The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2018, 10:08
Nie patrz na wszystkich z perspektywy Wisły. W Chinach płacą.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 09.06.2018, 10:42
lucas8 napisał(a):Wyświetl post
Ktoś jeszcze chcę powrotu Petrescu do Wisły?
Tak, ja. Od 2011-2012 roku.

@lucas8: domyśliłem się, starałem się być również szyderczy. ;-)
Ostatnio edytowane przez _ukoL : 09.06.2018 o godz. 12:25.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 09.06.2018, 11:11
tofik napisał(a):Wyświetl post
Obiecac mozna wszystko, liczy sie co na koncie.
haha...oj nie bój się, na koncie wszystko będzie się zgadzać.

@_ukoL
Moje pytanie miało mieć szyderczy wydźwięk, żeby pokazać w jakich gażach $$$ oscyluje teraz Petrescu.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.06.2018, 12:36
tofik napisał(a):Wyświetl post
Obiecac mozna wszystko, liczy sie co na koncie.

Chinole chyba nie są wypłacalni ostatnio bodajże Tevez? się na nich przejechał
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 09.06.2018, 19:20
on jest niestety obecnie z innej bajki niż my.
A nawet gdybyśmy mieli nowego Cupiała to pytanie czy rumuński Magath kiedykolwiek będzie pasował do Wisły.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 09.06.2018, 19:48
Przypomnę tylko że Petrescu był wyjątkowo konfliktową i wybuchową personą a jak wiadomo trenerzy z własnym zdaniem nie są i nie byli nigdy Wiśle potrzebni
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.06.2018, 20:49
arti napisał(a):Wyświetl post
A nawet gdybyśmy mieli nowego Cupiała to pytanie czy rumuński Magath kiedykolwiek będzie pasował do Wisły.
Po odejściu Małeckiego w klubie nie będzie już żadnego piłkarza z charakterem, na zdaniu którego zależeć będzie jakimkolwiek kibicom. Został tylko Sobolewski jako członek sztabu. Poza tym każdy trener, który będzie miał poparcie zarządu, będzie miał w Wiśle silną pozycję.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 10.06.2018, 08:14
arti napisał(a):Wyświetl post
Pasował by jeżeli pozwolono by mu zrobić czystkę w składzie....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Stary 10.06.2018, 08:19
czaro napisał(a):Wyświetl post
Po odejściu Małeckiego w klubie nie będzie już żadnego piłkarza z charakterem, na zdaniu którego zależeć będzie jakimkolwiek kibicom. Został tylko Sobolewski jako członek sztabu. Poza tym każdy trener, który będzie miał poparcie zarządu, będzie miał w Wiśle silną pozycję.
Aktualne zachowania Małeckiego i jego akcje z lat ubiegłych uważasz za kogoś z charakterem? Jakoś inaczej definiuję to słowo, a do Radka Sobolewskiego nawet go nie porównuj.
Charakter i klasę to ma wspomniany Sobol, Głowa, Brozio, Kuba Błaszczykowski itd i obyśmy takich piłkarzy mieli więcej w przyszłości w Wiśle. Mały może im buty czyścić i niestety nie dorósł do bycia wzorcem w Wiśle. Tatuaże i puste slogany to za mało.

W tym momencie za 1-2 lata powrót Kuby to byłoby coś mega. Chłopaka nie ma w klubie 11 lat, a to jak go tutaj wszyscy darzą szacunkiem to coś niesamowitego
Ostatnio edytowane przez lucas8 : 10.06.2018 o godz. 08:33.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 10.06.2018, 09:59
Ale ja ich nie porównuje. Dobry/zły ale jakiś tam charakter ma i jeszcze garstka kibiców z nim sympatyzuje. W praktyce to niewiele znaczy i nawet to niewiele pewnie teraz odejdzie, a więc tym bardziej trener miałby mocniejszą pozycję. Tylko tyle chciałem napisać...
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 10.06.2018, 14:28
Ale ja ich nie porównuje. Dobry/zły ale jakiś tam charakter ma i jeszcze garstka kibiców z nim sympatyzuje. W praktyce to niewiele znaczy i nawet to niewiele pewnie teraz odejdzie, a więc tym bardziej trener miałby mocniejszą pozycję. Tylko tyle chciałem napisać...
Żalenie się mediom na brak występów nie nazwałbym charakterem, raczej gdyby zakasał rękawy i mimo przeciwności wziął się w garść i ogarnął pokazał przydatność jak to przy każdym trenerze robi Boguski to wtedy można by mówić o charakterze.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Stary 10.06.2018, 14:31
cfa napisał(a):Wyświetl post
Żalenie się mediom na brak występów nie nazwałbym charakterem, raczej gdyby zakasał rękawy i mimo przeciwności wziął się w garść i ogarnął pokazał przydatność jak to przy każdym trenerze robi Boguski to wtedy można by mówić o charakterze.
Dokładnie... do tego jako jedyny złożył wniosek do PZPN o spłatę zaległych pensji. Dla mnie to przelało czarę goryczy. Koleś stracił jakikolwiek szacunek.
Ostatnio edytowane przez lucas8 : 10.06.2018 o godz. 14:33.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 10.06.2018, 16:33
Ale ja nie napisałem, że żalenie się mediom i zachowanie w stylu obrażonego dziecka to przejaw (w domyśle: dobrego) charakteru. Wydaje mi się jednak, że zdarzały się sytuacje, kiedy Małecki pokazywał, że ma serce do gry i klubu. Dodając to serce do ego wychodzi mi charakter, niezależnie od tego, czy dobry czy nie.

Napisałem tylko tyle. Nie jestem wyznawcą Małeckiego, nie bronię jego ostatnich wyskoków, a odnosiłem się do innych aspektów jego działalności. Nie trzeba chyba w każdym poście pisać disclaimerów odnośnie do całokształtu tej postaci albo jego ostatnich wyskoków.

W każdym razie nie chce mi się tego wątku już ciągnąć, ta rozmowa nie ma sensu.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 10.06.2018, 16:43
lucas8 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie... do tego jako jedyny złożył wniosek do PZPN o spłatę zaległych pensji. Dla mnie to przelało czarę goryczy. Koleś stracił jakikolwiek szacunek.
A do Sadloka masz szacunek?

Do Malego trzeba umiec dotrzec, wtedy odwdziecza sie swietna gra dla Wisly. Umial to robic Wdowczyk, Maskant, czy tez czesciowo Kiko. Na przeciwleglym biegunie byl Smuda, Moskal czy teraz Carrillo.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 10.06.2018, 17:12
Ale ja nie napisałem, że żalenie się mediom i zachowanie w stylu obrażonego dziecka to przejaw (w domyśle: dobrego) charakteru. Wydaje mi się jednak, że zdarzały się sytuacje, kiedy Małecki pokazywał, że ma serce do gry i klubu. Dodając to serce do ego wychodzi mi charakter, niezależnie od tego, czy dobry czy nie.

Napisałem tylko tyle. Nie jestem wyznawcą Małeckiego, nie bronię jego ostatnich wyskoków, a odnosiłem się do innych aspektów jego działalności. Nie trzeba chyba w każdym poście pisać disclaimerów odnośnie do całokształtu tej postaci albo jego ostatnich wyskoków.

W każdym razie nie chce mi się tego wątku już ciągnąć, ta rozmowa nie ma sensu.

a jednak
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.06.2018, 17:16
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post

Do Malego trzeba umiec dotrzec, wtedy odwdziecza sie swietna gra dla Wisly. Umial to robic Wdowczyk, Maskant, czy tez czesciowo Kiko. Na przeciwleglym biegunie byl Smuda, Moskal czy teraz Carrillo.
I jeszcze Kasperczak - miał czelność wystawić z sparingu Łobodzińskiego, a Patryk się obraził i powiedział, że na zmianę nie wejdzie.

A co do Moskala to z tego co pamiętam wystawiał Małeckiego regularnie - jednak zdecydował się go zdjąć w meczu ze Standardem, kiedy ten był najgorszy na boisku. Oczywiście się obraził. Z tego co pamiętam popularna była wtedy przyśpiewka "Moskal Kazimierz, nie rusz Kazika bo zginiesz", ale Małego nie spotkały żadne nieprzyjemnosci ze strony kibiców.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 10.06.2018, 17:32
Ferrari w garażu
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Stary 10.06.2018, 18:05
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post

Trzeba dotrzeć, czyli w rozumieniu Patryka dawać mu miejsce w pierwszym składzie bo inaczej obrazi się i stroi fochy. Przypomnij sobie jak za Kasperczaka nie chciał wejść z ławki, jak obrażony schodził w meczu ze Standardem bo go Kaziu zdjął. To jest 30 letnie duże dziecko, które nigdy się nie zmieni. W Pogoni też mu nie raz odpalało pod kopułą.

Co do Sadloka, dla mnie to żadne porównanie. Maciek gra 3-4 lata i nigdy nie pokazywał publicznie jak to się utożsamia z klubem. Patryk natomiast jest związany z Wisłą od juniorów, na każdym kroku lubił gadać, ile to Wisła dla niego znaczy. Takie kroki z jego strony są po prostu bardzo nieeleganckie.
Ostatnio edytowane przez lucas8 : 10.06.2018 o godz. 18:09.
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 13.06.2018, 07:52
wszystko wskazuje ze odejście Pol Llonch'a to nie było spontaniczne/przypadkowe...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 13.06.2018, 07:56
Pewnie że nie było. Moim zdaniem dawno już był dogadany z Holendrami i tylko czekał na rozwój wypadków i lepsze oferty.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 13.06.2018, 08:09
to raczej wiadome było , smyrgu chyba sugeruje że deal na boku zrobił MJ
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 13.06.2018, 10:30
Kazimierz Moskal w ŁKS Łódź.

http://www.90minut.pl/news/287/news2...rem-LKS-u.html
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 13.06.2018, 10:47
I znów połowa spisków o powrocie Kazka do Wisły legła w gruzach... Ciekawe czy spróbują walczyć o ekstraklasę czy ich póki co nie stać
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 13.06.2018, 10:49
Vinci napisał(a):Wyświetl post
I znów połowa spisków o powrocie Kazka do Wisły legła w gruzach... Ciekawe czy spróbują walczyć o ekstraklasę czy ich póki co nie stać
Jeden sezon bez nadmiernego ciśnienia.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 13.06.2018, 11:06
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Kazimierz Moskal w ŁKS Łódź.

http://www.90minut.pl/news/287/news2...rem-LKS-u.html
Ze względu na przeszłość Wiślacką trzeba trzymać kciuki za powodzenie.
U nas ani razu mu nie wyszło, z przykrością musze rownież dodać ze w żadnym klubie póki co sukcesów nie odniósł.

My staliśmy się ligowym średniakiem, będziemy ściągać pilkarzy, których najwieksza zaletą powinny byc ambicja i pracowitość. Dlatego dla nas trener, ktory jakby to powiedzieć... Wyciśnie z przeciętniaków max. Nie mowie ze musiałby to byc Ojrzynski/Bartoszek ale ktos z podobnym podejściem. Albo nie szukać kwadratowych jaj i zrobic trenerem Sobola.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.06.2018, 16:18
Oby mu się w końcu udało zakotwiczyc gdzieś dłużej i udowodnić że trenerem jest niezłym. Dobrze że na ten moment powrot do nas nie wypalił.
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 15.06.2018, 08:51
czy dojdzie do skutku czy nie posada dyrektora sportowego Głowy w Wiśle sądziłem ze Arek potrzebuje wiecej
czasu, odpoczynku i nabrania dystansu po zakończeniu kariery...coś to wszystko za szybko idzie...ze Stolarem też nie ma spontana...idzie inny plan...swój - "nasz", awaryjny- zrobiony wczesniej.... nie bedą inni układać nam klubu
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 16.06.2018, 11:58
Kamil Kosowski i Marcin Baszczyński otworzyli w Bielsku-Białej lodziarnie. ,,Kosa" widzę idzie mocno w gastronomię (wcześniej pączkarnia).
https://www.youtube.com/watch?v=S_Kugsz87ns
Ostatnio edytowane przez R33 : 16.06.2018 o godz. 12:01.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 16.06.2018, 15:29
Smyrgu napisał(a):Wyświetl post
czy dojdzie do skutku czy nie posada dyrektora sportowego Głowy w Wiśle sądziłem ze Arek potrzebuje wiecej
czasu, odpoczynku i nabrania dystansu po zakończeniu kariery...
Widocznie się pomyliłeś.

Powodzenia, Arku Głowacki!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 16.06.2018, 18:04
A ja się zastanawiam czy Arek naprawdę chce na tego dyrektora czy go na siłę wypchają....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów