The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.01.2019, 19:11
Ta konferencja jest fatalna.

Arogancja i zaczepki wobec dziennikarzy: "piszecie nieprawdę", dlatego podajemy dane, które "otrzymaliśmy od przedsiębiorców, którzy prowadzili audyt", bo sami tych danych nie mieliśmy (sic!!!); "raz na pół roku przychodzicie, to nazwisk nie znacie".

W...., bo ktoś im kazał powiedzieć "przepraszam", odrzucenie jakiejkolwiek odpowiedzialności. Nie umiemy odpowiedzieć na pytanie, jak to się stało, że tak się stało; "nie da się wskazać winnego".

Brak kompetencji. Nic nie wiedzą, wszystko muszą sprawdzać. Leśnodorski, który złożył im wczoraj ofertę na TT i siedzi na nartach z dziećmi jest tam mózgiem operacji ratunkowej i będzie rozmawiał z piłkarzami i inwestorami (!!! tu brakuje wykrzykników !!!). Co więcej, na początku im się Leśnodorski z Leśniodorskim mylił.

Pracujemy cały czas, ale "nie mieliśmy czasu sprawdzić, co się działo z pieniędzmi", bo "jesteśmy w rozjazdach".

Na razie jest za wcześnie, aby badać działalność poprzedniego zarządu. Odpowiadamy wszyscy jako całość, czyli nikt.

Umowa sprzedaży akcji była dobrze i profesjonalnie napisana, niestety kontrahent okazał się nierzetelny. Z tą siłownią to też przegięcie, bo my sami mamy niskie czynsze, a pomieszczenia stare, to i siłownia miała niski czynsz.

Dzięki za pytania, "muszę uciekać".

Gdyby Leśnodorski im wmówił, że nie istnieją, to by się wzięli i rozpłynęli w powietrzu.

Edit:
I niech Socios ich poprosi, aby nie zapraszali do Socios, bo TS to teraz problem wizerunkowy dla kibiców.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
abedipele
Member

Od: 07.2007

Stary 04.01.2019, 19:13
Według uczestników konferencji to Miga potwierdził środki i możliwości INWESTORÓW i to do niego pretensje.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 04.01.2019, 19:15
Ostatnie słowo na konferencji, już po jej zakończeniu, jeden z trzech muszkieterów TS

"BEZ SENSU COŚ TAKIEGO"
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.01.2019, 19:17
- Nic się nie stało, wiślacy, nic się nie stało
- sharksi nie mają żadnego wpływu na Wisłę
- nie możemy niczego powiedzieć

i na koniec
- BEZ SENSU.

No właśnie - bez sensu.

Po co była i komu była potrzebna ta konferencja?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
redrum
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.01.2019, 19:18
Z każdym dniem szopka coraz większa.
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 04.01.2019, 19:19
Nic nowego w sumie. Podśmiechujki Wisłockiego trochę nie na miejscu.

Jedyny plus to informacja o przedstawicielu Socios w Radzie.
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

A ja uważam że dziennikarze zachowali się jak hieny ...
Trzy razy zarząd TS tłumaczył że na rozliczenia przyjdzie pora a teraz są ważniejsze rzeczy ...
Nie zrozumieli ..
Szczytem żenady było wymuszanie "przeprosin i czynnego żalu" - jak się na tym skupimy to na pewno będzie świetnie ....

Nie pamiętam jednej choćby próby uzyskania informacji jakie podmioty wchodzą w grę ... (nawet rodzaj tych podmiotów)
Ostatnio edytowane przez Grantar : 04.01.2019 o godz. 19:22.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

jaja k.urwa jakies
brakowalo jeszcze zeby poprosili o medal, ze laskawie przyszli
Sharksi nic w klubie nie znacza... na loze na mecz z Lechem to sobie pewnie kur.wa bilety kupili
Szkoda ze nikt nie zapytal o umowe na sprzatanie czy catering albo leasing na beemki
ale i tak by poweidzieli pewnie ze nieweidza, musze sie zapoznac
ja pier....
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 04.01.2019, 19:20
Celem Panów uczestniczących w konferencji powinny być dwa pierwsze cele Kononowicza, a jest ten trzeci ...
https://www.youtube.com/watch?v=rrjdchx_cOI
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 04.01.2019, 19:21
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Trzy razy zarząd TS tłumaczył że na rozliczenia przyjdzie pora a teraz są ważniejsze rzeczy ...
Nie zrozumieli ..
Szczytem żenady było wymuszanie "przeprosin i czynnego żalu" - jak się na tym skupimy to na pewno będzie śiwetnie ....
Nie, nie przyjdzie pora, bo jutro tego klubu może nie być. Jeden z drugim skompromitowali się dzisiaj totalnie. Ludzie zawalają pracę i niemal płaczą, bo nie wiedzą co dalej z ich ukochanym klubem, a Michlowicz siedzi zadowolony na konferencji i się śmieje raz po raz - żenada.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 04.01.2019, 19:21
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
jaja k.urwa jakies
brakowalo jeszcze zeby poprosili o medal, ze laskawie przyszli
Sharksi nic w klubie nie znacza... na loze na mecz z Lechem to sobie pewnie kur.wa bilety kupili
Szkoda ze nikt nie zapytal o umowe na sprzatanie czy catering albo leasing na beemki
ale i tak by poweidzieli pewnie ze nieweidza, musze sie zapoznac
ja pier....
Pytali o ochronę i dowiedzieliśmy się, że to rzeczywiście jest młoda firma
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 04.01.2019, 19:22
Ta konferencja to stek bzdur, sami się plątali w swoich zeznaniach.
Oni nie wiedzą co się stało z pieniędzmi za mecz z Lechem, bo nie mają pełnomocnictwo do zapisów na kontach ...
Na pytanie to w takim razie czy mieli nowi właściciele - odpowiedź - nie, nie mieli...
Umowa raz była/jest ważna a za chwilę nie weszła w życie ...
O żadnych powiązaniach z WSH nie wiedzą i ich nie ma ....
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 04.01.2019, 19:23
Czytam forum od dłuższego czasu i martwi mnie jedna rzecz. Dlaczego wrzucacie do jednego worka wszystkich ludzi z Towarzystwa Sportowego i SKWK, skoro nie znacie tych ludzi, a z drugiej strony pod niebiosa wychwalacie Socios?
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

ChG napisał(a):Wyświetl post
Nie, nie przyjdzie pora, bo jutro tego klubu może nie być. Jeden z drugim skompromitowali się dzisiaj totalnie. Ludzie zawalają pracę i niemal płaczą, bo nie wiedzą co dalej z ich ukochanym klubem, a Michlowicz siedzi zadowolony na konferencji i się śmieje raz po raz - żenada.
Jest mi bardzo przykro.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Kuba_TS
Member

Od: 12.2005

Ta konferencja to kompromitacja. Dalej wierzycie w SOCIOS ? Bo oni zachęcają do uczestnictwa w nim
Sznurowa
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Koniec. Ten klub to jest trup.
Odpowiedz cytując
filipski
Member

Od: 06.2010

Stary 04.01.2019, 19:24
Ale Panowie, nie zapominajmy o jednym - pełną odpowiedzialność za sytuację Wisły Kraków ponosimy tylko Ly i ja.

Gratuluję "ostatnim sprawiedliwym" tej konferencji. Notatki porobione, czas na reakcję.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 04.01.2019, 19:25
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Nie zrozumieli ..
Szczytem żenady było wymuszanie "przeprosin i czynnego żalu" - jak się na tym skupimy to na pewno będzie śiwetnie ....
A jak mieli do k...y nędzy się zachować?
Jeszcze za słabo ich przycisnęli.
Trzech dziwnnych panów od początku próbowało ustawić konferencję pod kątem, że przeszłość nieważna - skupiajmy się na przyszłości.
No, bzdura jakaś: - całe TS jest odpowiedzialne za doprowadzenie SA do upadku, ale dla nich to nieważne.

Duch Mazowieckiego się obudził: oddzielmy przeszłość grubą kreską.

Jeszcze bardziej mnie ta konferencja wkurzyła niż gdyby jej nie było.

Odpowiedz cytując
kotyrek
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 04.01.2019, 19:25
Jedynym problemem tej konferencji jest to że nie uwodnili ze maja zamiar odciąć się od raka. Całą reszta to takie śmieszkowanie i mało znaczące rzeczy.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.01.2019, 19:26
Dajcie godnie umierać temu klubowi sk*rwysyny.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.01.2019, 19:27
Niestety niewiele nowych rzeczy trafiło na światło dzienne. Niepokoiły te głupie uśmieszki. Ode mnie krótkie podsumowanie punktów, które gdzieś można było jednak wyciągnąć:

1. Na chwilę obecną nie będą w żaden sposób ścigać Sarapaty. To niestety straszna rzecz i mam nadzieję, że zastawianie się pracą bieżącą nie wpłynie kiedyś na machnięcie ręką. Tego trzeba dociec, bo ponad 400 tysięcy złotych po meczu z Lechem wyparowało i nie byli w stanie powiedzieć co się z nimi stało. Liczę, że na kolejnej konferencji ktoś ten temat poruszy, bo już nie zasłonią się brakiem wiedzy,

2. Są prowadzone rozmowy z innymi podmiotami. Mam nadzieję, że tym razem Boniek nie wyskoczy z hasłem "czemu rozmawiają z kilkoma i nie mają wyłączności". Ten aspekt daje pewne nadzieje. Jednocześnie haniebne jest to, że poprzedni "inwestorzy" interesowali się Wisłą tylko pod kątem nabycia ziemi TS. Propozycja miasta pod zastaw tej ziemi też jest niczego sobie. Ciekawe za co by potem trzymali kciuki,

3. Rozpoczęte akcje zbierania pieniędzy, o której wspominał p.o prezesa dają pewne światełko w tunelu i wierzę, że w ciągu najbliższego dnia (niestety roboczego), kasa do wszystkich piłkarzy zacznie trafiać. Osobom, które nie widziały konferencji dodaję: 15 piłkarzy złożyło wezwanie do zapłaty, w sześciu przypadkach jest już po terminie. Kluczowe zatem by od poniedziałku spłacać priorytety i wyznaczać sobie (wiem, że to boli) właściwe cele.

Dużo ogólników. Trochę żałuje, że tylko raz-dwa przyciśnięto panów w zakresie trudnych pytań. Tak długo wałkowano sprawę umowy (która naprawdę nie jest teraz aż takim priorytetem), że poważnie unikano rzeczy, których oni powinni się bać. Na plus pełna rezygnacja z wynagrodzenia.

Biorąc pod uwagę, że rozpoczęły się właśnie kolejne rozjazdy na spotkania biznesowe, jak również Leśnodorski odpowiadać będzie za kontakt z piłkarzami, trzymam mocno kciuki. Jak zapowiadano, w ciągu 3-4 tygodni na pewno wszystko się wyjaśni.

Ja jestem dobrej myśli.
Ostatnio edytowane przez kha1 : 04.01.2019 o godz. 19:30.
Odpowiedz cytując
preseant
Junior Member

Od: 04.2006

Stary 04.01.2019, 19:27
Nie mają akcji spółki, nie mają dostępu do kont bankowych spółki, nie mają nic wspólnego z kibolami. Niewzruszony beton i totalnie niedoświadczony Wisłocki, który jest tak zapracowany, że musi wcześniej skończyć konfę. I po co te jego podśmiechujki? Tu kurła naprawdę nie jest do śmiechu. Kto kupi spółkę jeśli nie jest jasny status właścicielski?
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 04.01.2019, 19:28
Blixa napisał(a):Wyświetl post
Koniec. Ten klub to jest trup.
Aleś błysnął.
Wisła będzie istnieć następne sto lat i Blixa nie jest tu wyrocznią ...
Sorry ale wkurza mnie takie p...ie na pokaz ...
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 04.01.2019, 19:28
- Skąd się wziął nowy najemca siłowni? I czy była jakaś procedura wyłaniana?

- Kilka osób się zgłosiło i wybraliśmy.

:facepalm

Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 04.01.2019, 19:31
Na koncie jest w tej chwili 51 tys złotych

20 min później

nie mieliśmy czasu zapoznać się z bilansem i wykazem konta

wtf...
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 04.01.2019, 19:31
Pozytyw to jak ktoś wcześniej napisał początek konferencji. Negatywów więcej : nie mówię że mają być w żałobie ale te żarciki jakieś nie na miejscu. Szeptanie naszego prezesa na ucho kolegi gdy wszyscy widzowie słyszeli co mówi , parodia. Sarapata i poprzedni zarząd powinni być skrytykowani. Powinni uderzyć się w pierś przeprosić, że mogli lepiej nadzorować i każdy może popełnić błędy. Mimo wszystko rozumiem ich nerwowość, widać że dużo nerwów ich to kosztuje i zdrowia. Mimo wszystko ktoś musiał się podjąć tego zadania i szacunek że mimo wszystko to oni wystawiają się na ciosy na które najbardziej zasłużył ktoś inny.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 04.01.2019, 19:32
FraMat napisał(a):Wyświetl post

:facepalm

A co mieli powiedzieć? Było kilka podmiotów i prześwietlaliśmy każdy, czy nie ma wspólnych znajomych na facebooku z Miśkiem?
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 04.01.2019, 19:33
Absolutna masakra. NIKT tam nie wzbudza zaufania za zlamany grosz i.. chyba tylko dlatego mozna miec nadzieje, ze to sie jeszcze dobrze skonczy.

Kiedy po Meresinskim przejmowal TS wygladalo to mega profesjonalnie, bylismy zachwyceni...
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 04.01.2019, 19:36
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Rzeczywiście bez sensu .... powinna się zgłosić 1 osoba za to z porządną łapówką
Framat .. ty to masz problemy.
Zazdroszcze .
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 04.01.2019, 19:36
Jezeli ta konferencja miala byc sygnalem na zewnatrz ze jest jakies nowe otwarcie to raczej nie wyszlo.

Ci goscie siedzieli caly czas w radzie nadzorczej i nie wiedza nic o spolce ktora nadzorowali. Kazde pytanie to albo nie wiedza albo tajemnica no albo na huj drazyc - zajebali to zajebali i po co drazyc temat.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów