The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
StarożytnyWiślak
Member

Od: 12.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2019, 09:34
Zostanie skazana 1/5 odpowiedzialnych za 1/10 przekrętów niestety.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Taki tam wpis z trochę innej strony
https://www.facebook.com/14974512907...7150205331014/
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
cierpliwy
Member

Od: 06.2013

Wy naprawdę myślicie, że dziesiątki funkcjonariuszy pracujących, kilkanaście miejsc przeszukiwanych jednocześnie i zabezpieczanie (zablokowanie) najważniejszych dokumentów, akt, komputerów, kont, to akcja pod przejęcie i pod publikę?
Odpowiedz cytując
gizmo
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 08.01.2019, 09:37
kowalkowskij napisał(a):Wyświetl post
No to czekamy na oświadczenie SKWK...
KOMUNIKAT SKWK:

Szanowni Państwo,

bardzo dziękujemy za współpracę z nami. Dzięki temu, że tak ochoczo czytaliście wszystkie wiadomości na temat nadchodzącego przelewu. My mieliśmy odpowiednio dużo czasu na wyniesienie, zniszczenie odpowiednich dokumentów.

Akcja przelew była naszą najlepszą przykrywką do skutecznego ukrycia wszelkich dowodów na nasze istnienie. Miło nam, że wzięliście w niej tak liczny udział.

Do końca nawet nie wiemy co było zapisane w umowie sprzedażowej. Na wszystko się zgadzaliśmy, byle trzej królowie to od nas wzięli. Uff udało się

Na spokojnie bez żadnego pośpiechu najważniejsi ludzie zdążyli pozałatwiać swoje sprawy, kupili (za Wasze pieniądze) bilety do ciepłych krajów. Ustawiliśmy się na na 2-3 lata życia poza Krakowem i w niektórych przypadkach poza Polską.

Niestety za późno służby weszły do naszej siedziby. Kochamy ich za to. Już nic konkretnego tam nie znajdą. Ich super-pies też nic nie wywącha. Jakże nam przykro.

Nasza opiekunka też zdążyła opuścić swoje gniazdko w Krakowie. Dziękujemy Mamo Marzeno za to, że zawsze się nami opiekowałaś. Marzenko Jesteś Wielka

Serdecznie pozdrawiamy

P.S.

Sprawa przycichnie z czasem, więc potem być może wrócimy.
Odpowiedz cytując
StarożytnyWiślak
Member

Stary 08.01.2019, 09:39
cierpliwy napisał(a):Wyświetl post
Wy naprawdę myślicie, że dziesiątki funkcjonariuszy pracujących, kilkanaście miejsc przeszukiwanych jednocześnie i zabezpieczanie (zablokowanie) najważniejszych dokumentów, akt, komputerów, kont, to akcja pod przejęcie i pod publikę?
Ja tak nie sądzę, ale prokurator wkracza tam zdecydowanie za późno, większość śladów została zatarta i teraz będzie potrzeba kozaków śledczych, żeby po okruchach dojść do tej rozdartej buły pełnej wyprowadzonego z klubu siana.
Nie jest to oczywiście niemożliwe, ile było takich historii jak Nietykalni czy Wilk z Wall Street, a umówmy się, Sharksi to nie Al Capone czy Jordan Belfort.
Odpowiedz cytując
Valencia
Member

Stary 08.01.2019, 09:44
Cytat:
Cala akcja prokuratury i policji to tylko zagrywka pod publike i pokazanie wszystkim "no przecież zrobiliśmy to co mogliśmy w tej sytuacji" to wyraźny sygnał dla biznesowych negocjacji ze Wisła jest w trakcie czyszczenia i bez wpływów SKKWK i WSH
oraz patologicznego zarządu
Przecież szefowie całego przedsięwzięcia są od dawna wiadomo gdzie. To też na na pokaz ? Przyznam szczerze, że nie wiem o co tu chodzi ale ta teoria, że "kumaci" przysłali vanne do czyszczenia spółki to jakaś abstrakcja. Kto przeglądał ich wpisy na forach stronie SKWK ten ma świadomość że byli zbyt głupi aby wymyślić taki chytry plan.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 08.01.2019, 09:46
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
No i co w związku z tym
To 40 tys. daje powody do przypuszczeń ,że tą kwotę mogli właśnie wziąć w gotówce jednorazowo,lub kilka razy...
przecież codziennie tutaj piszecie że kradli, już nawet że te 40 baniek to wszystko ich wina więc co w tym dziwnego? po drugie czy to jakieś zweryfikowane info?czemu dopiero teraz?
powody do przypuszczeń, no to przypuszczaj a nie oskarżaj
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 08.01.2019 o godz. 09:49.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 08.01.2019, 09:47
Widzę twoja wiara niezachwiana w godność i uczciwość tych ludzi. Współczuję.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 08.01.2019, 09:53
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Widzę twoja wiara niezachwiana w godność i uczciwość tych ludzi. Współczuję.
ty jesteś uczciwy zwalając bezgranicznie wszystko na kogoś?ja jestem za tym żeby każdy zapłacił za to co ma, więc czekam na konkrety nie jakieś kaczki.
zachowujecie się jak dewotki.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 08.01.2019 o godz. 09:55.
Odpowiedz cytując
Piter8787
Member

Stary 08.01.2019, 09:55
Ślady zawsze jakieś zostają nie da się wszystkiego wyczyścić od tak. Prokurator zanim tam wszedł musiał po ustalać gdzie wchodzimy do jakich siedzib, mieszkań itp. Jest to akcja napewno nie pod przejęcie potencjalne tylko machina ruszyła w związku z złożonym zawiadomieniem. Zobaczymy co pokaże czas. Ja myślę tak gdyby do tego przejęcia doszło i tych trzech gamoni zaplaciłoby te pieniądze i zajęli by się tym klubem to do żadnej akcji by nie doszło. Bo nie byłoby szumu medialnego a tak sytuacji ja marzenie się skomplikowała. Napewno przypuszczała że jeżeli oni nie zapłacą to rozpęta się burza no i sie rozpętała a okręt już jest praktycznie pod wodą. Dlatego zagrała wa bank. Oddając tym głupkom ten klub ja myślę że ona raczej nie przypuszczała że to się tak potoczy. To tylko pokazuje jak spier.... z okrętu. Mam nadzieję że spotka ja za to odpowiedzialność, bardzo dobrze że służby czyszczą ten układ który tam panował bo to jest chore co się działo. Ja w żadnego screnna który wklejalo skwk nie wierzyłem tym bardziej te głupie zasilenia konta tak kutasy regularnie sobie zasilają konto skąd? nie wierze ze tak ze składek członkowskich czy ktoś im tam placi mają. Proste taką kasę daje się w gotówce bo wtedy ciężko wysle dziczyzny skąd jest itp itd
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 08.01.2019, 09:57
teoretycznie mogła wyjść cało gdyby nie była pazerna, no chyba że miała naciski na takie ruchy to wyjdzie to z czasem.
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 08.01.2019, 09:58
Piter8787 napisał(a):Wyświetl post
Ja w żadnego screnna który wklejalo skwk nie wierzyłem tym bardziej te głupie zasilenia konta tak kutasy regularnie sobie zasilają konto skąd? nie wierze ze tak ze składek członkowskich czy ktoś im tam placi mają. Proste taką kasę daje się w gotówce bo wtedy ciężko wysle dziczyzny skąd jest itp itd

R22 strefa kiboli, co nie zmienia faktu ze akcja ze screenem żałosna
Ostatnio edytowane przez Kamil : 08.01.2019 o godz. 10:15.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Piter8787
Member

Stary 08.01.2019, 10:03
Mi się właśnie tak wydaje wiedziała już ze jest bardzo źle. Przejęcie z kwietniem i spółką nie wypaliło miała na stole jeszcze jedną oferte wiedziała że nie ma czasu bo klub upada i tak się do nie dobiorą jak upadnie dlatego pewnie pomyślała co mi tam? Jak nie sprzedam mnie posadzą bo będzie szum medialny. A jak się uda z tym przejęciem to jest szansa ze nikt nie będzie dokopywał się budów ale pech chciał ze ta oferta od tych gamoni nie wypaliła jej i jeszcze oprócz tego że doprowadziła spółkę na skraj bankructwa. To komu ona oddała ten klub. Ale już biedna nie miała wyboru bo co by nie zrobiła to było by źle zagrała tam gdzie była jakaś szansa że jak oni wezmą klub od niej wszyscy się odczepią no i nie pykło hehe jak to się mówi KARMA ZAWSZE WRACA !!!
Ostatnio edytowane przez Piter8787 : 08.01.2019 o godz. 10:07.
Odpowiedz cytując
Piter8787
Member

Stary 08.01.2019, 10:17
Jej zagranie było bardzo perfidne. Z gatunku tych " tonący brzytwy się chwyta" a może się uda. Jakaś nadzieja zawsze była. Bardziej napewno liczyła na Kwietnia z Włodarskim bo tamte osoby były znane w polskim biznesie a o tamtych nic nie wiedziała. Ale nie miała noc do stracenia. Mnie tylko dziwi jedno dlaczego ta kur... nie chciała tego klubu wcześniej sprzedać przecież już od lipca nie płacili piłkarzom napewno wiedziała do czego to zmierza że dług rośnie. Pewnie chciała spółkę do końca wydrenować do ostatniego meczu to tylko pokazuje jaka była pazerna nie uczciwa itp dziw...
Odpowiedz cytując
sl@y
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 08.01.2019, 10:41
tas de fleia napisał(a):Wyświetl post
Właściwie to nie ma znaczenia. Jakim chvjem wzięli 40 koła z klubu, który ledwie zipie, a w zasadzie to już nie zipie. Myślmy logicznie a nie czepiajmy się słówek.
No ale manhuty czy inne fiuty dalej sie z tego śmieją, twierdzac ze to niewiarygodne źródła
Odpowiedz cytując
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 08.01.2019, 10:44
Nawet jak poniszczyli dokumenty to wszystkiego nie dali rady.
Są na pewno operacje bankowe, przelewy i tym tropem prokuratura dotrze gdzie kasa byłą wyprowadzana
Odpowiedz cytując
StarożytnyWiślak
Member

Stary 08.01.2019, 10:49
@MateuszMiga 8 minutes ago
Cytat:
W grudniu 60 tysięcy złotych z konta @WislaKrakowSA zostało przeznaczonych na spłatę zajęcia komorniczego na koncie Marzeny Sarapaty.
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 08.01.2019, 10:50
Kolejny dzien z zycia i pracy calkowicie stracony....

https://mobile.twitter.com/RobertB19...697.1544893229

na rozluznienie, COS PIEKNEGO.

a z innych ciekawszych informacji

https://mobile.twitter.com/MateuszMi...72566382997504

jak Boga kocham, licze, ze ktos juz zaczal budowe szubienicy na Rynku Glownym.
Ostatnio edytowane przez Wehrmacht : 08.01.2019 o godz. 10:53.
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.01.2019, 10:58
Ładnie w chvja nas robili. Latami. Ciekawe ile przytulili z tych wszystkich zbiorek fans4club itd. :(smutne to wszystko. Wszyscy w Polsce beda beke z nas cisnac ze nasza banda rozjebala i okradla nasz klub i nas..
Odpowiedz cytując
rzodkiewka
Member

Od: 07.2013

Złodziejka może teraz czuje się bezpieczna,ale kwestią czasu jest jak jakiś skruszony bandzior sprzeda ją dla niższego wyroku.
Odpowiedz cytując
Piter8787
Member

Co za baba ....a dwu-osobowy zarząd zarobił w rok 910 tys. Zł. Do tego tej kur... mąż zarabiał na Wiśle .... wie ile? A ona jeszcze komornika miała no ja .......e ona to musiała wystawy tryb życia prowadzić..? Pójdzie w pasiaki bo to jest do chuja nie podobne co tam narobila jeśli wszystko to prawda.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 08.01.2019, 11:01
plusem tego wydarzenia może być to że Hulk i jego świta narobią w majtki i temat odpuszczą
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 08.01.2019, 11:02
A to szuja...
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 08.01.2019, 11:06
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
przecież codziennie tutaj piszecie że kradli, już nawet że te 40 baniek to wszystko ich wina więc co w tym dziwnego? po drugie czy to jakieś zweryfikowane info?czemu dopiero teraz?
powody do przypuszczeń, no to przypuszczaj a nie oskarżaj
Bo dokładnie tak jest ,a jak ty tego nie widzisz to współczuję...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 08.01.2019, 11:10
Ojoj, ale ciekawostka. A zastanówmy się - jakim cudem ktoś kto wyprowadził z klubu 450 tys. zł (licząc jedynie wynagrodzenie) w samym 2018 roku, miał mieć zajęcie komornicze na śmieszną w porównaniu do tego kwotę 60 tysięcy?

No to jak to, może Marzenka nie była mózgiem operacji, a jedynie tarczą do zbierania całego gówna które w końcu miało się wylać? W takim razie może ten układ jest zakorzeniony głębiej, czyli w tym samym TS-ie który znów wjeżdża na białym koniu, a na forum ZNOWU jest poruszenie i ogólne poparcie dla towarzystwa i ich układów. Jakie zmiany personalne wewnątrz towarzystwa się odbyły, że takie ogólne rozluźnienie się odbyło?

A może prezes Wisłocki został wstawiony na minę, tylko jeszcze nie wie na jak wielką?

Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 08.01.2019, 11:14
Jak ktoś będzie po tym wszystkim bronił Sarapat, Dukatów i innych s....ysyński złodziei z WSH, to albo jest przez nich oplacany albo po prostu głupi, nie wiem, która opcja lepsza.
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 08.01.2019, 11:14
do usunięcia. Niestety....
Powód: fake news
Ostatnio edytowane przez Wehrmacht : 08.01.2019 o godz. 13:07.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 08.01.2019, 11:16
grzechu1991 napisał(a):Wyświetl post
Jak ktoś będzie po tym wszystkim bronił Sarapat, Dukatów i innych s....ysyński złodziei z WSH, to albo jest przez nich oplacany albo po prostu głupi, nie wiem, która opcja lepsza.
Nie wiem jeszcze przed chwilą ktoś twierdził, że SKWK nie przyjęło kasy za mecz z Lechem. To już wchodzimy chyba w opcję wiary w jakieś dogmaty

Cieszy mnie to wejście policji bo dzięki temu jest szansa na IV ligę bez bandytów, a może nawet na II ligę bez bandytów.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 08.01.2019, 11:17
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Bo dokładnie tak jest ,a jak ty tego nie widzisz to współczuję...
Czyli Wisła w zarządzie miała najlepszych ludzi na świecie w tej branży no tylko że kradli kij że Wojciechowski nie umiał, Ptak wymiękł i jeszcze paru się znajdzie to jest dopiero logiczne myślenie gdyby nie brali po dwóch latach Marzenki bylibyśmy na poziomie Ajaxu lub Porto
Ona powinna zarządzać Realem lub Barceloną, tam tyle zarobi że kraść nie trzeba

A tak na koniec tej debilnej dyskusji wystarczyło ogarnąć transfer jednego Carlitosa by ominąć tą całą farsę.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 08.01.2019 o godz. 11:41.
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 08.01.2019, 11:18
Słowa prezesa Wisłockiego dające nadzieję:

"A do jutra może się wydarzyć jeszcze bardzo dużo."

Źródło: https://sport.interia.pl/klub-wisla-...e-,nId,2772399
W Polskę wierzę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna