|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Nie wszystko może się dać od razu zrobić. No i jeszcze jeden klasyk, tym razem trochę bardziej na wschód Jeżeli chcesz pokoju, krzycz, groź wojną i manifestuj siłę. Jeżeli szykujesz się do wojny, leż cicho, mów że jedyne czego pragniesz, to pokoju. |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
@Yggdrasil
Możesz mieć rację, ale mnie na studiach uczono, że jeśli ktoś mówi publicznie coś, z czym się kompletnie nie zgadzasz, to w pierwszej kolejności pomyśl czy aby na pewno ten ktoś mówi to do ciebie. I jakoś wychodzi mi, że takie uspokajające słowa były skierowane do WSH - do kumatych, którzy wszystkim sterują. Ale mówiono to też do tych, którzy chcą w taką narrację wierzyć. A jest takich sporo, nawet na tym forum. Jeszcze odniosę się do zarzutu - który na pewno w końcu padnie - że jestem Junior Memberem, więc dotąd siedziałem cicho. Nie tylko siedziałem cicho, ale nawet nie mieszkałem w Krakowie. Ale bez większego trudu można rozpoznać moje personalia, bo w swoim rodzinnym mieście anonimowy nie byłem. Powód: Błąd
Ostatnio edytowane przez rmar : 05.01.2019 o godz. 01:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Masz rację.Tyle ,że ten punkt był z tego powodu ,ale dlatego,że moim zdaniem,nie był to zupełnie niezależny właściciel.....
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Też mi się wydaje że ludzie podstawieni, ale k...a mać... Fiata Uno to Ty szanuj...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
W ogóle nie trzyma się kupy to co mówili na konferencji, a to co w oświadczeniu napisał szwed. Wisłocki mówił że mają jakąś wojnę ze szwedem że wymieniają się smsami, w których oskarżają się wzajemnie o złamanie klauzuli.
Szwed za to przeprasza TS w oświadczeniu i informuje że dążą do zakończenia transakcji. O co tu chodzi? |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Ale dynamiczne zmiany u nas. Gdyby ktoś 3 dni temu twierdził, że Leśny jest dla nas największą szansą na przeżycie to byłby do Kobierzyna wysyłany. Ciekawe gdzie będziemy za 3 dni.
Dziwny ten upór Szweda przy Wiśle. Zawodnicy odchodzą (czyli wartość klubu spada), brak licencji, brak głównego udziałowca a on nadal walczy. I możemy sobie dyskutować kto ma prawo do Wisły jak nie znamy treści umowy. Statystycznie możliwość poprawnego wskazania właściciela spółki wynosi 50%. Lesny się za t bierze, więc może trochę więcej szans po stronie TS Konferencja Niby odbyła się według znanego schematu - duże oczekiwania i zamiast konkretów bla bla bla, ale mimo wszystko zajebisty niedosyt jest. Nie było choćby próby posypania głowy popiołem, kręcenie, półprawdy czyli to o czym wielokrotnie powyżej pisaliście. Do Wisłockiego się nie czepiajcie, nie każdy jest zwierzęciem medialnym. TS jest opanowane przez rekinów i nigdy nie było to bardziej widoczne niż dzisiaj. Kwaśniewski i Michlowicz chodzą na ich smyczy, nieistotne czy dla kasy czy ze strachu. Znamienne słowa Leśnego, że w Wiśle musi nastąpić nowe otwarcie i konieczna jest zmiana wszystkiego. On wie co jest grane i stąd te słowa. W inwestora nie bardzo chce mi się wierzyć. Czy kupilibyście auto, nawet gdyby było relatywnie tanie i bardzo by wam się podobało jak nie bylibyście pewni że podpisujecie umowę kupna-sprzedaży z właścicielem? W dodatku dzięki różnym umowom musielibyście potem to auto serwisować w najdroższym warsztacie, tankować na najdroższej stacji, myć w najdroższej myjni? W Niemczech po okupacji była denazyfikacja. U nas potrzebna jest deszarkizacja klubu. To proces długi i trudny ale to jedyne co może klub uzdrowić. Sami nie jesteśmy w stanie tego zrobić. Potrzebna jest pomoc miasta i przede wszystkim państwa. Trzeba ścigać wszystkich którzy są związani z szaksami, jude gangami i innymi tego typu patologiami Trzeba przerwać zmowę milczenia i nic nierobienia: policji, prokuratury, dziennikarzy, urzędników i wszystkich na których ci patole mają wpływ. Tylko wtedy działania wewnątrz klubu będą miały sens. Jak to zrobić? Dzisiaj jeden prawnik złożył zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa. Co za problem skopiować to zawiadomienie i wysłać takie zawiadomienia od 1000 osób. Albo zebrać 1000 podpisów pod takim zawiadomieniem. Poinformować o tym Jadczaków i jemu podobnych dziennikarzy. A może zrobić demonstrację pod prokuraturą z żądaniem zdecydowanych działań. Media to pkażą. Trudno to będzie zamieść pod dywan. Można próbować nakręcać miejscowych polityków - Ziobro, Duda, Gowin sa z Krakowa a grają pierwsze skrzypce w polityce. Naciskać na posłów, senatorów, urzędników i wszystko nagłaśniać Nieistotne są sympatie polityczne, a działanie we wspólnej sprawie. Jak się postawi jedna osoba czy 5 osób to ich rekiny wystraszą. Tysiąca osób nie dadzą rady. A na krótką metę? Trzeba chyba postawić w TS-ie na Wisłockiego. On wydaje się sensowny i najmniej skażony. Trzeba naciskać na totalną zmianę władz w TS-ie, wyjebanie Kwaśniewskiego, Michlowicza i im podobnych. Być może Wisłocki przy pomocy LMM i Czerwińskiego da radę to przeprowadzić. Dla pana Ludwika i Czerwińskiego to może być sprawa honoru - czy odejdą za czas jakiś jako ci którzy przyczynili się do upadku czy do uzdrowienia klubu. Bez takich działań nie liczmy, że się ktoś z kasą u nas pojawi. |
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wrzoda Wisły nie wykroi polski chirurg.
Ci, którzy to chcieli zrobić, już byli. Przestraszyli się. Ci, którzy chcieliby to zrobić - boją się. Niektórzy mowia o tym wprost. Ci, którzy przychodzą, robia to w interesach swoich oraz w interesach tych, z którymi wspołpracują w interesach - nie są lekarzami. Są ... hipnotyzerami Wyrazicielami interesu wielu grup. Ergo: będą rozmawiać z wrzodem. Mogą w porozumieniu z wrzodem pozowlić na funkcjonowanie ciała pacjenta, postawią je na nogi ale go nie uzdrowią. A z wrzodem się przecież nie rozmawia. To głupie I tak się składa, że rozpoczyna się walka o ciało pomiędzy wrzodem wraz ze współpracującym z nim hipnotyzerem. Ich przeciwnikiem ... o ironio (?) zagraniczny ... chirurg domniemany o nazwisku Nitoniowo. Z reputacją hochsztaplera. Jednakże zagraniczny.Obiektem już dawno zahipnotyzowanym w obecnej sytuacji, są statyści. Kibice. Tyle pozytywnego, że w posiadaniu Kibiców jest dusza. Powód: Literówka.
Ostatnio edytowane przez yarow : 05.01.2019 o godz. 02:43.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2016
Offline |
|
|
Takie mam tylko jedno pytanie - czy PZPN albo jakas Komisja Ligi moga zmusic obecny zarzad Wisly Krakow S.A., badz TS do ujawnienia tresci umowy?
|
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
A więc tak: Konferencja nic nowego nie wniosła. Dług, o którym pisały media został potwierdzony. Natomiast nie dostaliśmy odpowiedzi gdzie rozpłynęły się pieniądze za mecz z Lechem, Jagą.
Na niewygodne pytania, ciągłe odpowiedzi "nie wiem", " nie mogę powiedzieć". Sorry, ale to są ludzie z wewnątrz towarzystwa więc na pewno jakąś wiedzę mają. Umowa z trójką inwestorów to jeden wielki kwiatek. Kiedyś w końcu poznamy prawdę. Gdyby byli podstawieni tylko żeby zrobić szum , to by się szybko ulotnili, a tak wyparował tylko Vanna. A więc oficjalnie dalej nie wiemy, kto jest właścicielem Wisły ,a jeśli ten stan rzeczy szybko się nie zmieni, to kto kupi klub z dwójką różnych właścicieli? Umowa kupna, jeśli jest nieważna, to również jej zapisy są nieważne. Dlaczego więc nie można ujawnić jej zapisów?! Przecież zapis o tajemnicy zawarty w ww umowie jest również nieważny. Inna ciekawostka to informacja, że Arek Głowacki jest nadal dyrektorem sportowym, bo jego dymisja była warunkowa, a skoro umowa nie weszła w życie więc nie ma jego dymisji. Natomiast jakimś niewyobrażalnym cudem dymisja Sarapaty jest jednak wiążąca. Przecież w takim wypadku ona nadal jest prezesem spółki Wisła Kraków S.A! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Podejrzewam ze moga byc tacy co sie tym interesuja wiecej jak pol roku A poza tym... Bogusław nie czekal pol roku tylko wziąl od razu a za pol roku Wisla była juz potęgą ![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
W normalnych warunkach, potraktowałbym Pana Leśnodorskiego jak konia trojańskiego. Ale to co się dzieje z Wisłą, to nie są normalne warunki. Nie mamy już chyba nic do stracenia. Jego deklaracja, że pomaga Wiśle za darmo, nie znaczy, że bezinteresownie. Nie zdziwię się, jak po całej akcji zobaczymy naszego czołowego piłkarza w koszulce Legii. No ale cóż, nie ma nic za darmo. Przeraża mnie naiwność wielu użytkowników forum, którzy przyjmują za pewnik każdy "artykuł" naszych pseudo dziennikarzy z Białońskim i Migą na czele. Obaj udowodnili wielokrotnie, że nie mają pojęcia o czym piszą, wielokrotnie zaprzeczając samemu sobie, niejednokrotnie dementując samego siebie. Traktowanie zaś poważnie oświadczenia niejakiego Hartinga (lub gościa który się za niego podaje) nie jest warte komentowania. Wierzę natomiast, że wygrzebiemy się z tego bagna a winnymi zaistniałej sytuacji, zajmą się odpowiednie służby.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Lesnodorski nigdy sie nie kryl ze Wisla miala duzo uroku dla niego. Jaki ma interes w tym wszystkim sam nie wiem. Moze narty mu sie troche juz nudza i potrzebuje cos z wieksza adrenalina, po prostu nie wiem. Ale co wiem jest to ze wrecz wbiega do budynku ktory jest pozarty pozarem w momencie gdzie ci co niby kochali ten budynek podpalili go.
I za to ma ode mnie respekt bo na koniec dnia wiemy ze on ma kompetencje i kontakty ktore realnie moga nam pomodz w najgorszym momencie w historii tego klubu. Ryzyko ktore bierze jest o wiele wieksze niz nagrode jako dostanie jezeli jego plan sie uda. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W czyich rękach ... https://www.youtube.com/watch?v=MTh9vqszSm4
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Zastanawiałem się jakie Jadczak ma intencje. Napisałem mu bez złośliwości na Twittera . Czy napisał choć raz pozytywnie o Wiśle. Bo 99% procent to są normalni kibice. Prowadza rożne akcje i wymieniłem jakie. Napisałem że na rozliczenia przyjdzie czas A on mnie zablokował.
![]()
ZABIERZÓW WIERNY WIŚLE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Dodatkowo w ten sposób może działać każdy, nie odchodząc od komputera. Piszcie do lokalnych polityków, rządzących i opozycji ze wszystkich frakcji. Jeśli kwestię tego, co się dzieje w Wiśle się upolityczni, to służby nie będą miały wyjścia i będą musiały wkroczyć. W innym wypadku hasło "państwo teoretyczne" będzie mogło służyć do opisu tego, co się dzieje. Swoją drogą to nie mogę uwierzyć, że temat rządów gangów w Wiśle nie schodzi z czołówek gazet i portali od miesiąca i nikogo to nie obchodzi w strukturach odpowiedzialnych za bezpieczeństwo w Polsce. W jednym z największych miast w Polsce na oczach wszystkich rządzą przestępcy a państwo, politycy i urzędnicy odwracają wzrok. Ktoś mi to wytłumaczy? Nie wierzę, że Sharksi mają, aż takie wpływy. Jeśli nie wydasz paragonu za 5 zł lub nie zapłacisz ZUS-u na czas, będą Cię ścigać po sądach. W Wiśle na wielką skalę robiono wałki i co? Wielkie nic. ![]()
rrr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Uzyskałeś jednoznaczną odpowiedź na swoje pytania.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Dokładnie tak to odebrałem. Ogólnie odcinamy się od tego co było, teraz my uzdrowimy Wisłę, tylko potrzeba waszego zaufania i pieniędzy. Nie wiemy dlaczego jest jak jest, a tak w ogóle najlepiej będzie jeśli o tym nie będziemy już rozmawiać. WSH nie ma żadnych wpływów w klubie a Pani Marzena robiła co mogła. Jesteśmy w klubie od 48h mimo, że pobieralismy wynagrodzenie będąc w radzie nadzorczej spółki conajmniej od pół roku. Ja tego nie lykam |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Ja za to troszke inaczej to odbieram. Teraz oni walcza o licencje i ogarniecie kwestii wlascicielskiej, zeby przygotowac grunt pod ewentualnego inwestora badz walke w Eklapie, a na ta chwile wszystkie inne sprawy, w tym rozliczenia Sarapaty, Dukata, długów itp schodzą na dalszy plan. Z reszta potwierdzaja to chyba swoimi działaniami, bo tym sie zajmuja w tej chwili razem z Lesnodorskim.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Zastanawianie się jakie Jadczak ma intencje jest bezcelowe. Tego typu dziennikarze szukają jak największej sensacji. Robią to by się pokazać, dla sławy i pieniędzy - byle jak największy skandal. To jest jeden motywator. Mam nadzieję, że przynajmniej część z nich robi to także po to by komuś pomóc. Jeżeli nie to efektem ubocznym pierwszego motywatora jest, że komuś to jednak pomoże.
Wątpie by Jadczak chciał pomoć Wiśle. Robi to z powodu motywatora o którym pisałem. Jednak liczymy na jego efekty uboczne - pokazanie patologii którymi prędzej czy później ktoś będzie musiał się zająć ![]()
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2017
Offline |
|
|
Wg mnie przed Wisłą nie ma żadnej przyszłości. Jeśli nawet prokuratura i policja boją się podejmować jakichkolwiek działań przeciw WSH to o czym my mówimy? Tego klubu nigdy się nie oczyści - albo dalej będzie pralnią pieniędzy dla gangów albo nie będzie go w ogóle. Stadium choroby jest tak zaawansowane, że raka toczącego organizm nie usunie się tak prosto.
A Leśnodorski ma łeb na karku i wie, że może z Wisły wyciągnąć za darmo wielu piłkarzy. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ten klub trzeba ratować tu i teraz. Spokojnie jest do uratowania. Tylko checi brak. Duze negatywnej prasy
![]()
ZABIERZÓW WIERNY WIŚLE
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|