The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.01.2019, 20:59
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Z calym szacunkiej … ale od zawsze Ci aktywniejsi którzy byli w zasięgu TS byli angażowani w dobre ale średnio biznesowo użyteczne projekty.

Jak inaczej tlumaczyc fakt że o wałach w Klubie pisać musi gość z... Radomia.

....
Jak pisali ci z Krakowa to chodzą plotki, że byli proszeni o zaprzestanie.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 01.01.2019, 21:01
Mając na uwadze fakt, że możemy stać się świadkami katastrofy na miarę Titanica, chciałem zauważyć, że przez ostatnie tygodnie forum spełnia dla wielu funkcję terapeutyczną.

Chyba jedyne miejsce,gdzie można dać upust bezradności, złodziejstwu i słabości Państwa.

"Pan skośnooki", jak życie pokazało nie było najbardziej niedyplomatycznym określeniem, jakie przetoczyło się przez to forum. A tyle się prezydentowi oberwało ...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 01.01.2019, 21:02
Przypominam, że Wisła Kraków nigdy w swojej historii nie grała w 2 lidze, 3 lidze, 4 lidze...
Wisła Kraków na przestrzeni 113 lat swojego istnienia nigdy nie grała poniżej zaplecza Ekstraklasy! Tylko trzykrotnie spadła do 1. ligi i obok Legii jest to najlepszy wynik w historii polskiej piłki spośród wszystkich klubów.

Płakać się chce...
Ostatnio edytowane przez heoij : 03.01.2019 o godz. 17:03.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 01.01.2019, 21:07
Rience napisał(a):Wyświetl post
Nic nie wiesz na ten temat to po co piszesz jakieś teorie z dupy za jadczakiem, nie wiesz kto kręcił największe wały na Wiśle był to z. z dukatem, kto broni dukata? znowu opcja z. Żryj lepiej to co ci jadczak poda. Jak widać żresz od niego też tylko to co ci pasuje, bo jak już napisał że kaska się skończyła jak zawineli ekipe to już niektórym teoria jadczakowej nie odpowiada. Pseudo-dziennikarz, manipulant. Trafił na podatny grunt.
Jak nie lubię postów Rience'a tak muszę przyznać rację.
Misiek zawsze był raczej "zbrojną ręką" niż mózgiem dużych akcji.
Pisał o tym m.in. Dziennik Polski w 2014: https://dziennikpolski24.pl/ultimatu...sly/ar/3362233
O panach W. i SZ. TVN nie raczyło wspomnieć, a przecież bez nich Misiek nie wróciłby do Wisły.
A sprawdzenie jak im się teraz wiedzie byłoby pewnie bardzo ciekawe.

Z drugiej strony brawurowy wylot do Włoch na kilka dni przed rozbiciem sharksów też może sugerować, że informacja o akcji CBŚ wypłynęła.

Więc jest to bardzo ciekawe ale jakoś nie wydaje mi się, by akurat TVN o tym chciał informować. W każdym razie nie do wyborów.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.01.2019, 21:08
raindog napisał(a):Wyświetl post
Filipski od razu sugerował, że przelewu nie będzie i że w tej całej sytuacji w ogóle nie chodzi o przelew.

Sam styl wypowiedzi sugeruje, że nie jest to sfrustrowany żałosny kibol z Kałuży, tylko ktoś o dobrej elokwencji i co najmniej przyzwoitej inteligencji. Na ten moment kompletnie dystansuje się do tego, co mówi, ale ciekawi mnie, jakie są jego motywy pisania tutaj na forum.
Jak bardzo byśmy się nie wkur.li na filipskiego, to tylko wiara, że jest ten 1% szans, że to co pisze okaże się prawdą jeszcze pozwala niektórym jakoś funkcjonować . A papier/forum wszystko przyjmie. Inaczej to jest na 100% 4 liga z TSem, nie ma już czasu i szans na nowego inwestora.
Odpowiedz cytując
Guzik
Senior Member

Stary 01.01.2019, 21:09
Jery napisał(a):Wyświetl post
Jak bardzo byśmy się nie wkur.li na filipskiego, to tylko wiara, że jest ten 1% szans, że to co pisze okaże się prawdą jeszcze pozwala niektórym jakoś funkcjonować . A papier/forum wszystko przyjmie. Inaczej to jest na 100% 4 liga z TSem, nie ma już czasu i szans na nowego inwestora.
A czytałeś artykuł na wisłaportal ? Klub może być nie do odzyskania przez lata...
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 01.01.2019, 21:12
Co wy za brednie wygadujecie?
Umowa nie weszla w życie i nie przechodni na nowe osoby. Proste.

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.01.2019, 21:14
Davey777 napisał(a):Wyświetl post
Wydaje się że już nie ma ratunku dla Wisły. Jak potwierdzą się pogłoski że sarapata oddała akcję tej trójce to oni za darmo nie będą chcieli ich oddać.
Aż nie chce się wierzyć że Ci co mieli niby Wisle w sercu zaorali klub w 2 lata
Ona ich nigdy nie miala w swych rekach wiec nie mogla ich oddac. IMO jest duza szansa albo i pewnosc ze ten kto mial nadal ma.

pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Jak pisali ci z Krakowa to chodzą plotki, że byli proszeni o zaprzestanie.
Dlatego uwazam ze jak ma jakis ratunek przyjsc to tylko z zewnatrz. Pytanie jak oderwac klub od TS i przekonac niepzekonanych ze dla klubu i dla nich lepiej aby przez najblizsze 10 lat zrobic z niego 'opere' vel 'teatr'.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 01.01.2019, 21:14
ArturBarlinek napisał(a):Wyświetl post
Skąd wiesz? Znasz jej wszystkie zapisy i klauzule?

Ufasz Sarapacie?
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.01.2019, 21:15
Mogę prosić źródło tych rewelacji?
Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Stary 01.01.2019, 21:16
Guzik napisał(a):Wyświetl post
A czytałeś artykuł na wisłaportal ? Klub może być nie do odzyskania przez lata...
Czytałem, ale to jest dokładnie scenariusz 4 liga z TSem, wtedy nie trzeba odzyskiwać SA...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.01.2019, 21:17
Jery napisał(a):Wyświetl post
Czytałem, ale to jest dokładnie scenariusz 4 liga z TSem, wtedy nie trzeba odzyskiwać SA...
I tak nie było innej opcji bez pieniędzy na spłatę wierzytelności. 4 liga z TS. Akcje SA za chwile będą gówno warte.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.01.2019, 21:20
Jak nie lubię postów Rience'a tak muszę przyznać rację.
Misiek zawsze był raczej "zbrojną ręką" niż mózgiem dużych akcji.
Pisał o tym m.in. Dziennik Polski w 2014: https://dziennikpolski24.pl/ultimatu...sly/ar/3362233
O panach W. i SZ. TVN nie raczyło wspomnieć, a przecież bez nich Misiek nie wróciłby do Wisły.
A sprawdzenie jak im się teraz wiedzie byłoby pewnie bardzo ciekawe.

Z drugiej strony brawurowy wylot do Włoch na kilka dni przed rozbiciem sharksów też może sugerować, że informacja o akcji CBŚ wypłynęła.

Więc jest to bardzo ciekawe ale jakoś nie wydaje mi się, by akurat TVN o tym chciał informować. W każdym razie nie do wyborów.
To zalezy,co przez to rozumiesz. W artykule,ktory cytujesz,na koncu jest zdanie :

Tajemnicą poliszynela jest, że to właśnie „Misiek” decyduje, kiedy na trybunach jest spokój i jakie działania podejmują „Sharksi”.

To nie wyklucza tego,ze i Misiek moze miec swoje zdanie,swoje interesy i tzw. swoj rozum.

Szczerze mowiac,to oczywiscie wolalbym abysmy o tym nie dyskutowali,bo to jest zenujace. Nikt nie musi Jadczaka uwazac za super dziennikarza (ani jego ani Stanowskiego) - ale kiedy pisza rozsadnie,to nawet,jesli pomyla czy przeocza jakies tam fakty czy sprawy - to czy zmienia to ogolna ocene czy wymowe tekstu ? OCZYWISCIE ZE NIE.

Ja nie przepadam za Weszlo!,ale kiedy pisza prawde to mam jak idiota udawac,ze tak nie jest ?
You'll never know...
Odpowiedz cytując
lukaszsz86
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.01.2019, 21:23
według mnie już możemy zapomnieć o Wiśle Kraków SA. Vanna i Hartling pewnie teraz znikną ze swoimi akcjami. TS co prawda będzie udawał że chce klub odzyskać, ale tak prawdę mówiąc to jest im na rękę żeby tego nie zrobić. Dla TS lepiej żeby właściciele klub zniknęli wraz z całą dokumentacją. Wtedy TS założy sekcję piłki nożnej z której zresztą SA się wywodzi. Niestety ale wydaje mi się że jedyna szansa na powrót klubu to założenie nowej sekcji piłkarskiej przez TS, ale z drugiej strony nie ma to sensu dopóki towarzystwo nie zostanie oczyszczone z przestępców.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 01.01.2019, 21:27
Guzik napisał(a):Wyświetl post
Jakiś dyletant to pisał. Jak nie wpłacą pieniędzy to każdy wierzyciel może zgłosić wniosek o upadłość. Chwilowo mamy karty co najmniej 3 zawodników więc jest majątek. Jak się miasto i sąd postarają to syndyk może być w SA jeszcze w styczniu!

Odpowiedz cytując
monkey
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 01.01.2019, 21:33
Ludzie bez wariacji !!! Na tą chwilę właścicielem Klubu jest S.A Wisłą Kraków taki widnieje wpis w KRS . Jest zarząd i to on podejmuje decyzje [ jaki jest to jest cóż ] a nie ci trzej magicy . Ważne by wreszcie ktoś z zarządu się wypowiedziało przyszłości Klubu . Wtedy będzie można się zastanowić co dalej bo tak to tylko gdybanie i nic więcej .Czy ogłaszają upadłość czy jeszcze walczymy o dogranie sezonu . Każdy z nas ma znajomych ,informacje do jakich firm można się zwrócić o sponsoring kto wie może się uzbierać z tego jakaś przyzwoita kwota . Ważne by zarząd zdecydowanie odciął się od bandytów [ pytanie czy to obecnie jest możliwe ] Myślę że dopiero wtedy będzie możliwe pozyskanie pomocy dla naszego Klubu dopiero wtedy .
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 01.01.2019, 21:33
wyar napisał(a):Wyświetl post
To zalezy,co przez to rozumiesz. W artykule,ktory cytujesz,na koncu jest zdanie :

Tajemnicą poliszynela jest, że to właśnie „Misiek” decyduje, kiedy na trybunach jest spokój i jakie działania podejmują „Sharksi”.

To nie wyklucza tego,ze i Misiek moze miec swoje zdanie,swoje interesy i tzw. swoj rozum.

Szczerze mowiac,to oczywiscie wolalbym abysmy o tym nie dyskutowali,bo to jest zenujace. Nikt nie musi Jadczaka uwazac za super dziennikarza (ani jego ani Stanowskiego) - ale kiedy pisza rozsadnie,to nawet,jesli pomyla czy przeocza jakies tam fakty czy sprawy - to czy zmienia to ogolna ocene czy wymowe tekstu ? OCZYWISCIE ZE NIE.

Ja nie przepadam za Weszlo!,ale kiedy pisza prawde to mam jak idiota udawac,ze tak nie jest ?
W. jest prezesem Krakbetu. SZ. był zaangażowany w aferę VAT w Kraków Business Park. Misiek był przez nich zagospodarowany po wyjściu z peirdla wiec wydaje mi się, że hierarchia jest trochę inna.
https://dziennikpolski24.pl/robert-s...ly/ar/11761058

Nie piszę, że weszło kłamie tylko, że Jadczakowi lata 2007-2014 "nie leżą". Co może sugerować, że problem jest dużo głębszy niż tylko "chłopcy w krótkich spodenkach". To, że Misiek rządził "na C" to tego oczywiście nie kwestionuję.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 01.01.2019 o godz. 21:40.

Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 01.01.2019, 21:37
monkey napisał(a):Wyświetl post
Ludzie bez wariacji !!! Na tą chwilę właścicielem Klubu jest S.A Wisłą Kraków taki widnieje wpis w KRS . Jest zarząd i to on podejmuje decyzje [ jaki jest to jest cóż ] a nie ci trzej magicy . Ważne by wreszcie ktoś z zarządu się wypowiedziało przyszłości Klubu . Wtedy będzie można się zastanowić co dalej bo tak to tylko gdybanie i nic więcej .Czy ogłaszają upadłość czy jeszcze walczymy o dogranie sezonu . Każdy z nas ma znajomych ,informacje do jakich firm można się zwrócić o sponsoring kto wie może się uzbierać z tego jakaś przyzwoita kwota . Ważne by zarząd zdecydowanie odciął się od bandytów [ pytanie czy to obecnie jest możliwe ] Myślę że dopiero wtedy będzie możliwe pozyskanie pomocy dla naszego Klubu dopiero wtedy .
Na tę chwilę to TS nie wie czy jest właścicielem S.A i ta sytuacja niepewności może jeszcze potrwać przez pewien okres czasu. O tym świadczy między innymi kolejne przedłużanie terminu w oczekiwaniu na, ekhm, przelew.

Chciałbym nieśmiało przypomnieć dotychczasowe sukcesy Wisły Kraków na polu uzgadniania, podpisywania, respektowania wszelkich umów na przestrzeni ostatnich dwóch lat... Skuteczność i profesjonalizm osób rządzących SA z ramienia TS jak i współpracowników jest na tak wysokim poziomie, że ja bym nie powierzył im przysłowiowej złotówki. No, oprócz że jestem konsumentem/kibicem. Naiwnym, z resztą.

Gdybanie wszystkich osób które nie widziały pełnej treści umowy, a osób które ją widziały tutaj najzwyczajniej nie ma, jest o dupę rozbić.

Najważniejsze, że scenariusz "nowego porządku swiata" zaczął się realizować.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 01.01.2019 o godz. 21:43.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
monkey
Junior Member

Stary 01.01.2019, 21:40
Dopóki sąd nie zmieni wpisu do KRS to właścicielem jest S.A .
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 01.01.2019, 21:43
W. jest prezesem Krakbetu. SZ. był zaangażowany w aferę VAT w Kraków Business Park. Misiek był przez nich zagospodarowany po wyjściu z peirdla wiec wydaje mi się, że hierarchia jest trochę inna.

Nie piszę, że weszło kłamie tylko, że Jadczakowi lata 2007-2014 "nie leżą". Co może sugerować, że problem jest dużo głębszy niż tylko "chłopcy w krótkich spodenkach". To, że Misiek rządził "na C" to tego oczywiście nie kwestionuję.
Nie pisze,ze tak twierdzisz,natomiast sugeruje,zeby nie "rozmywac" tematu.

Pewnie problem jest,bo w sieci dalej mozna wyszukac artykul z Nesweeka,ktory pisze o tym samym co Ty.

Zastanawiam sie jednak,czy Jadczak wiedzac o tym,ze Wawro lubi wytoczyc komus proces (np. policji za slynne zatrzymanie podczas ostrzelania racami stadionu) i lubi go wygrac,chcial po prostu ryzykowac. Moze dowodow na przestepstwa lub ich podejrzenie w wypadku Piotra Wawro wcale nie ma ?
. Czy problem jest duzo glebszy - szczerze nie wiem. To sprawa teraz dla policji,prokuratury i dziennikarzy sledczych. Ale tu wiele sie nie dzieje.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 01.01.2019, 21:51
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Na tę chwilę to TS nie wie czy jest właścicielem S.A i ta sytuacja niepewności może jeszcze potrwać przez pewien okres czasu. O tym świadczy między innymi kolejne przedłużanie terminu w oczekiwaniu na, ekhm, przelew.

Chciałbym nieśmiało przypomnieć dotychczasowe sukcesy Wisły Kraków na polu uzgadniania, podpisywania, respektowania wszelkich umów na przestrzeni ostatnich dwóch lat... Skuteczność i profesjonalizm osób rządzących SA z ramienia TS jak i współpracowników jest na tak wysokim poziomie, że ja bym nie powierzył im przysłowiowej złotówki. No, oprócz że jestem konsumentem/kibicem. Naiwnym, z resztą.

Gdybanie wszystkich osób które nie widziały pełnej treści umowy, a osób które ją widziały tutaj najzwyczajniej nie ma, jest o dupę rozbić.

Najważniejsze, że scenariusz "nowego porządku swiata" zaczął się realizować.
Śmiało przypomnij nam dokonania trójki inwestorów których tak skrupulatnie prześwietliłeś i promowałeśna forum. Rozumiem że im kasę do pomnożenia dajesz bez mrugnięcia okiem.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 01.01.2019, 21:52
Jeszce słowo w kontekście szeroko pojętego grona dziennikarzy, tych bliżej ale i dalej od Wisły. Wydarzenia ostatnich kilku miesięcy jasno pokazują, że dziennikarze nie mają za grosz pojęcia o tym co dzieje się wokół Wisly. Jadczak, jaki jest taki jest, ale to jedyna osoba która była w stanie i miała na odwagę żeby włożyć kij w mrowisko. Obnażył indolencję, nieudolność, profesjonalizm swoich "kolegów po fachu".

Środowisko dziennikarskie wokół Wisły jest tak mocno zeszmacone, jak zeszmacone jest środowisko osób (części) zarządzających. Na oczach kibiców .......neły pomniki Miętty-Mikolajewicza i Czerwinskiego z większych hukiem, niż padały pomniki Hussajna w Iraku.

Levis88 napisał(a):Wyświetl post
Śmiało przypomnij nam dokonania trójki inwestorów których tak skrupulatnie prześwietliłeś i promowałeśna forum. Rozumiem że im kasę do pomnożenia dajesz bez mrugnięcia okiem.
Nie przeswietlałem i nie prześwietliłem trójki inwestorów. Od samego początku piszę o zmianach wokół środowiska Wisły które zaczęły się realizować i które z kolejnymi dniami i tygodniami będą przybierać na sile. Inwestorzy to tylko wierzchołek góry lodowej.

Ubiegając- nigdy i nigdzie nie napisałem, że przelew przyjdzie na 100%. Było śmieszkowanie na SB.

Ale ja tutaj się nie będę nikomu z niczego tłumaczył,nie mam takiej potrzeby, nie ja jestem winny tego że Wisła leży i kwiczy. O tym, że Wisłę czeka kolejne zamieszanie pisałem już w maju. Udało się Wiśle "ustać" o kilka miesięcy dłużej niż przewidywałem.

Nie jestem niczyim ani rzecznikiem, ani adwokatem. A jak sprawy będą szły sprawnie i zgodnie z planem, to i pewnie w tym roku okaże się jaka była prawda tak z Meresińskim jak i Stechertem. Ja jestem bardzo cierpliwy i bardzo ciekawy dalszego rozwoju spraw.

I to, na ten moment, ode mnie już wszystko.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 01.01.2019 o godz. 22:02.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.01.2019, 21:52
nero napisał(a):Wyświetl post
Zaraz się okaże, że te dwie spółki co kupiły akcje, szybko sprzedadzą je na jakiś Madagaskar do jeszcze bardziej egzotycznej firmy, która następnie wystawi spółkę na sprzedaż i trzeba będzie sporo za nią zapłacić lub po prostu zostanie to w takiej formie jakiej jest... bez zarządu, bez jednoznacznej informacji do kogo należy spółka i finalnie spółka upadnie.

Oczywiście Pan Ly sprzeda spółkę w dobrej wierze, bo z powodu choroby nie będzie mógł się nią zajmować.
"Optymistyczny" scenariusz to oddanie akcji po dobroci. Jednak na to się nie zanosi .
Ktokolwiek kupił Wiśle (pomijam już akcję z Meresińskim), a tym bardziej zagraniczne podmioty chcą na niej zarobić. Ukraść już nie ma co , przynajmniej takiego co można łatwo upłynnić .
Jeśli kupiło klub tylko po to by go zaraz sprzedać - jest to najmniejszy problem . Wyjechanie z akcjami na Madagaskar raczej nie ułatwi ich sprzedaży.
Kupić akcje tylko po to by klub upadł to się kupy nie trzyma, a jeśli tak będzie to będzie znaczyło że byli oplaceni przez kogoś innego lub są po prostu idiotami.

Co mamy pewne , jutro czeka nas gorący dzień. Zarówno ze strony TSu jak i Pietrowskiego.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 01.01.2019, 21:53
Proszę zaprzestań wycierać sobie gęby moja osobą i przez wyrwane z kontekstu cytaty znów budować swój wizerunek niewiadomo jakiego eksperta i mesjasza, który w bardzo subtelny sposób próbuje oczyścić swą nędzną działalność ( lub jej brak) w środowisku Wisła czy też na tym forum w następujący sposób:

I o ile kazdy rozumie,ze z poczatku TS (Zarzad,jak kto woli) mial - takze i u mnie - kredyt zaufania i jakis tam plan,to jego niekompetencje bylo widac wlasciwie od zwolnienia Ramireza. Wtedy tez wyszly historie z nieplaceniem pilkarzom i klamaniem w wywiadach przez Sarapate - ale wtedy ludzie rozumieli,ze nie jest lekko z poczatku odbudowywania klubu. Dlatego trudno miec bylo na poczatku do kogokolwiek z kibicow pretensje,ze wierzyli w klub i chcieli jego odbudowy,czesc zreszta nie byla swiadoma skali wplywu bandyterki,czy tego,co Sarapata naprawde robi.
a tak naprawdę sam skompromitowałeś się MIĘDZYINNYMI tym bełkotogniotem:

5.07.2018, 21:39
Wycisnelismy ile sie da. Dalo sie tyle i to oczywiste dla kazdego. Piszesz,jakby klub mial jakas pozycje negocjacyjna,a to,ze biedny jak mysz koscielna i z pocalowaniem reki wezmie za Carlitosa kazde pieniadze,bo w perspektywie ma obrazonego zawodnika i okragle zero,jakie moglby zarobic,to fakt ten pewnie byl znany tylko w Krakowie.

Poza tym,gdybym byl urzednikiem miejskim i wiedzialbym,ze Wisla spodziewa sie pieniazkow za transfery,to nie ma lepszego momentu do postawienia sprawy na ostrzu noza.

Mysle,ze akurat Sarapata to wie,i podjela gre,ryzykowna,ale jedyna mozliwa w tym momencie,i tu ja jej bede bronil.
Jak już teraz podobne eksperty jak ty wiedzą, że cała transakcja i działalność mogła wyglądać z goła inaczej.

Jako, że nie pamiętasz za co cie krytykowałem (i tobie podobnym markuso-kotów 10-15lat temu) przypomnę - nie lubię sie cytować (uwazam to za objaw narcyzmu,okropnej dolegliwosci naszych czasow-jak to jeden z sfrustrowanych zakompleksieńców napisał) ale...
11.07.2018, 20:40
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Spodziewałem się takiego tonu... ale kompletnie nie rozumiem dlaczego tak plujesz jadem nosaczu.

Nie musisz podawać tutaj przykładów utrzymywania 3 trenerów, czy sprowadzeniu Carillo za chore jak się później okazało pieniądze - nikt temu nie przeczy - to były złe decyzje jak wiele innych.

Problem w tym, że do końca nie wiemy jak było faktycznie, jakie były kontrakty, jakie jaja z Junco, jakie cyfry, jakie niespodzianki itd - nie żyjesz w klubie, nie jesteś w kontakcie z menagerami, wierzycielami itd więc proszę nie sraj wyżej niż dupe masz... Jak coś wiesz konkretnego to napisz tutaj. Zawsze to podkreślałem (!!!), że do nas dochodzą strzępki informacji.

Jako, że do końca nie skumałeś o co chodzi, po krótce wyjaśnię choć nie mam na to chęci - na szamotanine z zakompleksionym nosaczem, który powinen sobie gume kupić jak to trafnie ujął Ogryzek.

"to może takich oklepańców byś nie pisał."--->"Chcesz,zebym za to wystawil im laurke ? " -Takich oklepańców, czyli: znaleźliśmy się pod ścianą (POŚREDNIO przez działania zarządu), a Ty dalej plujesz jadem jakbyś wiedział wszystko... tutaj idealne przysłowie "krytyk i eunuch z jednej są parafii...." mówi Ci to coś
Tak więc miałem na myśli plucie na zarząd gdzie większość zdaje sobie sprawe, że delikatnie mówiąc nawalili.

"Ale mimo oklepancow tacy jak Ty dalej popierali rozne dziwne pomysly " nawet nie chce abyś cytował CO JA POPIERAŁEM bo obawiam się, że na forum nic takiego nie znajdziesz i dokonałbyś samozaorania.

Nie utożsamiam klubu z krytyką zarządu, pisze jedynie, że to nie czas i miejsce na zakompleksioną krytykę bazującą na strzępach informacji wypływających do opinii publicznej.

zretszą w tym dzisiejszym gniocie sam cytujesz mnie, gdzie masz częściowo odpowiedź do czego piłem:

LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Sam nie wiesz o co ci chodzi, chcesz na siłe wplątać mnie w jakieś urujone poglądy, których nigdy nie głosiłem...

Tak jak pisałem: "skoro jesteś w tym miejscu gdzie jesteś" to przejmuj klub, a nie pisz bzdur jak stanowski, że w długim terminie mial racje z Wisłą... To ja tez napisze: Comarch odejdzie z cracovii i może to będzie za 5,10 czy 40 lat, ale finalnie napisze, że długoterminowo miałem racje bo... comarcha już nie ma (rok 2034) ... STEK BZDUR i leczenie kompleksów.

Jak widać rżnąłeś ekspert od doradztwa w zarządzaniu, a tutaj okazało się, że jednak nie w tym tkwił problem co próbowałeś nasmarować, a teraz nagle piszesz o patusach.. Dlaczego wtedy nie pisałeś, że problemem braku stadionu i innych rzeczy nie jest zła strategia, a jak się okazuje grubo realizowany plan ?

0.07.2018, 17:04
Pytanie jest ciagle dlaczego nie generuje. Albo tez dlaczego ciagle nie splaca.

Pisalem,ze Sarapata podjela ryzkowna gre,ale do tej sytuacji doprowadzila troche sama.. Pisalem tez,ze jestem tu z nia,bo trudno,azeby Wisla grala poza miastem. Wydaje sie wiec,ze jednak po wielu "trudnych rozmowach" i innych tego typu komunikatach dogadamy sie z miastem,bo decyzja wciaz jest z gatunku politycznych..

Ale sadze,ze to bedzie ostatni raz,a klub bedzie musial splacic cale zadluzenie nie od razu,ale na znacznie mniej korzystnych warunkach.
REASUMUJĄ piłem do tego, że uja wiesz jak większość z nas, a za mędrca i stratega się objawiasz. Masz moje opinie, które wiele razy powtarzałem: bazujemy na szczątkach informacji - teraz po pół roku, kiedy szambo mocno wylało mamy ich WIĘCEJ, ale dalej nie są to konkrety.

Dlaczego nie przedstawiłeś swoich poglądów na temat króla z wietnamu, kiedy takie info się pojawiło? Wiesz czemu? Bo nie chciałeś pewnie publicznie stanąć za jedną z wersji, a potem ją odszczekiwać ukradkiem i z subtelnością jak to dzisiaj raz już robiłeś -- czyli nic nie wiedziałeś, tak samo jak w lipcu, jak i teraz.

Twoje "przemyślenia" to zwykłe bełkotognioty, ogólniki, popularne frazesy bez procenta konkretów. Sam pisałeś, że każdy dawał kredyt zaufania Marzenie. Jakie mieliśmy powody, aby nie ufać jej jak się teraz okazało kłamstwom, skoro polityka była w miare sensownie realizowana: tani piłkarze z 3 ligi hiszpańskiej, trener noname - każdemu wydawało się, że to nie kosztuje dużo - tak mówiła. Później Carillo i rzucenie się na hura na lokatę dająca europejski awans - tutaj chyba każdy był zgodny - zobacz co pisałem w tym czasie i jak to zestawiałem do działania holenderskiego za Cupiała... Moge ci przypomnieć.. Tyle osób dało się nabrać: Włodarski, Kwiecień, który udzielał pożyczek, Kuba, Targosz, który się wycofuje (tak wczoraj pisał jego syn a dzisiaj już konto usunięte), Boniek....

Schodząc z tematu manipulanta z wielkim wyczuleniem na swoim doskonałym puncie to śmieszy mnie zarzut JADCZAKA do kibiców, że mieliśmy niby podjąć walkę z zorganizowaną grupą manipulantów, gdzie 90% Polski, łącznie z komisją licencyjną itd dawała wiary co do sytuacji finansowej Wisły. Jakie narzędzia ma zwykły kibic do walki z takim czymś skoro państwo udaje, że nic nie widzi?

Wracając do wejmara: nie wiem jaki ma cel ta licytacja skoro jak widać błazna robiłeś z siebie dawno, a przez sprytną manipulację stajesz się jeszcze większym błaznem podobym do tego co masz w avatrze...

Jeszcze uderzanie w socios podając moją osobę jest tak żałosne jakbym co najmniej przysłowiowe liście sprzedawał tym co nie śpiewają, a jest to kompletną bzdurą. Zachęcam prześledzić sobie moje wpisy w statystykach - nie jest ich dużo., a ten się uczepił jak rzep jakiś byle zaspokoić i oczyścić swoją sfrustrowaną i nieudolną działalność, a krytykując tych, którzy czynnie chcieli pomagać ukochanemu klubowi.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 01.01.2019 o godz. 22:20.

Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.01.2019, 21:55
monkey napisał(a):Wyświetl post
Dopóki sąd nie zmieni wpisu do KRS to właścicielem jest S.A .
Ty w ogóle wiesz o czym ty rozmawiasz?
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 01.01.2019, 21:56
Po 1. Zbycie akcji spółki akcyjnej winno zawierać umowę oraz warunki jej sprzedaży.

2. Warunki nie zostały spełnione

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
monkey
Junior Member

Stary 01.01.2019, 21:56
Wiele pytań ,niejasności , dziwnych transakcji ,artykułów .Straszne zamieszanie nikt nic nie wie . Zadajmy proste pytanie komu zależy na tym chaosie kto najbardziej na tym zyska ? Komu to jest na rękę ?
Odpowiedz cytując
piotrekkb
Junior Member

Od: 01.2019

Stary 01.01.2019, 21:58
Zaznaczę od razu, że jestem tu nowy i dogłębnie sprawą Wisły zainteresowałem się przez tą historię z trzema Panami, ale wpadł mi do głowy jeszcze jeden pomysł, a nikt jeszcze takiego nie miał:

Czy nie jest możliwe, że to, co się dzieje teraz jest bezwzględnym wykorzystaniem aktualnej sytuacji Wisły przez konkurencję z drugiej strony Błoń (albo innego miasta) po to, żeby sytuację skomplikować/utrudnić/przeciągnąć i tym samym pogrzebać jakiekolwiek szanse Wisły na znalezienie inwestora czy nawet próbę wyjścia z długów poprzez niejasną umowę sprzedaży klubu/podpisanie umowy w Szwajcarii z ludźmi, których najprawdopodobniej nikt już więcej nie zobaczy i nie ma możliwości wyciągnięcia jakichkolwiek konsekwencji prawnych....?
Odpowiedz cytując
mesjasz
Banita

Od: 07.2018

Stary 01.01.2019, 21:58
http://weszlo.com/2019/01/01/doprowa...mona-jadczaka/

Brawo Szymon, tylko prawda nas wyzwoli
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 01.01.2019, 22:02
Po 1. Zbycie akcji spółki akcyjnej winno zawierać umowę oraz warunki jej sprzedaży.

2. Warunki nie zostały spełnione
Mam rozumieć, że znasz biegle prawniczy j. angielski, poniewaź tylko w tym języku ją sporządzono i jesteś nam w stanie wytłumaczyć jakie warunki sprzedaży zawiera cała umowa?

Nie zdziwilbym się gdyby umowa była przygotowana tylko przez drugą stronę, a nasze matołki do końca nie wiedziały co podpisują i teraz sami nie wiedzą co robić, stąd decyzja dopiero o konferencji w piątek, a nie wcześniej.
Ostatnio edytowane przez heoij : 01.01.2019 o godz. 22:26.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów