The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.01.2019, 16:29
Proponuje miane nazwy tematu na Zlodzieje wlascicielami Wisly Krakow.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 02.01.2019, 16:31
mesjasz napisał(a):Wyświetl post
cudownie, biorąc pod uwagę, że w zarządzie są betony z tego forum które nie dopuszczają myśli, że pytania idą do bandytów odpowiedzialnych za zniszczenie Wisły...

cóż za wiarygodność...
Cześć zarządu to straszny kumaty beton - dlatego ta konferencja pokarze czy naprawdę chcą dowiedzieć się prawdy i poznać odpowiedzi na palące nas pytania. Czy tylko jest potrzeba utworzenia nowego upudrowanego tworu.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 02.01.2019, 16:32
cudownie, biorąc pod uwagę, że w zarządzie są betony z tego forum które nie dopuszczają myśli, że pytania idą do bandytów odpowiedzialnych za zniszczenie Wisły...

cóż za wiarygodność...
Rozumiem, że ja jestem betonem. Zapytam Cię więc - kogo nazywasz bandytą z obecnego zarządu TS?

Gubernator napisał(a):Wyświetl post
Dołączę do Socios jak już się wszystko wyjaśni bo na ten moment nie wiem na co pójdzie ta kasa z socios...
Pieniądze Socios nie są przekazywane ot tak komukolwiek - naprawdę, polecam przeczytać statut i regulamin rady socios... Jeśli nie jesteśmy pewni, że pieniądze, które wydajemy pójdą na założony przez nas "projekt/cel" - to ich zwyczajnie nie przekazujemy.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 02.01.2019 o godz. 16:38.
Odpowiedz cytując
Radwi
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2005

Stary 02.01.2019, 16:33

cóż za wiarygodność...
betony z forum

proponuję więc założyć alternatywne stowarzyszenie i przekonać kibiców żeby dołączyli do Twojego stowarzyszenia.
Odpowiedz cytując
toomo
Member

Od: 12.2018

Stary 02.01.2019, 16:34
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Aby przeglosowac wiekszosc w Socios musisz meic ponad 50% glosow. Zapewne nei wiesz, ze 1 czlowiek moe miec najwiecej 4 glosy. Obecnie jest prawie 600 socios co daje zapewne okolo 800 glosow. Musialbym wprowadzic ok 200 osob i kazda zaplacic 200 zl. Nierealne.
I w twoich postac czuc falszywa troske o socios. Albo nie umiesz liczyc.
Daruj sobie, jasno dano mi do zrozumienia że nie jestem członkiem socios więc nie powinienem zabierać głosu. Wszelkie dyskusje na ten temat zakończyłem.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.01.2019, 16:34
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Cześć zarządu to straszny kumaty beton - dlatego ta konferencja pokarze czy naprawdę chcą dowiedzieć się prawdy i poznać odpowiedzi na palące nas pytania. Czy tylko jest potrzeba utworzenia nowego upudrowanego tworu.
Skoro tak twierdzisz, to mógłbyś wszystkich uświadomić na forum i wypisać, które to osoby są tym betonem?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
preseant
Junior Member

Od: 04.2006

Stary 02.01.2019, 16:38
@Socios. Przychodzą nowi ludzie, zadają pytania o to w jaki sposób funkcjonujecie i kim w ogóle jesteście. Dostają odpowiedzi od członków Socios, że są głupi, albo że w ogóle są parchami. Bez jaj. Gdyby organizacja, w której pracuję tak traktowała swoich potencjalnych klientów, to już dawno by padła. Jak Wy chcecie przyciągnąć nowych członków?
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Stary 02.01.2019, 16:40
preseant napisał(a):Wyświetl post
@Socios. Przychodzą nowi ludzie, zadają pytania o to w jaki sposób funkcjonujecie i kim w ogóle jesteście. Dostają odpowiedzi od członków Socios, że są głupi, albo że w ogóle są parchami. Bez jaj. Gdyby organizacja, w której pracuję tak traktowała swoich potencjalnych klientów, to już dawno by padła. Jak Wy chcecie przyciągnąć nowych członków?
Który z członków Socios tak napisał? Pytam poważnie.
Odpowiedz cytując
Radwi
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2005

Stary 02.01.2019, 16:41
bardzo chętnie odpowiem na pytanie - ale poproszę merytorycznie, bo nazywanie kogoś betonem taką merytoryką nie jest
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 02.01.2019, 16:44

Mógłbyś wkleić jakiś cytat z taką wypowiedzią?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 02.01.2019, 16:46
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Skoro tak twierdzisz, to mógłbyś wszystkich uświadomić na forum i wypisać, które to osoby są tym betonem?
Nie chcem i nie mogem

1. To jest moja opinia, a nie chce rozpoczynać g burzy i dyskusji teraz zupełnie bez sensu. Na temat definicji betonu tego czy jest ciemna i jasna strona betonu i ogólnie polowania na czarownice.
2. Cześć ludzi, których miałem za "betonów" np na SB wypowiadało się bardzo rozsądnie po wypłynięciu całej tej sytuacji. Więc zakładam, że są też tacy co przejrzeli na oczy, ale ja o tym nie wiem.
3. Nawet jeśli Socios w części jest firmowane przez osoby za którymi osobiście (a właściwie za ich postami ) nie przepadam na dzień dzisiejszy działają prężnie, przejrzyście i starają się coś w tym bagnie robić konkretnego.

Tak jak mówiłem ja się cieszę, że Socios podjęło taką decyzję i spokojnie poczekam na pytania.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 02.01.2019, 16:49
Masiota o odpowiedzialności Sarapaty:
https://sport.se.pl/pilka-nozna/ekst...vtG7-wU3h.html
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 02.01.2019, 16:57
Gdybys mogl rozwinac ta wypowiedz? Bardzo to ciekawe co piszesz o tych kumatych betonach. Kto konkretnie?
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 02.01.2019, 17:01
Ale chyba pewne osoby nie zaprzeczą o swoich powiązaniach(przynajmniej tak pisały na forum przez lata, bo może waliły farmazonami)... mowa oczywiście o działających teraz prężnie w Socios(nicków nie będę wymieniał, bo stara gwardia forumowa pewnie wie o kogo chodzi). Były już opowieści kogo to nie znamy, co nie robiliśmy(i nie było to przeprowadzanie staruszki przez pasy...) i komu możemy spuścić wp*erdol. Shoutbox swego czasu był świadkiem tych patologicznych historii. Taka luźna uwaga od starego forumowicza.
Odpowiedz cytując
preseant
Junior Member

Stary 02.01.2019, 17:01
maaarcin napisał(a):Wyświetl post
Który z członków Socios tak napisał? Pytam poważnie.
Zakładam, że to członek Socios skoro odpowiada na pytania skierowane do was. https://wislakrakow.com/forum/showpo...ostcount=16147
Ostatnio edytowane przez preseant : 02.01.2019 o godz. 17:04.
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Stary 02.01.2019, 17:03
To teraz mi napisz, jak wydedukowałeś z tego wpisu, że użytkownik "artgal" jest członkiem Socios?
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 02.01.2019, 17:05
Jam55 napisał(a):Wyświetl post
Masiota o odpowiedzialności Sarapaty:
https://sport.se.pl/pilka-nozna/ekst...vtG7-wU3h.html
Artykuł z dupy, nawet nie warto wchodzić i czytać.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
toomo
Member

Stary 02.01.2019, 17:05
artgal napisał(a):Wyświetl post
Co odróżnia Socios ?
1. Nie jest organizacją przestępczą
2. Socios pomaga finansowo Wiśle a nie wyciąga pieniędzy, z klubu.

Dziwią mnie takie pytania tylko Ćwierć inteligent albo parch może zadawać takie pytania
Proszę cytat, a to że nie jest członkiem socios nie usprawiedliwia ich braku reakcji. Widać spodobało się kolegom więc żaden się nie odezwał.
Ostatnio edytowane przez toomo : 02.01.2019 o godz. 17:08.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 02.01.2019, 17:07
W tej chwili Socios rozlicza każdą złotówkę i wrzuca wszystkie informacje jawnie dla nas. Ja im ufam. Mam tylko nadzieję, że nie dadzą się podejść i zastraszyć ale nie sądzę.
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Stary 02.01.2019, 17:07
toomo napisał(a):Wyświetl post
Proszę cytat
I takie samo pytanie do Ciebie. Z czego wydedukowałeś, że użytkownik "artgal" jest członkiem Socios? Bo ja nie potrafię.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 02.01.2019, 17:08
Wehrmacht napisał(a):Wyświetl post
Gdybys mogl rozwinac ta wypowiedz? Bardzo to ciekawe co piszesz o tych kumatych betonach. Kto konkretnie?
Dwa posty wyżej masz odpowiedź
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 02.01.2019, 17:09
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Ale chyba pewne osoby nie zaprzeczą o swoich powiązaniach(przynajmniej tak pisały na forum przez lata, bo może waliły farmazonami)... mowa oczywiście o działających teraz prężnie w Socios(nicków nie będę wymieniał, bo stara gwardia forumowa pewnie wie o kogo chodzi). Były już opowieści kogo to nie znamy, co nie robiliśmy(i nie było to przeprowadzanie staruszki przez pasy...) i komu możemy spuścić wp*erdol. Shoutbox swego czasu był świadkiem tych patologicznych historii. Taka luźna uwaga od starego forumowicza.
O kogo chodzi ?

Widzimy ze zniechęcanie do fajnej inicjatywy już sie zaczęło ale każdy ogarnięty wie ze to jest celowa akcja.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Stary 02.01.2019, 17:10
Zakładam, że to członek Socios skoro odpowiada na pytania skierowane do was. https://wislakrakow.com/forum/showpo...ostcount=16147
Aha, no widzisz... założyć można bardzo wiele. I dlaczego piszesz do mnie "do Was"? Tutaj też sobie coś założyłeś?
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Proszę cytat, a to że nie jest członkiem socios nie usprawiedliwia ich braku reakcji. Widać spodobało się kolegom więc żaden się nie odezwał.
Oooooooo, chłopie, ja myślę że Socios odpowiadają również za dzisiejszy korek na Zakopiance. Przecież nie napisali, że nie odpowiadają.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Smuga85
Junior Member

Ludzie dajcie spokój z tym Socios.

Na chwile obecną wsio jest przejrzyste i wiesz na co idzie kasa. Jak się coś nie spodoba bierzesz dukaty i uciekasz.

Przy pierwszym wałku wszyscy się na nich rzucą, ludzie uciekną i organizacja sama padnie.

Jeśli Socios będzie miało realny wpływ na klub rzeczywiście stosunkowo łatwo je przejąć - wykopując ilość głosów. Ale jakie to ma znaczenie? Na dzień dzisiejszy Socios nie jest w stanie sfinansować jednego zawodnika, a co dopiero cały klub. Ale powiedzmy sobie szczerze jakie są szanse, żeby Socios przejęło klub i po co ktoś miałby to robić za ich pomocą?

Sama idea takiego stowarzyszenia do, którego Janusze też mają dostęp i mogą pomagać jest dobra i jak na razie Socios działa prężnie. Ważnym sprawdzianem będzie konferencja TSu

1. Czy naprawdę Socios przekaże najtrudniejsze pytania
2. Czy TS na nie odpowie.

Moim zdaniem już same wybrane pytania będą dobrym papierkiem lakmusowym. Bo tutaj głosowania raczej nie będzie (chyba, że jestem w błędzie to niech ktoś mnie poprawi)
To jest dosyć sensowny głos rozsądku.

Sama inicjatywa Socios jest mega pozytywna, niestety trafiła ona na mega niepodatny grunt, wszyscy wiemy dlaczego. Dobrą stroną tej sytuacji jest fakt że w tychże czasach, każdy patrzy Socios na ręce, co automatycznie pozwala tworzyć bezpieczne mechanizmy i szukać kolejnych rozwiązań które pokażą transparentność.

Fakt, że w chwili obecnej nie starcza na opłacenie jednego zawodnika, sprowadzę bo bardzo mądrego cytatu: " Wielkie inicjatywy, zawsze mają skromny początek"

Natomiast co najważniejsze, poza oczywistym, czyli totalnym odcięciem się od tego bagna w którym trwamy, osoby reprezentujące Socios, choćby na Piątkowej konferencji, ale i także w codziennych relacjach z osobami decyzyjnymi w TS, muszą jako reprezentanci społeczności kibicowskiej zawsze mówić "sprawdzam". Ale nie na zasadzie jak to było do tej pory gdzie na konferencjach na rzeczowe pytania było ze strony osób z Wisły "lanie wody". To musi być konkretne drążenie tematu, nawet jeżeli będą to tylko pięć pytań to każde musi być naprawdę trudne i dodatkowo nie może pozostać bez odpowiedzi.
Ostatnio edytowane przez Smuga85 : 02.01.2019 o godz. 17:21.
Odpowiedz cytując
preseant
Junior Member

Stary 02.01.2019, 17:11
Już wyjaśniłem. Użytkownik odpowiada na pytania skierowane właśnie do Socios więc zakładam, że jest jednym z nich. Proste. Kolega powyżej zadał też pytanie, dlaczego nikt nie zareagował na taki post, Panie Moderatorze.
Odpowiedz cytując
toomo
Member

Stary 02.01.2019, 17:11
maaarcin napisał(a):Wyświetl post
I takie samo pytanie do Ciebie. Z czego wydedukowałeś, że użytkownik "artgal" jest członkiem Socios? Bo ja nie potrafię.
Edytowałem post zanim zdążyłeś odpowiedzieć.
Nie potrafisz też zwrócić uwagi na chamówę, czy też takie zachowania są tutaj OK
Odpowiedz cytując
toomo
Member

Stary 02.01.2019, 17:15
Słuchajcie drodzy koledzy, zadałem proste pytania do kolegów z socjos i zamiast konkretnych odpowiedzi zostałem przez kilka osób zaatakowany. Wy chcecie coś konkretnego budować, a nie potraficie na proste pytanie normalnie odpowiedzieć. Już straciłem wszelkie zainteresowanie, wasza reakcja jasno dała mi do zrozumienia że nie warto.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez toomo : 02.01.2019 o godz. 17:16.
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Stary 02.01.2019, 17:17
Już wyjaśniłem. Użytkownik odpowiada na pytania skierowane właśnie do Socios więc zakładam, że jest jednym z nich. Proste. Kolega powyżej zadał też pytanie, dlaczego nikt nie zareagował na taki post, Panie Moderatorze.
Ale nie odpowiedziałeś nadal na drugie pytanie. Dlaczego mnie piszesz "do Was". Bardzo mnie to ciekawi.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 02.01.2019, 17:21
Słuchajcie drodzy koledzy, zadałem proste pytania do kolegów z socjos i zamiast konkretnych odpowiedzi zostałem przez kilka osób zaatakowany. Wy chcecie coś konkretnego budować, a nie potraficie na proste pytanie normalnie odpowiedzieć. Już straciłem wszelkie zainteresowanie, wasza reakcja jasno dała mi do zrozumienia że nie warto.
Kogo reakcja? O czym Ty piszesz?

Po pierwsze - to nie jest prywatne forum Socios, mamy na nim swój oddzielny pokój i tam między sobą dyskutujemy. Jak chcesz dowiedzieć się więcej, to lepiej zapytaj tam gdzie trzeba - na naszym profilu fb, tt lub mailowo.

Nikt Cię nie zlekceważy i dostaniesz odpowiedź na każde pytanie. Możesz być tego pewien.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów