|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Dla Twojej wiadomości to Cupiał doprowadził Wisłę na skraj upadku i jeśli do niego dojdzie, to 90% winy będzie jego. Długi Wisły za stadion, za przegrane procesy, dług wobec TF Kable to jego dzieło. Dlatego nikt poza TS się nie zgłosił, a i tak przekazano klub oszustowi bez matury, za to z wyrokami i nieudolnie podrobionymi gwarancjami bankowymi. Cupiał pozbył się Wisły zanim ta zbankrutowała pod jego zarządzaniem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.07.2018 o godz. 21:32.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dajcie już.spokój z Cupiałem - to historia.
Jeszcze raz, może bardziej bezpośrednio w temacie DD - ze względu na swoje doświadczenie zawodowe i wynikające z niego powiązania nie może być partnerem dla żadnego poważnego podmiotu. Ok, odegrał.swoją rolę w odbiciu klubu od rowerzysty, zarobił.swoje ale teraz najwyższa pora powiedzieć pas. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
A że jest przykro - zachciało się drogiego trenera, mocarstwowych planów i takue są efekty. Jak się nie ma miedzi... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Natomiast Dukat jest spalony, |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Dooobra, Dukat to pewnie fajny chłopak, kibic i w ogóle, nie znam osobiście, więc nic do niego nie mam, ale niech mi ktoś u licha powie jaki sens wizerunkowy, ekonomiczny, finansowy czy organizacyjny ma utrzymywanie go za wszelką cenę w zarządzie, a nie np. na stanowisku dyrektorskim? Tak obiektywnie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
No niestety, pozostaje mieć nadzieję, że jakoś to ogarną. Ale dobrodziej z zewnątrz to byłby cud i deus ex machina. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Generalnie Wisła SA mając ciągle tą "starą twarz TSu" nigdy nie uzyska takiej transparentności, wiarygodności oraz zaufania w otoczeniu jaką miałby działając jako niezależny podmiot. Być może ktoś kompletnie spoza środowiska nowy prezes uwiarygodnił od nowa Wisle SA chociaż wydaje się że tu po prostu potrzebny jest nowy właściciel, którego nie widać na horyzoncie. Czas jest na to aby powiedzieć sobie wprost że nie da się obecnie zbudować klubu w takiej formie w jakiej próbowano to zrobić. Kraków to miasto w 40 mln kraju, będący na świeczniku gdzie służby monitorują wszystko dokoła, telefony na podsłuchu, konkurencja kluby widza co się dzieje i mogą pytać skąd na to kasa.. Mój pogląd jest taki że nowy wlasciel może i by się znalazł tylko musiałby mieć pewność że szeroko rozumiane środowisko kibicowskie po prostu nie będzie skakać, ani odpierdalać, ze nie będzie już opraw z dziwnymi treściami itd. Komuś się to może podobać lub nie ale to po prostu przeszkadza.
Ostatnio edytowane przez wester : 06.07.2018 o godz. 22:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Na razie jesteśmy "skazani" na zarząd z TS. Piszę w cudzysłowie, bo tego "skazania" są także i dobre strony. Nie będę się o nich rozpisywał.
A skoro Wisła jest skazana na TS to nam nie pozostaje nic innego jak modlić się, żeby TS znalazło dla Wisły dobre rozwiązania aktualnego kryzysu bez żadnego dla niej uszczerbku. Nie pozostaje nam nic innego jak ich wspierać. Nowy właściciel to w tej chwili mrzonka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A czym jest sprzedaż TAKIEGO piłkarza za 450 tyś Euro, jak nie dyletanctwem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Niestety ale miasto nie ustąpi. Albo się znajdzie pozostałe 3,9 mln na już, albo..... sami wiecie.
A do IV ligi też już za późno na zgłaszanie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Koniecznością.
Ostatnio edytowane przez czaro : 06.07.2018 o godz. 22:42.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dlaczego? Żeby wyeliminować mityczne zarzuty o niegospodarność wystarczyłoby np. rozłożenie kwoty na (realne w stosunku do możliwości) raty połączone z poręczeniem ich zapłaty przez TS. TS ma majątek, więc jest z czego przeprowadzić ewentualną egzekucję, a ciężar spłaty póki co pozostałby jednak na spółce. Nikt by się nie miał prawa przyczepić do takiej konstrukcji, wliczając bliżej nieokreślonych "prawników miasta", ponieważ poprawiałaby ona i to zdecydowanie sytuację miasta.
Pytanie czy TS miałby jaja, żeby zaproponować taką konstrukcję w momencie, gdyby już faktycznie nie było innego sposobu na zawarcie umowy. W sumie, jeśli by nie miał, to by znaczyło, że nie wierzy w możliwość spłaty tego długu. Ale w takim układzie niech się nie męczą, tylko od razu ogłaszają upadłość... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie było mnie trochę, przeczytałem co tu większość spłodziła... Załamanie przeplata się z uśmiechem politowania.
Ja już w dyskusję się nie wdaję, szukajcie menagera z korpo z 5 tys miesięcznie, on zbawi Wisłę ![]() Dobrej nocy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 06.07.2018 o godz. 23:17.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wygląda że cytuje zły post hmm
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ładny artykuł pisany na zamówienie.
Ciężko powiedzieć jak jest naprawdę. Z jednej strony miasto i problem ze stadionem, z drugiej przygotowujemy się do rundy jak gdyby nigdy nic. Z jednej strony sprzedajemy Carlitosa za drobne, z drugiej ściągamy Lisa i podobno interesujemy się Wolskim. Cieszy spokój Sarapaty w kwestii stadionu. Pewnie wszystkie szczegóły negocjacji nie są znane, inaczej tego nie potrafie wytłumaczyć. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jakby tak Wolski wrócił, po raz kolejny odbudował się u nas i wypłakał transfer do swojej ukochanej 7 to byłby to materiał na niezły, holywoodzki scenariusz.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy Wy naprawdę jesteście w stanie porzucić i zeszmacić swoją miłość, powiedzmy Żonę, tylko dlatego, że właśnie straciła pracę, zachorowała i noga się jej powinęła? Kopiecie ją, kiedy leży i prosi o pomoc? Chuja wiecie o życiu w takim razie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Myślę, że w obecnej sytuacji czkawką odbija nam się też tak oficjalne powiązanie SKWK z TS i Zarządem S.A. Klub tym samym stracił niejako swoje "zbrojne" ramię, które nie musi bawić się w dyplomację. W sytuacji nie przedłużenia umowy na stadion nie słychać w ogóle głosu kibiców. Nie ma kto "postraszyć", że takie gierki dla polityków mogą skończyć się problemem w wyborach. To sprawia, że Majchrowski czuje się pewnie w swojej decyzji, a Zarząd dążąc do ugody nie może sobie pozwolić na rozpętanie wojny.
Tutaj właśnie byłoby pole do działań kibiców, lecz my w obecnej sytuacji jesteśmy kompletnie niezorganizowani, a każde nasze działanie może z kolei być utrudnieniem w negocjacjach dla Zarządu, bo ten jest ze środowiskiem kibiców zbyt mocno utożsamiany. Pozdr OSC.N. ![]()
BEZ PODPISU...
|
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
1. Spłaty zaległych zobowiązać idą zgodnie z ustaleniami + do końca roku Wisła SA powinna spłacić paru dłużników (UFA - 25% do spłacenia + jeden z serbów - 3 ostatnie raty) = pensje powinny być spokojnie wypłacane na czas. 2. Z trenerem Carillo rozwiązaliśmy kontrakt = żadnego dodatkowego postępowania sądowego raczej nie będzie, chyba że będzie dotyczyło warunków rozstania. 3. Według Pani Prezes płacimy za stadion na czas. A powiększający dług wynika z tego, że odliczyliśmy sobie od czynszu pewne koszty remontów (zakładam, że chodzi tutaj głównie o skyboxy). W tym przypadku miasto powiedziało, że ich nie przejmie i Wisła teraz walczy o to w sądzie. To głównie doprowadziło do sytuacji ze stadionem w jakiej klub jest teraz. Krótki mój komentarz, widać brakuje tutaj w zarządzie osoby odpowiedzialnej za rozmowy z miastem, bo nie może być tak, że my sobie przeprowadzamy zmiany/remonty bez zgody miasta i potem się sądzimy aby miasto zwróciło te koszty... Według mnie tutaj duży minus dla zarządu... 4. Tak jak ktoś pisał wcześniej 90% od klubów z włoch odzyskane. 5. Zaległości do piłkarzy 1 miesiąc Ogólnie to nie widzę powodów do większej paniki, ale tak jak pisałem wyżej, musi być chyba dedykowana osoba do rozmowy z miastem, która by te wszystkie pierdoły ogarneła, bo na tym szczeblu jest największy burdel. ![]()
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ogólnie to ostatnie wywiady też były w pozytywnym tonie, a obecnie wygląda to całkiem inaczej. Wszystko to co zostało powiedziane należy wziąć przez palce, żeby nie było niespodzianki w zimie.
Brak powodów do paniki ? Zostało 5 czy 6 milionów dalej długu do miasta, 3 raty dla Jovanovicia, 40 % dla Jovanicia i 25% dla Ufa. Dodatkowo jest miesiąc zaległości, a w momencie jak pieniądze za Calitosa idą dla miasta -robi się z tego zaraz 2 i 3 miesiące. Nie mówiąc o bieżących wypłatach + negatywnym wpływie tych wszystkich zawirowań na frekwencję na jesieni.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 07.07.2018 o godz. 09:42.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jest super, jest super, więc o co ci chodzi...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|