|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nie będzie potem żadnego kwietnia, zrozumcie.
Jak teraz to nie wypali, z początkiem stycznia nie mamy drużyny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ponawiam pytanie"
Czy przedstawiciel którejś ze stron warunkowej umowy (TS, Alelega, Noble) potwierdził gdzieś oficjalnie, że ostateczną datą dojścia przelewu ma być 28.12.? Nie liczę Pietrowskiego, bo on nie jest (chyba) przedstawicielem żadnej strony, pytam o kogoś z tych 3 wymienionych? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ale w IV lidze to już raczej całkiem nowy - od strony formalnoprawnej - podmiot, bo Wisła Kraków S.A. zakończy swój żywot.
Co co Włodarskiego - on będzie kupował Wisłę do końca swojego żywota. Po prostu cały czas goni króliczka, ale nie chce go dopaść. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Co sądzicie o tym tropie ktoś wrzucił na wykopie.
Magdziarz zalozyciel fabryki futbolu, krązyły ploty ze to on ma zostać prezesem. Kawałek wywiadu z nim: Uchodzisz za bogatego menedżera – i to nie dzięki prowizjom z transferów... Szukam różnych możliwości. Wręcz niektóre same pchają się w moje ręce. Na przykład mam resort wypoczynkowy w... Kambodży. W Kambodży?! Mój kolega tam pojechał – ot tak sobie w długą podróż i... zachwycił się. Po dwóch tygodniach dzwoni i mówi, żebym przyleciał, bo cudowne miejsce odnalazł. I za kilka dni sam wsiadłem w samolot. Znalazłem się na wyspie Koh Rong Sanloem, położonej w Zatoce Tajlandzkiej, niedaleko wybrzeży Kambodży. Też się zachwyciłem i... zainwestowaliśmy. Świat nie zna Kambodży. Bali, Tajlandia, Filipiny to od dawna kierunki turystyczne, które przyciągają mnóstwo ludzi. Okazuje się, że Kambodża też ma swoje atuty. I to potężne – od ludzi po krajobrazy. Dziś „The One” – bo tak nazywa się ten ośrodek – rozwija się niesamowicie, praktycznie grudzień 2017 i styczeń 2018 mamy już sprzedany. „The One” to był dopiero początek. Okazuje się, że Kambodża to również aglomeracje – na czele ze stolicą Phnom Penh. Jak się spojrzy na samochody, drogi, biurowce, to człowiek łatwo zrozumie, że kraj rozwija się niezwykle dynamiczne. Brakowało jednak... e-commerce. Okazało się, że tam to nie funkcjonuje – więc nic, tylko stworzyć aplikację. Nasza aplikacja „My Phsar” - takie miejscowe Allegro - też rozwija się w zawrotnym tempie. ![]()
"Nienawiść jest toksyczna i tu zanim dusza dorośnie do niej juz masz pierwszą krew na butach"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Nawet o samym fakcie przeprowadzania audytu? Ja nie wiem jak to działa. Jeśli masz rację, to bardzo wygodne.
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
Poważni inwestorzy..... hmmm ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jaki jest sens działania obecnych "inwestorów"? Czy Vanna w ogóle wie że kupił klub? Czas pokaże, ale nie wyglądają poważnie. Jeżeli planują wykorzystać Wisłę jako el. przetargowy w rozmowach z Majchrowskim to się mocno zdziwią, z drugiej strony jak odpowiednio posmarują to niedługo zaczną betonować Błonia. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No nie po stosują dziesiątki klauzul żeby AON opowiadał że był tu taki Wanna ale źle go wspominają bo nie wytarl butów i slodzil całe trzy łyżeczki.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Wykop jest tak rzetelnym źródłem informacji jak Miga.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
![]()
"Nienawiść jest toksyczna i tu zanim dusza dorośnie do niej juz masz pierwszą krew na butach"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Sprawa jest dziwna i zacieranie ale zacieranie śladów/ucieczka od odpowiedzialności się nie trzyma kupy bo:
1. Sprzedaż za 1 E klubu, który zaraz upadnie to dodatkowe zarzuty dla zarządu - spółka upadnie i tak będzie upublicznienie dokumentów. 2. Po co sprzątać bałagan jak wszystkie oczy są skierowane na Wisłę? W klubie źle działo się od miesięcy więc na ewentualne zacieranie śladów było dużo czasu jak było cicho. 3. Najbardziej realny zarzut dla zarządu to brak ogłoszenia niewypłacalności SSA w przeciągu 2 tygodniu od tego faktu. Mogą spalić nawet cały stadion razem z dokumentacją tutaj wystarczą papiery od wierzycieli + piłkarzy przecież nie jest tak że jedyna kopia umowy/wezwań do zapłaty znajduje się w siedzibie klubu. Najbardziej realnie wygląda umowa wiązana z miastem i tutaj trzeba poczekać na rozwój wypadków. Majchrowski może nie lubić Wisły ale bankructwo w takich okolicznościach nie było by mu na rękę. Pytanie czy Tajemniczy inwersor jest w stanie zapłacić 12 baniek, które są potrzebne jako część umowy z miastem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
SKWK nic nie robi bo w stowarzyszeniu brakuje ludzi ogarniętych, zostały tam tylko jednostki.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Racja. Bardziej prawdopodobna jest więc druga opcja i generalnie - gra na czas.
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jackowi patrzy na ręce całe miasto, a teraz cała Polska.
Kitajec nie ma czego tu szukać. Pewnie przykładowo go odpali, żeby się jeszcze przy okazji wybielić. Pomijając obecną klikę deweloperów, którzy żadnego Pana Wanny czy Prysznica tu nie wpuszczą. Druga sprawa - niech najpierw wpłacą pieniądze i zostaną faktycznie właścicielem klubu. A POTEM spotykają się z miastem , robią konferencje etc. Obecna kolejnośc jest niedorzeczna i jedynie sugeruje, że chcą coś ugrać od miasta, co nie ma szans powodzenia niestety. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Szanowny Państwo kochani moi. (oparcia o własne przemyślenie i wiele bzdurnych info z sieci - nie posiadam żadnych źródeł to chyba jasne, więc proszę takich użytkowników jak antymod o nie robienie z siebie pajaca bo jak widzi, osób piszących w negatywnym tonie jest tutaj NAŚCIE a do mnie się przylepił)
Opierając się na tym całym chaosie mam niestety negatywne odczucia i powątpiewam w przelew do 28 grudnia (wydaje mi się, że to brednia). Wydaje mi się, że najprawdopodobniej są dwie opcje plus jedna kuriozalna, która przyszła mi dziś do głowy. 1. Wisła jako element przetargowy w rozmowach z prezydentem (chodzi o tą zmyśloną inwestycję) 2. Podobna sytuacja jak z Sechertem czy jak mu tam, gdzie ktoś wjedzie na białym koniu. 3 - kuriozum, które chyba nie było na forum: ktoś chce nam zrobić psikusa, grać na zwłokę do 28/12 gdzie nic się nie wydarzy, a do tego czasu mogliby pojawić się jacyś wiarygodni inwestorzy (vide to co pisał Stanowski - choć tak jak pisano... tyle czasu było a tu nagle, jak już niby kupiec jest to pojawiają się osoby, które chcę kupić - pytanie gdzie byli 2,3 tygodnie temu?). Psikus polega na tym, że cierpliwość piłkarzy skończy się, złożą wypowiedzenia z winy klubu i już żaden inwestor tego nie odkręci ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pytanie tylko co Jacek na taki taniec. Moim zdaniem zbyt jest łebski. Alternatywą jest kambodżański klops i pojawienie się w jego miejsce innego, równie "transparentnego " podmiotu.
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 20.12.2018 o godz. 12:57.
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
3. Kto miałby za tym stać? Jezu, ludzie, mówi się, że Cupiał uczestniczył w tych rozmowach. Po co? To jest w ogóle dość interesujące, nie uważacie, że Jacek wiedział już o tym wszystkim zanim pojawiły się oświadczenia TS? Niby skąd?
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 20.12.2018 o godz. 12:58.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Cytat:
Myślisz, że małe polskie firemki, których kapitał opiera się na niepłaceniu pracownikom mają coś do gadania w takiej kwestii? Serio? A Strabag, Skasnka, Salini, Eiffage, Hochtief? Liczy się pieniądz ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ten Magdziarz to ciekawy trop, pytanie czy faktycznie zaprzeczył czy nie? Idealnie pasuje z opisu do nowego prezesa. Z tego co kojarze to zna się z Głowackim. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Gdyby to rzeczywiście był poważny inwestor już przedstawił by się zawodnikom, uregulował chociaż połowę zaległości teraz, a w styczniu resztę. Następnie zwołałby konferencję prasową i przedstawił się kibicom nakreślając swoje plany wobec klubu. Na końcu rozmowa z miastem na temat współpracy klub-miasto i tyle.
Obecna kolejność nie stawia w dobrym świetle "inwestorów". Gadka o tym, że woli pozostać w "ukryciu" można włożyć między bajki. Dlatego zalecam sceptyczne podejście do tematu, bo niektórzy będą potrzebowali pomocy psychiatrycznej jeżeli do transakcji nie dojdzie. Lepiej być miło zaskoczonym niż rzucać curvami na prawo i lewo. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Niejaka Olga Dukat która pracowała w Wiśle przez jakiś czas, pracuje obecnie w jego firmie w Kambodży, no chyba że zbieżność nazwisk z naszym byłym Vice.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
NA resztę pytań nie znam odpowiedzi. Nie mam pojęcia kto za tym stał, stoi, jak z Meresińskim było faktycznie itd, tylko domysły. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|