The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2019, 22:18
Kto to w ogóle jest? Czym on się zajmuje w życiu?
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.01.2019, 22:23
Ja tam za Leśnym nie przepadam.Jednym czasem mówiłem o nim jako o samozwańczym królu cyganów.Fajnie że pomaga ale ja bym mu tam patrzył na ręce.Bo to jak wpuścić lisa do kurnika i to bardzo cwanego lisa
Odpowiedz cytując
kotyrek
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 07.01.2019, 22:28
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
do poczytania
https://ceo.com.pl/ekspresowy-wzrost...cownikow-25966
Odpowiedz cytując
dudzon
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 07.01.2019, 22:30
Jarek Królewski to niesamowicie zakręcona i pozytywna osoba. Szef Synerise, takiej spółki technologicznej. Miałem osobiście z nim do czynienia. Bardzo polecam.
https://www.youtube.com/watch?v=hY8mmw1eie0
Żeby mi się chciało, tak jak mi się nie chce
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.01.2019, 22:30
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Gość, który wymyślił i zarządza Synerise (https://en.wikipedia.org/wiki/Synerise). W skrócie: to jeden z takich systemów internetowych, z których korzystają giganci na świecie, a o których mało kto spoza branży decyzyjnej wie.

Jeśli jest w stanie zrobić z nami chociaż procent tego co zrobił z Synerise, to będzie dobrze.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
gizmo
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 07.01.2019, 22:35
kinimod11 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o wątek z emisją akcji, to już wcześniej o tym myślałem, kilka lat temu czytałem jakiś fragment raportu, że Wisła z polskich klubów ma na świecie największą rzeszę kibiców (mogło to się zmienić na przestrzeni ostatnich lat) ale nadal na pewno chodzi o miliony ludzi. Znaleźć kilka tysięcy, które chciało by nabyć akcje swojego ukochanego klubu, przez to stając się, co by nie mówić, jego właścicielem - nie powinno stanowić problemu, to nadal wielka marka, mimo zszarganej opinii, ilość newsów, nawet w ogólnopolskich mediach, świadczy o wielkim zainteresowaniu opinii publicznej. Ja osobiście na pewno skorzystał bym z takiej opcji.

Należę już do Socios, ale taka forma to całkiem inny poziom powiązania się z klubem.
Mats Hartling to Ty? Miło że napisałeś do nas
Odpowiedz cytując
kotyrek
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 07.01.2019, 22:37
dziki napisał(a):Wyświetl post
Gość, który wymyślił i zarządza Synerise (https://en.wikipedia.org/wiki/Synerise). W skrócie: to jeden z takich systemów internetowych, z których korzystają giganci na świecie, a o których mało kto spoza branży decyzyjnej wie.

Jeśli jest w stanie zrobić z nami chociaż procent tego co zrobił z Synerise, to będzie dobrze.
Całe szczęście ze Małecki go nie wyj....na drugą stronę błoń - bo to taki "piknik".
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 07.01.2019, 22:42
Każda redakcja prześciga się dzisiaj w informowaniu kto jest zainteresowany kupnem Wisły Kraków, a umyka najważniejsza rzecz, którą powiedział Leśnodorski:

Ostatnio edytowane przez heoij : 07.01.2019 o godz. 22:47.
Odpowiedz cytując
Pele77
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.01.2019, 22:45
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Boniek nie pisał, że Kort nie rozwiązał kontraktu tylko, że według niego Wisła się nie sypie.

Odnośnie Jakubasa to inne źródła twierdza, że dla niego liczyły się tylko ziemie TS, dlatego nawet nie podjęto poważniejszych rozmów. W dodatku rzecz miała miejsce w czwartek.
Co do Jakubasa są dwie wersje. Wersja Staszewskiego, że chodziło mu przede wszystkim o ziemie, a jak była rozmowa o Wiśle to jego wysłannik sprawiał wrażenie jakby rozmowa o Wiśle była przykrym obowiązkiem. Druga wersja Jadczaka, że to przez umowę z Vanna Ly i spółką Jakubas się zniechęcił.

Ja myślę, że wersja Jadczaka nie trzyma się kupy, ponieważ nawet jeżeli umowa była śmiesznie skonstruowana to przecież Leśnodorski i ten drugi dziś stwierdzili, że ta umowa jest w tym momencie gówno warta. Co do Jadczaka jego reportaż wg mnie był potrzebny i nie widziałem powodu żeby się do czegoś przyczepić, ale z czasem stwierdzam że on oprócz szlachetnego powodu czyli walki z zorganizowaną przestępczością przy okazji musi mieć jakiś wielki ból dupy o Wisłę i to też był dla niego bardzo ważny powód przy robieniu reportażu. Właśnie najlepiej to widać po tej sytuacji gdzię Leśny mówi, że ta umowa nic nie znaczy w tym momencie, a ten tworzy swoją rzeczywistość, że to przez umowę a nie ziemie Jakubas się wycofał. Czyli nawet jak jest jakaś normalna wiadomość o Wiśle, że ktoś był zachłanny na ziemię, to tu też musi być afera i to napewno wina umowy.
Odpowiedz cytując
bartix3
Junior Member

Od: 09.2011

Stary 07.01.2019, 22:48
Z ciekawości do obejrzenia z przech chwili
https://youtu.be/EzlRvcvOBpI
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.01.2019, 22:58
bartix3 napisał(a):Wyświetl post
Z ciekawości do obejrzenia z przech chwili
https://youtu.be/EzlRvcvOBpI
O ile to co mówi ten gość koło 3 minuty, że jeśli TS sprzeda Wisłę SA to Telefonika może od przyszłego właściciela dochodzić 40 mln jest prawdą to jesteśmy naprawdę w niezłej dupie. Do tej pory myslalem, że ten dług przejdzie na nowego wlasciciela.
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.01.2019, 23:04
ciacho napisał(a):Wyświetl post
O ile to co mówi ten gość koło 3 minuty, że jeśli TS sprzeda Wisłę SA to Telefonika może od przyszłego właściciela dochodzić 40 mln jest prawdą to jesteśmy naprawdę w niezłej dupie. Do tej pory myslalem, że ten dług przejdzie na nowego wlasciciela.
„Oglądałem, Pan Jacek często nie wiedział o czym mówi, nie zna faktów i dokumentów. Następna autopromocja. Ma rację w jednym, sytuacja Wisły jest bardzo ciężka.”

Boniek na tt pod tym filmem.
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 07.01.2019, 23:34
Dzięki. Widzę, że to jakiś młody typek chyba jest. Nic tylko dziękować i życzyć powodzenia
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 07.01.2019, 23:40
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Ja tam za Leśnym nie przepadam.Jednym czasem mówiłem o nim jako o samozwańczym królu cyganów.Fajnie że pomaga ale ja bym mu tam patrzył na ręce.Bo to jak wpuścić lisa do kurnika i to bardzo cwanego lisa
Mam news dla ciebie: kurnik zostal rozkradziony przez koguta.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 07.01.2019, 23:48
GregorTS napisał(a):Wyświetl post
A ja uważam że powinniśmy wprowadzić program "Wyplenienia"

Ja uważam że wszelkie organizacje powinny być zabronione. Jako ruch kibicowski dalismy ciała nieprzecietnie . Organizacja z nawet najlepszymi zamiarami i ideami bedzie znowu łakomym kąskiem dla mafii zeby znowu teroryzując jednostki przejąc włądze w tworze ktory bedzie miał zaufanie.

Jesli mowimy o samooczyszczeniu to ludzie ktorzy kiedykolwiek zasiedli na C przez ostatnie 5 lat powinni dostać ban stadionowy na kolejne 5 lat. podobnie sektory D i F

Zakaz sektorówek
Zakaz pirotechniki.
Zakaz wywieszania barw innych niż Wiślackie
Selekcja tresci flag . Za treść wulgarną lub obraźliwa osoba rozwieszająca dostaje 2 latetniego bana.

Na C przez najbliższe 5 lat powinno wpuszczać dzieci w wieku szkoły podstawowej i średniej ale tylko w grupach powyżej 15 osób z max dwoma opiekunami którzy brali by odpowiedzialność za grupę podopiecznych. Bilety dla Dzieci powinny być symbolicznie płatne np 1-5 PLN

Zero tolerancji na wulgaryzmy. Jeśli pozwalasz krzyczeć "Sędzia uj" to przymkniesz i oko na piosenki o zabijaniu innych "kibiców".

Kupujący bilet powinni zostać rozrzucani po stadionie bez możliwości kupowania biletów obok siebie by nie tworzyć grup.

Każdy przypadek niesiedzenia na swoim miejscu powinien kwalifikować sie do usunięcia ze stadionu i banu na 2 lata.

Przy niskiej frekwencji powinno rozdzielać miejsca co dwa miejsca tak by łatwiej było zidentyfikować kibica na kamerze.

Każdy zasłonięcie twarzy powyżej 15 sekund powinno skutkować usunięciem delikwenta i 2 letnim banem.

Socios ani żadna inna grupa nie powinna formalnie istnieć przez najbliższe 5-10 lat. Zamiast tego bilety powinny zdrożeć o 20-25 złotych . Dajac jednocześnie każdemu kibicowi prawo do glosowania.

Bilety powinny byc drogie bez żadnych naciągnięć typu złotówka od biletu. zrzuta ana wiezienie , wyjazdy itp. W zamian kibic realnie wspiera budżet i ma prawo glosy podczas glosowań. Jednocześnie zakładam ze ludzie których stać na wydatek za bilet w kwocie 75-100PLN są w stanie podjąć sensowniejszą decyzje niż Ci którzy maja bilet w karnecie za 15pln...

Na wyznaczonym spotkaniu osoba która była na wyznaczonej minimalnej ilości spotkań dostawalaby głos w prawie związanej z klubem.

Przed meczem powinny wypowiadać się osoby najwyżej klubie takie jak prezes.Zdając sprawozdanie nt bieżących finansów.

Przed meczem powinny lecieć materiały edukacyjne nt. roli klubu piłkarskiego jego wymiaru edukacyjnego oraz szerzenia ducha sportu. Powinno w tych treściach za każdym razem znaleźć sie nawiązanie do błędów jakie przez szereg lat popełniono wewnątrz grupy o charakterze mafijnym oraz jak ta terroryzowała milczącą większość i że jest to część naszej pamięci historycznej i że obowiązkiem każdego Wiślaka jest nie dopuścić do takiej sytuacji w przyszłości.

itd...

Oczywiscie wszystko powyzej jest nierealne....takie na szybko sklecone. Ale uwazam ze z tego ukladu nie ma i nie bedzie wyjscia przez najblizsze lata.
szacunek, ale zapomniałeś o bywalcach loży vip , im ban na najbliższe 10 lat conajmniej
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.01.2019, 23:54
kinimod11 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o wątek z emisją akcji, to już wcześniej o tym myślałem, kilka lat temu czytałem jakiś fragment raportu, że Wisła z polskich klubów ma na świecie największą rzeszę kibiców (mogło to się zmienić na przestrzeni ostatnich lat) ale nadal na pewno chodzi o miliony ludzi. Znaleźć kilka tysięcy, które chciało by nabyć akcje swojego ukochanego klubu, przez to stając się, co by nie mówić, jego właścicielem - nie powinno stanowić problemu, to nadal wielka marka, mimo zszarganej opinii, ilość newsów, nawet w ogólnopolskich mediach, świadczy o wielkim zainteresowaniu opinii publicznej. Ja osobiście na pewno skorzystał bym z takiej opcji.

Należę już do Socios, ale taka forma to całkiem inny poziom powiązania się z klubem.
Zdajesz sobie sprawę, że przeprowadzenie oferty publicznej akcji podlega ścisłym regulacjom i wiąże się z kosztami, związanymi z obsługą emisji od strony formalnej i organizacyjnej? Innymi słowy, to nie jest sposób na pozyskanie środków przez bankruta. Nawet, gdybyśmy znaleźli sponsora - to nie jest przedsięwzięcie, które dokonuje się z dnia na dzień.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
gizmo
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 08.01.2019, 00:07
-> 12 mln zł na już, bo nie ruszymy nawet,
-> 12-13 mln zł w bardzo niedalekiej przyszłości,
-> kupno nowych pilkarzy lub wypożyczanie z innych klubów,
-> dalsze utrzymanie piłkarzy i sztabu szkoleniowego,
-> wynagrodzenia dla zarządu, muszą docelowo zarabiać,
-> koszty najmu stadionu, chyba że to zmienia, ale niby jak,
-> pozostałe koszty prowadzenia Klubu,
-> nowe umowy na sprzątanie i ochronę spotkań,
-> walka z kibolami, sharks nie odpuszcza, z tego przecież żyli,
Można się ich pozbyć, wystarczy że struktura Klubu nie rozrosnie się za bardzo aby była swobodna kontrola nad tym.

Co raz bardziej tego nie widzę, bo to się po prostu nie opłaca z czysto biznesowego punktu widzenia. Warto wiadomo, bo historia, wartości, wspomnienia, prawdziwi kibice, ehh, ale ciężko będzie to finansowo utrzymać.

Także jeśli nowy inwestor to taki, który piłkę traktuje jako hobby, drogie hobby.

Tak jak pisałem czekam na rozmowę BL z piłkarzami i decyzje Komisji.
Jarosław Królewski pięknie działa, szacun bracie!!
Ostatnio edytowane przez gizmo : 08.01.2019 o godz. 00:12.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 08.01.2019, 00:30
Skąd żeście tego GregoraTS wyjęli

Dawno się tak nie uśmiałem czytając tak absurdalne postulaty
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 08.01.2019, 01:37
heoij napisał(a):Wyświetl post
Każda redakcja prześciga się dzisiaj w informowaniu kto jest zainteresowany kupnem Wisły Kraków, a umyka najważniejsza rzecz, którą powiedział Leśnodorski:

Tu ogólnie ludzie zwracają uwagę na mało istotne rzeczy. 2 dni wcześniej nasz nowy prezes jasno powiedział, że sprzedaży klubu należy się spodziewać(ewentualnie) w ciągu 3-4 tygodni(jest to logiczne, bo zainteresowani muszą przejrzeć dokumenty, prawnicy skonstruować umowę, itd.). I też sama rozmowa z piłkarzami mówili wiele, tzn. że w najbliższych 10 dniach nie dojdzie do zmiany właściciela(bo jeśli będą zaraz $ to po co rozmawiać? Zwłaszcza, że nasi byli okłamywani przez Sarapatę przez pół roku).
Odpowiedz cytując
Yggdrasil
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 08.01.2019, 01:46
Też widze po ilości postów dzisiaj, że z ludzi uszło powietrze. Był niemądry wpis Gregora, ale poza tym, chyba już powoli przestajemy mieć siłę do tej telenoweli.
Ludzie zobojętnieli - naturalny mechanizm obronny wobec takiej huśtawki nastrojów.
Organizm nie wytrzyma tej dwubiegunowej psychozy.

Chyba trzeba sobie po prostu powiedziec, ze bedzie co ma być. Ani wcześniej, ani teraz i tak nic już nie zmienimy
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 08.01.2019, 02:27
Nie da sie zyc w ekstremie caly czas. W pewnym momencie organizm naturalnie wylacza sie.
Odpowiedz cytując
lucker
Member

Od: 08.2018

Stary 08.01.2019, 03:37
Poza tym wszystko ma też swój cykl życia. Także szum medialny. Sytuacja w Wiśle utrzymuje się od dłuższego czasu. A tego show jakie zapewnili trzej królowie to już raczej nie będzie. W mediach będzie co raz mniej informacji o Wiśle. Także zainteresowanie sporej części "niedzielnych" kibiców będzie spadać.
A ja uważam, że to i lepiej. Właśnie teraz, gdy w końcu ktoś poważny wziął się za to.
Na chwilę obecną działania mają na celu przywrócić licencję na grę w Ekstraklasie, a w dalszej kolejności szykować klub do sprzedaży. Im więcej takich spraw uda się poukładać, tym większa szansa, że znajdzie się ktoś, kto w to wejdzie.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 08.01.2019, 05:28
https://www.youtube.com/watch?v=EzlR...ature=youtu.be
To ja w materiale powrócę, do pytania, które ponoć już zostało rozstrzygnięte przez co najmniej 2 kancelarie prawne.
Kancelarie, których prawnicy uważaja przecież, że umowa weszła w życie.

O przeniesieniu zwrotnym i sądzie.
Powód: Literówki.
Ostatnio edytowane przez yarow : 08.01.2019 o godz. 05:31.
Odpowiedz cytując
Smuga85
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 08.01.2019, 06:51
Prokuratura wszczęła śledztwo wobec sposobu przejęcia Wisły Kraków S.A.
Policja weszła do siedziby TS dziś rano.
Ostatnio edytowane przez Smuga85 : 08.01.2019 o godz. 07:09.
Pierwszy mecz na którym byłem:
1997/98 I liga Wisła Kraków 0:0 Stomil Olsztyn

Najlepszy mecz na którym byłem:
14.12.2011 Wisła Kraków 2:1 Twente Enschede

Najlepszy wyjazd na którym byłem:
18.09.2008 Tottenham Hotspur 2:1 Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.01.2019, 07:15
Przeszukania,policja w siedzibie WIsly,przeszukania w Krakowie

https://www.rmf24.pl/fakty/news-prze...ak,nId,2772293
Odpowiedz cytując
StarożytnyWiślak
Member

Od: 12.2018

Stary 08.01.2019, 07:25
I bardzo dobrze.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 08.01.2019, 07:35
Będą szukać tej złotówki
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 08.01.2019, 07:42
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/pr...krakow/dpq4lrt

Jak weszła Policja, to witaj IV ligo. Niestety. To z pewnością utrudni działanie nowemu zarządowi, a brak dokumentów w firmie odstraszy inwestorów.
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
Odpowiedz cytując
wisniaTSW666
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 08.01.2019, 07:56
kowalkowskij napisał(a):Wyświetl post
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/pr...krakow/dpq4lrt

Jak weszła Policja, to witaj IV ligo. Niestety. To z pewnością utrudni działanie nowemu zarządowi, a brak dokumentów w firmie odstraszy inwestorów.
No nie wydaje mi się wszyscy po kolei wiedzieli że jest pozewe składany więc to normalna kolei rzeczy, ale wy się tak interesujecie że 100 stron tematu przybyło bez żadnego konkretu...
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.01.2019, 07:59
Tak i tak bedzie 4 liga. Oklamywali by nas jeszcze 2 tygidnie, 3 a potem bylaby konferencja, że jednak nic sie nei da zrobić. Bardzo dobrze ze wpadli do Tsu dzisiaj.lepiej ze zrobili to teraz niz za np pol roku kiedy bedzie ogarnianie nowego podmiotu prawnego zalatwianie formalnosci i wszystkiego co zwiazane z wystartoweaniem od zera. Być może w 4 lidze od razu zacznie w nas inwestowac jakis kwiecień czy ktos inny. Na prawdę wierzycie, że ktos kto jest milionerem zainwestowal by teraz swoje ciezko zarobione pieniądze w taki burdel? Nie ma szans. Ludzie ktorzy dorobili sie fortuny na pewno nie oddadza od razu w dlugi 20 milionów na klub, ktory już w tym tygodniu nie bedzie mial pilkarzy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów