The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2018, 09:52
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Ogólnie to ostatnie wywiady też były w pozytywnym tonie, a obecnie wygląda to całkiem inaczej. Wszystko to co zostało powiedziane należy wziąć przez palce, żeby nie było niespodzianki w zimie.

Brak powodów do paniki ?
Zostało 5 czy 6 milionów dalej długu do miasta, 3 raty dla Jovanovicia, 40 % dla Jovanicia i 25% dla Ufa.
Dodatkowo jest miesiąc zaległości, a w momencie jak pieniądze za Calitosa idą dla miasta -robi się z tego zaraz 2 i 3 miesiące.

Nie mówiąc o bieżących wypłatach + negatywnym wpływie tych wszystkich zawirowań na frekwencję na jesieni.
ok. 20 lipca wpływa transza z C+, przy czym w połowie idzie ona na spłatę TF.
Raty dla Jovanovica i Jovanica to są jednorazowo nieznaczne kwoty.

Co do frekwencji to masz rację, na pewno tych "świątecznych" kibiców będzie niewielu, czyli zakręcimy się wokół tych 7-9 tys. najwierniejszych.

Jeżeli tylko Zoran się wyleczy i zacznie grać, to w drugiej połowie sierpnia będzie poszukiwanie chętnego.
To jest ostatni zawodnik, którego można sprzedać w tym okienku za większą kasę, jednak zarówno Wojtkowski jak i Halilovic potrzebują jeszcze minut na boisku i dobrej co najmniej jednej rundy.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Guzik
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.07.2018, 11:15
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe jak z Catanii ściągnięte. Szkoda, że MS nie powiedziała nic o planach akcji crowdfundingowej. Atmosfera wokół klubu i dobry pomysł (taki jak ten pierwszy) może by przyniosły efekt w postaci np. 1,5 mln złotych.
Pewnie od genuy 100% a z catany nic i razem wyszło 90%
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 07.07.2018, 15:43
Taka mam teorie, pewnie ona istnieje tylko w mojej glowie, ale co jesli jednym z warunkow umowy sprzedazy Lopeza bylo podanie przez nauke jazdy zanizonej kwoty transferowej, zeby w swiat poszla informacja ze gowno zarobilismy na tym transferze i zeby wierzyciele nas mocno nie cisneli? A tak naprawde Carlitos kosztowal wiecej niz podaja media?
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 07.07.2018, 15:47
Wymyśliłeś to na trzeźwo?
Odpowiedz cytując
CrazyBoy96
Senior Member

Od: 03.2017

Stary 07.07.2018, 16:00
A Jovanović i Jovanić nie są już spłaceni ? Mogę się mylić, ale było mówione, że są spłaceni, aby dostać licencje na grę w Europejskich pucharach.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.07.2018, 16:09
Czy wszyscy w klubie sa tak zajęci splacaniem długów że postanowili nie informować o niczym kibiców?
Dlaczego nie gra Imaz z Monaco?
Co robi w pierwszym składzie Kokoszka skoro "tylko gościnnie trenuje"
Od kiedy ma kontuzje Tibor, jaką i jak długo będzie pauzowac?
Pretensje że kibice nie kupują karnetów ale kur.wa 0 słownie zero szacunku dla zainteresowanego drużyna kibica
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 07.07.2018, 16:16
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Taka mam teorie, pewnie ona istnieje tylko w mojej glowie, ale co jesli jednym z warunkow umowy sprzedazy Lopeza bylo podanie przez nauke jazdy zanizonej kwoty transferowej, zeby w swiat poszla informacja ze gowno zarobilismy na tym transferze i zeby wierzyciele nas mocno nie cisneli? A tak naprawde Carlitos kosztowal wiecej niz podaja media?
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.07.2018, 16:48
Mieszkam w Krakowie i gdybym dzisiaj tutaj przypadkowo nie przeczytał to bym nawet nie wiedział, że jakiś mecz z Monaco gramy. Gratulacje dla naszego działu marketingu.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.07.2018, 17:08
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Czy wszyscy w klubie sa tak zajęci splacaniem długów że postanowili nie informować o niczym kibiców?
Dlaczego nie gra Imaz z Monaco?
Co robi w pierwszym składzie Kokoszka skoro "tylko gościnnie trenuje"
Od kiedy ma kontuzje Tibor, jaką i jak długo będzie pauzowac?
Pretensje że kibice nie kupują karnetów ale kur.wa 0 słownie zero szacunku dla zainteresowanego drużyna kibica
A całoroczny(-e) karnet(-y) kupiłeś?
Szanowna Pani Prezes udzieliła dziś wyczerpującego wywiadu dla prasy więc nie zadawaj takich pytań.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 07.07.2018, 17:13
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Mieszkam w Krakowie i gdybym dzisiaj tutaj przypadkowo nie przeczytał to bym nawet nie wiedział, że jakiś mecz z Monaco gramy. Gratulacje dla naszego działu marketingu.
Od polowy Maja bylo wiadomo Gratulacje dla Ciebie za zainteresowanie wlasnym klubem.
PS. Mieszkam w Londynie...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.07.2018, 17:36
arti napisał(a):Wyświetl post
Szanowna Pani Prezes udzieliła dziś wyczerpującego wywiadu dla prasy więc nie zadawaj takich pytań.
No tak, masz rację, w dupie mi się przewraca
Czego ja chcę, przecież gdyby nie oni to by była IV liga a poza tym jest wszystko fajnie
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.07.2018, 18:51
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Od polowy Maja bylo wiadomo Gratulacje dla Ciebie za zainteresowanie wlasnym klubem.
PS. Mieszkam w Londynie...
Chodzi o to, że jak ktoś przeczytał na forum Wisły to wiedział.
Jak jest zwykłym mieszkańcem Krakowa czy turystą to skąd miał wiedzieć?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.07.2018, 18:54
Od kiedy miasto promuje się na koszulkach Wisły ? Jakieś info było ?
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.07.2018, 19:03
arti napisał(a):Wyświetl post
karnety kupiłeś, jazda do kas ale już... - tym tonem to komunikuja karki które rządzą Wisła swoim naiwnym chloptasiom co mają robić. Tak więc możesz sobie pogadać ale nie tym tonem do normalnych kibiców którzy oceniają sytuacje według swojego uznania i wiedzą co mają robić...
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.07.2018, 19:14
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Od kiedy miasto promuje się na koszulkach Wisły ? Jakieś info było ?
Podobno deal tylko na ten mecz. Klepnięty jeszcze przed tym jak się wszystko pojebało.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 07.07.2018, 19:17
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Chodzi o to, że jak ktoś przeczytał na forum Wisły to wiedział.
Jak jest zwykłym mieszkańcem Krakowa czy turystą to skąd miał wiedzieć?
Jesli ciacho jest zwyklym mieszkancem czy turysta to co robi na forum od 11 lat, napisawszy 825 postow?
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 07.07.2018, 19:49
Jeśli nie siedziałeś na facebooku, a na forum właziłeś od czasu do czasu to naprawdę można było spokojnie ten mecz przegapić.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.07.2018, 19:50
Nie zmienia to faktu, że ściągając do Polski taki klub jak Monaco twoim celem są zwykli Kowalscy którzy nawet nie wiedzą jak wygląda pierwsza jedenastka Wisły, a przyjdą "bo Monaco". Nie chodzi o ściągnięcie karnetowiczów itd bo oni przyszliby nawet na Tłoki Gorzyce.

Niestety frekwencja dzisiaj to porażka i chyba ostatnia odsłona Pucharu imienia Henryka Reymana, a na pewno ostatnia w takiej formie.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 07.07.2018, 19:59
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Nie zmienia to faktu, że ściągając do Polski taki klub jak Monaco twoim celem są zwykli Kowalscy którzy nawet nie wiedzą jak wygląda pierwsza jedenastka Wisły, a przyjdą "bo Monaco". Nie chodzi o ściągnięcie karnetowiczów itd bo oni przyszliby nawet na Tłoki Gorzyce.

Niestety frekwencja dzisiaj to porażka i chyba ostatnia odsłona Pucharu imienia Henryka Reymana, a na pewno ostatnia w takiej formie.
Ty dopiero co pisales, ze ten mecz sie nie odbedzie i jeszcze smiesz narzekac na frekwencje? ....a dekle, najpierw sami sracie do gniazda, a pozniej cieszycie sie z tego, ze klubowi cos nie idze. Wstyd mi za takich jak Ty.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 07.07.2018 o godz. 20:03.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 07.07.2018, 20:03
Konto od ponad 10 lat i dzisiaj w dniu, meczu przypadkowo zauważyłeś informacje o meczu z AS Monaco o którym wiadomo od blisko 2 miesięcy? Ty tak poważnie?

Mam jednak wrażenie, że Majcher objął "honorowy" patronat nad tym spotkaniem, aby nie było europejskiego przypału i odwołania spotkania, bo nie stać nas na stadion.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.07.2018, 20:14
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
karnety kupiłeś, jazda do kas ale już... - tym tonem to komunikuja karki które rządzą Wisła swoim naiwnym chloptasiom co mają robić. Tak więc możesz sobie pogadać ale nie tym tonem do normalnych kibiców którzy oceniają sytuacje według swojego uznania i wiedzą co mają robić...
Adresat (bridgeburner) doskonale wyłapał mój żart, a Ty wchodzisz w konwersację i denerwujesz się nie wiem o co.
Denerwować to się ewentualnie można jak się czyta kolejny podobny wywiad z MS w którym mówi, że wszystko jest w zasadzie ok albo zaraz będzie, a tymczasem póki co jesteśmy bezdomn (bez stadionu), bez pieniędzy i bez strzelającego cokolwiek napastnika (o innych kwiatkach nie wspomnę).
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 07.07.2018, 20:44
Ty dopiero co pisales, ze ten mecz sie nie odbedzie i jeszcze smiesz narzekac na frekwencje? ....a dekle, najpierw sami sracie do gniazda, a pozniej cieszycie sie z tego, ze klubowi cos nie idze. Wstyd mi za takich jak Ty.
Dokladnie.
Takie osoby wyją aby wyć. Pzestalem czytac ich posty, co wczesniej mi sie nie zdarzalo. Dno i warstwa smierdzacego mułu.

Wierze, ze ten zły okres nie pojdzie na marne i osobniki odpuszcza sobie Wisle.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 07.07.2018 o godz. 20:47.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.07.2018, 20:49
Cytat albo przeproś. No chyba, ze stwierdzenie, że nie zdziwią mnie cyrki oraz zastanawianie się na czym zarząd opiera optymizm jest "pisaniem że mecz się nie odbędzie".

"Cieszycie się z tego że klubowi nie idzie." Niby po czym wnioskujesz, ze się ciesze? No chyba, że po prostu twierdzisz, że dzisiejszy mecz jest wielkim sukcesem frekwencyjnym oraz finansowym i już szukamy zespołu, który za rok przyjdzie na drugą edycję, a ja się czepiam.

I opowiadając na twoje kolejne pytanie. Tak, byłem dzisiaj na meczu. A ty?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 07.07.2018, 21:01
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Wierze, ze ten zły okres nie pojdzie na marne i osobniki odpuszcza sobie Wisle.
Tak źle życzysz Wiśle?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 07.07.2018, 21:03
Mieli Ci autobus wykleic czy wcisnac ulotke, ktora dostarczy listonosz?

Jesli kibic Wisly nie wie ze Wisla gra z Monaco to nawet trudno mi sobie wyobrazic jak poinformowac o wydarzeniu ludzi, ktorzy graja w szachy na plantach.

Samozaoranie
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 07.07.2018, 21:12
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Cytat albo przeproś. No chyba, ze stwierdzenie, że nie zdziwią mnie cyrki oraz zastanawianie się na czym zarząd opiera optymizm jest "pisaniem że mecz się nie odbędzie".

"Cieszycie się z tego że klubowi nie idzie." Niby po czym wnioskujesz, ze się ciesze? No chyba, że po prostu twierdzisz, że dzisiejszy mecz jest wielkim sukcesem frekwencyjnym oraz finansowym i już szukamy zespołu, który za rok przyjdzie na drugą edycję, a ja się czepiam.

I opowiadając na twoje kolejne pytanie. Tak, byłem dzisiaj na meczu. A ty?
Dziwne, ze pominales ze swojej wypowiedzi czesc: "Nie zdziwi mnie jak miasto nas nie wpuści i będzie wstyd na całą Europę". Kontekst jest chyba oczywisty?
Na temat frekwencji nic nie twierdze, gdyz nie pamietam ostatniego naszego sparingowego meczu z Monaco, w trakcie wakacji, w trakcie mundialu i w trakcie zawirowan w klubie, wiec nie mam punktu odniesienia, na pewno jest to lepszy wynik niz wielu ekstraklasowych spotkan. Dlatego, w przeciwienstwie do Ciebie, nie oceniam.
Nie bylem na meczu, ale kupowalem bilet.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 07.07.2018 o godz. 21:17.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.07.2018, 21:40
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
No tak, masz rację, w dupie mi się przewraca
Czego ja chcę, przecież gdyby nie oni to by była IV liga a poza tym jest wszystko fajnie
Dokladnie. W dupie sie Tobie i innym przewraca.

Za duże macie oczekiwania. Dajcie więcej od siebie.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.07.2018, 21:42
Cytat:
Jesli kibic Wisly nie wie ze Wisla gra z Monaco to nawet trudno mi sobie wyobrazic jak poinformowac o wydarzeniu ludzi, ktorzy graja w szachy na plantach.
od tego są ludzie z działu marketingu, aby wiedzieli jak dojść do takich osób, których na co dzień nie interesuje kibicowanie. Myślę, że ludzi w Krakowie, którzy obejrzeliby na żywo AS Monaco, jest sporo. Mogli by być na meczu, ale o nim nie wiedzieli, bo nie mają polubionego fb Wisły i nie wchodzą na jej forum.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.07.2018, 21:49
Elendil napisał(a):Wyświetl post
od tego są ludzie z działu marketingu, aby wiedzieli jak dojść do takich osób, których na co dzień nie interesuje kibicowanie. Myślę, że ludzi w Krakowie, którzy obejrzeliby na żywo AS Monaco, jest sporo. Mogli by być na meczu, ale o nim nie wiedzieli, bo nie mają polubionego fb Wisły i nie wchodzą na jej forum.
Mysle ze ludzie grajacy w szachy na plantach nie są naszym targetem

A jak ktos sie nie interesuja pilka nozna to niby czemu miałby obejrzec na żywo jakieś Monaco?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.07.2018, 22:11
właśnie chodzi o ludzi, którzy piłką jaką taką się interesują (w miarę), ale już nie Wisłą. Gdzie oni mieli się dowiedzieć o tym meczu?

Tym niemniej mamy teraz i tak bardziej palące problemy niż dział marketingu (który jest kulawy na Wiśle od dekad)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów