The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.12.2018, 22:29
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Niby czemu mam do najprawdopodobnego końca Ekstraklasowej Wisły podchodzić na chłodno?

TS nie publikuje żadnych informacji o konferencji, nawet nazwy firmy nie mogą podać takie to poufne.

A jednocześnie jakiś ....iok chlapie ozorem i chwali się że dostał ofertę dyrektora sportowego...

Niby rozmawiaja od tygodni a na przelew dostali 10 dni... poważnie? Chcą wypłacić piłkarzy po meczu i po świętach?

Często pada to argument, że takieinteresy lubią ciszę. Mogę prosić o przyklady? Gdzie porządny inwestor trzymany był w tajemnicy nawet po podpisaniu umowy?! ....a, ludzie...
Nie ma powodów do zdziwienia. Umowy NDA sformułowane są w takie sposób, że strona A przekazuje info stronie B i vice versa. To ta druga strona B ma pilnować poufności informacji otrzymanych od strony A. Dlatego inwestor chlapie, a TS milczy, bo inwestor chlapie wyłącznie informacje pochodzące od niego - ich ludzie, ich nazwiska, ich liczby. Nic o TS, może poza 1 euro transakcji.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 19.12.2018, 22:29
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Pijany jestem?

Przelewy dużych kwot - system SORBNET2
SORBNET2 jest systemem rozliczeń na bazie brutto, czyli takim, w którym zlecenia są realizowane pojedynczo - nie ma tu "grupowania" zleceń jak w systemie Elixir oraz w czasie rzeczywistym - nie ma tu sesji, a od wysłania zlecenia przez bank nadawcy do jego otrzymania przez bank odbiorcy mija przeważnie kilka minut (uwaga! od zlecenia przelewu do zaksięgowania kwoty na rachunku odbiorcy może minąć więcej czasu). SORBNET2 służy do przeprowadzania rozliczeń międzybankowych na duże kwoty, tzw. zleceń wysokokwotowych, czyli zleceń na kwoty od 1 miliona złotych wzwyż i jest najważniejszym systemem płatności w Polsce. To za jego pośrednictwem odbywa się rozrachunek systemu Elixir.

DO GODZINY...ale może być dłużej, chyba nie ponad tydzień;p

Mniejsza z tym,za tydzień albo i wcześniej, wszystko się wyjaśni.
Pijany jesteś.

Pani Basiu, pani mi jebnie przelewki na 3 mln ojro. Dobrze, dla kogo? A dla tych od Wisły, ino szybko, bo zaraz lecę na golfa z vicekrólem

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 19.12.2018, 22:32
Przy przelewaniu kwoty w granicach miliona złotych trwa to kilka dni jeśli kontrahentem jest duża firma. Kwestia papirologii i zatwierdzania wszystkiego podpisów klepnięcia parafek i innych procedur. Tak jest w przypadku umów które wcześniej były już dogadane i podpisane. Przy kilkunastu nie mam pojęcia.

Teoria o sprzedaży dla słupa żeby uniknąć odpowiedzialności się kupy nie trzyma bo i tak dojdzie do ujawnienia dokumentów spółki, był audyt , są wierzyciele oni nie znikną. Sprzedaż słupowi bez kasy po to by w 2 tygodnie klub zbańczył jest bez sensu bo to dodatkowe zarzuty dla zarządu. Przy takim zamieszaniu wszyscy tylko jeszcze bardziej patrzą na ręce.

Teoria o pralni też się kupy nie trzyma bo żeby ją uruchomić trzeba zainwestować co najmniej 12 milionów na już. Nie znam się na cenach takich przedsięwzięć ale wydaje się to dość drogie.

Cała ta sprawa jest ostro zagmatwana. Ja niestety nastawiam się na IV ligę od kolejnego sezonu ale zobaczymy może się mylę.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.12.2018, 22:33
Dobcio napisał(a):Wyświetl post
Wisła dostanie od nowego sponsora 6-8 milionów euro na rozwój akademii.

Budżet Wisły co roku najpewniej będzie wynosić około 80-100 mln złotych.
Sponsor co roku chce doinwestowywać Wisłę kwotą około 15 milionów euro.
Wszystko natomiast ma zależeć od powodzenia inwestycji w Polsce, którą inwestor będzie ustalał z prezydentem miasta Krakowa. Spotkanie zaplanowane jest na najbliższy piątek.
Jacek jak to usłyszy wraz ze swoją ekipą deweloperską - to odeśle tego dziwaka prosto na Balice.

Oby to były tylko złe wróżby z fusów.
Odpowiedz cytując
zbigniew_ramirez
Member

Od: 08.2007

Stary 19.12.2018, 22:34
Reserve napisał(a):Wyświetl post
No, no, nooo... Ja nie wiedziałem że się obracam w tak zacnym, szacownym i wyrafinowanym gronie ludzi z wyższej półki... Co nie popatrzeć to albo informator ze znajomościami wysoko postawionych ludzi w klubie, albo analityk finansowy, albo człowiek z doświadczeniem w doradztwie przy klepaniu dealów na grube miliardy dolarów.
(...)
Wszędzie, ....a wszędzie sieje się regularna beka i drwina z ostatnich wydarzeń. I nikt inny nie daje temu najlepszej pożywki - ani parchy, ani trolle, ani Miga, ani nikt inny tylko te głupie i absurdalne dywagacje w tym temacie.
"No przecież od tego jest forum!" - odpowie jeden z drugim tytan intelektu, prof. dr hab. nauk spekulacyjnych. Jasne, że każdy ma możliwość wypowiedzi. Ale istnieje również możliwość zachowania umiaru i zdrowego rozsądku. Czasami lepiej skorzystać z tej drugiej możliwości kosztem pierwszej.

Ciekaw jestem, jak energia "wylana" w komentarzach w tym temacie w ostatnich tygodniach przełoży się na piątkową frekwencję.
Kurde faja!
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.12.2018, 22:35
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Pijany jestem?

Przelewy dużych kwot - system SORBNET2
SORBNET2 jest systemem rozliczeń na bazie brutto, czyli takim, w którym zlecenia są realizowane pojedynczo - nie ma tu "grupowania" zleceń jak w systemie Elixir oraz w czasie rzeczywistym - nie ma tu sesji, a od wysłania zlecenia przez bank nadawcy do jego otrzymania przez bank odbiorcy mija przeważnie kilka minut (uwaga! od zlecenia przelewu do zaksięgowania kwoty na rachunku odbiorcy może minąć więcej czasu). SORBNET2 służy do przeprowadzania rozliczeń międzybankowych na duże kwoty, tzw. zleceń wysokokwotowych, czyli zleceń na kwoty od 1 miliona złotych wzwyż i jest najważniejszym systemem płatności w Polsce. To za jego pośrednictwem odbywa się rozrachunek systemu Elixir.

DO GODZINY...ale może być dłużej, chyba nie ponad tydzień;p

Mniejsza z tym,za tydzień albo i wcześniej, wszystko się wyjaśni.

A w Luksemburgu/Kambodży też mają SORBNET2?
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 19.12.2018, 22:37
Stelio trafiłeś w punkt.

Czy gdyby Meresiński przyszedł tu z tym królem Tajlandii, to ktokolwiek zastanawiałby się, że może jednak Tajlandczyk jest spoko milionerem, a Mereś to tylko taki jego wysłannik? No nie. Nikt obrzydliwie bogaty nie chciałby by jego działania firmował taki trzecioligowy agent, który zmyśla, że miał w swej stajni Matusiaka, albo, że zna się z bońkiem.

Naprawdę chciałbym się mylić...
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 19.12.2018, 22:38
Do tego Kasztelaniec sie dzisiaj logowal chyba po 1,5 roku
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.12.2018, 22:38
PKO mnie kiedyś zweryfikowalo telefonem do mnie jak robiłem przelew pow. 20 tys złotych a Wy mówicie o operacji na parę baniek pomiedzy niewiadomym podmiotem a firma w PL, że ma być z godziny na godzinę? Bez jaj ale bardzo sceptycznie do tego podchodzę
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.12.2018, 22:39
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Jacek jak to usłyszy wraz ze swoją ekipą deweloperską - to odeśle tego dziwaka prosto na Balice.

Oby to były tylko złe wróżby z fusów.

Ponawiam: Nie chodzi przypadkiem o drapacz chmur? ; - )
Odpowiedz cytując
Dobcio
Member

Od: 07.2010

Stary 19.12.2018, 22:42
Co do potencjalnych innych inwestorów to wiadomo, że Bruk Bet od dawna myślał, żeby połączyć Termalicę z Unią Tarnów. Potem się z tego wycofali jak udało się w Niecieczy postawić stadion. Teraz tak mniemam, bo jest to dosyć prawdopodbne ze Termalica w pierwszej lidze więc chcieli kupić Wisłe i połączyć ją z Termalicą. Taki ruch jak Lech i Amica tylko, że tutaj Termalicę się przyłącza do Wisły

Natomiast ten Kita i Kasperczak to jakieś bujdy zdaje się. Kita sprzedał swój biznes za 160 milionów euro w 2006 roku zdaje się. Potem kupił klub Nantes i zainestował w niego pieniądze. Nie wiem czy Pan Kita byłby więc teraz skłonny zapłacić koło 20 mln euro na Wisłe. Plus nic mi nie wiadomo aby miał on robić audyt, może wziął jakąś firme spoza Krakowa ale wątpię, bo pewnie brałby coś przez capgemini.
Odpowiedz cytując
Jontek
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 19.12.2018, 22:46
Cytat:
Ponawiam: Nie chodzi przypadkiem o drapacz chmur? ; - )

Podobno o drapacz jajek. W Kambodży bieda, więc dziewczyny czekają w kolejce

A tak serio to skąd ten drapacz wziąłeś? Bo nikt inny wcześniej z tym nie wyskoczył
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 19.12.2018, 22:46
Ja też robiąc przelew z konta na konto 20k zdziwiłem się że kasa nie poszła, a po 5 minutach był telefon z banku czy na pewno dokonuję takiej transakcji.
A 12 baniek to pewnie wizyta w banku i 500 podpisów.
Czekamy, choć ts zapewnia o rzetelności kupującego.

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Stary 19.12.2018, 22:47
Dobcio jedno pytanie. W piątek spotkanie Vany z Majchrem i spoko. Ale piszesz, ze od powodzenia inwestycji zależne jest finansowanie Wisły. Ale rozumiem, że przelew 12 baniek idzie tak czy siak? Bo przecież nikt chyba nie myśli, że Majcher w piątek odda mu jakies tereny miasta tak ot
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Stary 19.12.2018, 22:49
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
PKO mnie kiedyś zweryfikowalo telefonem do mnie jak robiłem przelew pow. 20 tys złotych a Wy mówicie o operacji na parę baniek pomiedzy niewiadomym podmiotem a firma w PL, że ma być z godziny na godzinę? Bez jaj ale bardzo sceptycznie do tego podchodzę
Wisłę chciałeś kupić i nie przyznałeś się na forum?

Stelio napisał(a):Wyświetl post
Nie dziwię się czemu ludzie są nieufni, dlaczego? Ano dlatego, że cała ta akcja wygląda jak kalka z meresińskim i stechertem. Dość już mamy niejasności i bawienia się w dziennikarzy sledczych... Ale według mnie problemem nie jest brak przelewu czy brak infromacji na temat tego całego Vanna w necie tylko osoba Adama Pietrowskiego. Gość jest meresińskim v2, bez 2 zdań. Mowa trawa w wywiadach, powtarzanie tych samych utartych schematów i pierdół, tworzenie dalekosiężnych planów już na starcie i kompletny brak transparentności (zabawa w jakieś firmy krzaki, powoływanie się na znajomości których się nie ma itd.). Załóżmy nawet, że naprawdę jakiś bogaty Kambodżanin chce zainwestować w Wisłę, ma jakiegoś firme krzaka przez którą puszcza hajs a sam siedzi w cieniu, SPOKO. To niech mi ktoś wyjaśni czemu działania takiego bogacza fimruje taki pajac?
Widzę że dalej spiskowe teorie dziejów się tworzą więc znów zapytam - Jakie masz dowody na to że facet to słup? Że tak stwierdziłeś z miejsca - Meresiński v2. Bez dwóch zdań.

Pokaż mi, bo widocznie głupi i zacofany jestem, jak wygląda transakcja przejęcia klubu piłkarskiego w Ekstraklasie? Jakie zalety w stosunku do opcji ukrytej ma gra w otwarte karty?

Na czym opierasz swoje domysły? Na swojej opini? Okej. Masz jakieś doświadczenie, widziałeś kiedyś kogoś kto takie deale klepie, znasz otoczkę która temu towarzyszy? Wiesz dlaczego takie transakcje przeprowadza się przez spółki krzaki? Nie wiesz? No to nie mamy o czym rozmawiać.

I żeby ....a nie było. Ja też nie jestem w stu procentach pewny intencji potencjalnego kupca. I biorę pod uwagę fakt że może wyjść z tego gówno i IV liga. Ale to co piszecie to już przekracza granicę absurdu. Przypominam że Baszczu i Kłos ręczą swoim wizerunkiem. To jednak o czymś chyba świadczy.
A zasada ograniczonego zaufania, jak ktoś wcześniej wrzucił - nie polega na tym żeby jebać od razu drugiego z błotem. A jeśli tak według Ciebie wygląda, to nie wsiadaj za kierownicę.

Odpowiedz cytując
Dobcio
Member

Stary 19.12.2018, 22:50
Delgado napisał(a):Wyświetl post
Dobcio jedno pytanie. W piątek spotkanie Vany z Majchrem i spoko. Ale piszesz, ze od powodzenia inwestycji zależne jest finansowanie Wisły. Ale rozumiem, że przelew 12 baniek idzie tak czy siak? Bo przecież nikt chyba nie myśli, że Majcher w piątek odda mu jakies tereny miasta tak ot
Nie napisałem nigdzie, że od tego zależy powodzenie.
Klub i tak jest kupowany i tak.
Od rozmów z miastem zależy natomiast ile pieniędzy ma wynosić nas budżet.
Na piątek jest zaplanowane w urzędzie miasta spotkanie prezydenta z inwestorami z zagranicy. Zakładam, że chodzi właśnie o nowego właściciela Wisły.

Zatem spokojnie Wisła i tak zostanie sprzedana a pieniądze i tak wpłyną. Nie sądzę aby coś się tutaj wysypało zwłaszcza, że miasto dostało już część pieniędzy od nowego inwestora np. na najbliższy mecz z Lechem.
Odpowiedz cytując
koko
Junior Member

Stary 19.12.2018, 22:53
jeśli ktoś ma nieprzejrzysty labirynt przy takim profilu działalności to raczej nie o piłkę tu chodzi,
pytanie czego oczekuje od JM i jakimi ludźmi otacza się prezydent w sensie doradztwa, czy już dostal gotowy rzetelny raport
może jeszcze z kapelusza wyciągną jakiegoś "przyjaciela" królika,
kupno klubu za złotówkę i spłata długów to gotowe aktywo z kanałem dystrybucji, no ale tu rozdanie toczy się o kwestie "okołostadionowe"
jak wierchuszka w krawatach nie klepnie 'towaru eksportowego' to słabo widzę cały projekt
ciekawe tylko jak klocki w swojej piramidzie będzie ukladał aryjczyk z północy, żeby spinało mu się za przysłowiowe 40%.. gorzki łyk
właściciele "z tylnich siedzeń" mają taki ambitny projekt a nie byli jeszcze w Krk?
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Stary 19.12.2018, 22:58
Dobcio, to ostatnie pytanie. Skor Kambodżyjczyk to taki kasiasty gość, to dlaczego jest reprezentowany przez takiego kogoś jak Pietrowski? Bo przecież reputacja tego gościa jest zerowa, to już jest potwierdzone, zarówno, że kłamie, jak i jest agentem z przysłowiowej dupy
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.12.2018, 23:00
Jontek napisał(a):Wyświetl post
Podobno o drapacz jajek. W Kambodży bieda, więc dziewczyny czekają w kolejce

A tak serio to skąd ten drapacz wziąłeś? Bo nikt inny wcześniej z tym nie wyskoczył
Gość jest miliarderem, jego fundusz podobno inwestuje w nieruchomości, ma spotkać się z prezydentem. Na co wpływ ma prezydent na czym mogłoby miliarderowi od nieruchomości zależeć? No np. na zainicjowanie projektu zmiany miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego. Bardzo ważny akt prawny. Wisła to świetna pozycja wyjściowa do takich rozmów.

Jest to gdybanie, ale szukam motywacji dla kupna Wisły przez miliardera z Kambodży i jego kolegę Szweda.
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Stary 19.12.2018, 23:00
Nie napisałem nigdzie, że od tego zależy powodzenie.
Klub i tak jest kupowany i tak.
Od rozmów z miastem zależy natomiast ile pieniędzy ma wynosić nas budżet.
Na piątek jest zaplanowane w urzędzie miasta spotkanie prezydenta z inwestorami z zagranicy. Zakładam, że chodzi właśnie o nowego właściciela Wisły.

Zatem spokojnie Wisła i tak zostanie sprzedana a pieniądze i tak wpłyną. Nie sądzę aby coś się tutaj wysypało zwłaszcza, że miasto dostało już część pieniędzy od nowego inwestora np. na najbliższy mecz z Lechem.
Skąd info, że zapłacili niby za stadion?

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
Dobcio
Member

Stary 19.12.2018, 23:06
ArturBarlinek napisał(a):Wyświetl post
Skąd info, że zapłacili niby za stadion?
Miasto dostało pieniądze za stadion, ile to dokładnie nie wiem. Pieniądze te dostali wczoraj o czym tutaj napisałem. Niedługo potem Majchrowski wygłosił, że Wisła sprzedana i że stadion też bezpieczny itp. Majchrowski się zorientował kto kupił Wisłę nie dlatego, że pierwsze co Marzena zrobiła to zadzwoniła do Jacka. Tylko dlatego, że miasto dostało pieniądze
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.12.2018, 23:07
Słowo klucz tego tematu od 40 stron - "PODOBNO"

Dajcie sobie wszyscy na wstrzymanie, bo ostatnie 40 stron tego tematu, to nic więcej jak pożywka do toczenia beki przez wszystkie środowiska kibicowskie/dziennikarskie w Polsce.

Co przyniesie czas, to wiedzą nieliczni, natomiast my nie mamy na to najmniejszego wpływu.

Do zobaczenia w piatek na stadionie!
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Stary 19.12.2018, 23:11
Miasto dostało pieniądze za stadion, ile to dokładnie nie wiem. Pieniądze te dostali wczoraj o czym tutaj napisałem. Niedługo potem Majchrowski wygłosił, że Wisła sprzedana i że stadion też bezpieczny itp. Majchrowski się zorientował kto kupił Wisłę nie dlatego, że pierwsze co Marzena zrobiła to zadzwoniła do Jacka. Tylko dlatego, że miasto dostało pieniądze

Tylko wg twojego źródła kasa dla piłkarzy też poszła i dziś miała być konferencja.
Kto potwierdza spotkanie u prezydenta?

Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Stary 19.12.2018, 23:12
Muszę przyznać, że mimo niejasnej roli tego pionka Pietrowskiego, z tego co pisze Dobcio zaczynam wyciągać optymistyczne wnioski!
Chyba żydom zaczyna się w dupie palić, ZAWSZE NAD wAMI, wiem, że to czytacie parchy
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 19.12.2018, 23:17

Drodzy państwo, proszę wygodnie rozsiąść się w fotelach i zapiąć pasy. Czeka nas lot w górę!
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 19.12.2018, 23:20
Skali zabraknie
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Jontek
Senior Member

Stary 19.12.2018, 23:22
Cytat:
Czeka nas lot w górę!

Już trwa! Teraz lecimy z tematem, że będzie mega inwestycja w Krakowie, a Wisła przy okazji będzie się bogacić Jutro rano coś, żeby znowu jechać w dół
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Stary 19.12.2018, 23:23
farciarz2 wiem że to czytasz i robisz pod siebie
WISŁA KRAKÓW parchu i na kolana!

Tak, jestem wnukiem matki szwagra pułkownika UB i tajnego współpracownika służb i to ja stoję za sprowadzeniem poprzez komunistyczne koneksje syna sąsiadki ojca Cupiała, a w rzeczywistości TW Antyfarciarz Kambodżańskiego inwestora. A historia nas nigdy nie rozliczy, nawet znany opozycjonista Cyrankiewicz nam nie dał rady
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 19.12.2018, 23:25
Nie pozostaje mi nic innego jak przypomnieć:

https://www.youtube.com/watch?v=W8cARw5YUvI

Tak się bawią ludzie!

Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 19.12.2018 o godz. 23:27.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Stary 19.12.2018, 23:26
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Nie pozostaje mi nic innego jak przypomnieć:

https://www.youtube.com/watch?v=W8cARw5YUvI
Złoto, czyste złoto!

Odpowiedz cytując