The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.12.2018, 12:22
Nie będzie potem żadnego kwietnia, zrozumcie.

Jak teraz to nie wypali, z początkiem stycznia nie mamy drużyny.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 20.12.2018, 12:25
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Czyli tak naprawdę.to ostateczny deadline to 31.03.2019 r.

To daje jakieś szanse.
Ja się obawiam, ze to nie ma znaczenia. Nie wpuszczą do klubu nikogo poważnego, nie pozwolą na audyt.

Ciekawa jest w ogóle ta plota (?) o audycie AON. Ktoś to w ogóle potwierdził? Któryś z zajebistych polskich dziennikarzy zadał sobie trud skontaktowania się z tą firmą?

Włodarski wpadł sobie na 2 dni, coś mu tam pokazali, czegoś nie pokazali, po czym grzecznie podziękował, ukłonił się i wyszedł.

Ewentualnie jakiś Kwiecień czy ktoś inny z bezpośredniego otoczenia klubu, kto zapewni obecnemu zarządowi nietykalność post. Ale to już raczej w IV lidze.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 20.12.2018, 12:27
Ponawiam pytanie"
Czy przedstawiciel którejś ze stron warunkowej umowy (TS, Alelega, Noble) potwierdził gdzieś oficjalnie, że ostateczną datą dojścia przelewu ma być 28.12.?
Nie liczę Pietrowskiego, bo on nie jest (chyba) przedstawicielem żadnej strony, pytam o kogoś z tych 3 wymienionych?
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.12.2018, 12:28
Ale w IV lidze to już raczej całkiem nowy - od strony formalnoprawnej - podmiot, bo Wisła Kraków S.A. zakończy swój żywot.
Co co Włodarskiego - on będzie kupował Wisłę do końca swojego żywota. Po prostu cały czas goni króliczka, ale nie chce go dopaść.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 20.12.2018, 12:28
pete29 napisał(a):Wyświetl post

Część osób z nadzieją pisze , że Wisła może być pralnią pieniędzy.

Poza niedopuszczalnością pod względem molarnym takiego rozwiązania jest ono także całkowicie niedorzeczne. Na czym niby ta brudna forsa miałaby być przeprana ? Na cateringu , na prowizjach menedżerskich przy transferach?
A inwestycja w grunty? Ten temat przewija się od samego początku i na chwilę obecną wydaje się, że gra olbrzymią rolę.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.12.2018, 12:29
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Ja się obawiam, ze to nie ma znaczenia. Nie wpuszczą do klubu nikogo poważnego, nie pozwolą na audyt.

Ciekawa jest w ogóle ta plota (?) o audycie AON. Ktoś to w ogóle potwierdził? Któryś z zajebistych polskich dziennikarzy zadał sobie trud skontaktowania się z tą firmą?

Włodarski wpadł sobie na 2 dni, coś mu tam pokazali, czegoś nie pokazali, po czym grzecznie podziękował, ukłonił się i wyszedł.

Ewentualnie jakiś Kwiecień czy ktoś inny z bezpośredniego otoczenia klubu, kto zapewni obecnemu zarządowi nietykalność post. Ale to już raczej w IV lidze.
Ale przecież AON nie ma prawa udzielać takich informacji. Szczególnie jak zadzwoni jakiś dziennikarz i o to zapyta.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
kubad99
Member

Od: 05.2008

Stary 20.12.2018, 12:32
Co sądzicie o tym tropie ktoś wrzucił na wykopie.

Magdziarz zalozyciel fabryki futbolu, krązyły ploty ze to on ma zostać prezesem.
Kawałek wywiadu z nim:

Uchodzisz za bogatego menedżera – i to nie dzięki prowizjom z transferów...

Szukam różnych możliwości. Wręcz niektóre same pchają się w moje ręce. Na przykład mam resort wypoczynkowy w... Kambodży.

W Kambodży?!

Mój kolega tam pojechał – ot tak sobie w długą podróż i... zachwycił się. Po dwóch tygodniach dzwoni i mówi, żebym przyleciał, bo cudowne miejsce odnalazł. I za kilka dni sam wsiadłem w samolot. Znalazłem się na wyspie Koh Rong Sanloem, położonej w Zatoce Tajlandzkiej, niedaleko wybrzeży Kambodży. Też się zachwyciłem i... zainwestowaliśmy. Świat nie zna Kambodży. Bali, Tajlandia, Filipiny to od dawna kierunki turystyczne, które przyciągają mnóstwo ludzi. Okazuje się, że Kambodża też ma swoje atuty. I to potężne – od ludzi po krajobrazy. Dziś „The One” – bo tak nazywa się ten ośrodek – rozwija się niesamowicie, praktycznie grudzień 2017 i styczeń 2018 mamy już sprzedany. „The One” to był dopiero początek. Okazuje się, że Kambodża to również aglomeracje – na czele ze stolicą Phnom Penh. Jak się spojrzy na samochody, drogi, biurowce, to człowiek łatwo zrozumie, że kraj rozwija się niezwykle dynamiczne. Brakowało jednak... e-commerce. Okazało się, że tam to nie funkcjonuje – więc nic, tylko stworzyć aplikację. Nasza aplikacja „My Phsar” - takie miejscowe Allegro - też rozwija się w zawrotnym tempie.
"Nienawiść jest toksyczna i tu zanim dusza dorośnie do niej juz masz pierwszą krew na butach"
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Stary 20.12.2018, 12:33
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Ale przecież AON nie ma prawa udzielać takich informacji. Szczególnie jak zadzwoni jakiś dziennikarz i o to zapyta.
Nawet o samym fakcie przeprowadzania audytu? Ja nie wiem jak to działa. Jeśli masz rację, to bardzo wygodne.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
mariokit
Junior Member

Od: 12.2007

Stary 20.12.2018, 12:33
Miśki mogą mieć co najmniej 2 motywy, które tak naprawdę się łączą. Wg mnie potężne.
Pospekulujmy.

1. Zatarcie śladów
W klubie odchodziły grube przekręty. Takie, za które zarząd może trafić za kratki. Marzena jest potencjalnie skończona a skończona Marzena może za sobą pociągnąć dużo ważniejszych od siebie. Trzeba po sobie posprzątać. Historyjka kambodżańsko-szwajcarska daje na to sprzątanie bardzo dużo czasu. Pisał to wyżej Caucus - ktoś wie co się teraz dzieje w biurach na Reymonta? Co robi księgowość i zarząd? Gdzie jest Pani Prezes? Sprytnie fabrykowane albo niszczone dokumenty księgowe/umowy mogą zajebiście skomplikować ewentualne dochodzenie, pracę syndyka albo udowodnienie niegospodarności. Teraz jest czas, żeby sobie to względnie spokojnie zorganizować.

A jak do tego teraz dodać siatkę powiązań z funduszami wydmuszkami w UK, Kambodży i ch. wie gdzie jeszcze to bez szeroko zakrojonych działań i śledztwa międzynarodowego można nigdy tej prawdy nie dociec.

A wyobraźcie sobie jakie nowy właściciel widmo da Marzenie i jej pryncypałowi możliwości narracyjne za kilka miesięcy jak Wisła będzie upadać. Jak łatwo będzie się odciąć, umyć ręce? Gwarantuję, że argumenty będą tak przekonujące, że połowa tego forum w to uwierzy.

Do sprzątania dochodzi jeszcze jeden aspekt - kontrola nad tym co nowy kambodżański właściciel będzie robił. Misie będą mogły spać spokojnie. Przecież na zewnątrz będą wychodzić wyłącznie te informacje, które dla Marzeny i Spółki będą wygodne. Jeśli za prawdziwą uznać tezę, że stoi za tym kibolstwo, trzeba otwarcie sobie powiedzieć, że będzie mieć nad nowym właścicielem pełną kontrolę. Samo go przecież wymyśliło.

To mało?

Do tego - SKWK znów milczy. Czemu? Przecież raban powinno podnosić w trosce o klub.

2. Potencjalni, poważni inwestorzy

Jak się dzieją te cyrki teraz i jak już w tej drogiej zuryskiej restauracji podpisali tę wstępna umowę, to przecież Marzenka ma super wymówkę żeby wszyscy inny ewentualnie zainteresowani uratowaniem Wisły poszli w odstawkę. Jeszcze by ktoś poważny audyt zrobił a opinia publiczna naciskała na sprzedaż. I kibice by krzyczeli z trybun zamiast dbać o jedność ruchu kibicowskiego na Wiśle. A tak to będzie spokój. Do piątku. Do konferencji po Lechu. Do spotkania z Majchrowskim. Do 28go.

Zakładam, że serial będzie trwał do końca marca i komisji licencyjnej.
Naprawdę uważasz że oni teraz się dowiedzieli że idą na dno? Co mieli posprzątać już posprzątali. Sorry dwa tygodnie więcej mnie nie przekonują.
Poważni inwestorzy..... hmmm
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.12.2018, 12:34
Wracając jeszcze go TF. Okazuje się , ze dług w cale nie został wyzerowany ale z informacji medialnych pozostaje jeszcze 40 czy 42 mln . Postawcie się w sytuacji kwitnie et consortes . Wydajecie po 10 baniek na dzień dobry. Kupujecie z ryzykiem , ze zaraz mogą się pojawić np. weksle zabezpieczające jakaś prowizje od transferu . bierzecie to na klatę. A na koniec wraca TF i zada zapłaty dodatkowo 40 baniek długu. Na to nikt nie pójdzie.
Krakowscy biznesmeni mogą przejąć Wisłę, ale dopiero w 4 lidze. Bez długów TF.
Jaki jest sens działania obecnych "inwestorów"? Czy Vanna w ogóle wie że kupił klub? Czas pokaże, ale nie wyglądają poważnie.

Jeżeli planują wykorzystać Wisłę jako el. przetargowy w rozmowach z Majchrowskim to się mocno zdziwią, z drugiej strony jak odpowiednio posmarują to niedługo zaczną betonować Błonia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jontek
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 20.12.2018, 12:36
Cytat:
Co sądzicie o tym tropie ktoś wrzucił na wykopie.

Magdziarz zalozyciel fabryki futbolu, krązyły ploty ze to on ma zostać prezesem.
Już zaprzeczył, że w ogóle słyszał o kimś takim jak Vanna Ly
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 20.12.2018, 12:37
Nawet o samym fakcie przeprowadzania audytu? Ja nie wiem jak to działa. Jeśli masz rację, to bardzo wygodne.
No nie po stosują dziesiątki klauzul żeby AON opowiadał że był tu taki Wanna ale źle go wspominają bo nie wytarl butów i slodzil całe trzy łyżeczki.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Revenge_vo2
Member

Stary 20.12.2018, 12:38
Wykop jest tak rzetelnym źródłem informacji jak Miga.
Odpowiedz cytując
mariokit
Junior Member

Od: 12.2007

Stary 20.12.2018, 12:39
Cześć

Ostatni raz byłem na forum , gdy Meresiński przejmował Wisłę.

Jako pierwszy poinformowałem was na forum , iż Projekt Gmina sp z zo.o. nigdy nie składał żadnych sprawozdań finansowych.
Wracając do meritum
Przeczytajcie dokładnie to co wpisał Krotochwila i pozbądźcie się jakichkolwiek złudzeń.
To co się dzieje jest logiczną konsekwencją sprzedaży klubu w 2016
Krotochwila to świetnie rozpisał zapomniał jedynie o jednej bardzo ważnej a może nawet najważniejszej postaci - to jest TF o 40 i milionach długu który nie został anulowany.

Wracając do meritum.

Klub od prawie pół roku nie płaci wynagrodzeń piłkarzom , nie płaci za stadion etc. W międzyczasie klub bierze kilkumilionowe pożyczki od Panów Ziętka i Kwietnia.
Mam pytanie gdzie się podziewa forsa , która wpływa do klubu
Trzeba uciec od odpowiedzialności i sprzedać komuś kto „zakopie” spółkę .

Krajowego słupa można prześwietlić w kilka godzin.
Trzeba znaleźć zagranicznego.
Gdyby z Wisełki wyciągnięto 30 mln $ można by zainwestować przez zagraniczną kancelarię w kogoś poważniejszego . Ponieważ mówimy o kwotach dużo mniejszych znaleziono takich słupów jakich znaleziono
Podstawowa zasada oszustwa jest taka , żebyś przestał racjonalnie myśleć.
Można to zrobić na różne sposoby przestraszyć , wywołać huśtawkę nastrojów , olśnić

Tutaj jest olśnienie :
Kambodżańska rodzina królewska ( genialny pomysł gratuluję ) , Manchaster City , 10/12 innych klubów , yokohama 130 milionów ect.
Tutaj chodzi o szum , żebyście się zastanawiali czy tych klubów jest 10 czy 12 , Czy Wanna Li ( to jest facet czy kobieta ? ) przyjedzie czy nie przyjedzie - a nie że sprawa to oczywisty wał.
Im dłużej spółka będzie dryfowała tym odpowiedzialność staje się coraz bardziej rozmyta. W mniejszym stopniu dotyczy to odpowiedzialności prawnej a bardziej odpowiedzialności medialnej , odpowiedzialności przed kibicami.
W styczniu pojawią się oświadczenia typu
Przecież chciałam dobrze , miało być skromniej , mniej bogato ale stabilnie. Na koniec znalazłam inwestora z kambodżańskiej rodziny królewskiej. Miał przyjechać do Krakowa , zainwestować 1,6 pierdyliona $ ale nagonka medialna spowodowała , że się wycofał.
Tutaj chodzi o szum , żebyście się zastanawiali czy tych klubów jest 10 czy 12 a nie że sprawa to oczywisty wał.
Kilka osób potwierdzi na twitterze , ze coś było na rzeczy .
W międzyczasie pojawią się być może nowi inwestorzy z szwajcarskich/luksemburskich /brytyjskich funduszy o nazwach wyjętych żywcem pracowni alchemika z koniecznym dodatkiem platinium czy golden .
75 % tego forum będzie przekonana, że to wszystko wina Majchrowskiego , Filipiaka , dziennikarzy , Żydów i Cyklistów.

Część osób z nadzieją pisze , że Wisła może być pralnią pieniędzy.

Poza niedopuszczalnością pod względem molarnym takiego rozwiązania jest ono także całkowicie niedorzeczne. Na czym niby ta brudna forsa miałaby być przeprana ? Na cateringu , na prowizjach menedżerskich przy transferach? Oczywiście można. Ale w skali nakładów na Wisłę było by to całkowicie nieopłacalne .
Faceci z tamtego regionu świata mają możliwość przeprania dowolnej ilości pieniędzy znacznie łatwiej i solidniej w największych światowych instytucjach finansowych ,które mają pełne gęby frazesów o walce z przestępcami a w rzeczywistości patrzą tylko na zysk.

Wracając jeszcze go TF. Okazuje się , ze dług w cale nie został wyzerowany ale z informacji medialnych pozostaje jeszcze 40 czy 42 mln . Postawcie się w sytuacji kwitnie et consortes . Wydajecie po 10 baniek na dzień dobry. Kupujecie z ryzykiem , ze zaraz mogą się pojawić np. weksle zabezpieczające jakaś prowizje od transferu . bierzecie to na klatę. A na koniec wraca TF i zada zapłaty dodatkowo 40 baniek długu. Na to nikt nie pójdzie.
W tym co mówisz brakuje jednego - 28-12-2018 ma przyjść przelew. Jeśli go nie ma nie ma deal. Więc jakie rozmycie odpowiedzialności. Wszystko spada na głowę zarządu i kropka. To trwa 2 dni a potrwa jeszcze z 10. I smród będzie jeszcze większy. Nie wierzę w tego inwestora ale dalej nikt mi nie podał dobrego argumentu po co to wszystko? trochę Monty Python
Odpowiedz cytując
kubad99
Member

Stary 20.12.2018, 12:39
Jontek napisał(a):Wyświetl post
Już zaprzeczył, że w ogóle słyszał o kimś takim jak Vanna Ly
w którym miejscu?
"Nienawiść jest toksyczna i tu zanim dusza dorośnie do niej juz masz pierwszą krew na butach"
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 20.12.2018, 12:43
Sprawa jest dziwna i zacieranie ale zacieranie śladów/ucieczka od odpowiedzialności się nie trzyma kupy bo:
1. Sprzedaż za 1 E klubu, który zaraz upadnie to dodatkowe zarzuty dla zarządu - spółka upadnie i tak będzie upublicznienie dokumentów.
2. Po co sprzątać bałagan jak wszystkie oczy są skierowane na Wisłę? W klubie źle działo się od miesięcy więc na ewentualne zacieranie śladów było dużo czasu jak było cicho.
3. Najbardziej realny zarzut dla zarządu to brak ogłoszenia niewypłacalności SSA w przeciągu 2 tygodniu od tego faktu. Mogą spalić nawet cały stadion razem z dokumentacją tutaj wystarczą papiery od wierzycieli + piłkarzy przecież nie jest tak że jedyna kopia umowy/wezwań do zapłaty znajduje się w siedzibie klubu.

Najbardziej realnie wygląda umowa wiązana z miastem i tutaj trzeba poczekać na rozwój wypadków. Majchrowski może nie lubić Wisły ale bankructwo w takich okolicznościach nie było by mu na rękę. Pytanie czy Tajemniczy inwersor jest w stanie zapłacić 12 baniek, które są potrzebne jako część umowy z miastem.
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 20.12.2018, 12:43
SKWK nic nie robi bo w stowarzyszeniu brakuje ludzi ogarniętych, zostały tam tylko jednostki.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Stary 20.12.2018, 12:44
mariokit napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę uważasz że oni teraz się dowiedzieli że idą na dno? Co mieli posprzątać już posprzątali. Sorry dwa tygodnie więcej mnie nie przekonują.
Poważni inwestorzy..... hmmm
Racja. Bardziej prawdopodobna jest więc druga opcja i generalnie - gra na czas.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.12.2018, 12:49
Jackowi patrzy na ręce całe miasto, a teraz cała Polska.

Kitajec nie ma czego tu szukać. Pewnie przykładowo go odpali, żeby się jeszcze przy okazji wybielić.
Pomijając obecną klikę deweloperów, którzy żadnego Pana Wanny czy Prysznica tu nie wpuszczą.

Druga sprawa - niech najpierw wpłacą pieniądze i zostaną faktycznie właścicielem klubu.
A POTEM spotykają się z miastem , robią konferencje etc.
Obecna kolejnośc jest niedorzeczna i jedynie sugeruje, że chcą coś ugrać od miasta, co nie ma szans powodzenia niestety.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 20.12.2018, 12:51
Szanowny Państwo kochani moi. (oparcia o własne przemyślenie i wiele bzdurnych info z sieci - nie posiadam żadnych źródeł to chyba jasne, więc proszę takich użytkowników jak antymod o nie robienie z siebie pajaca bo jak widzi, osób piszących w negatywnym tonie jest tutaj NAŚCIE a do mnie się przylepił)

Opierając się na tym całym chaosie mam niestety negatywne odczucia i powątpiewam w przelew do 28 grudnia (wydaje mi się, że to brednia).

Wydaje mi się, że najprawdopodobniej są dwie opcje plus jedna kuriozalna, która przyszła mi dziś do głowy.
1. Wisła jako element przetargowy w rozmowach z prezydentem (chodzi o tą zmyśloną inwestycję)
2. Podobna sytuacja jak z Sechertem czy jak mu tam, gdzie ktoś wjedzie na białym koniu.

3 - kuriozum, które chyba nie było na forum: ktoś chce nam zrobić psikusa, grać na zwłokę do 28/12 gdzie nic się nie wydarzy, a do tego czasu mogliby pojawić się jacyś wiarygodni inwestorzy (vide to co pisał Stanowski - choć tak jak pisano... tyle czasu było a tu nagle, jak już niby kupiec jest to pojawiają się osoby, które chcę kupić - pytanie gdzie byli 2,3 tygodnie temu?). Psikus polega na tym, że cierpliwość piłkarzy skończy się, złożą wypowiedzenia z winy klubu i już żaden inwestor tego nie odkręci

Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Stary 20.12.2018, 12:54
mariokit napisał(a):Wyświetl post
W tym co mówisz brakuje jednego - 28-12-2018 ma przyjść przelew. Jeśli go nie ma nie ma deal. Więc jakie rozmycie odpowiedzialności. Wszystko spada na głowę zarządu i kropka. To trwa 2 dni a potrwa jeszcze z 10. I smród będzie jeszcze większy. Nie wierzę w tego inwestora ale dalej nikt mi nie podał dobrego argumentu po co to wszystko? trochę Monty Python
Nie będzie żadnego przelewu. Ale obstawiam też, że wątek kambodżański i tak będzie kontynuowany, tylko ze zmienionymi elementami i warunkami umowy. Tym razem czynnikiem kluczowym wyznaczającym nową datę finansowego zaangażowania będzie coś innego. Idealnie pasuje do tego ten niby łączony deal z miastem, przeciągające się rozmowy o wielkiej inwestycji etc. Na tym to już można pojechać do marca.

Pytanie tylko co Jacek na taki taniec. Moim zdaniem zbyt jest łebski.

Alternatywą jest kambodżański klops i pojawienie się w jego miejsce innego, równie "transparentnego " podmiotu.
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 20.12.2018 o godz. 12:57.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Szanowny Państwo kochani moi. (oparcia o własne przemyślenie i wiele bzdurnych info z sieci - nie posiadam żadnych źródeł to chyba jasne, więc proszę takich użytkowników jak antymod o nie robienie z siebie pajaca bo jak widzi, osób piszących w negatywnym tonie jest tutaj NAŚCIE a do mnie się przylepił)

Opierając się na tym całym chaosie mam niestety negatywne odczucia i powątpiewam w przelew do 28 grudnia (wydaje mi się, że to brednia).

Wydaje mi się, że najprawdopodobniej są dwie opcje plus jedna kuriozalna, która przyszła mi dziś do głowy.
1. Wisła jako element przetargowy w rozmowach z prezydentem (chodzi o tą zmyśloną inwestycję)
2. Podobna sytuacja jak z Sechertem czy jak mu tam, gdzie ktoś wjedzie na białym koniu.

3 - kuriozum, które chyba nie było na forum: ktoś chce nam zrobić psikusa, grać na zwłokę do 28/12 gdzie nic się nie wydarzy, a do tego czasu mogliby pojawić się jacyś wiarygodni inwestorzy (vide to co pisał Stanowski - choć tak jak pisano... tyle czasu było a tu nagle, jak już niby kupiec jest to pojawiają się osoby, które chcę kupić - pytanie gdzie byli 2,3 tygodnie temu?). Psikus polega na tym, że cierpliwość piłkarzy skończy się, złożą wypowiedzenia z winy klubu i już żaden inwestor tego nie odkręci
O ile 1. spoko, o tyle 2 i 3 kupy się wcale nie trzyma. Kto niby wjechał na białym koniu przy Stechercie?
3. Kto miałby za tym stać?

Jezu, ludzie, mówi się, że Cupiał uczestniczył w tych rozmowach. Po co?

To jest w ogóle dość interesujące, nie uważacie, że Jacek wiedział już o tym wszystkim zanim pojawiły się oświadczenia TS? Niby skąd?
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 20.12.2018 o godz. 12:58.
Odpowiedz cytując
Revenge_vo2
Member

Cytat:
Pomijając obecną klikę deweloperów, którzy żadnego Pana Wanny czy Prysznica tu nie wpuszczą.
Odchodząc trochę od tematu.

Myślisz, że małe polskie firemki, których kapitał opiera się na niepłaceniu pracownikom mają coś do gadania w takiej kwestii? Serio?
A Strabag, Skasnka, Salini, Eiffage, Hochtief? Liczy się pieniądz
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 20.12.2018, 12:55
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
O ile 1. spoko, o tyle 2 i 3 kupy się wcale nie trzyma. Kto niby wjechał na białym koniu przy Stechercie?

"Mówi się". Jakby to było potwierdzone to inna brocha, a tak to jest tak samo wiarygodne jak 4 nowe transfery na już.

Ten Magdziarz to ciekawy trop, pytanie czy faktycznie zaprzeczył czy nie?

Idealnie pasuje z opisu do nowego prezesa. Z tego co kojarze to zna się z Głowackim.
Odpowiedz cytując
pete29
Member

Od: 11.2005

Stary 20.12.2018, 12:56
@ mariokit

człowieku nie będzie żadnego przelewu ani na 12 mln ani na 12 zł
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 20.12.2018, 12:59
Gdyby to rzeczywiście był poważny inwestor już przedstawił by się zawodnikom, uregulował chociaż połowę zaległości teraz, a w styczniu resztę. Następnie zwołałby konferencję prasową i przedstawił się kibicom nakreślając swoje plany wobec klubu. Na końcu rozmowa z miastem na temat współpracy klub-miasto i tyle.

Obecna kolejność nie stawia w dobrym świetle "inwestorów". Gadka o tym, że woli pozostać w "ukryciu" można włożyć między bajki. Dlatego zalecam sceptyczne podejście do tematu, bo niektórzy będą potrzebowali pomocy psychiatrycznej jeżeli do transakcji nie dojdzie. Lepiej być miło zaskoczonym niż rzucać curvami na prawo i lewo.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

@ mariokit

człowieku nie będzie żadnego przelewu ani na 12 mln ani na 12 zł
To wtedy deal nieważny. No i jakie kroki kolejne?
Miętta wczoraj powiedział wprost - jakby jebło, to mam dzwonić do Kwietnia i będziemy rozmawiać.
Odpowiedz cytując
kubad99
Member

mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
"Mówi się". Jakby to było potwierdzone to inna brocha, a tak to jest tak samo wiarygodne jak 4 nowe transfery na już.

Ten Magdziarz to ciekawy trop, pytanie czy faktycznie zaprzeczył czy nie?

Idealnie pasuje z opisu do nowego prezesa. Z tego co kojarze to zna się z Głowackim.
Niejaka Olga Dukat która pracowała w Wiśle przez jakiś czas, pracuje obecnie w jego firmie w Kambodży, no chyba że zbieżność nazwisk z naszym byłym Vice.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

To jest w ogóle dość interesujące, nie uważacie, że Jacek wiedział już o tym wszystkim zanim pojawiły się oświadczenia TS? Niby skąd?
Mozliwe, ze po to by ostatecznie rozwiazac kwestie powiazan TF z Wisla. Mozliwe tez, ze jest drugie dno...
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 20.12.2018, 13:01
Nie dosłownie na białym koniu, ale MArzena odparła atak, odrzuciła propozycję przejęcia, stała się chwilowym bohaterem, który odsunął niepoważnych inwestorów i pokazała tym samym, że dba o dobro klubu, byle komu nie sprzeda, trzyma rekę na pulsie.

NA resztę pytań nie znam odpowiedzi. Nie mam pojęcia kto za tym stał, stoi, jak z Meresińskim było faktycznie itd, tylko domysły.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów