzieli się o moim zwolnieniu, zasypali mnie wiadomościami. A potem zaprosili na kolację, by mi podziękować za wspólną pracę. Przyszła na nią cała drużyna. Nigdy wcześniej się z czymś takim nie spotkałem. Bardzo miły gest. Jeden z tych momentów, który zostanie ze mną na zawsze, do końca życia.

Ma pan poczucie, że pomógł wygrać Wiśle jedną z najtrudniejszych wojen w jej historii?
- Ja? Nie, dlaczego?

Na Twitterze przypisał to panu Jarosław Królewski.
- Bardzo miło z jego strony, ale prawda jest taka, że to pan Królewski, pan Jażdżyński i Kuba sprawili, że Wisła tę wojnę wygrała. To były kluczowe postaci w ratowaniu klubu. Ja dołożyłem, jak wielu innych, swoją cegiełkę. I też jestem z tego dumny, bo przez półtora roku poświęciłem się Wiśle bezgranicznie. Była dla mnie czymś więcej niż tylko klubem, dlatego to rozstanie z nią było dla mnie trudne.

Coś się kończy, coś się zaczyna, już daj spokój chłopie - ktoś powie. I pewnie ma rację. Tylko że dla mnie ta przeszłość wciąż jest żywa, jeszcze niezasklepiona.

Mogę jednak z czystym sumieniem przyznać, że przez to półtora roku chciałem dla Wisły jak najlepiej, dawałem z siebie wszystko. Moim głównym zadaniem było wprowadzenie - przy udziale doświadczonych graczy - młodych zawodników na wyższy poziom.
PAWEŁ
Senior Member

Stary 29.12.2019, 16:35
Ja 07 oceniam przez pryzmat pracy na stanowisku trenera. A trenerem był hujowym,
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 29.12.2019 o godz. 22:13.
czaro
Senior Member

Stary 30.12.2019, 18:23
raindog napisał(a):Wyświetl post

Jeśli było inaczej, napisz, co się tu nie zgadza.

Wisła upada = drużyna, sztab itp. nie dostaje zaległych pieniędzy, a ludzie, którzy przyszli latem, w ogóle nie mieli płacone.
Ogromny szacunek dla nich, że zostali, ale nie udawajmy, że było to na 100% altruistyczne. Altruistą był Kuba.
Całe to zaangażowanie, całe to włożone serce to z wyrachowania i troski o własne pieniądze? W sytuacji, w której połowa ligi by go wzięła z pocałowaniem ręki, bo wtedy Wisła grała jak z nut i uchodził za odkrycie? Facet włożył w tę szatnię tyle pracy, stanął na głowie, aby drużyna nie upadła, widocznie identyfikował się z klubem, a Ty opowiadasz, że to dla pieniędzy?
czaro
Senior Member

Stary 31.12.2019, 00:34
Oczywiście, że to jest obrażanie. To szyderstwo z trenera, a wcześniej piłkarza, wiślaka, który zostawił tu sporo serca.

Nie chcę prowadzić debaty: legenda czy nie legenda. Co to w ogóle znaczy? Mógłby, gdyby co? Czyli jednak zasłużył się? Odniosłeś się do dwóch newsów. Ja jednak myślę, że gdyby Stolarczyk zostawił wtedy Wisłę, poradziłby sobie. Wisła bez niego nie.

Nikt nie neguje słabej gry tej jesieni. Ale Stolarczyka nie ma już w Wiśle, więc czemu służy ten wylew hejtu? Zwłaszcza po Tobie się tego nie spodziewałem.

Dla mnie facet zapisał się w historii Wisły. Niezależnie od kompetencji jako trener-taktyk, sprawdził się jako trener-lider w najtrudniejszym momencie ostatnich dekad.
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 31.12.2019, 13:58
czaro napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie facet zapisał się w historii Wisły. Niezależnie od kompetencji jako trener-taktyk, sprawdził się jako trener-lider w najtrudniejszym momencie ostatnich dekad.
Podpisuję się obiema rencyma.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów