The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kibic87
Member

Od: 02.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.12.2018, 21:12
@raf2
Cytat:
jakby Marzenka i rekiny chcieli na szybko pozbyc sie klubu to nie dawaliby klauzuli o splacie dlugu tylko oddali go byle słupowi za złotówkę

nie wiem o co w tym wszystkim chodzi ale nie mam wątpliwości, że jest szykowany jakiś gruby wał, ten cały Pietrowski, Haltrig, spółki widmo bez siedziby, jakiś mityczny milioner z Kambodży gdyby rzeczywiście obracali milionami euro i robili jakies większe interesy to byłyby o nich jakiekolwiek informacje w necie, cokolwiek
Nie zgodzę się z Tobą - nie wszystko jest do "wygooglowania" uwierz mi na słowo. Kilka lat temu miałem za zadanie sprawdzenie naszego bardzo dużego hinduskiego dostawcy i wiesz co? LIPA! Ślęczeliśmy z kolegą nad tematem dobrych kilka dni i nie udało nam się niczego konkretnego wynaleźć; a części jak przychodziły kontenerami tak przychodzą do dziś. Co ciekawe, właściciel firmy to milioner a słowa o nim nie znajdziesz nawet w czeluściach internetu.

Jestem bardzo pesymistycznie nastawiony do całej sprawy, szczególnie po tym co spotkało nas z Meresińskim i Stechert Gruppe ale daje sobie czas przynajmniej do końca miesiąca. Nie skreślam ani nie popadam w euforię i wszystkim tak radzę.
Powód: quote v2
Ostatnio edytowane przez kibic87 : 19.12.2018 o godz. 21:14.
Odpowiedz cytując
mariokit
Junior Member

Od: 12.2007

Stary 19.12.2018, 21:31
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Ej.
Wyzbądźcie się na chwilę emocji. Weźcie oddech.

1. Popatrzcie na planszę z pionkami w tej rozgrywce. Przyjrzyjcie się samej planszy, następnie samym pionkom. Przeanalizujcie mechanikę gry, kolejności ruchów, wydarzeń. Przeanalizujcie język, którym posługują się postaci.

Stop.

2. Przypomnijcie sobie rozgrywkę sprzed ponad 2 lat. Tę z rysunkiem młodzieńca wspinającego się palmę na opakowaniu. Wykonajcie tę samą analizę, co w punkcie pierwszym ale na archiwalnej rozgrywce.

Wnioski?

Rozgrywka prowadzona jest niemal IDENTYCZNIE i ewidentnie przez TEGO SAMEGO gracza.

Po kolei:

POSTACI GŁÓWNE:
gimnazjalistę gołodupca, zawodowego drobnego cwaniaka, szemraną postać tyleż groteskową, co nie mającą nic do stracenia zastępuje w rozgrywce no. 2 agent/pośrednik o proweniencji tak głęboko wątpliwej, że nie kojarzą go nawet piłkarze, których interesy rzekomo reprezentował. I znów – ktoś, kto nie ma nic do stracenia. Antypody futbolowego biznesu, bawełniane dresy, kompletny offline. Dla wzmocnienia efektu dramatycznego i zmylenia tropów grono protagonistów zostaje poszerzone o Szwajcara znikąd z jego firmą krzakiem z UK oraz mitycznego już Kambodżanina, który udziały w Manchesterze City ukrywa przed światem siatką powiązań firm krzaków tak gęstą, że nie wie o nich nawet sam Manchester City.

Projekt Gminę rowerzysty, w tej części dramatu zastępują spółki rejestrowane w różnych miejscach świata, w tym tak dla Polaków egzotycznych, że szybka weryfikacja ich powiązań, zupełnym przypadkiem jest poza zasięgiem kogokolwiek. Projekt-gminę łączy jednak z Noble Capitals i Alelegą jedna kluczowa rzecz - krzaczasta konstrukcja (ograniczone możliwości weryfikacji, wątpliwy profil działalności, niejasne powiązania, zerowy w zasadzie kapitał, nieistniejące siedziby). Przypadek, nie?

POSTACI DRUGOPLANOWE.
Ich motywacje na razie zignorujmy. Niektórzy mogą nie mieć pojęcia w czym biorą udział.
Graja jednak rolę pożytecznych idiotów. To ludzie związani ze środowiskiem piłkarskim, ludzie którym wiślacka brać ufa. Oni są niezbędni do UWIARYGODNIENIA całego przedsięwzięcia i zyskania czasu.

Meresiński miał Citkę. Marek przecież nie wchodziłby w taką akcję, gdyby nie miał pewności, że wszystko jest cacy.

Kogo mamy w rozgrywce nr 2?
Baszczyński - legenda, może przyszły dyrektor sportowy. Głowacki zostanie w Wiśle po zmianach – to jasne. Nawet dostanie kopa w górę! Stolarczyk? Już układamy ze Stolarem listę transferową. Legendy, chodząca historia. Błaszczykowski chce wrócić - już z nim rozmawiamy. Oni Wiśle nie pozwolą zrobić krzywdy, zachowajmy spokój.

PLANSZA: musiała zostać powiększona. Obszar rozgrywki no 1 był za mały, żeby móc ten sam numer wykręcić raz jeszcze. To byłoby zbyt oczywiste, za łatwe dla kibiców i dziennikarzy do wytropienia. Spotkanie obowiązkowo w Zurychu, spółki w Azji - ale tej biednej, mniej cywilizowanej części, koniecznie UK i Szwajcaria - to zawsze działa, to są kraje majętne, tam jest cała finansjera. Niech koniecznie napiszą, że spotkanie było w najdroższej restauracji w dzielnicy finansowej.

JĘZYK: 5 transferów/130 mln w rok. I Akademia. Musowo Akademia. Ludzie lubią jak się troszczysz o przyszłość, ufne szkraby w przydużych trykotach z białą gwiazdą w sercach i głowami pełnymi marzeń o lidze mistrzów. Akademia ma więc być największa w tej części Europy.

Wystrzegać się konkretów - za wcześnie na szczegóły, dogrywamy detale, planujemy. Przelewy będą za 2 dni, tydzień, do końca miesiąca. Konferencje będą przed albo i po meczu z Lechem. Albo trochę później. Dogrywamy.

Przeczytajcie sobie wywiad z Pietrowskim, potem te z Meresiem jak mu jeszcze ktoś wierzył. Słyszycie te znajome frazy? Tę gładką mowę? Ten chroniczny brak konkretów?
Hę? Brzmi znajomo?

Stawiam tezę.
Rucha nas ta sama grupa osób. Może nawet jedna osoba. Modus operandi jest ten sam. Kropka w kropkę. To jest dla mnie super oczywiste. Z Meresiem chodziło o przejęcie Klubu przez kiboli/przestępców, żeby prać kasę i robić wały. Teraz chodzi o to, żeby choćby w części uciec od odpowiedzialności, rozmydlić sytuację, skomplikować ew. dochodzenie co się właściwie w Wiśle wydarzyło, umyć trochę lepkie łapska.
Nie będzie żadnych przelewów i żadnej Europy. Będzie IV liga.

Serce chce mieć nadzieję, że bardzo się mylę.

Ja się zgadzam, tylko motywu mi brak. Bo jeśli nie przeleją to Wisła upada wchodzi syndyk i prześwietla wszystko, (brak profitu)
jeśli przeleją to przejmują,muszą pompować kasę (brak profitu do wała- chyba że zacierania działań obecnych władz ale za taką kasę no way)
To jest tak dziwne że w sukces nie wierzę, ale pojąć tej afery nie potrafię
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.12.2018, 21:41
Albo tez sprawa jest prosta:robimy wszytsko zeby przeciągać zeby pilkarze wyszli i zagrali z Lechem.
Bo czemu przelew do 28 nie do 21 grudnia?A tak caly czas maja nadzieje ze pieniadze będą.Jesli TS nie znalazl by nikogo do dzis to pewnie pikarze by dawno juz zastrajkowali.
No chyba ze jest ten mityczny Kambodżanin ktory gdzies tam siedzi zabunkrowany ........ ale coraz bardziej brzmi to wrecz już śmiesznie,ze az ciezko nawet w to wierzyć.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 19.12.2018 o godz. 21:43.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 19.12.2018, 21:46
No, no, nooo... Ja nie wiedziałem że się obracam w tak zacnym, szacownym i wyrafinowanym gronie ludzi z wyższej półki... Co nie popatrzeć to albo informator ze znajomościami wysoko postawionych ludzi w klubie, albo analityk finansowy, albo człowiek z doświadczeniem w doradztwie przy klepaniu dealów na grube miliardy dolarów.

Pozostaje spytać - czemu w takim układzie nikt z Was mądralińścy nie użył swoich dojść i doświadczeń żeby inwestora Wiśle znaleźć, hm?

.......icie jakieś niewyobrażalnie wielkie spiskowe teorie dziejów, pralnie pieniędzy, szwindle z pożyczkami, grunty (które do S.A. mają się tak jak np. tereny w rynku - no Wisła Kraków, czyli Kraków w nazwie, no to halo - cały Kraków przecież kupiliśmy!) - co będzie następne, może burdel z tanimi azjatkami nam założą zaraz obok szatni. Albo ryż na parkingu będziemy hodować, o! A pan prezes zamiast odkładać na ZUS, dzięki temu odłoży sobie na KRUS i będzie do przodu, takie to wały będą, a co!

Dajcie sobie na wstrzymanie, poziomem przebiliśmy chyba ostatnio dno, co niektórzy tu się zachowują jak rozwrzeszczane dzieci - byle co, byle coś wypowiedzieć.

Od skrajności ....a w skrajność:
IV liga - źle. TS chujowy. Gorzej być nie może, światło gasimy
Czwórka biznesmenów wchodzi - Alleluja, króle i zbawcy. TS ciągle chujowy, o linczu już przycicha.
IV liga - źle. TS chujowy, do tego jeszcze lincz na forum pełną gębą, winni są wszyscy bo ja wiedziałem od razu że tak będzie. Gorzej być nie może, światło gasimy
Nowy inwestor - City Group - pińcet miljonów ojro w budżecie, wybieramy z kim zagramy w LM, TS jednak świetny deal zrobił. Dobrze że nas te biedaki krakowskie nie przejęły. O linczu już nie pamięta nikt.
Kambodża group capital partners LTD - Gówno, syf, chujowe. Oszuści, lody będą robić i wały.

No więc pytam (nicków mi się nie chce cytować, bo za dużo szukania) - na jakiej podstawie ktoś od razu mówi że transakcji kupna klubu piłkarskiego przez zagraniczny kapitał nie przeprowadza się w ten sposób? Bo Ci się tak wydaje? Czyli nie wiesz, ale swój gównopogląd musisz wsadzić?
Na jakiej również podstawie jebiesz z góry na dół każdego zamieszanego w tą transakcję? Bo to są złodzieje, aha. A jakie masz na to dowody? Żadne? No to nie strzęp ryja i czekaj na rozwój wydarzeń. Bo nie pozostaje w tym momencie nic innego. Wszystko wyjaśni się na dniach, lodu na te rozpalone głowy.

Wszędzie, ....a wszędzie sieje się regularna beka i drwina z ostatnich wydarzeń. I nikt inny nie daje temu najlepszej pożywki - ani parchy, ani trolle, ani Miga, ani nikt inny tylko te głupie i absurdalne dywagacje w tym temacie.

Odpowiedz cytując
Adrio
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2010

Stary 19.12.2018, 21:46
Coraz większe sajfaj tutaj w tym temacie się odpierdziela, co chwile nowe teorie spiskowe.....

Dla mnie argument jest jeden, mianowicie nas się już nie da wyruchać bo nie mamy nic oprócz długów więc nikt już nic nie ukradnie. Pierwszym testem będzie piątek i zapowiadana niby konferencja, jak ona nie dojdzie do skutku to zapewne to jest pic na wodę. Jeżeli natomiast dojdzie i pokażą wszystkich zamieszanych w przejęcie klubu, mam na myśli potencjalnych nowych właścicieli, to pozostanie tylko przelew który ma być na spłatę piłkarzy. Do tego czasu można sobie tylko gdybać i dopisywać bzdurne historie.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.12.2018, 21:48
Gdy upada działalność, często i gęsto jeszcze przed jej śmiercią pojawiają się padlinożercy z ofertą współpracy i nagłej pomocy. Ofiara postawiona pod ścianą chwyta się wszystkiego by móc się ratować. Tyle tylko, że u nas już tacy byli i to nie raz co mnie przeraża. Co chwilę gołodupcy się pojawiają. Tym razem, jeśli to oszust to jak na razie jedyną szansą zysku jest spotkanie z Majchrowskim i zaproponowanie mu oferty. Gdybanie ale już jest powiedziane że konferencja ma odbyć się w piątek ale.... może się przesunąć. Jeśli tak się stanie to ja pierdzielę. Sytuacja jak z Meresiem. TS powinien negocjować dalej z innymi podmiotami do momentu wpłacenia gotówki. Skoro Stanowski mówi, że jest ktoś chętny to niech go wysłuchają.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 19.12.2018, 21:56
Cytat:
Albo tez sprawa jest prosta:robimy wszytsko zeby przeciągać zeby pilkarze wyszli i zagrali z Lechem.
Bo czemu przelew do 28 nie do 21 grudnia?A tak caly czas maja nadzieje ze pieniadze będą.Jesli TS nie znalazl by nikogo do dzis to pewnie pikarze by dawno juz zastrajkowali.
No chyba ze jest ten mityczny Kambodżanin ktory gdzies tam siedzi zabunkrowany ........ ale coraz bardziej brzmi to wrecz już śmiesznie,ze az ciezko nawet w to wierzyć.
Nie koniecznie musi chodzić o piłkarzy (oni i tak zagrają na maksa w piątek, walczą o swoją przyszłość), a o kibiców.

10 tys więcej na trybunach w piątek, to około 300 tys złotych, żywej gotówki w kasie klubu....
Ddf
Odpowiedz cytując
Bogdan81
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 19.12.2018, 22:03
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Nie koniecznie musi chodzić o piłkarzy (oni i tak zagrają na maksa w piątek, walczą o swoją przyszłość), a o kibiców.

10 tys więcej na trybunach w piątek, to około 300 tys złotych, żywej gotówki w kasie klubu....
o to to.
pozostaje modlić się by The A-Team nic nie wpłacił i dał szansę innym póki kadra się nie rozpierzchnie
Ostatnio edytowane przez Bogdan81 : 19.12.2018 o godz. 22:05.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.12.2018, 22:04
Gdyby miało to być 'legit' , już dziś hajs powinien być, przynajmniej dla zawodników i sztabu, szczególnie przed tak ważnym meczem.Hajsu nima, ma być jakieś spotkanie z tą mendą Macherem. Jak dla mnie jakiś wał, tylko nie wiem co oni mogą ugrać, bo za Meresia przynajmniej było co ukraść, z czego panicz skorzystał. Teraz są same długi.

No chyba że o taki szybki skok chodzi ale czy oni mogą tak o , zajebać to?
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 19.12.2018 o godz. 22:07.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Stary 19.12.2018, 22:07
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Gdyby miało to być 'legit' , już dziś hajs powinien być, przynajmniej dla zawodników i sztabu, szczególnie przed tak ważnym meczem.Hajsu nima, ma być jakieś spotkanie z tą mendą Macherem. Jak dla mnie jakiś wał, tylko nie wiem co oni mogą ugrać, bo za Meresia przynajmniej było co ukraść, z czego panicz skorzystał. Teraz są same długi.
Tak, bo przelew na miliony euro leci dzień. Bo niczym się nie różni od przelewu do szwagra, za wczorajsze pół litra.

Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

mariokit napisał(a):Wyświetl post
Ja się zgadzam, tylko motywu mi brak. (...)
To jest tak dziwne że w sukces nie wierzę, ale pojąć tej afery nie potrafię

Optymistycznie więc napiszę bo czas na jakis pozytyw w gąszczu negatywów.

Motyw, to wejście na bardzo duży i wzrostwy rynek. Piękne stadiony, oprawa, profesjonalne prowadzone transmisje TV i do tej pory, choć to może budzić śmiech, ale na papierze, Extraklapa jest 8 (cytuję za kimś z C+, nie pamietam za kim) najdroższą ligą Europy.

I ONI. Pierwsi z takim pieniedzmi, bnezkonkurencyjni na polskim podwórku pilkarskim. I widoczni w Europie podczas daj Boże, Ligi Mistrzów. Kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana - być może i oni w ten sposób podchodzą do sprawy. Zobaczyli w nas wartosć, jakiej my sami nie dostrzegamy

No ale z jakimi pieniedzmi? Tak naprawdę, z pieniędzmi (w skali rocznej) mniej więcej równymi wartości jednego Milika gdy ten przechodzil do Napoli, albo Krychowiak do PSG.

Nie oznacza, że tak jest ale jeśli mają dobre zamiary - to tak właśnie jest.
Ostatnio edytowane przez yarow : 19.12.2018 o godz. 22:11.
Odpowiedz cytując
Machor303
Member

Od: 06.2014

Karherop napisał(a):Wyświetl post
@Krotochwila

Aż nasuwa mi się powiedzenie : daj mi osobe a znajdę na nia paragraf

Teorie spiskowe są fajne, ale co je charakteryzuje ? Widzimy wszędzie spisek . Sytuacja nie jest dla mnie czarno-biała ale tak jak już pisałem: weryfikacja przyjdzie bardzo szybko. To już nawet Meresińskim dopiero po 2 czy 3 tygodniach zaczął wzbudzać "kontrowersje". A tutaj od pierwszego dnia dopisujemy przeróżne historie.
Proponuje obserwować sytuację i nie wyciągać pochopnych wniosków. Nie minęła nawet doba od podpisania umowy.
W najgorszym przypadku będziemy Lechia lub Korona bis, w obu przypadkach kapitał właścicielski jest równie zagmatwany jak nasz ale tylko my widzimy zlodzieji i upadek klubu.

A co do kandydatury prezesa to coś mi pachnie kandydatura Tomasza Waldocha .
Myślę tak samo.
Ja jestem zdania ze te forum jest za bardzo przewrażliwione. Nie dziwie sie ze pozniej jacyś redaktorzy interiow i onetow wypisują teorie spiskowe, a potem na podstawie tych teorii jeszcze bardziej forum sie nakręca i tak w kółko...
Ostatnio edytowane przez Machor303 : 19.12.2018 o godz. 22:11.
Odpowiedz cytując
Jontek
Senior Member

Od: 12.2018

Cytat:
Jak dla mnie jakiś wał, tylko nie wiem co oni mogą ugrać, bo za Meresia przynajmniej było co ukraść, z czego panicz skorzystał. Teraz są same długi.

Jak to co? "Daj pan Majcher zgodę, bym wybudował to i tamto tu i tam, co? Ja tu Wisełkę uratuję i aż tyle kasy będę im dawał, ale najpierw daj pan zgodę na to, co? Bo jak nie to ja idu do dom."
Od Wisły nie ma co ukraść, ale zasłaniając się Wisłą można próbować wyrwać coś od miasta Kraków. Ale Majcher to cwana bestia, pogoni gościa i tyle z inwestora będzie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.12.2018, 22:10
Węszący przekręt wydaje mi się trochę przesadzają, jaki niby miałby być zysk z tego przekrętu? Odwrócenie uwagi od dotychczasowych indolentów za sterami? Bo zauważcie nie ma już czego buchnąć.

Natomiast zakup takiego klubu jak Wisła za takie frytki w dodatku w glorii ratunkowego to dla nawet średnio majętnej osoby zwyczajnie okazja. Spółka założona za 5000 PLN mająca się trudnić doradztwem stanowi pewnie tylko pośrednika między Wisłą a inwestorem którym jest Kambodżanin i jego fundusz, który podobno inwestuje w budownictwo. Stąd planowane rozmowy z JM czyli miastem. Może jakaś inwestycja na miejskich terenach w okolicach stadionu... Opcji jest wiele, a opinia tego który rzucił koło ratunkowe najstarszemu polskiemu klubowi już poszła w świat. Czy samo to nie jest warte 10 mln jurków? Dla kogoś z dalekiego wschodu o kim jeszcze tydzień temu nikt nie słyszał, a dziś siada do rozmów z prezydentem milionowego miasta w EU. Dla niego to jest okazja.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.12.2018, 22:13
Reserve napisał(a):Wyświetl post
Tak, bo przelew na miliony euro leci dzień. Bo niczym się nie różni od przelewu do szwagra, za wczorajsze pół litra.
Nie operuje takimi kwotami ale nie wiem czym się różni przelew 1zł od powiedzmy 1 mln, oprócz tego że jest on zgłaszany.Uświadomisz mnie?Goście kupują Wisłę ale na przelew ma się czekać 10! dni, to normalne?

Jontek napisał(a):Wyświetl post
Jak to co? "Daj pan Majcher zgodę, bym wybudował to i tamto tu i tam, co? Ja tu Wisełkę uratuję i aż tyle kasy będę im dawał, ale najpierw daj pan zgodę na to, co? Bo jak nie to ja idu do dom."
Od Wisły nie ma co ukraść, ale zasłaniając się Wisłą można próbować wyrwać coś od miasta Kraków. Ale Majcher to cwana bestia, pogoni gościa i tyle z inwestora będzie.
Tak też może być , szczególnie że informacje są dozowane.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 19.12.2018 o godz. 22:17.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Jontek
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 19.12.2018, 22:15
Cytat:
Goście kupują Wisłę ale na przelew ma się czekać 10! dni, to normalne?

Kuhwa, nie 10 dni, ale do 10 dni. Czaisz różnicę? Równie dobrze może dojść jutro...
Odpowiedz cytując
Danielek1906
Member

Od: 07.2016

100% Racji Reserve. Ludzie zachowują się tutaj jak jakieś bachory. TS zły (co by nie mówić splamili), city group (fap fap fap fap, omg, lewy już leci do nas), panowie biznesmeni odchodzą (tfu, zły ts, 4 liga, o matko, kill us), firmy z anglii i kambodżański kapitał zarejestrowany w Luksemburgu- OSZUŚCI, WYCZYSZCZĄ NAS DO DNA, JUŻ PO NAS. Pomyślcie troszku, bo nie kalkulujecie już chyba trzeźwo co po niektórzy. Firma z Azji zarejestrowana w Luksemburgu, bo tam są korzystne warunki opodatkowania (taka europejska Panama), pełno firm ma tam swoje filie/przyczułki byle nie płacić wysokich kwot za przelewy z dalekiej Azji. I co do przelewu. Większość z was tutaj to już dorośli ludzie, macie już swoje konta. Myślicie, że ktoś w Azji (ten ktoś kto ma kase) wciska przycisk "Przelew błyskawiczny Eliksir" i pieniążki w dwie minuty są już na koncie Wisły? Tak to nie działa hahah Na ten moment tak jak kolega reserve zalecam neutralne podejście. Nie nabierać się na dzbanów dziennikarzy którzy liczą tylko kliknięcia i kto szybciej wysra nowy artykuł o tym samym. Nie nabierajcie się na pseudo informatorów. I serio, śmieszą was żarty typu "przelewy na wisłę" albo podrabiane konta vanny na tt? A może to żydki robią byle nas skłócić. Pomyślcie czasami. Wszyscy zachowują się jakby ukończyli studia ekonomiczno-biznesowe, a kwotami na cześć zer operowali codziennie i wgl rekiny biznesu. Na konkrety i prawdziwą dyskuję przyjdzie czas w piątek w nocy. Na razie neutralnie podchodźcie do wszystkiego i każde info dzielcie przez dwa. Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
mariokit
Junior Member

Od: 12.2007

Wszystkim Nam tego życzę.Uwierzyć jednak na razie ciężko.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 19.12.2018, 22:16
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
TS powinien negocjować dalej z innymi podmiotami do momentu wpłacenia gotówki. Skoro Stanowski mówi, że jest ktoś chętny to niech go wysłuchają.
Jak mawiał klasyk: "tu nie ma na co czekać, tu trzeba dzwonić".

Stanowski już ma jednego kupca na nas:
https://mobile.twitter.com/K_Stanows...14337857183747

Drugi to Kita: https://mobile.twitter.com/PiotrWolo...15424253202432

W takiej sytuacji chyba by nie żartowali?
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 19.12.2018, 22:17
Nie operuje takimi kwotami ale nie wiem czym się różni przelew 1zł od powiedzmy 1 mln, oprócz tego że jest on zgłaszany.Uświadomisz mnie?Goście kupują Wisłę ale na przelew ma się czekać 10! dni, to normalne?
https://www.edufinanse.pl/moje-platn...ew,nId,2381118
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 19.12.2018, 22:20
heoij napisał(a):Wyświetl post

Miga zdementował Kite

https://twitter.com/MateuszMiga/stat...95497157226498
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.12.2018, 22:21

Miga zdementowal to co dupcy Wolosik. A Wolosik akurat już ostatnio nam ostro podpadl gdy szydzil z powitania piłkarzy po porażce w Gdyni.
Czemu się pismaki teraz obudziły że jest kupiec?
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.12.2018, 22:21
Po czynach ich poznamy. Przecież wczoraj nikt nawet o Vanna Ly nie pytał w Polsce. Dajcie im czas albo zbierzmy sami te miliony do końca marca na licencję
Odpowiedz cytując
efekt
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 19.12.2018, 22:22
U nas w nie zarabia sie na piłce sami filantropi to finasują a skok na LM nie gwarantuje zwrot kosztów

musi być jakies drugie dno pralnia pralnia pralnia wrzucasz 130 mln wyciagasz 80 ale czyste jest i pachnące
?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.12.2018, 22:24

Jasne przeleją 12 milionów by zgarnąć 300 tysięcy . Puknijcie się

Kasa meczowa to będzie wydana jeszcze przed meczem.
Umowa wejdzie w życie po przesłaniu kasy i uregulowaniu długów licencyjnych.
Jeśli zapisy o licencji na kolejne 2 sezonu okażą się prawdą to naprawdę TS się dobrze zabezpieczył.

Spadnąc możemy z Allianz jak Górnik, albo być blisko bankructwa jak Śląsk z Solorzem. Póki co przejęli nas nieznani zagraniczni goście którzy mogą nam zapewnić sukces , spadek, są 3 lata sprzedać jak.sie znudzą , ale takie kwiatek jak z Rowerzysta zdarza się raz na 100 lat. Ile europejskich klubów zbankrutowało w ten sposób? Jakieś przykłady?

Po Meresinskim niektórym szajba odwaliła.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 19.12.2018, 22:24
Niby czemu mam do najprawdopodobnego końca Ekstraklasowej Wisły podchodzić na chłodno?

TS nie publikuje żadnych informacji o konferencji, nawet nazwy firmy nie mogą podać takie to poufne.

A jednocześnie jakiś ....iok chlapie ozorem i chwali się że dostał ofertę dyrektora sportowego...

Niby rozmawiaja od tygodni a na przelew dostali 10 dni... poważnie? Chcą wypłacić piłkarzy po meczu i po świętach?

Często pada to argument, że takieinteresy lubią ciszę. Mogę prosić o przyklady? Gdzie porządny inwestor trzymany był w tajemnicy nawet po podpisaniu umowy?! ....a, ludzie...
Ddf
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 19.12.2018, 22:25
Nie dziwię się czemu ludzie są nieufni, dlaczego? Ano dlatego, że cała ta akcja wygląda jak kalka z meresińskim i stechertem. Dość już mamy niejasności i bawienia się w dziennikarzy sledczych... Ale według mnie problemem nie jest brak przelewu czy brak infromacji na temat tego całego Vanna w necie tylko osoba Adama Pietrowskiego. Gość jest meresińskim v2, bez 2 zdań. Mowa trawa w wywiadach, powtarzanie tych samych utartych schematów i pierdół, tworzenie dalekosiężnych planów już na starcie i kompletny brak transparentności (zabawa w jakieś firmy krzaki, powoływanie się na znajomości których się nie ma itd.). Załóżmy nawet, że naprawdę jakiś bogaty Kambodżanin chce zainwestować w Wisłę, ma jakiegoś firme krzaka przez którą puszcza hajs a sam siedzi w cieniu, SPOKO. To niech mi ktoś wyjaśni czemu działania takiego bogacza fimruje taki pajac?
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Stary 19.12.2018, 22:26
Trochę zdrowego rozsądku, błagam. Przelew na miliardy euro nie idzie dwa dni, bo jego autoryzacja nie zamyka się w przepisaniu PIN z sms-a albo kodu z blika. Nosz ....a...

Przecież Stanowski gra ważnego i pewnie nikt się z nikim nie kontaktował. A Kita chciał nas kupić, owszem. Z dziesięć ....a lat temu. Każdy teraz nagle mądry jak klamka (praktycznie) zapadła. A wcześniej gówno, nikt nie był zainteresowany? O, no proszę... Cóż za niebywały zbieg okoliczności.

Tu nie ma gdzie dzwonić - tu trzeba trochę ochłonąć. Parafrazując klasyka

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.12.2018, 22:27
Pijany jestem?

Przelewy dużych kwot - system SORBNET2
SORBNET2 jest systemem rozliczeń na bazie brutto, czyli takim, w którym zlecenia są realizowane pojedynczo - nie ma tu "grupowania" zleceń jak w systemie Elixir oraz w czasie rzeczywistym - nie ma tu sesji, a od wysłania zlecenia przez bank nadawcy do jego otrzymania przez bank odbiorcy mija przeważnie kilka minut (uwaga! od zlecenia przelewu do zaksięgowania kwoty na rachunku odbiorcy może minąć więcej czasu). SORBNET2 służy do przeprowadzania rozliczeń międzybankowych na duże kwoty, tzw. zleceń wysokokwotowych, czyli zleceń na kwoty od 1 miliona złotych wzwyż i jest najważniejszym systemem płatności w Polsce. To za jego pośrednictwem odbywa się rozrachunek systemu Elixir.

DO GODZINY...ale może być dłużej, chyba nie ponad tydzień;p

Mniejsza z tym,za tydzień albo i wcześniej, wszystko się wyjaśni.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.12.2018, 22:28
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Węszący przekręt wydaje mi się trochę przesadzają, jaki niby miałby być zysk z tego przekrętu? Odwrócenie uwagi od dotychczasowych indolentów za sterami? Bo zauważcie nie ma już czego buchnąć.

Natomiast zakup takiego klubu jak Wisła za takie frytki w dodatku w glorii ratunkowego to dla nawet średnio majętnej osoby zwyczajnie okazja. Spółka założona za 5000 PLN mająca się trudnić doradztwem stanowi pewnie tylko pośrednika między Wisłą a inwestorem którym jest Kambodżanin i jego fundusz, który podobno inwestuje w budownictwo. Stąd planowane rozmowy z JM czyli miastem. Może jakaś inwestycja na miejskich terenach w okolicach stadionu... Opcji jest wiele, a opinia tego który rzucił koło ratunkowe najstarszemu polskiemu klubowi już poszła w świat. Czy samo to nie jest warte 10 mln jurków? Dla kogoś z dalekiego wschodu o kim jeszcze tydzień temu nikt nie słyszał, a dziś siada do rozmów z prezydentem milionowego miasta w EU. Dla niego to jest okazja.
Drapacz chmur na skalę europejską?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów