The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2019, 08:03
kowalkowskij napisał(a):Wyświetl post
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/pr...krakow/dpq4lrt

Jak weszła Policja, to witaj IV ligo. Niestety. To z pewnością utrudni działanie nowemu zarządowi, a brak dokumentów w firmie odstraszy inwestorów.
A ja mam a odwrotne przekonanie
W końcu można mieć nadzieję że ewentualny nowy właściciel nie będzie musiał się mierzyć sam z tym syfem, tylko wchodzi na oczyszczony teren
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.01.2019, 08:03
Na mój rozum wejście prokuratury zabezpiecza nam , że nie zlecimy do 4 ligi, a tylko do 2. Bez prokuratury ciężko by było odzyskać licencje, a tak jest większa szansa i po 3 walkowerach polecimy 2 szczeble , a inwestor zyska pół roku na ustawienie klubu.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.01.2019, 08:07
Szkoda że tak późno, ale wreszcie znikną paru osobą w TS głupkowate uśmieszki. Pamiętajcie kto do tego wszystkiego doprowadził.
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 08.01.2019, 08:09
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
A ja mam a odwrotne przekonanie
W końcu można mieć nadzieję że ewentualny nowy właściciel nie będzie musiał się mierzyć sam z tym syfem, tylko wchodzi na oczyszczony teren
Bez dokumentów w biurach nikt o zdrowych zmysłach spółki nie kupi... A te poleżą ze dwa lata w Prokuraturze. Teraz nie pozostanie nic Wisłockiemu, jak złożyć wniosek o upadłość. Przejrzyjcie na oczy.
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 08.01.2019, 08:17
ah gdyby tylko można było zrobić kopie dokumentów...
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Stary 08.01.2019, 08:20
silver03 napisał(a):Wyświetl post
ah gdyby tylko można było zrobić kopie dokumentów...
O ile się ich doszukali i ktoś o tym pomyślał. Prokuratura raczej się tym przejmować nie będzie.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 08.01.2019, 08:20
Bez dokumentów w biurach nikt o zdrowych zmysłach spółki nie kupi... A te poleżą ze dwa lata w Prokuraturze. Teraz nie pozostanie nic Wisłockiemu, jak złożyć wniosek o upadłość. Przejrzyjcie na oczy.
Czy Ty wiesz jak działają profesjonalne kancelarie?
Wszystkie dostępne dokumenty już ma Leśny w kopiach papierowych i cyfrowych, myślisz że co robili przez cały weekend
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 08.01.2019, 08:24
Tak czy siak, od jakiegoś czasu było to nieuniknione. Wszyscy się tego spodziewali, jeżeli ktoś podchodził do sprawy poważnie nie jest to dla niego zaskoczeniem. Akurat teraz jest świetny moment na zrobienie grubej kreski. I to niezależnie od tego czy ma być ratowana ekstraklasa, czy budowa od 4 ligi.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Stary 08.01.2019, 08:31
Czy Ty wiesz jak działają profesjonalne kancelarie?
Wszystkie dostępne dokumenty już ma Leśny w kopiach papierowych i cyfrowych, myślisz że co robili przez cały weekend
Jesteś pewien, że wszystko odnaleźli? Ja nie...
Odpowiedz cytując
Radwi
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2005

Stary 08.01.2019, 08:38
spokojnie, w okolicach stadionu jest pełno tanich ksero, na pewno wsadzili między notatki z logiki i analizy matematycznej
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Stary 08.01.2019, 08:40
Radwi napisał(a):Wyświetl post
spokojnie, w okolicach stadionu jest pełno tanich ksero, na pewno wsadzili między notatki z logiki i analizy matematycznej
Nic mnie nie zdziwi...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 08.01.2019, 08:43
Jestem wręcz pewien że nie
I że już nikt ich nie odnajdzie
Ale to nijak nie powinno być zniechęcające dla potencjalnego nabywcy, szczególnie takiego który zgłosił chce kuoba w momencie największego chaosu
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 08.01.2019, 08:47
https://twitter.com/szjadczak/status...811387393?s=21

Absolutnie najciekawszy watek na dzis. W koncu dowiemy sie predzej czy pozniej gdzie ta wywloka jest. Mam nadzieje, ze ja tak przemagluja, ze nie hedzie wiedziala jak sie kazywa.
Odpowiedz cytując
piotrekj66unia
Member

Od: 08.2007

Stary 08.01.2019, 08:57
Te całe sharks, powinno zostać znienawidzone przez kibiców jeszcze bardziej jak Cracovia, Arka i Lech razem wzięci. Żaden z tym klubów nie nie zaszkodzi nawet w połowie Wiśle jak te matoly
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.01.2019, 09:01
https://twitter.com/SzJadczak/status...44332673110017
Po meczu z Lechem władze Wisły dały w gotówce 40 tys. złotych przedstawicielom SKWK. Kibole przyszli po kasę w towarzystwie wysoko postawionych Sharksów

A tu jest tez ciekawostka:
https://eurosport.tvn24.pl/pilka-noz...ka,898251.html

"Śledczy będą wyjaśniali również sprawę wypłacenia w gotówce 40 tysięcy złotych przez zarząd Wisły Stowarzyszeniu Kibiców Wisły Kraków. Miało dojść do tego po meczu z Lechem. Klub w sobotę rozwiązał wszelkie umowy z SKWK. Śledczy będą wyjaśniali, za co właściwie Wisła płaciła kibicom i czy wypłacenie im pieniędzy po spotkaniu z Lechem nie naraziło na szkodę interesów innych wierzycieli. "
Odpowiedz cytując
ramzes190
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 08.01.2019, 09:01
piotrekj66unia napisał(a):Wyświetl post
Te całe sharks, powinno zostać znienawidzone przez kibiców jeszcze bardziej jak Cracovia, Arka i Lech razem wzięci. Żaden z tym klubów nie nie zaszkodzi nawet w połowie Wiśle jak te matoly
1906% racji. Ale i tak zaraz będziesz zesłany na drugą stronę błon
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 08.01.2019, 09:05
Najlepsze ze niektórzy tu jeszcze bronili SKWK jak pokazali screen że stanu konta w którym nie było śladu przelewu
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

ramzes190 napisał(a):Wyświetl post
1906% racji. Ale i tak zaraz będziesz zesłany na drugą stronę błon
Bez przesady , nie bedzie. To juz sie stalo. SKWK, WSH sa skonczone.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

I skoro SKWK wzielo pieniadze w gotowce to jak to sie ma dooswiadczenia, ze oni nie mieli przelewu
http://skwk.pl/index.php/skwk/2-wyda...ikat-skwk.html
"Poniżej prezentujemy screeny z konta bankowego SKWK."

Klamali i oszukiwali ludzi caly czas. Pieniadze brali w gotowce a pokazywali jakie przelewy dostawali.Ciekawe gdzie wplacali te z walizki
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Stary 08.01.2019, 09:07
No to czekamy na oświadczenie SKWK...
Odpowiedz cytując
piotrekj66unia
Member

Od: 08.2007

Stary 08.01.2019, 09:09
Jak czytam na ich stronie te slogany o wartościach, Wiśle w sercu itp to aż się wymiotować chce. Żadnemu klubowi na świecie takich,, kibiców,, nie życzę nawet Żydom
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 08.01.2019, 09:10
Najlepsze ze niektórzy tu jeszcze bronili SKWK jak pokazali screen że stanu konta w którym nie było śladu przelewu
przecież chodziło o wiele większą sumę, 300k jak dobrze pamiętam.i żeby nie było że kogoś bronie tylko trzymajmy się faktów bo zaraz będzie że te 40mln wzięli na maczety z OBI
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 08.01.2019 o godz. 09:15.
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 08.01.2019, 09:17
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
przecież chodziło o wiele większą sumę, 300k jak dobrze pamiętam.i żeby nie było że kogoś bronie tylko trzymajmy się faktów bo zaraz będzie że te 40mln wzięli na maczety z OBI
Właściwie to nie ma znaczenia. Jakim chvjem wzięli 40 koła z klubu, który ledwie zipie, a w zasadzie to już nie zipie. Myślmy logicznie a nie czepiajmy się słówek.
Odpowiedz cytując
gooralos
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 08.01.2019, 09:20
Szczerze, ale policja i prokuratura spóźniła się o 3 tygodnie. W czasie wielkich tajemniczych rozmów w Szwajcarii, zapewne nastąpiło czyszczenie spółki, porządki w papierologii, klubie, największe zacieranie śladów, nastąpiło w czasie naszego oczekiwania na przelew, bo każdy był tym zaślepiony.

W czasie, kiedy Marzenka podała się do dymisji, było pewne, że wszystko jest już czyste i można z czystym sumieniem opuścić tonący okręt.
Powód: bład
Ostatnio edytowane przez gooralos : 08.01.2019 o godz. 09:21.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 08.01.2019, 09:24
Obawiam się, że mało co znajdą, bo pewnie Vanna (lub ten, kto się za niego podaje) zabrał dokumenty na polecenie TS-u i po to był potrzebny, a w konsekwencji złodzieje, najwięksi szkodnicy w historii Wisły unikną odpowiedzialności za wielomilionowe defraudacje.
Odpowiedz cytując
efekt
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 08.01.2019, 09:24
Cala akcja prokuratury i policji to tylko zagrywka pod publike i pokazanie wszystkim "no przecież zrobiliśmy to co mogliśmy w tej sytuacji" to wyraźny sygnał dla biznesowych negocjacji ze Wisła jest w trakcie czyszczenia i bez wpływów SKKWK i WSH
oraz patologicznego zarządu
?
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Stary 08.01.2019, 09:30
No ale tez bez przesady. Nawet jesli wszystko “wyczyscili”, to chyba nie oznacza, ze nic sie nie stanie. Przeciez jako zarzad spolki odpowiadaja za nia. Gdzies te pieniadze musialy byc wyprowadzone lub jak to Stanowski wczoraj rzucil na Twitterze - wyprane. Co, powiedza, ze nie wiedza gdzie jest iles tam milionow, a prokuratora stwierdzi, ze no to w takim razie ok. Skoro nie wiecie to nie ma sprawy. Poza tym wystarczy, ze jedna osoba sypnie dla wlasnego dobra i juz cala reszta bedzie pozamiatana. A, ze to nie jest jakis wielki gang sztywniutkich gitow, to pewnie zaczna sie scigac, ktory pierwszy to zrobi. Ja tylko licze, ze nie bedzie to ta szmata. Ona musi zostac ukarana za to co zrobila. Najlepiej publicznie ukrzyzowana.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 08.01.2019, 09:31
Jak ktoś mieniacy się kibicem w obecnej sytuacji, wiedząc że każdy tysiąc potrzebne jest na ratowanie majątku (piłkarzy) przed utratą za darmo może przyjść do klubu po kasę?
I wydawać oświadczenie że wcale nie wzięli pokazując screen z przelewami w momencie gdy przyszli po gotowke
Co za różnica czy 1, 30 czy 400?
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.01.2019, 09:31
Jak zagrywka pod publkę, to winny musi się znależć.
Przelewów nie ukryjesz.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 08.01.2019, 09:33
No i co w związku z tym
To 40 tys. daje powody do przypuszczeń ,że tą kwotę mogli właśnie wziąć w gotówce jednorazowo,lub kilka razy...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów