The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.12.2018, 11:02
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Niestety na Kwietnia bym nie liczył. Jak wtopi tyle kasy teraz w spółce to pewnie odpuści budowy od zera.
Dla niego odkupienie prawa do marki i poprowadzenie klubu to szansa na odzyskanie zainwestowanych pieniędzy. Co prawda może potrzebować z 10 lat ale zawsze.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Piona
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 14.12.2018, 11:03
13700207_1375832289110425_2672958036257027310_n.jpg

- rozje.ac wieloletnie przyjaźnie z Lechią, Śląskiem, Unią, żeby mecze przyjaźni rozgrywać nie w pięknym Gdańsku czy Wrocławiu a między paskudnymi familokami w Chorzowie ✔
- zwąchać się ze śmierdzielami z Chorzowa i judkami z Łodzi ✔
- rozwalić swój własny klub ✔

o czymś zapomniałem?
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.12.2018, 11:05
A co sądzicie o takim pomyśle?:

Ponoć coś podobnego proponują Angole.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.12.2018, 11:07
Haha i co jeszcze? Już nawet Socios z gruntu złe i niewiarygodne?
I ani złotówki nigdy przenigdy i nikomu!
Jadczak na prezesa! Może on będzie jak "ktoś w rodzaju Filipiaka, który ignoruje kiboli. Czy nawet Osucha, który szedł z kibolami na noże aż do likwidacji klubu." To jest ideał!
Niektórym z was już tylko brakuje, żeby otwarcie wezwać, żeby najlepiej w ogóle przestać chodzić na mecze, i dopiero wtedy maski spadną
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 14.12.2018, 11:09
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Ananasy z przeszłości :

Aktualna postawa klubu według Piotrka Wawro nie prowadzi do niczego dobrego, a jego zdaniem problem tkwi w osobie prezesa....
Dla przypomnienia to on zaopiekował się Miśkiem po wyjściu z więzienia i dał/pożyczył mu kasę na otwarcie siłowni.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 14.12.2018, 11:10
A gdzie ty masz, ze Socios zle i niewiarygodne?

Zostan z obecnym ukladem tylko z daleka od Wisly.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.12.2018, 11:11
Masakra - czy po SA przyjdzie pora na TS ?
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 14.12.2018, 11:12
czaro napisał(a):Wyświetl post
Umówmy się, że nikogo nie przejrzeliście, bo przez dłuższy czas nie było powodu - albo przynajmniej nie było powodów większych niż w dawnych czasach - by kogokolwiek przeglądać. Jednoznaczna, bo to też istotne słowo, kompromitacja zarządu to są już dopiero ostatnie miesiące, jeśli nie tygodnie.

.....

A jeżeli chodzi o osoby (czy też osobę, bo to chyba ta sama postać), która tam wyżej tak krzyczy: widzisz, ty zostaniesz ze swoimi wulgaryzmami, a ja z poczuciem, że nawet kiedy się myliłem, to wciąż myślałem bardziej racjonalnie niż ty.
Na Twoim miejscu wykopałbym sobie norę, wlazł do środka i czekał na przebaczenie, które nigdy nie nadejdzie. Ty i Tobie podobni. Zamilknij już. Była tu masa ludzi, którzy od 2 lat takim gościom jak Ty próbowali kulturalnie, prostym językiem tłumaczyć co się dzieje. A Ty i inne bystrzachy je...cie ich i wysyłaliście na drugą stronę Błoń. Jak Ty śmiesz ciągle otwierać twarz?
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 14.12.2018, 11:13
rozarian napisał(a):Wyświetl post
A co sądzicie o takim pomyśle?:

Ponoć coś podobnego proponują Angole.
Jak wejdzie spółka bez kasy na GPW? Zwłaszcza że za dwa tygodnie nie będzie praktycznie aktywów (karty piłkarzy).

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 14.12.2018, 11:19
To raz a dwa jak rekinowaci stracą władze w klubie, a nowe władze nie będą się chciały z nimi układać zaraz będzie bojkocik od kumatych.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 14.12.2018, 11:23
O wejściu na NC , a nie na GPW, bo to jednak za duży parkiet, a do tego trzeba było o tym myśleć 2 lata temu.
Po pierwsze wejście na giełdę kosztuje. Po drugie wymaga czasu, po trzecie...kto kupi akcje spółki bez aktywów i tak już zupełnie luźno. Aby pokryć dług rzędu 50 mln trzeba wyemitować akcje warte 50 mln. Kto miałby je objąć? Kibicie? Wolne żarty. założywszy OPTYMISTYCZNIE, ze zbierze się 10.000 zapaleńców gotowych to zrobić to każdy musiałby wywalić po 5K.
Z podobnych "okazji" to SKOK jest do kupienia za 1 zł....
Odpowiedz cytując
dziabong
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 14.12.2018, 11:25
Ostatnia moja wizyta na stadionie miała miejsce podczas meczu w którym stadion został ostrzelany z zewnątrz. Dla bezpieczeństwa syna i swojego więcej się nie pojawiłem.
Do przejęcia Wisły p[rzez TS podchodziłem z duża ostrożnością. Dałem im kredyt zaufania, na podstawie wiary, że „swojemu klubowi” krzywdy nie zrobią. Będzie biednie, ale stabilnie.
Ba poparłem ich działanie ze Stechertem. Tam nie było podstaw do rozważania, do rozmów jak tych które zakończyły się wczoraj. Acz P Kasztelaniec wiedział co nieco.

Pani prezes poza, stołkiem w S.A. , jest prezesem w TSie. Strach… I rozumiem te argumenty o medalach, historii, bo innych nie ma.

Myślę, ze każdy powinien zrobić rachunek sumienia…
Widzę, ze niektórzy przeprosili… niektórzy siedzą cicho… a niektórzy dalej idą w zaparte…
Ostatnio edytowane przez dziabong : 14.12.2018 o godz. 11:28.
Kibic Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.12.2018, 11:30
Piona napisał(a):Wyświetl post
Załącznik 2119
o czymś zapomniałem?
Przepraszam, że tym początkiem wpisu kogoś urażę, ale widząc zdjęcie i stadion w tle, krew mnie zalewa. Jakby synonimem kibica i jedynego słusznego fana musiał być koks, którego boję się na ulicy, chociaż trzymamy kciuki za jedną drużynę. No, ....a.

Miałem ledwie 10 lat kiedy zacząłem trzymać kciuki za Wisłę. Obserwowałem wszelkie mecze na bieżąco od sezonu 97/98. Nigdy nie obchodziło mnie to, kto jest właścicielem, Cupiał, TS czy ktokolwiek inny. Po prostu jak każdy stąd, zaciskałem zęby przy pierwszym gwizdku, a oko cieszyłem grą, gdy było to możliwe. Później, gdy formuła prezesa się skończyła, starałem się pomóc, jak mogłem. Nie nazwę się prawdziwym kibicem, nie jeżdżę bowiem na mecze, bardziej pasuje do mnie słowo "sympatyk". Biorę udział w prawie każdej akcji charytatywnej, kupuję koszulki, mam swoją kartę, jeśli mogę, do koszyka dodaję także bilety wirtualne/dla kogoś. Za czasów Bednarza dodatkowo z ramienia mojej firmy pojawiłem się na R22, zaproponować swoje usługi (działania kompleksowe Social Media). W tamtych latach miałem przejąć nad nimi kontrolę całkowicie darmowo. Niestety zarząd na ostatniej prostej zrezygnował, tłumacząc to chęcią trzymania wszystkiego za biurkiem u siebie. Nie byłem w stanie pomóc bardziej, bo to nie jest mój poziom finansowy. Sytuację też zrozumiałem.

Teraz czytając to wszystko, zwyczajnie chce mi się płakać. Tak po ludzku. Piłka nożna przestaje mnie interesować z roku na rok i Wisła jest jednym z 2-3 klubów z całego świata (nie, żadne Reale Srale) których poczynania obserwuje zawsze. Czytam forum, a konto mam tu praktycznie od kiedy sięgam pamięcią.

Na sercu mi ciężko nie dlatego, że Wasze komentarze przerzucają się błotem, że klub był tak żałośnie prowadzony, że wprowadzono do niego Meresińskiego, a ofertę z Anglii traktuje się poważnie. Nie jest mi niedobrze dlatego, że do klubu wprowadza się bandytów (sic!), a wszystkie akcje z tego roku w których uczestniczyliśmy i wpłacaliśmy tyle, ile mogliśmy, poszły na marne. Nawet nie dlatego, że okazało się, iż długi są jeszcze większe, a fakty zatajano miesiącami, nawet w tak kluczowym momencie.
Czuję tą ludzką bezradność, bo wygląda na to, że nie ma w Polsce ani jednej osoby, która ma chęci, by ten klub uratować. I proszę, nie chwalmy panów z ostatnich rozmów, nawet p. Kwietnia. Kłócenie się o to, kto ma przejąć pałeczkę i kto ma większego penisa nie świadczy wcale o tym, że chciało się Wiśle zrobić dobrze. Pieniądze pożyczyć to pożyczał i Kuba (....a, naprawdę chciałem go zobaczyć jeszcze w klubie!).

W takich momentach mam żal nawet do siebie, że tych 700 tysięcy zwyczajnie nie mam, by uregulować choć jeden miesiąc piłkarzy, którzy w tym roku sprawili mi więcej radości, niż przez ostatnie pięć lat razem. Jedyne co pewnie teraz można zrobić, o ile nie zjawi się jakiś cudotwórca, za którego mimo wszystko naiwnie trzymam kciuki, to pojawić się na meczu z Lechem. Będę na stadionie 21.12. Pierwszy raz jako kibic. I będę przy klubie zawsze potem, cokolwiek się nie wydarzy.
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.12.2018, 11:40
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Na Twoim miejscu wykopałbym sobie norę, wlazł do środka i czekał na przebaczenie, które nigdy nie nadejdzie. Ty i Tobie podobni. Zamilknij już. Była tu masa ludzi, którzy od 2 lat takim gościom jak Ty próbowali kulturalnie, prostym językiem tłumaczyć co się dzieje. A Ty i inne bystrzachy je...cie ich i wysyłaliście na drugą stronę Błoń. Jak Ty śmiesz ciągle otwierać twarz?
i chyba tak należałoby zakończyć dyskusję z tymi co kiedyś dali by sie pokroic za panią S. i jej popleczników, ale teraz czas na szukanie jakiegoś rozwiązania dla tego gówna jakie mamy. Teraz jest jakieś dwa tygodnie czasu na wymyślenie czegoś konstruktywnego.
Ostatnio edytowane przez cudlaty : 14.12.2018 o godz. 11:43.
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Stary 14.12.2018, 11:43
"Miałeś, chamie, złoty róg,
miałeś, chamie, czapkę z piór...."
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 14.12.2018, 11:50
Wierzyłem w ten TS, co więcej miałęm okazję kilkoro z tych ludzi poznać osobiście, co powodowało, ze do dziś nie mogę uwierzyć w rzeczy, o które są posądzani... pomijając czy było to zawionine przez kogos czy nie, niektore nazwiska bedą się kojarzyło z największą katastrofą klubu od czasów 2 wojny św... a tego nie sposób już zmazać....
Ostatnio edytowane przez Vinci : 14.12.2018 o godz. 11:53.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 14.12.2018, 11:58
Czy tylko mnie smiesza ludzie, ktorzy histerycznie reagowali na krytyczne artykuly na Weszlo lub reportaz Jadczaka sygnalizujacy problemy w Wisle a teraz becza, ze wszystko jeblo?
Tak to jest jak sie o problemach nie rozmawia, zamiata pod dywan to potem wszystko ze zdwojona sila wylazi
Odpowiedz cytując
Porter
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.12.2018, 12:01
" Acz P Kasztelaniec wiedział co nieco..."

Ten siurek? W każdej większej organizacji znajdzie się taki typ, kreujący się, lansujący, bo tatuś go pcha... Gdyby nie ojciec jego (były prezes Garbarni, odeszły w niesławie) to koleś co najwyżej mógłby robić za kierownika zmiany w mcdonaldzie - wiem bo znam.
Powód: orty, orty
Ostatnio edytowane przez Porter : 14.12.2018 o godz. 12:46.
Porter
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.12.2018, 12:03
Porter napisał(a):Wyświetl post

ten siurek? w każdej większej organizacji znajdzie się taki typ, kreujący się, lansujący bo tatuś, który go pcha ... Gdyby nie ojciec jego (były prezes Garbarni, odeszły w nie sławie) to koleś co najwyżej mógłby robić na kierownika zmiany mcdonaldzie… wiem bo znam
Dokładnie - zawód Syn.
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 14.12.2018, 12:04
Porter napisał(a):Wyświetl post

ten siurek? w każdej większej organizacji znajdzie się taki typ, kreujący się, lansujący bo tatuś, który go pcha ... Gdyby nie ojciec jego (były prezes Garbarni, odeszły w nie sławie) to koleś co najwyżej mógłby robić na kierownika zmiany mcdonaldzie… wiem bo znam
Czyli całkiem podobnie jak jego najwięszy adwersarz różni ich tyle, że tego nie ojciec pchał.
Odpowiedz cytując
BoBaSbK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 14.12.2018, 12:26
Co mnie najbardziej dziwi - że zarząd nie podał się jeszcze do dymisji .
TS WISŁA KRAKÓW !!
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 14.12.2018, 12:27
Sarapata ponoć próbowała jakiś czas temu, ale dymisja nie została przyjęta
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 14.12.2018, 12:27
Coś tam może jeszcze wpadnie za bilety na Lecha nie?
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
BoBaSbK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 14.12.2018, 12:31
[QUOTE=Vinci;1521640]Coś tam może jeszcze wpadnie za bilety na Lecha nie? [/QUOTE

Znając życie to zarząd sobie wypłaci pensje , a może jeszcze sobie nagrody przyznają .
TS WISŁA KRAKÓW !!
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 14.12.2018, 12:32
ta, i odprawy jeszcze
Odpowiedz cytując
Gubernator
Member

Od: 08.2015

Stary 14.12.2018, 12:33
Ilu tu bajkopisarzy. Ludzie to mają wyobraźnię.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 14.12.2018, 12:42
NIE,
ZARZĄDZ honorowo nie przyjmie pensji i pokaże jak bieduje i oszczędza...

Potem wyjdzie PMS, ogłosi że twierdza jest obleżona, wszyscy są przeciwko ale nieliczni w nich wierzą i razem odbudujemy klub w IV lidze. Układ których chciał przejąć ZIEMIE/GRUNTY oraz ludzie ZŁEJ WOLI nie osiągną i nie zobaczą prawdy bo to jest TAJEMNICA HANDLOWA/NDA
Uspokoi kibiców, powie że SPONSORZY są spokojni i w kontakie, KANCELARIE pracują nad pozwami itp i itd

ps.
ironia.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 14.12.2018, 12:52
Pani Marzeno,jak można było tak ordynarnie łgać ?!?!?
Ponosi pani całkowitą odpowiedzialność za to co się stało.
Zrobiła pani tysiące kibiców w ch..a , nigdy tego nie zapomnę i nie wybaczę .
Została nam tylko wiara w cud ale ... jest to wiara irracjonalna .

I jeszcze uwaga do młodszych , jak mniemam, użytkowników tego forum .
Nauczcie się z tego przykładu że warto włączać myślenie i robić analizy a nie na ślepo łykać slogany .
Pamiętam te głosy że , np jak ktoś mówił o długu to wytaczało się argument -gdzie masz dowody .
Otóż , w życiu trzeba analizować (owszem , nieraz krytycznie) informacje jakie docierają i z nich wyciągać wnioski . Jeśli istnieje wiele przesłanek że coś idzie źle to niepotrzebny jest twardy dowód aby coś stwierdzić . Bo jest wysokie prawdopodobieństwo że tak się sprawy mają . Stosujcie to w życiu i gwarantuję że sumarycznie wyjdziecie na tym lepiej .

I jeszcze jedno . Jesteśmy wszyscy rozbici sytuacją . Ale może powinno zorganizować się jakąś akcję typu "Wiślacka Basztowa". Ja wiem , nawołuję trochę do anarchii ale jakby jakiś duży tłum poszedł pod magistrat to może coś by się wydarzyło . Przecież jeśli udałoby się z każdym wierzycielem zredukować długi o 30-50% , a miasto nawet 100% to może by umowny Włodarski wrócił . Przecież upadłość to praktycznie 100% straty dla wierzycieli więc zawsze lepiej uzyskać choć 50% . Jeśli podlane by to było trochę "sosem siłowym" (patrz- ostatnie blokady rolników na autostradzie ) to może coś by się udało . Ale czy jakaś grupa wiślacka jest w stanie to zorganizować ?
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.12.2018, 12:56
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Coś tam może jeszcze wpadnie za bilety na Lecha nie?
Wypada czymś zapłacił za ten mecz.

Nie mówiąc o długach w wodociągach, prądzie etc..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów