|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jak pisali ci z Krakowa to chodzą plotki, że byli proszeni o zaprzestanie.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Misiek zawsze był raczej "zbrojną ręką" niż mózgiem dużych akcji. Pisał o tym m.in. Dziennik Polski w 2014: https://dziennikpolski24.pl/ultimatu...sly/ar/3362233 O panach W. i SZ. TVN nie raczyło wspomnieć, a przecież bez nich Misiek nie wróciłby do Wisły. A sprawdzenie jak im się teraz wiedzie byłoby pewnie bardzo ciekawe. Z drugiej strony brawurowy wylot do Włoch na kilka dni przed rozbiciem sharksów też może sugerować, że informacja o akcji CBŚ wypłynęła. Więc jest to bardzo ciekawe ale jakoś nie wydaje mi się, by akurat TVN o tym chciał informować. W każdym razie nie do wyborów. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Co wy za brednie wygadujecie?
Umowa nie weszla w życie i nie przechodni na nowe osoby. Proste. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Dlatego uwazam ze jak ma jakis ratunek przyjsc to tylko z zewnatrz. Pytanie jak oderwac klub od TS i przekonac niepzekonanych ze dla klubu i dla nich lepiej aby przez najblizsze 10 lat zrobic z niego 'opere' vel 'teatr'. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
I tak nie było innej opcji bez pieniędzy na spłatę wierzytelności. 4 liga z TS. Akcje SA za chwile będą gówno warte.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Tajemnicą poliszynela jest, że to właśnie „Misiek” decyduje, kiedy na trybunach jest spokój i jakie działania podejmują „Sharksi”. To nie wyklucza tego,ze i Misiek moze miec swoje zdanie,swoje interesy i tzw. swoj rozum. Szczerze mowiac,to oczywiscie wolalbym abysmy o tym nie dyskutowali,bo to jest zenujace. Nikt nie musi Jadczaka uwazac za super dziennikarza (ani jego ani Stanowskiego) - ale kiedy pisza rozsadnie,to nawet,jesli pomyla czy przeocza jakies tam fakty czy sprawy - to czy zmienia to ogolna ocene czy wymowe tekstu ? OCZYWISCIE ZE NIE. Ja nie przepadam za Weszlo!,ale kiedy pisza prawde to mam jak idiota udawac,ze tak nie jest ? ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
według mnie już możemy zapomnieć o Wiśle Kraków SA. Vanna i Hartling pewnie teraz znikną ze swoimi akcjami. TS co prawda będzie udawał że chce klub odzyskać, ale tak prawdę mówiąc to jest im na rękę żeby tego nie zrobić. Dla TS lepiej żeby właściciele klub zniknęli wraz z całą dokumentacją. Wtedy TS założy sekcję piłki nożnej z której zresztą SA się wywodzi. Niestety ale wydaje mi się że jedyna szansa na powrót klubu to założenie nowej sekcji piłkarskiej przez TS, ale z drugiej strony nie ma to sensu dopóki towarzystwo nie zostanie oczyszczone z przestępców.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakiś dyletant to pisał. Jak nie wpłacą pieniędzy to każdy wierzyciel może zgłosić wniosek o upadłość. Chwilowo mamy karty co najmniej 3 zawodników więc jest majątek. Jak się miasto i sąd postarają to syndyk może być w SA jeszcze w styczniu!
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Ludzie bez wariacji !!! Na tą chwilę właścicielem Klubu jest S.A Wisłą Kraków taki widnieje wpis w KRS . Jest zarząd i to on podejmuje decyzje [ jaki jest to jest cóż ] a nie ci trzej magicy . Ważne by wreszcie ktoś z zarządu się wypowiedziało przyszłości Klubu . Wtedy będzie można się zastanowić co dalej bo tak to tylko gdybanie i nic więcej .Czy ogłaszają upadłość czy jeszcze walczymy o dogranie sezonu . Każdy z nas ma znajomych ,informacje do jakich firm można się zwrócić o sponsoring kto wie może się uzbierać z tego jakaś przyzwoita kwota . Ważne by zarząd zdecydowanie odciął się od bandytów [ pytanie czy to obecnie jest możliwe ] Myślę że dopiero wtedy będzie możliwe pozyskanie pomocy dla naszego Klubu dopiero wtedy .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
https://dziennikpolski24.pl/robert-s...ly/ar/11761058 Nie piszę, że weszło kłamie tylko, że Jadczakowi lata 2007-2014 "nie leżą". Co może sugerować, że problem jest dużo głębszy niż tylko "chłopcy w krótkich spodenkach". To, że Misiek rządził "na C" to tego oczywiście nie kwestionuję.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 01.01.2019 o godz. 21:40.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
Chciałbym nieśmiało przypomnieć dotychczasowe sukcesy Wisły Kraków na polu uzgadniania, podpisywania, respektowania wszelkich umów na przestrzeni ostatnich dwóch lat... Skuteczność i profesjonalizm osób rządzących SA z ramienia TS jak i współpracowników jest na tak wysokim poziomie, że ja bym nie powierzył im przysłowiowej złotówki. No, oprócz że jestem konsumentem/kibicem. Naiwnym, z resztą. Gdybanie wszystkich osób które nie widziały pełnej treści umowy, a osób które ją widziały tutaj najzwyczajniej nie ma, jest o dupę rozbić. Najważniejsze, że scenariusz "nowego porządku swiata" zaczął się realizować.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 01.01.2019 o godz. 21:43.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Dopóki sąd nie zmieni wpisu do KRS to właścicielem jest S.A .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pewnie problem jest,bo w sieci dalej mozna wyszukac artykul z Nesweeka,ktory pisze o tym samym co Ty. Zastanawiam sie jednak,czy Jadczak wiedzac o tym,ze Wawro lubi wytoczyc komus proces (np. policji za slynne zatrzymanie podczas ostrzelania racami stadionu) i lubi go wygrac,chcial po prostu ryzykowac. Moze dowodow na przestepstwa lub ich podejrzenie w wypadku Piotra Wawro wcale nie ma ? . Czy problem jest duzo glebszy - szczerze nie wiem. To sprawa teraz dla policji,prokuratury i dziennikarzy sledczych. Ale tu wiele sie nie dzieje. ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Jeszce słowo w kontekście szeroko pojętego grona dziennikarzy, tych bliżej ale i dalej od Wisły. Wydarzenia ostatnich kilku miesięcy jasno pokazują, że dziennikarze nie mają za grosz pojęcia o tym co dzieje się wokół Wisly. Jadczak, jaki jest taki jest, ale to jedyna osoba która była w stanie i miała na odwagę żeby włożyć kij w mrowisko. Obnażył indolencję, nieudolność, profesjonalizm swoich "kolegów po fachu".
Środowisko dziennikarskie wokół Wisły jest tak mocno zeszmacone, jak zeszmacone jest środowisko osób (części) zarządzających. Na oczach kibiców .......neły pomniki Miętty-Mikolajewicza i Czerwinskiego z większych hukiem, niż padały pomniki Hussajna w Iraku.
Ubiegając- nigdy i nigdzie nie napisałem, że przelew przyjdzie na 100%. Było śmieszkowanie na SB. Ale ja tutaj się nie będę nikomu z niczego tłumaczył,nie mam takiej potrzeby, nie ja jestem winny tego że Wisła leży i kwiczy. O tym, że Wisłę czeka kolejne zamieszanie pisałem już w maju. Udało się Wiśle "ustać" o kilka miesięcy dłużej niż przewidywałem. Nie jestem niczyim ani rzecznikiem, ani adwokatem. A jak sprawy będą szły sprawnie i zgodnie z planem, to i pewnie w tym roku okaże się jaka była prawda tak z Meresińskim jak i Stechertem. Ja jestem bardzo cierpliwy i bardzo ciekawy dalszego rozwoju spraw. I to, na ten moment, ode mnie już wszystko.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 01.01.2019 o godz. 22:02.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ktokolwiek kupił Wiśle (pomijam już akcję z Meresińskim), a tym bardziej zagraniczne podmioty chcą na niej zarobić. Ukraść już nie ma co , przynajmniej takiego co można łatwo upłynnić . Jeśli kupiło klub tylko po to by go zaraz sprzedać - jest to najmniejszy problem . Wyjechanie z akcjami na Madagaskar raczej nie ułatwi ich sprzedaży. Kupić akcje tylko po to by klub upadł to się kupy nie trzyma, a jeśli tak będzie to będzie znaczyło że byli oplaceni przez kogoś innego lub są po prostu idiotami. Co mamy pewne , jutro czeka nas gorący dzień. Zarówno ze strony TSu jak i Pietrowskiego. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|||||
|
Proszę zaprzestań wycierać sobie gęby moja osobą i przez wyrwane z kontekstu cytaty znów budować swój wizerunek niewiadomo jakiego eksperta i mesjasza, który w bardzo subtelny sposób próbuje oczyścić swą nędzną działalność ( lub jej brak) w środowisku Wisła czy też na tym forum w następujący sposób:
5.07.2018, 21:39
Jako, że nie pamiętasz za co cie krytykowałem (i tobie podobnym markuso-kotów 10-15lat temu) przypomnę - nie lubię sie cytować (uwazam to za objaw narcyzmu,okropnej dolegliwosci naszych czasow-jak to jeden z sfrustrowanych zakompleksieńców napisał) 11.07.2018, 20:40
zretszą w tym dzisiejszym gniocie sam cytujesz mnie, gdzie masz częściowo odpowiedź do czego piłem:
Jak widać rżnąłeś ekspert od doradztwa w zarządzaniu, a tutaj okazało się, że jednak nie w tym tkwił problem co próbowałeś nasmarować, a teraz nagle piszesz o patusach.. Dlaczego wtedy nie pisałeś, że problemem braku stadionu i innych rzeczy nie jest zła strategia, a jak się okazuje grubo realizowany plan ? 0.07.2018, 17:04
Dlaczego nie przedstawiłeś swoich poglądów na temat króla z wietnamu, kiedy takie info się pojawiło? Wiesz czemu? Bo nie chciałeś pewnie publicznie stanąć za jedną z wersji, a potem ją odszczekiwać ukradkiem i z subtelnością jak to dzisiaj raz już robiłeś -- czyli nic nie wiedziałeś, tak samo jak w lipcu, jak i teraz. Twoje "przemyślenia" to zwykłe bełkotognioty, ogólniki, popularne frazesy bez procenta konkretów. Sam pisałeś, że każdy dawał kredyt zaufania Marzenie. Jakie mieliśmy powody, aby nie ufać jej jak się teraz okazało kłamstwom, skoro polityka była w miare sensownie realizowana: tani piłkarze z 3 ligi hiszpańskiej, trener noname - każdemu wydawało się, że to nie kosztuje dużo - tak mówiła. Później Carillo i rzucenie się na hura na lokatę dająca europejski awans - tutaj chyba każdy był zgodny - zobacz co pisałem w tym czasie i jak to zestawiałem do działania holenderskiego za Cupiała... Moge ci przypomnieć.. Tyle osób dało się nabrać: Włodarski, Kwiecień, który udzielał pożyczek, Kuba, Targosz, który się wycofuje (tak wczoraj pisał jego syn a dzisiaj już konto usunięte), Boniek.... Schodząc z tematu manipulanta z wielkim wyczuleniem na swoim doskonałym puncie to śmieszy mnie zarzut JADCZAKA do kibiców, że mieliśmy niby podjąć walkę z zorganizowaną grupą manipulantów, gdzie 90% Polski, łącznie z komisją licencyjną itd dawała wiary co do sytuacji finansowej Wisły. Jakie narzędzia ma zwykły kibic do walki z takim czymś skoro państwo udaje, że nic nie widzi? Wracając do wejmara: nie wiem jaki ma cel ta licytacja skoro jak widać błazna robiłeś z siebie dawno, a przez sprytną manipulację stajesz się jeszcze większym błaznem podobym do tego co masz w avatrze... Jeszcze uderzanie w socios podając moją osobę jest tak żałosne jakbym co najmniej przysłowiowe liście sprzedawał tym co nie śpiewają, a jest to kompletną bzdurą. Zachęcam prześledzić sobie moje wpisy w statystykach - nie jest ich dużo., a ten się uczepił jak rzep jakiś byle zaspokoić i oczyścić swoją sfrustrowaną i nieudolną działalność, a krytykując tych, którzy czynnie chcieli pomagać ukochanemu klubowi.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 01.01.2019 o godz. 22:20.
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Po 1. Zbycie akcji spółki akcyjnej winno zawierać umowę oraz warunki jej sprzedaży.
2. Warunki nie zostały spełnione |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Wiele pytań ,niejasności , dziwnych transakcji ,artykułów .Straszne zamieszanie nikt nic nie wie . Zadajmy proste pytanie komu zależy na tym chaosie kto najbardziej na tym zyska ? Komu to jest na rękę ?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
|
Zaznaczę od razu, że jestem tu nowy i dogłębnie sprawą Wisły zainteresowałem się przez tą historię z trzema Panami, ale wpadł mi do głowy jeszcze jeden pomysł, a nikt jeszcze takiego nie miał:
Czy nie jest możliwe, że to, co się dzieje teraz jest bezwzględnym wykorzystaniem aktualnej sytuacji Wisły przez konkurencję z drugiej strony Błoń (albo innego miasta) po to, żeby sytuację skomplikować/utrudnić/przeciągnąć i tym samym pogrzebać jakiekolwiek szanse Wisły na znalezienie inwestora czy nawet próbę wyjścia z długów poprzez niejasną umowę sprzedaży klubu/podpisanie umowy w Szwajcarii z ludźmi, których najprawdopodobniej nikt już więcej nie zobaczy i nie ma możliwości wyciągnięcia jakichkolwiek konsekwencji prawnych....? |
|
|
|
Banita
Od: 07.2018
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
Nie zdziwilbym się gdyby umowa była przygotowana tylko przez drugą stronę, a nasze matołki do końca nie wiedziały co podpisują i teraz sami nie wiedzą co robić, stąd decyzja dopiero o konferencji w piątek, a nie wcześniej.
Ostatnio edytowane przez heoij : 01.01.2019 o godz. 22:26.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|