|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
Dla niego odkupienie prawa do marki i poprowadzenie klubu to szansa na odzyskanie zainwestowanych pieniędzy. Co prawda może potrzebować z 10 lat ale zawsze.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
13700207_1375832289110425_2672958036257027310_n.jpg
- rozje.ac wieloletnie przyjaźnie z Lechią, Śląskiem, Unią, żeby mecze przyjaźni rozgrywać nie w pięknym Gdańsku czy Wrocławiu a między paskudnymi familokami w Chorzowie ✔ - zwąchać się ze śmierdzielami z Chorzowa i judkami z Łodzi ✔ - rozwalić swój własny klub ✔ o czymś zapomniałem? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A co sądzicie o takim pomyśle?:
![]() Ponoć coś podobnego proponują Angole. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Dla przypomnienia to on zaopiekował się Miśkiem po wyjściu z więzienia i dał/pożyczył mu kasę na otwarcie siłowni.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
A gdzie ty masz, ze Socios zle i niewiarygodne?
Zostan z obecnym ukladem tylko z daleka od Wisly. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Masakra - czy po SA przyjdzie pora na TS ?
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Jak wejdzie spółka bez kasy na GPW? Zwłaszcza że za dwa tygodnie nie będzie praktycznie aktywów (karty piłkarzy).
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
To raz a dwa jak rekinowaci stracą władze w klubie, a nowe władze nie będą się chciały z nimi układać zaraz będzie bojkocik od kumatych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
O wejściu na NC , a nie na GPW, bo to jednak za duży parkiet, a do tego trzeba było o tym myśleć 2 lata temu.
Po pierwsze wejście na giełdę kosztuje. Po drugie wymaga czasu, po trzecie...kto kupi akcje spółki bez aktywów Z podobnych "okazji" to SKOK jest do kupienia za 1 zł.... ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ostatnia moja wizyta na stadionie miała miejsce podczas meczu w którym stadion został ostrzelany z zewnątrz. Dla bezpieczeństwa syna i swojego więcej się nie pojawiłem.
Do przejęcia Wisły p[rzez TS podchodziłem z duża ostrożnością. Dałem im kredyt zaufania, na podstawie wiary, że âswojemu klubowiâ krzywdy nie zrobią. Będzie biednie, ale stabilnie. Ba poparłem ich działanie ze Stechertem. Tam nie było podstaw do rozważania, do rozmów jak tych które zakończyły się wczoraj. Acz P Kasztelaniec wiedział co nieco. Pani prezes poza, stołkiem w S.A. , jest prezesem w TSie. Strach⌠I rozumiem te argumenty o medalach, historii, bo innych nie ma. Myślę, ze każdy powinien zrobić rachunek sumienia⌠Widzę, ze niektórzy przeprosili⌠niektórzy siedzą cicho⌠a niektórzy dalej idą w zaparteâŚ
Ostatnio edytowane przez dziabong : 14.12.2018 o godz. 11:28.
![]()
Kibic Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Miałem ledwie 10 lat kiedy zacząłem trzymać kciuki za Wisłę. Obserwowałem wszelkie mecze na bieżąco od sezonu 97/98. Nigdy nie obchodziło mnie to, kto jest właścicielem, Cupiał, TS czy ktokolwiek inny. Po prostu jak każdy stąd, zaciskałem zęby przy pierwszym gwizdku, a oko cieszyłem grą, gdy było to możliwe. Później, gdy formuła prezesa się skończyła, starałem się pomóc, jak mogłem. Nie nazwę się prawdziwym kibicem, nie jeżdżę bowiem na mecze, bardziej pasuje do mnie słowo "sympatyk". Biorę udział w prawie każdej akcji charytatywnej, kupuję koszulki, mam swoją kartę, jeśli mogę, do koszyka dodaję także bilety wirtualne/dla kogoś. Za czasów Bednarza dodatkowo z ramienia mojej firmy pojawiłem się na R22, zaproponować swoje usługi (działania kompleksowe Social Media). W tamtych latach miałem przejąć nad nimi kontrolę całkowicie darmowo. Niestety zarząd na ostatniej prostej zrezygnował, tłumacząc to chęcią trzymania wszystkiego za biurkiem u siebie. Nie byłem w stanie pomóc bardziej, bo to nie jest mój poziom finansowy. Sytuację też zrozumiałem. Teraz czytając to wszystko, zwyczajnie chce mi się płakać. Tak po ludzku. Piłka nożna przestaje mnie interesować z roku na rok i Wisła jest jednym z 2-3 klubów z całego świata (nie, żadne Reale Srale) których poczynania obserwuje zawsze. Czytam forum, a konto mam tu praktycznie od kiedy sięgam pamięcią. Na sercu mi ciężko nie dlatego, że Wasze komentarze przerzucają się błotem, że klub był tak żałośnie prowadzony, że wprowadzono do niego Meresińskiego, a ofertę z Anglii traktuje się poważnie. Nie jest mi niedobrze dlatego, że do klubu wprowadza się bandytów (sic!), a wszystkie akcje z tego roku w których uczestniczyliśmy i wpłacaliśmy tyle, ile mogliśmy, poszły na marne. Nawet nie dlatego, że okazało się, iż długi są jeszcze większe, a fakty zatajano miesiącami, nawet w tak kluczowym momencie. Czuję tą ludzką bezradność, bo wygląda na to, że nie ma w Polsce ani jednej osoby, która ma chęci, by ten klub uratować. I proszę, nie chwalmy panów z ostatnich rozmów, nawet p. Kwietnia. Kłócenie się o to, kto ma przejąć pałeczkę i kto ma większego penisa nie świadczy wcale o tym, że chciało się Wiśle zrobić dobrze. Pieniądze pożyczyć to pożyczał i Kuba (....a, naprawdę chciałem go zobaczyć jeszcze w klubie!). W takich momentach mam żal nawet do siebie, że tych 700 tysięcy zwyczajnie nie mam, by uregulować choć jeden miesiąc piłkarzy, którzy w tym roku sprawili mi więcej radości, niż przez ostatnie pięć lat razem. Jedyne co pewnie teraz można zrobić, o ile nie zjawi się jakiś cudotwórca, za którego mimo wszystko naiwnie trzymam kciuki, to pojawić się na meczu z Lechem. Będę na stadionie 21.12. Pierwszy raz jako kibic. I będę przy klubie zawsze potem, cokolwiek się nie wydarzy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez cudlaty : 14.12.2018 o godz. 11:43.
![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Miałeś, chamie, złoty róg,
miałeś, chamie, czapkę z piór...." ![]()
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wierzyłem w ten TS, co więcej miałęm okazję kilkoro z tych ludzi poznać osobiście, co powodowało, ze do dziś nie mogę uwierzyć w rzeczy, o które są posądzani... pomijając czy było to zawionine przez kogos czy nie, niektore nazwiska bedą się kojarzyło z największą katastrofą klubu od czasów 2 wojny św... a tego nie sposób już zmazać....
Ostatnio edytowane przez Vinci : 14.12.2018 o godz. 11:53.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czy tylko mnie smiesza ludzie, ktorzy histerycznie reagowali na krytyczne artykuly na Weszlo lub reportaz Jadczaka sygnalizujacy problemy w Wisle a teraz becza, ze wszystko jeblo?
Tak to jest jak sie o problemach nie rozmawia, zamiata pod dywan to potem wszystko ze zdwojona sila wylazi |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
" Acz P Kasztelaniec wiedział co nieco..."
Ten siurek? W każdej większej organizacji znajdzie się taki typ, kreujący się, lansujący, bo tatuś go pcha... Gdyby nie ojciec jego (były prezes Garbarni, odeszły w niesławie) to koleś co najwyżej mógłby robić za kierownika zmiany w mcdonaldzie - wiem bo znam. Powód: orty, orty
Ostatnio edytowane przez Porter : 14.12.2018 o godz. 12:46.
![]()
Porter
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
różni ich tyle, że tego nie ojciec pchał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Co mnie najbardziej dziwi - że zarząd nie podał się jeszcze do dymisji .
![]()
TS WISŁA KRAKÓW !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Sarapata ponoć próbowała jakiś czas temu, ale dymisja nie została przyjęta
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Coś tam może jeszcze wpadnie za bilety na Lecha nie?
![]() ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
[QUOTE=Vinci;1521640]Coś tam może jeszcze wpadnie za bilety na Lecha nie?
[/QUOTEZnając życie to zarząd sobie wypłaci pensje , a może jeszcze sobie nagrody przyznają . ![]()
TS WISŁA KRAKÓW !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
ta, i odprawy jeszcze
|
|
|
|
Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Ilu tu bajkopisarzy. Ludzie to mają wyobraźnię.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
NIE,
ZARZĄDZ honorowo nie przyjmie pensji i pokaże jak bieduje i oszczędza... Potem wyjdzie PMS, ogłosi że twierdza jest obleżona, wszyscy są przeciwko ale nieliczni w nich wierzą i razem odbudujemy klub w IV lidze. Układ których chciał przejąć ZIEMIE/GRUNTY oraz ludzie ZŁEJ WOLI nie osiągną i nie zobaczą prawdy bo to jest TAJEMNICA HANDLOWA/NDA Uspokoi kibiców, powie że SPONSORZY są spokojni i w kontakie, KANCELARIE pracują nad pozwami itp i itd ps. ironia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Pani Marzeno,jak można było tak ordynarnie łgać ?!?!?
Ponosi pani całkowitą odpowiedzialność za to co się stało. Zrobiła pani tysiące kibiców w ch..a , nigdy tego nie zapomnę i nie wybaczę . Została nam tylko wiara w cud ale ... jest to wiara irracjonalna . I jeszcze uwaga do młodszych , jak mniemam, użytkowników tego forum . Nauczcie się z tego przykładu że warto włączać myślenie i robić analizy a nie na ślepo łykać slogany . Pamiętam te głosy że , np jak ktoś mówił o długu to wytaczało się argument -gdzie masz dowody . Otóż , w życiu trzeba analizować (owszem , nieraz krytycznie) informacje jakie docierają i z nich wyciągać wnioski . Jeśli istnieje wiele przesłanek że coś idzie źle to niepotrzebny jest twardy dowód aby coś stwierdzić . Bo jest wysokie prawdopodobieństwo że tak się sprawy mają . Stosujcie to w życiu i gwarantuję że sumarycznie wyjdziecie na tym lepiej . I jeszcze jedno . Jesteśmy wszyscy rozbici sytuacją . Ale może powinno zorganizować się jakąś akcję typu "Wiślacka Basztowa". Ja wiem , nawołuję trochę do anarchii ale jakby jakiś duży tłum poszedł pod magistrat to może coś by się wydarzyło . Przecież jeśli udałoby się z każdym wierzycielem zredukować długi o 30-50% , a miasto nawet 100% to może by umowny Włodarski wrócił . Przecież upadłość to praktycznie 100% straty dla wierzycieli więc zawsze lepiej uzyskać choć 50% . Jeśli podlane by to było trochę "sosem siłowym" (patrz- ostatnie blokady rolników na autostradzie ) to może coś by się udało . Ale czy jakaś grupa wiślacka jest w stanie to zorganizować ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|