|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Pani Basiu, pani mi jebnie przelewki na 3 mln ojro. Dobrze, dla kogo? A dla tych od Wisły, ino szybko, bo zaraz lecę na golfa z vicekrólem ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Przy przelewaniu kwoty w granicach miliona złotych trwa to kilka dni jeśli kontrahentem jest duża firma. Kwestia papirologii i zatwierdzania wszystkiego podpisów klepnięcia parafek i innych procedur. Tak jest w przypadku umów które wcześniej były już dogadane i podpisane. Przy kilkunastu nie mam pojęcia.
Teoria o sprzedaży dla słupa żeby uniknąć odpowiedzialności się kupy nie trzyma bo i tak dojdzie do ujawnienia dokumentów spółki, był audyt , są wierzyciele oni nie znikną. Sprzedaż słupowi bez kasy po to by w 2 tygodnie klub zbańczył jest bez sensu bo to dodatkowe zarzuty dla zarządu. Przy takim zamieszaniu wszyscy tylko jeszcze bardziej patrzą na ręce. Teoria o pralni też się kupy nie trzyma bo żeby ją uruchomić trzeba zainwestować co najmniej 12 milionów na już. Nie znam się na cenach takich przedsięwzięć ale wydaje się to dość drogie. Cała ta sprawa jest ostro zagmatwana. Ja niestety nastawiam się na IV ligę od kolejnego sezonu ale zobaczymy może się mylę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Oby to były tylko złe wróżby z fusów. |
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Ciekaw jestem, jak energia "wylana" w komentarzach w tym temacie w ostatnich tygodniach przełoży się na piątkową frekwencję. ![]()
Kurde faja!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
A w Luksemburgu/Kambodży też mają SORBNET2? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Stelio trafiłeś w punkt.
Czy gdyby Meresiński przyszedł tu z tym królem Tajlandii, to ktokolwiek zastanawiałby się, że może jednak Tajlandczyk jest spoko milionerem, a Mereś to tylko taki jego wysłannik? No nie. Nikt obrzydliwie bogaty nie chciałby by jego działania firmował taki trzecioligowy agent, który zmyśla, że miał w swej stajni Matusiaka, albo, że zna się z bońkiem. Naprawdę chciałbym się mylić... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Do tego Kasztelaniec sie dzisiaj logowal chyba po 1,5 roku
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
PKO mnie kiedyś zweryfikowalo telefonem do mnie jak robiłem przelew pow. 20 tys złotych a Wy mówicie o operacji na parę baniek pomiedzy niewiadomym podmiotem a firma w PL, że ma być z godziny na godzinę? Bez jaj
ale bardzo sceptycznie do tego podchodzę |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Co do potencjalnych innych inwestorów to wiadomo, że Bruk Bet od dawna myślał, żeby połączyć Termalicę z Unią Tarnów. Potem się z tego wycofali jak udało się w Niecieczy postawić stadion. Teraz tak mniemam, bo jest to dosyć prawdopodbne ze Termalica w pierwszej lidze więc chcieli kupić Wisłe i połączyć ją z Termalicą. Taki ruch jak Lech i Amica tylko, że tutaj Termalicę się przyłącza do Wisły
Natomiast ten Kita i Kasperczak to jakieś bujdy zdaje się. Kita sprzedał swój biznes za 160 milionów euro w 2006 roku zdaje się. Potem kupił klub Nantes i zainestował w niego pieniądze. Nie wiem czy Pan Kita byłby więc teraz skłonny zapłacić koło 20 mln euro na Wisłe. Plus nic mi nie wiadomo aby miał on robić audyt, może wziął jakąś firme spoza Krakowa ale wątpię, bo pewnie brałby coś przez capgemini. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Cytat:
Podobno o drapacz jajek. W Kambodży bieda, więc dziewczyny czekają w kolejce A tak serio to skąd ten drapacz wziąłeś? Bo nikt inny wcześniej z tym nie wyskoczył |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Ja też robiąc przelew z konta na konto 20k zdziwiłem się że kasa nie poszła, a po 5 minutach był telefon z banku czy na pewno dokonuję takiej transakcji.
A 12 baniek to pewnie wizyta w banku i 500 podpisów. Czekamy, choć ts zapewnia o rzetelności kupującego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobcio jedno pytanie. W piątek spotkanie Vany z Majchrem i spoko. Ale piszesz, ze od powodzenia inwestycji zależne jest finansowanie Wisły. Ale rozumiem, że przelew 12 baniek idzie tak czy siak? Bo przecież nikt chyba nie myśli, że Majcher w piątek odda mu jakies tereny miasta tak ot
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
![]()
Pokaż mi, bo widocznie głupi i zacofany jestem, jak wygląda transakcja przejęcia klubu piłkarskiego w Ekstraklasie? Jakie zalety w stosunku do opcji ukrytej ma gra w otwarte karty? Na czym opierasz swoje domysły? Na swojej opini? Okej. Masz jakieś doświadczenie, widziałeś kiedyś kogoś kto takie deale klepie, znasz otoczkę która temu towarzyszy? Wiesz dlaczego takie transakcje przeprowadza się przez spółki krzaki? Nie wiesz? No to nie mamy o czym rozmawiać. I żeby ....a nie było. Ja też nie jestem w stu procentach pewny intencji potencjalnego kupca. I biorę pod uwagę fakt że może wyjść z tego gówno i IV liga. Ale to co piszecie to już przekracza granicę absurdu. Przypominam że Baszczu i Kłos ręczą swoim wizerunkiem. To jednak o czymś chyba świadczy. A zasada ograniczonego zaufania, jak ktoś wcześniej wrzucił - nie polega na tym żeby jebać od razu drugiego z błotem. A jeśli tak według Ciebie wygląda, to nie wsiadaj za kierownicę. ![]() ![]() |
||
|
|
Member
Offline |
|
Klub i tak jest kupowany i tak. Od rozmów z miastem zależy natomiast ile pieniędzy ma wynosić nas budżet. Na piątek jest zaplanowane w urzędzie miasta spotkanie prezydenta z inwestorami z zagranicy. Zakładam, że chodzi właśnie o nowego właściciela Wisły. Zatem spokojnie Wisła i tak zostanie sprzedana a pieniądze i tak wpłyną. Nie sądzę aby coś się tutaj wysypało zwłaszcza, że miasto dostało już część pieniędzy od nowego inwestora np. na najbliższy mecz z Lechem. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
jeśli ktoś ma nieprzejrzysty labirynt przy takim profilu działalności to raczej nie o piłkę tu chodzi,
pytanie czego oczekuje od JM i jakimi ludźmi otacza się prezydent w sensie doradztwa, czy już dostal gotowy rzetelny raport może jeszcze z kapelusza wyciągną jakiegoś "przyjaciela" królika, kupno klubu za złotówkę i spłata długów to gotowe aktywo z kanałem dystrybucji, no ale tu rozdanie toczy się o kwestie "okołostadionowe" jak wierchuszka w krawatach nie klepnie 'towaru eksportowego' to słabo widzę cały projekt ciekawe tylko jak klocki w swojej piramidzie będzie ukladał aryjczyk z północy, żeby spinało mu się za przysłowiowe 40%.. gorzki łyk właściciele "z tylnich siedzeń" mają taki ambitny projekt a nie byli jeszcze w Krk? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobcio, to ostatnie pytanie. Skor Kambodżyjczyk to taki kasiasty gość, to dlaczego jest reprezentowany przez takiego kogoś jak Pietrowski? Bo przecież reputacja tego gościa jest zerowa, to już jest potwierdzone, zarówno, że kłamie, jak i jest agentem z przysłowiowej dupy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Jest to gdybanie, ale szukam motywacji dla kupna Wisły przez miliardera z Kambodży i jego kolegę Szweda. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Miasto dostało pieniądze za stadion, ile to dokładnie nie wiem. Pieniądze te dostali wczoraj o czym tutaj napisałem. Niedługo potem Majchrowski wygłosił, że Wisła sprzedana i że stadion też bezpieczny itp. Majchrowski się zorientował kto kupił Wisłę nie dlatego, że pierwsze co Marzena zrobiła to zadzwoniła do Jacka. Tylko dlatego, że miasto dostało pieniądze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Słowo klucz tego tematu od 40 stron - "PODOBNO"
Dajcie sobie wszyscy na wstrzymanie, bo ostatnie 40 stron tego tematu, to nic więcej jak pożywka do toczenia beki przez wszystkie środowiska kibicowskie/dziennikarskie w Polsce. Co przyniesie czas, to wiedzą nieliczni, natomiast my nie mamy na to najmniejszego wpływu. Do zobaczenia w piatek na stadionie! ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tylko wg twojego źródła kasa dla piłkarzy też poszła i dziś miała być konferencja. Kto potwierdza spotkanie u prezydenta? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Muszę przyznać, że mimo niejasnej roli tego pionka Pietrowskiego, z tego co pisze Dobcio zaczynam wyciągać optymistyczne wnioski!
![]() Chyba żydom zaczyna się w dupie palić, ZAWSZE NAD wAMI, wiem, że to czytacie parchy |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
![]() Drodzy państwo, proszę wygodnie rozsiąść się w fotelach i zapiąć pasy. Czeka nas lot w górę! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Skali zabraknie
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Już trwa! Teraz lecimy z tematem, że będzie mega inwestycja w Krakowie, a Wisła przy okazji będzie się bogacić Jutro rano coś, żeby znowu jechać w dół |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
farciarz2 wiem że to czytasz i robisz pod siebie
WISŁA KRAKÓW parchu i na kolana! Tak, jestem wnukiem matki szwagra pułkownika UB i tajnego współpracownika służb i to ja stoję za sprowadzeniem poprzez komunistyczne koneksje syna sąsiadki ojca Cupiała, a w rzeczywistości TW Antyfarciarz Kambodżańskiego inwestora. A historia nas nigdy nie rozliczy, nawet znany opozycjonista Cyrankiewicz nam nie dał rady |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Nie pozostaje mi nic innego jak przypomnieć:
https://www.youtube.com/watch?v=W8cARw5YUvI Tak się bawią ludzie! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 19.12.2018 o godz. 23:27.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|