|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
A czemu nie iść w restrukturyzację? Nie jestem znawcą, ale najpierw ochrona majątku, czyli spłata piłkarzy (skąd kasa to inna sprawa). A później wniosek do sądu. źródło wiedzy: https://kosmal-kwiatkowski.pl/co-to-...trukturyzacja/ ⌠skoro widać źródła przychodu (prawa tv, premie z extraklapy itd.). to bieżąca realizacja zobowiązań, plus widoczny przychód pozwoliłby na redukcję długów przez sąd za pół roku na poziomie 25-50%. Nawet te 40 mln z 80, nie straszne przy mądrym zarządzaniu. Oczywiście wymaga to udziału TS, ale w między czasie można myśleć o nowym właścicielu, sporządzić umowę przedwstępną itd. Może to moje pobożne życzenia, ale tak żyją Action, Piotr i Paweł...
![]()
Porter
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Niech TS się zrzeknie w 100% wierzytelności wobec Wisły S.A. Z miastem też idzie się dogadać , pozostałe długi negocjować i panowie zainteresowani wzięliby by to na siebie. Jak ktoś wyżej napisał lepiej odzyskać 10-20% niż nic.
![]()
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2017
Offline |
|
|
Czy jest jakiś klub z wyższych niż IV lig, od którego nowa Wisła pod skrzydłami nowego właściciela - na przykład Pana Włodarskiego, mogłaby odkupić licencję? Coś wam przychodzi do głowy? Jeden rok w II lidze i tryumfalny powrot poprzez I to nie to samo, co 3 lata pod wodą. Trzeba zminimalizować straty.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
NIE MA w polskim prawie takiej wersji jak przyjęcie dymisji. Rezygnacja z zarządu jest oświadczeniem jednostronnym, które do skuteczności potrzebuje tylko tyle, żeby zostało prawidłowo złożone. Pisałem o tym kilka dni temu.
Nie dajcie się robić w balona. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Było już tłumaczone, ten dług to żaden problem tak naprawdę i zapewne byłby przypisany na nowych właścicieli. TS nie może go umorzyc bo wtedy dochodzą podatki do zapłaty a nikogo na to nie stać. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
jakie wierzytelności TS ma wobec Wisły S.A. ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nie da się już "kupić" licencji - kilka lat temu po działaniach Wojciechowskiego i Króla zmieniono przepisy.
![]()
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
WUHAHAHAHAHA FRAMAT ile Ty masz lat Krew mnie zalewała jak czytałem: "podziękujcie Cupiałowi" w negatywnym znaczeniu, ale w sumie to nie ma znaczenia. Też zostalem oszukany, bo chciałem wierzyć w to co mówic Junco i Marzenka CZYLI ŻE REDUKUJEMY KOSZTY, GRAMY PIŁKARZAMI Z KARTA NA RĘKU ZA NIBY FREE Z tego wynika, że to "free" było bardziej przepłacone niż za Cupiała.Kurła KAS i wszystkie urzędy jebią ludność, dlaczego nie wejdą do nas i nie przeczepią działań zarządu Cieszyłbym się z 4 ligi GDYBYŚMY zaczynali od zera, ale nie! By będziemy dalej w szambie, dalej z rakiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2017
Offline |
|
|
Ja się nie śmieję. Kwestie ambicjonalne w tym momencie nie mają uzasadnienia, trzeba zrobic co się da, żeby Wisła jak najszybciej była u góry. Co w ogóle kogo obchodzi, czy kibice jakiegoś innego klubu wymyślą sobie potem jakiś epitet. Serio, powagi trochę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A to nie jest tak że Vat płaci się w dniu wystawienia faktury niezależnie czy kontrahent zapłacił czy nie ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Już wole zacząć w IV lidze, niż kupować miejsce od jakiś paparuchów. Mnie obchodzi. Ten klub to ponad stuletnia tradycja i nie ma tu miejsca na takie akcje. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Dokładnie, jeśli Wisła będzie zaczynała IV ligę pod skrzydłami TS'u to odpowiednie osoby ładnie się rozsiądą w klubie. krakus76_ zaciera rączki.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 14.12.2018 o godz. 13:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie kwestia vatu. Chodzi o inne podatki, które trzeba zapłacić przy umorzeniu długu.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zawsze można dokonać konwersji wierzytelności, do zapłaty jest 0,5% PCC.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Mylisz Vat z podatkiem od wzbogacenia. Potencjalny nowy nabywca musiałby od tych "darowanych" 40 mln odprowadzić od razu do urzędu kwotę pomiędzy 12-20% w/w sumy ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Każdy wie, że jest po temacie - ale wierzymy do końca..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
https://chwilowo.pl/prasa/umorzenie-...tek-dochodowy/ ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Nie jest to takie proste, a Cupiała i tak zablokowały banki.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Dalej czytajcie fejsbuki, Stanowskie i inne wynalazki jak Janki że Wisła ma 3 cyfrowe długi ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Tak Was czytam i dochodzę do wniosku, że w sytuacji gdy Wisła nie upadnie (a nie upadnie), na forum będzie wielki płacz. No bo jak to, przecież pogrzeb już był? Dobrze, że trumna była pusta.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest informacja "pozytywna" o długach i to jest super.
Ale - niestety wydźwięk tego wywiadu jest bardzo prawdziwy i przykry. Jest już po prostu za późno na poważnego inwestora, aby to wszystko prześwietlić i przygotować w tym roku. Trzeba było się zabrać za to rok temu, teraz jest po ptokach. Oby jakiś cud się zdarzył i chyba jedna opcja to w jakiś angolach i wałach ,którzy chcą tu prać pieniądze.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 14.12.2018 o godz. 14:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Pamiętaj że obowiązuje NDA i kłauzala pofności.
Co miał powiedzieć Włodarski że jest dramat? Oskarżono by go negatywne komunikaty wobec Spółki i działanie na szkodę w trudnym momencie. Jest super, generalnie epicko ale 4 biznesmenów nie jest w stanie ogarnąć malutkich długów... Tiiiaaa.. Wolę IWANA i STANOWSKIEGO niż PMS i obrońców TS. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To skoro jest tak dobrze to czemu jest tak źle?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
I żeby nie było, zarząd wypierdalać. Wierzyłem w was i kolejny raz się ....a przejechałem.
Ostatnio edytowane przez David. : 14.12.2018 o godz. 14:45.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Kumasz, że zarząd mówił, że zadłużenie maleje, klub wychodzi na prosta i kupowani są piłkarze w naszym zasięgu? To wszystko okazało się g. prawdą. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|