The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.07.2018, 21:26
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Akurat mu się nie dziwię, że TSowi wolał klubu nie oddawać bo doskonale wiedział tzn. jego doradcy wskazywali, ze Wisła pójdzie na dno z nimi u sterów czego świadkami jesteśmy.
Za to z Meresińskim to po prostu szybowaliśmy. Ja pier...

Dla Twojej wiadomości to Cupiał doprowadził Wisłę na skraj upadku i jeśli do niego dojdzie, to 90% winy będzie jego. Długi Wisły za stadion, za przegrane procesy, dług wobec TF Kable to jego dzieło. Dlatego nikt poza TS się nie zgłosił, a i tak przekazano klub oszustowi bez matury, za to z wyrokami i nieudolnie podrobionymi gwarancjami bankowymi.

Cupiał pozbył się Wisły zanim ta zbankrutowała pod jego zarządzaniem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.07.2018 o godz. 21:32.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Guzik
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.07.2018, 21:30
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Za to z Meresińskim to po prostu szybowaliśmy. Ja pier...
Reasumując sprzedaż Wisły rowerzyście było w tamtym momencie tak desperackim i nielogicznym krokiem jak sprzedaż Carlitosa za 450 tys.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.07.2018, 21:36
Dajcie już.spokój z Cupiałem - to historia.

Jeszcze raz, może bardziej bezpośrednio w temacie DD - ze względu na swoje doświadczenie zawodowe i wynikające z niego powiązania nie może być partnerem dla żadnego poważnego podmiotu.
Ok, odegrał.swoją rolę w odbiciu klubu od rowerzysty, zarobił.swoje ale teraz najwyższa pora powiedzieć pas.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.07.2018, 21:36
Guzik napisał(a):Wyświetl post
Reasumując sprzedaż Wisły rowerzyście było w tamtym momencie tak desperackim i nielogicznym krokiem jak sprzedaż Carlitosa za 450 tys.
Nie, nie była. Po pierwsze TF nie dostała ani nie dostałaby od M. żadnych pieniędzy, a sprzedaż Carlitosa to próba ratowania dupy po ecześniejszych błędach. Po drugie - sprzedaż Carlitosa to jedyny logiczny krok, bo bez licencji odszedłby za darmo. Jaką logikę widzisz w zbankrutowaniu i oddaniu wszystkich piłkarzy za darmo zamiast sprzedaży jednego?

A że jest przykro - zachciało się drogiego trenera, mocarstwowych planów i takue są efekty. Jak się nie ma miedzi...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Guzik
Senior Member

Stary 06.07.2018, 21:40
Nie, nie była. Po pierwsze TF nie dostała ani nie dostałaby od M. żadnych pieniędzy, a sprzedaż Carlitosa to próba ratowania dupy po ecześniejszych błędach. Po drugie - sprzedaż Carlitosa to jedyny logiczny krok, bo bez licencji odszedłby za darmo.

A że jest przykro - zachciało się drogiego trenera, mocarstwowych planów i takue są efekty. Jak się nie ma miedzi...
Nie wiem jeśli nie spłacimy stadionu to nie mamy gdzie grać. Jeśli uda się spłacić ok oedałujemy dalej . Natomiast Dukat jest spalony,
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 06.07.2018, 21:43
Dooobra, Dukat to pewnie fajny chłopak, kibic i w ogóle, nie znam osobiście, więc nic do niego nie mam, ale niech mi ktoś u licha powie jaki sens wizerunkowy, ekonomiczny, finansowy czy organizacyjny ma utrzymywanie go za wszelką cenę w zarządzie, a nie np. na stanowisku dyrektorskim? Tak obiektywnie...
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.07.2018, 21:57
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Dooobra, Dukat to pewnie fajny chłopak, kibic i w ogóle, nie znam osobiście, więc nic do niego nie mam, ale niech mi ktoś u licha powie jaki sens wizerunkowy, ekonomiczny, finansowy czy organizacyjny ma utrzymywanie go za wszelką cenę w zarządzie, a nie np. na stanowisku dyrektorskim? Tak obiektywnie...
Nie ma żadnego.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.07.2018, 22:04
Nie, nie była. Po pierwsze TF nie dostała ani nie dostałaby od M. żadnych pieniędzy, a sprzedaż Carlitosa to próba ratowania dupy po ecześniejszych błędach. Po drugie - sprzedaż Carlitosa to jedyny logiczny krok, bo bez licencji odszedłby za darmo. Jaką logikę widzisz w zbankrutowaniu i oddaniu wszystkich piłkarzy za darmo zamiast sprzedaży jednego?

Elementem tragikomicznym jest w tym wszystkim to, że najbardziej drą japę o Carlitosa i obecną sytuację ci, którzy najbardziej bronili wydatków związanych z Carrillo i w ogóle dalszą obecność tego człowieka w klubie.

No niestety, pozostaje mieć nadzieję, że jakoś to ogarną. Ale dobrodziej z zewnątrz to byłby cud i deus ex machina.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Stary 06.07.2018, 22:10
Niezależnie od tego czy Dukat pracuje dobrze czy źle być może jest mega dobrym i potrzebnym pracownikiem. Nie ma to żadnego znaczenia. W momencie kiedy puka do drzwi sponsor, inwestor ciągle pojawią się pytania o to co robił w wiadomej siłowni i dla kogo pracował. Takie rzeczy nie mogą się dziać.

Generalnie Wisła SA mając ciągle tą "starą twarz TSu" nigdy nie uzyska takiej transparentności, wiarygodności oraz zaufania w otoczeniu jaką miałby działając jako niezależny podmiot. Być może ktoś kompletnie spoza środowiska nowy prezes uwiarygodnił od nowa Wisle SA chociaż wydaje się że tu po prostu potrzebny jest nowy właściciel, którego nie widać na horyzoncie.

Czas jest na to aby powiedzieć sobie wprost że nie da się obecnie zbudować klubu w takiej formie w jakiej próbowano to zrobić. Kraków to miasto w 40 mln kraju, będący na świeczniku gdzie służby monitorują wszystko dokoła, telefony na podsłuchu, konkurencja kluby widza co się dzieje i mogą pytać skąd na to kasa.. Mój pogląd jest taki że nowy wlasciel może i by się znalazł tylko musiałby mieć pewność że szeroko rozumiane środowisko kibicowskie po prostu nie będzie skakać, ani odpierdalać, ze nie będzie już opraw z dziwnymi treściami itd. Komuś się to może podobać lub nie ale to po prostu przeszkadza.
Ostatnio edytowane przez wester : 06.07.2018 o godz. 22:32.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.07.2018, 22:15
Na razie jesteśmy "skazani" na zarząd z TS. Piszę w cudzysłowie, bo tego "skazania" są także i dobre strony. Nie będę się o nich rozpisywał.
A skoro Wisła jest skazana na TS to nam nie pozostaje nic innego jak modlić się, żeby TS znalazło dla Wisły dobre rozwiązania aktualnego kryzysu bez żadnego dla niej uszczerbku. Nie pozostaje nam nic innego jak ich wspierać.

Nowy właściciel to w tej chwili mrzonka.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.07.2018, 22:19
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Uwielbiam to - dyletanci winni

Nie olbrzymie długi zaciągnięte dawno temu, nie beznadziejna umowa z miastem podpisana za dawnych właścicieli, nie brak wsparcia miasta, nie brak sponsorów/inwestorów, nie kibice, którzy mają wszystko w dupie... Winni oni - dyletanci!
A czym jest sprzedaż TAKIEGO piłkarza za 450 tyś Euro, jak nie dyletanctwem?
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.07.2018, 22:38
Niestety ale miasto nie ustąpi. Albo się znajdzie pozostałe 3,9 mln na już, albo..... sami wiecie.
A do IV ligi też już za późno na zgłaszanie Śmiech przez łzy.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.07.2018, 22:39
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
A czym jest sprzedaż TAKIEGO piłkarza za 450 tyś Euro, jak nie dyletanctwem?
Koniecznością.

FraMat napisał(a):Wyświetl post
Na razie jesteśmy "skazani" na zarząd z TS. Piszę w cudzysłowie, bo tego "skazania" są także i dobre strony. Nie będę się o nich rozpisywał.
A skoro Wisła jest skazana na TS to nam nie pozostaje nic innego jak modlić się, żeby TS znalazło dla Wisły dobre rozwiązania aktualnego kryzysu bez żadnego dla niej uszczerbku. Nie pozostaje nam nic innego jak ich wspierać.

Nowy właściciel to w tej chwili mrzonka.
Miałem na myśli jakiegoś dobrodzieja-sympatyka, który za lożę albo reklamę jakiejś głupoty i uścisk ręki kapitana drużyny zapłaci 5 mln. Zmiana właściciela na dobrego wujka jest wykluczona, nierealna.
Ostatnio edytowane przez czaro : 06.07.2018 o godz. 22:42.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 06.07.2018, 22:56
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Niestety ale miasto nie ustąpi.
Dlaczego? Żeby wyeliminować mityczne zarzuty o niegospodarność wystarczyłoby np. rozłożenie kwoty na (realne w stosunku do możliwości) raty połączone z poręczeniem ich zapłaty przez TS. TS ma majątek, więc jest z czego przeprowadzić ewentualną egzekucję, a ciężar spłaty póki co pozostałby jednak na spółce. Nikt by się nie miał prawa przyczepić do takiej konstrukcji, wliczając bliżej nieokreślonych "prawników miasta", ponieważ poprawiałaby ona i to zdecydowanie sytuację miasta.

Pytanie czy TS miałby jaja, żeby zaproponować taką konstrukcję w momencie, gdyby już faktycznie nie było innego sposobu na zawarcie umowy. W sumie, jeśli by nie miał, to by znaczyło, że nie wierzy w możliwość spłaty tego długu. Ale w takim układzie niech się nie męczą, tylko od razu ogłaszają upadłość...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 06.07.2018, 22:57
Nie było mnie trochę, przeczytałem co tu większość spłodziła... Załamanie przeplata się z uśmiechem politowania.

Ja już w dyskusję się nie wdaję, szukajcie menagera z korpo z 5 tys miesięcznie, on zbawi Wisłę

Dobrej nocy.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 06.07.2018, 23:12
Należności od Włochów odzyskane w 90%...

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...azdy,13320937/
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.07.2018, 23:12
Dlaczego? Żeby wyeliminować mityczne zarzuty o niegospodarność wystarczyłoby np. rozłożenie kwoty na (realne w stosunku do możliwości) raty połączone z poręczeniem ich zapłaty przez TS. TS ma majątek, więc jest z czego przeprowadzić ewentualną egzekucję, a ciężar spłaty póki co pozostałby jednak na spółce. Nikt by się nie miał prawa przyczepić do takiej konstrukcji, wliczając bliżej nieokreślonych "prawników miasta", ponieważ poprawiałaby ona i to zdecydowanie sytuację miasta.
Jeżeli nie było poręczenia przez TS, to nie dałoby się przeprowadzić takiej egzekucji. TS jest akcjonariuszem, wyłączną odpowiedzialność za długi SSA co do zasady ponosi SSA.

nesta napisał(a):Wyświetl post

Ciekawe jak z Catanii ściągnięte. Szkoda, że MS nie powiedziała nic o planach akcji crowdfundingowej. Atmosfera wokół klubu i dobry pomysł (taki jak ten pierwszy) może by przyniosły efekt w postaci np. 1,5 mln złotych.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 06.07.2018 o godz. 23:17.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 06.07.2018, 23:18
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli nie było poręczenia przez TS, to nie dałoby się przeprowadzić takiej egzekucji.
Pewnie dlatego napisałem o tym poręczeniu...
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 06.07.2018, 23:23
Pewnie dlatego napisałem o tym poręczeniu...
No to jedyna opcja albo hipoteka na terenach TS.
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Stary 06.07.2018, 23:32
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Dajcie już.spokój z Cupiałem - to historia.

Jeszcze raz, może bardziej bezpośrednio w temacie DD - ze względu na swoje doświadczenie zawodowe i wynikające z niego powiązania nie może być partnerem dla żadnego poważnego podmiotu.
Ok, odegrał.swoją rolę w odbiciu klubu od rowerzysty, zarobił.swoje ale teraz najwyższa pora powiedzieć pas.
Poczekajmy aż elka przeleje te nędzne grosze , pewnie w ratach i pewnie jak się im będzie chciało , pewnie za 7m-cy w ramach ciągłego czekania na kolejną ratę oddamy Wojtkowskiego za 200.000euro + bonusy za wspomnianą ratę ... alleluja i do przodu
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Stary 06.07.2018, 23:33
Wygląda że cytuje zły post hmm
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.07.2018, 23:34
Ładny artykuł pisany na zamówienie.

Ciężko powiedzieć jak jest naprawdę.
Z jednej strony miasto i problem ze stadionem, z drugiej przygotowujemy się do rundy jak gdyby nigdy nic.
Z jednej strony sprzedajemy Carlitosa za drobne, z drugiej ściągamy Lisa i podobno interesujemy się Wolskim.

Cieszy spokój Sarapaty w kwestii stadionu. Pewnie wszystkie szczegóły negocjacji nie są znane, inaczej tego nie potrafie wytłumaczyć.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.07.2018, 23:40
Jakby tak Wolski wrócił, po raz kolejny odbudował się u nas i wypłakał transfer do swojej ukochanej 7 to byłby to materiał na niezły, holywoodzki scenariusz.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Piotr777
Senior Member

Stary 07.07.2018, 00:32
Czy Wy naprawdę jesteście w stanie porzucić i zeszmacić swoją miłość, powiedzmy Żonę, tylko dlatego, że właśnie straciła pracę, zachorowała i noga się jej powinęła? Kopiecie ją, kiedy leży i prosi o pomoc? Chuja wiecie o życiu w takim razie.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 07.07.2018, 05:35
Piotr777 napisał(a):Wyświetl post
Czy Wy naprawdę jesteście w stanie porzucić i zeszmacić swoją miłość, powiedzmy Żonę, tylko dlatego, że właśnie straciła pracę, zachorowała i noga się jej powinęła? Kopiecie ją, kiedy leży i prosi o pomoc? Chuja wiecie o życiu w takim razie.
Żonę bym wygnał na Sybir, a dzieci do beczki z kapustą
Odpowiedz cytując
Machor303
Member

Od: 06.2014

Stary 07.07.2018, 05:37
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Przez 2 lata nic nie zrobiono, a klub jest obecnie w sytuacji agonalnej. Jest gorzej niż było, patrząc na aktualne zobowiązania. Jakieś ananasy tutaj twierdziły, że przyjdzie tylko transza z C+ i nie będzie problemu z wypłatami dla piłkarzy, a tu wychodzi, że zaraz z nimi też będziemy mieli problemy. O amatorce ze stadionem nie wspominam. Jeśli coś nie pasowało, to trzeba było spłacić długi rok temu i znaleźć inny obiekt(tańszy, ale skoro mamy na wypłaty dla zarządu 700 tys. zł, to chyba jednak mamy pieniążki). Miasto widać nie wytrzymało, skoro ktoś od 2 lat kręci. Wiadomo było, że TS miał być na chwilę, bo nie ogarną prowadzenia klubu piłkarskiego w dłuższej perspektywie. Nie wiemy, czy nie jest już za późno na znalezienie nowego właściciela(z taką "reklamą" w mediach, jak Policja co chwilę na obiektach Wisły, to raczej będzie kłopot + długi, których nie można spłacić chwilówkami).
Jesteś w wielkiej nieświadomości. Żyjesz newsami z gazez. Nie masz pojecia co sie w klubie dzieje co nie wychodzi poza gabinety.
Odpowiedz cytując
OSC.N.
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 07.07.2018, 07:55
Myślę, że w obecnej sytuacji czkawką odbija nam się też tak oficjalne powiązanie SKWK z TS i Zarządem S.A. Klub tym samym stracił niejako swoje "zbrojne" ramię, które nie musi bawić się w dyplomację. W sytuacji nie przedłużenia umowy na stadion nie słychać w ogóle głosu kibiców. Nie ma kto "postraszyć", że takie gierki dla polityków mogą skończyć się problemem w wyborach. To sprawia, że Majchrowski czuje się pewnie w swojej decyzji, a Zarząd dążąc do ugody nie może sobie pozwolić na rozpętanie wojny.
Tutaj właśnie byłoby pole do działań kibiców, lecz my w obecnej sytuacji jesteśmy kompletnie niezorganizowani, a każde nasze działanie może z kolei być utrudnieniem w negocjacjach dla Zarządu, bo ten jest ze środowiskiem kibiców zbyt mocno utożsamiany.
Pozdr
OSC.N.
BEZ PODPISU...
Odpowiedz cytując
POtey
Member

Od: 07.2005

Stary 07.07.2018, 08:55
nesta napisał(a):Wyświetl post

Z wywiadu można parę rzeczy wywnioskować.

1. Spłaty zaległych zobowiązać idą zgodnie z ustaleniami + do końca roku Wisła SA powinna spłacić paru dłużników (UFA - 25% do spłacenia + jeden z serbów - 3 ostatnie raty) = pensje powinny być spokojnie wypłacane na czas.

2. Z trenerem Carillo rozwiązaliśmy kontrakt = żadnego dodatkowego postępowania sądowego raczej nie będzie, chyba że będzie dotyczyło warunków rozstania.

3. Według Pani Prezes płacimy za stadion na czas. A powiększający dług wynika z tego, że odliczyliśmy sobie od czynszu pewne koszty remontów (zakładam, że chodzi tutaj głównie o skyboxy). W tym przypadku miasto powiedziało, że ich nie przejmie i Wisła teraz walczy o to w sądzie. To głównie doprowadziło do sytuacji ze stadionem w jakiej klub jest teraz.

Krótki mój komentarz, widać brakuje tutaj w zarządzie osoby odpowiedzialnej za rozmowy z miastem, bo nie może być tak, że my sobie przeprowadzamy zmiany/remonty bez zgody miasta i potem się sądzimy aby miasto zwróciło te koszty... Według mnie tutaj duży minus dla zarządu...

4. Tak jak ktoś pisał wcześniej 90% od klubów z włoch odzyskane.
5. Zaległości do piłkarzy 1 miesiąc

Ogólnie to nie widzę powodów do większej paniki, ale tak jak pisałem wyżej, musi być chyba dedykowana osoba do rozmowy z miastem, która by te wszystkie pierdoły ogarneła, bo na tym szczeblu jest największy burdel.
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.07.2018, 09:17
Ogólnie to ostatnie wywiady też były w pozytywnym tonie, a obecnie wygląda to całkiem inaczej. Wszystko to co zostało powiedziane należy wziąć przez palce, żeby nie było niespodzianki w zimie.

Brak powodów do paniki ?
Zostało 5 czy 6 milionów dalej długu do miasta, 3 raty dla Jovanovicia, 40 % dla Jovanicia i 25% dla Ufa.
Dodatkowo jest miesiąc zaległości, a w momencie jak pieniądze za Calitosa idą dla miasta -robi się z tego zaraz 2 i 3 miesiące.

Nie mówiąc o bieżących wypłatach + negatywnym wpływie tych wszystkich zawirowań na frekwencję na jesieni.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 07.07.2018 o godz. 09:42.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 07.07.2018, 09:45
Jest super, jest super, więc o co ci chodzi...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów