|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
jest gdzieś zapis video z konferencji?
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dajmy im chodź cień szansy, chodź ciężko komuś znowu zaufać
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=eM7KARtievM
oglądasz na własną odpowiedzialność lepiej się napij przed![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
|
Moderator
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
|
Cytat:
Do Rady Nadzorczej weszła osoba, która jest przedstawicielem - cytat z konferencji "szeroko pojętego biznesu", a oprócz tego jest członkiem Socios.
Ostatnio edytowane przez Savik : 04.01.2019 o godz. 20:20.
![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jest członkiem Socios a nie reprezentuje Socios chyba za o czymś nie wiem, żaden przedstawiciel stowarzyszenia.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Do Socios może zapisać się każdy. Jeśli faktycznie ktoś w zarządzie jest w Socios, to z własnej woli, a nie z nadania Socios. I jeśli jest tam ktoś, kto jest jednocześnie w Socios, to nie znaczy, że Socios utożsamia się z zarządem. Jako członek zarządu TS czy SA nie ma on przez to żadnego bardziej znaczącego głosu w Socios a i Socios nie steruje nim z drugiego rzędu. Przestańcie się dopieprzać do jedynej transparentnej organizacji, która chce z pieniędzy swoich członków transparentnie pomagać Wiśle, a nie ją doić. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ustosunkowali już się w jakich sprawach innych nabrali wody w usta ?
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Pierwsza czesc konferencji wygladala ok. Wraz z uplywem czasu i pytaniami dziennikarzy troche/coraz gorzej. Najgorzej wypadla informacja o Sharkach i odcieciu sie od nich - nawet jesli nie chcieli mowic wprost i przyznawac sie do wplywu ich na klub, to mogli powiedziec, ze wg nich nie maja takiego wplywu o jakim sie mowi (i jaki ja uwazam tez ze maja), ale od tej chwili beda pilnowac transparentnosci i nie zgodza sie na zaden ich wplyw na klub, czy cos innego bardziej dyplomatycznego. Bo to jednak w oczach wielu (takze moich) stawia pewien znak zapytania co do ich szczerosci. Tez troche dziwne bylo apropo dostepu do konta i informacji o wyplywaniu srodkow, bo to sa raczej pierwsze rzeczy ktore chce sie ustalic i dziwne ze tego nie wiedza. Chyba, ze rzeczywiscie nie mieli dostepu do konta, ale w takim razie skad informacja o kwocie na koncie?
Moze jednak chcieli uniknac mowienia wprost o pewnych zlych rzeczach o ktorych wiedza, zeby nie robic szumu medialnego? Mam nadzieje, ze jednak rzeczywiscie chca wyprostowac sytuacje, choc ja szanse na sukces oceniam nisko, ale niech probuja. W moim odczuciu ten gosc w srodku wyglada jakby rzeczywiscie sie staral cos zdzialac. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
A teraz już iść spać. Wypierrdalaj. Dobranoc. Na kałuży Cię przyjmą |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ja o tym wspomniałem wcześniej. Widać, że chłop mocno zmeczony to też robi swoje. On jedyny z tej trójki ma u mnie zaufanie. Rozumiem, że Michlowicz i Kwaśniewski musieli być na tej konferencji bo wiele pytań było skierowanych do nich, ale uważam że nie moga zostać w żadnych władzach - nie wierze im po prostu. JAk można się nie próbować skontaktować z Sarapatą - za samo to powinni być odstrzeleni. Teraz wychodzi że kłamali że zarząd nie dostał należnych im 900 tys bo nie dostali tylko 10% z tego -tragedia. Wiedzieli że będzie imba z siłownią przecież trzeba było zrobić przetarg jak należy, albo powiedzieć dziś ze łzami w oczach że boją się o życie że sharksi rządzą w klubie a nie udzielać odpowiedzi jakby rozmawiało się z 3 latkiem. JEdyna nadzieja teraz że ktoś z zewnątrz nas weźmie, sprzeda kogo się da żeby zmniejszyć długi nawet kosztem spadnięcia do pierwszej czy drugiej ligi i przede wszystkim wprowadzi swoich ludzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
No to mamy teraz po prezesa Lesniadorskiego ciekawe czasy. Ma pelnomocnicto na wszystkie kluczowe sprawy na teraz. Nie wiem może to i lepiej...sam nie wierzę że to piszę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To jest w sumie klucz - chcą coś zrobić. Bo w sumie żaden z tej trójki nie musiał przyjść na tą konferencję, nie wierzę żeby w tej sytuacji ktoś tu kogoś zmuszał - efektem jestem rozczarowany ale staram się pamiętać własnie o tym - ze przynajmniej próbują, jako jedyni
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Najbardziej jednak szkoda, ze wszyscy obudzili sie jak juz jest w zasadzie za pozno. Tak czy inaczej cala wina spada na tych co rzadzili do tej pory (i mam nadzieje odpowiedzialnosc prawa ich nie ominie) oraz na pozwolenie bandyterce na dzialanie w klubie (i zlodziejstwo) i zwiazki z ich wladzami. Woleli pobiera kase do samego konca (i byc moze jeszcze krasc na boku lub pozwalac na kradzież). Zreszta to widac zarowno po wysokosci ich wynagrodzenia oraz ze mieli w zasadzie prawie do konca placone, podczas gdy pilkarze grali za darmo. W takiej sytuacji kazdy zarzadzajacy z honorem tez nie smialby brac kasy. A mogli dawno sprzedac wisle i ja uratowac, ale to rownaloby sie brak kaski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Moje podsumowanie konferencji z różnych punktów widzenia.
To co mówił zarząd jeśli chodzi o fakty albo raczej "fakty" bo kto wie czy to prawda. 1. Długu jest 24 miliony z czego 12 to długi "licencyjne"+ 16 mln długu wobec Cupiała i innych. Czyli ogółem 40 baniek długów Co do logiki tych panów i ich oszustwa oraz reprezentowania WSH: 1. Siłownia. Szukali najemcy. Odbyli kilka umów bo było kilku kandydatów. Ostatecznie podpisali z tą panią umowę. Oczywiście nikomu nie przeszkadza, że ta kobieta założyła swoją działalność 28 czy 29 listopada. Na pewno nie jest to żaden słup ani nie jest związana z kibicami. 2. Nikt nie jest winny podpisania umowy z Vanną. Na pewno nie Sarapata. Może jacyś prawnicy ale w sumie też nie. 3. Witamy państwa, jesteśmy byłymi i obecnymi członkami zarządu TS Wisła, przez ostatnie pół roku z klubu znikneło kilkanascie o ile nie kilkadziesiąt baniek ale my jako rada nadzorcza nic o tym nie wiemy. Na pewno my nie jesteśmy winni, Sarapata też nie, ani żaden Dukat. Po prostu dług się zrobił i teraz musimy po tym posprzątać. 4. Słuchajcie, jesteśmy od 48 godzin nowym zarządem, dlaczego wymagacie od nas abyśmy mieli wiedzę (mimo że byliśmy w radzie nadzorczej ostatnie miesiące) na temat tego co się w Wiśle działo? My tu jesteśmy od 2 dni i nic nie wiemy. - normalnie to uslyszałem na konferencji. Jakby nowi ludzie weszli do Wisły. Oni nic nie wiedzą przecież, dopiero się od 2 dni zaznajamiają co się w Wiśle działo 5. Żadne WSH nie miało a tym bardziej nie ma powiazań z Wisłą TS czy Wisłą SA. Nie ma żadnych wpływów w klubie ani nie może wywierać presji na spółkę ani towarzystwo. Na pewno tak nie było i nie ma. W ogóle co to znaczy WSH? 6. Pytanie od dziennikarza na temat zlotówki od biletu - i tutaj jestem zawiedziony poziomem dziennikarzy bo lubią .......ić farmazony i udawać mądrych a jak wyszło pytania od zarządu że "a skąd pan wie że 300 tys dostało SKWK za bilety?" to żaden baran z dziennikarzy nie powiedział, że samo SKWK podało na stronie swojej w oświadczeniu screeny gdzie dostaje nie co prawda 300 tys ale 30 tys złotych dostali w okolicach świąt Bożego Narodzenia na konto. A więc poszła złotówka z biletów od meczu z Lechem na konto SKWK. Złotowka a nawet więcej bo było 21 tys ludzi a kasy tam wpłyneło 30 tys. 7. Umowa była dobrze podpisana, zostaliśmy ofiarami całej sytuacji i musieliśmy sterroryzowani przez małego żółtka oddać im akcje Wisły Kraków SA - nawet nie musieli wplacić złotówki za te akcje Moja opinia: Generalnie ja już to wszystko widziałem 3 lata temu jak Wisłę przejmowało TS na czele z Sarapatą i Dukatem. - chcemy być transparentni do bólu. Wszystko powiemy. Transparentnośc, transparentność i jeszcze raz transaprentność -my kochamy Wislę i wszystko dla niej zrobimy. Ratujmy klub bo mamy długi i nasz jedyny cel to wyjść z tych długów i uratować Wisełkę. -żadne kibole, żadne WSH, my dobre ludzie, my nikogo złego nie znamy, nie bójcie się o Wisłę tylko dawajcie kase a my już ją wyleczymy I wiecie już teraz po co był cały Vanna i spółka? Po to właśnie żeby narobić zamieszania, żeby Sarapata sobie spokojnie odeszła. Kto chciał to się wycofał niby dlatego, ze Vanna miał takie warunki podpisania umowy, umowy, która przecież była nieważna bo nie weszła w życie. Nagle z zarządu Wisły pojawili się 3 muszkieterowie (znowu złota trójka), którzy w imię miłości do Wisły ja uratują. I .... tam, że przecież mogli to robić od dawna bo ciągle zarządzali tym syfem na spółkę z Sarapatą, Dukatem i WSH. Przecież lepiej to wygląda, że odbijamy Wisłę SA z rak oszustów szwedzko-kambodżańskich, jesteśmy tu jakby nowi i zaczynamy nowe otwarcie. Na slowo tym ....om nie wierzę i mam 2 ważne przesłanki ku temu. Po pierwsze udają, że nic się nie stało, generalnie jest źle ale w sumie nie tak źle, damy przecież radę, nikt nie jest winny, jakoś tak wyszło po prostu ale już będzie dobrze więc może nawet sobie pośmieszkujemy na konferencji? hihi WSH to w ogóle jest organizacja widmo. Nigdy ich nie było i nie mieli wpływu na klub. I drugi powód, prawdziwy Wiślak to jest teraz w....iony, załamany a nie uśmiechnięty, chciałby rozjebać cały ten układ a nie ściemę walić bedąc w zarządzie SA. No ale jak się było i nadal jest w układzie i ma sie w chuju ten klub to nawet fajnie jest sobie żarty robić na konferencji, przecież to tylko stypa więc wypada pożartować. Jak się jest nadal w układzie i się chce jeszcze bardziej wydrenować portfele kibiców to dalej trzeba walić ścieme i prosić o kasę. Zresztą, aż mi się mózg od tego zagotował. .... im w ....ę i tyle. PS A ten filipski pajac nie wiem jak ma czelność się tutaj wypowiadać i jeszcze jak widać ciągle jest w dobrym humorze. Mialeś tu wielkie kulisy odsłaniać wszystkiego. Nawaliłeś ściemy od początku, nie sprawdziło się, miał byc dzisiaj od Ciebie elaborat wielki, nie ma to wypierdalaj stąd i nie pajacuj. Żal tylko ludzi, którzy od początku jeszcze by mu laskę zrobili za jakieś info na priv hehe Ja wiem, ze można się dać raz czy dwa oszukać ale my kibice Wisły jesteśmy robieni w chuja od 3 lat. I wy nadal wierzycie takim pajacom? Chyba teraz czujnosc i ufność powinna być w 200% podniesiona. Dlatego np 2 lata temu bym uwierzył w tę konfę. Ale ona już była. 3 lata temu, dokładnie ten sam schemat i "ci sami" ludzie, także trudno z siebie robić debila i wierzyć, nawet jak by się chciało aby było dobrze. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
To oni nie próbowali się skontaktować z Sarapatą?. Chcieli dać jej więcej czasu do ucieczki?.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Tak samo to odebrałem. Klasyczny przykład próby ukrywania stresu. Widać, że mu zależy. Innych pominę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
A ja wbrew temu wszystkiemu jednak mam trochę wiary po tej konferencji . Niczego więcej się nie spodziewałem bo też co mogli więcej powiedzieć ? W temacie rozliczenia w sumie się z nimi zgadzam na to będzie czas .Teraz są pilniejsze sprawy jak wyjść z tego gówna na już żeby zostać w ESA . Nie wyobrażam sobie brak rozliczeń ale nie koniecznie w tej chwili bo to i tak już nic nie zmieni . Wisłocki nie jest prokuratorem a nowym prezesem i musi to na biegu spróbować ogarnąć . Wolę posłuchać jego młodego i nie umoczonego z zapałem do pracy niż tego leśnego dziadka LMM . Nie potrzebne były te przycinki do mediów ale z drugiej strony sami wiemy co dziennikarze potrafią rozpętać bez żadnych dowodów , więc się trochę nie dziwie . Zostali rzuceni na bardzo głęboką wodę i widać było że są zdenerwowani a momentami przerażenie ale tego się spodziewałem . Szkoda , że Leśnego nie było , chętnie bym posłuchał bo to stary wyga i wali prosto z mostu . W temacie odpowiedzialności zarządu TS w pewnym sensie uznaje ich wytłumaczenie bo osobami odpowiedzialnymi za sekcję piłki nożnej z ramienia tego zarządu byli Sarapata i Dukat i trudno teraz obwiniać innych którzy nie koniecznie musieli się piłką akurat zajmować .Inna sprawa czy akurat taka konstrukcja i podział obowiązków był mądry ale to już inna kwestia .Bo łatwo sobie mogę też wyobrazić , że zarząd np wyznaczyłby kolejną osobę która patrzyła by tej dwójce na rękę a później też mogłoby się okazać że ich krył . Reasumując nie wrzucałbym całego zarządu do jednego worka .
Pocieszające są informację takie , że jak wynika z różnych informacji i źródeł i co zostało potwierdzone na tej konferencji są podmioty zainteresowane Wisłą mimo tego bagna w jakim jesteśmy . Tylko rak musi zostać wycięty i faktycznie musi nastąpić nowe otwarcie i to na biegu . Nie spodziewałem się , że to kiedyś powiem ale wielki szacun dla Leśnego !!! Animozje , animozjami ale w takiej sytuacji wychodzi kto jest gość i ma jaja . BL potrafił odłożyć na bok inne sprawy i pomaga i trzeba docenić jego pojawienie się bo w pewien sposób mocna uwiarygadnia Wisłę w rozmowach z chętnymi . Jest z po za Wisły i naszego środowiska a to jest chyba teraz największym problemem . Tak więc niech Panowie robią swoje , trzymam kciuki a jak się uda to Leśnodorski powinien zostać honorowym kibicem na R22 . Generalnie szacun dla Klubów takich jak Legia za wsparcie i dla Miedzi za chęć pomocy i oferta wypożyczeń zawodników , bezpłatnie ..... to naprawdę ważne gesty i powinniśmy o tym pamiętać . Powrót do starych zgód w przypadku sukcesu i utrzymania Klubu też wydaje mi się oczywisty . Tak więc zamiast znowu pluć jadem na uczestników konferencji lepiej dajmy im jakiś kredyt zaufania i trzymajmy kciuki . A jeśli się uda sytuację uspokoić to potem będzie czas na bezwzględne rozliczenia . Nie wyobrażam sobie żeby Sarapata nie poniosła żadnej odpowiedzialności . |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Jakby dziennikarze mieli jaja to powinni wyjść po tych słowach. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
tak wysylajmy sie na kaluzy jeden po drugim. daleko to wisle zaprowadzi. przytomnosci troche. wysylanie na kaluzy przypomina mi bardzo czasy monopolu na swieta racje objawiona tych ktorzy dzis okazuja sie grabarzami wisly. no ale im wisla .....m wisi. wam tez?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Widać ze sporo osób na tym forum nie ma doświadczenia z przemówieniami publicznymi. Rafał Wisłocki także jest w tej dziedzinie nowicjuszem, stąd załamujący się głos i te uśmiechy - trema go zjadła.
Ja to czytam tak ze Spółka SA z ramienia TS była w całości pod łapami Marzenki i Dukata. To dlatego ta trójka ma znikną wiedzę , to był swiadomie wykreowany układ gdzie przez prawie dwa lata zdobyli wiarygodność by na ostatnie pół roku zrobić wała. Widzę że część tutaj nie ogarnia w ogóle na czym polega zależność jednej od drugiej spółki więc noe będę rozwijał tematy. Panowie opiekowali się innymi sekcjami stad brak wiedzy, na dziś wydaje sie podstawowej. Co do braku czasu - sadze ze to prawda w obliczu tego co sie dzieje obecnie i ile rzeczy trzeba prostować. Z umowa jesteśmy w tyłku. Nie opublikują jej bo wtedy by się zaczęła jazda bez trzymanki. Musza dobrać linię obrony ewidentnie.
Ostatnio edytowane przez Smuga85 : 04.01.2019 o godz. 20:33.
![]()
Pierwszy mecz na którym byłem:
1997/98 I liga Wisła Kraków 0:0 Stomil Olsztyn Najlepszy mecz na którym byłem: 14.12.2011 Wisła Kraków 2:1 Twente Enschede Najlepszy wyjazd na którym byłem: 18.09.2008 Tottenham Hotspur 2:1 Wisła Kraków |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czyli zamiast tego mamy sobie usiąść, rozpłakać się i poddać? To jest lepsze?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
||
Padło. ![]() |
||
|
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Nie jest ale to nie znaczy, że każdy kto się czuje oszukany za ostatnie lata (ja sie czuje, za konkretne pieniadze poza biletami/karnetami) ma od razu iść na Kałuży kibicować. Mam absolutny brak zaufania do kogokolwiek kto miał z wisłą coś wewnętrznie wspólnego od strony finansowej od wakacji 2016 roku. Mogę? mogę. i dzisiejsza "konferencja" mnie w niczym nie przekonała.
albo mamy chujowy TS ( co sami potwierdzaja uciekajac sie do zewnetrznych prawnikow) albo mamy przestępczy TS który współdziałał z zarządem WK S.A. i doprowadził do tego co mamy teraz. ja sie nie chce klasc i siadac i plakac ale po prostu .... mnie strzela a dzisiejsza konferencja nie dala mi nic nadziei na to ze ktos wie co robi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Polscy dziennikarze to jest jednak dno. Kompletnie nie potrafią reagować na to co się dzieje i jakie odpowiedzi słyszą. Miałem wrazenie, że mieli przygotowane pytanie , dostali jakieś pierdy i nie ciągnęli tematu. Jeden chyba tylko próbował cisnąć, ale nie wiem kto to był.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|