The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Alonso19
Member

Od: 08.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.06.2018, 00:55
Tak to prawda, od drugich koszulek adidasa (2011/2012 jeśli się nie mylę) do tych ostatnich (2016/2017) były dedyki, wcześniej był 100% katalog a teraz była opcja miteam.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.06.2018, 13:48
No to juz pewne że dalej Adidas.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.06.2018, 15:32
W sumie dobrze, po co kombinować chociaż ja chciałem by był ktoś z Polski np.4F lecz adidas też jest dobry.Ciekawe jakie stroje nam zrobią
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 08.06.2018, 15:51
Po tym co zobaczylem w tamtym roku (biala wyjazdowka), w zyciu nie kupie tego gowna od adidasa. Nie chodzi o sam kroj czy wyglad tylko o jakosc i cene.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 08.06.2018, 17:53
Ja sie zastanawiam nad kupnem nowej koszulki meczowej? Moglby jeszcze ktos napisac o trykotach od adidasa, bo opinia wiesniaka nie zacheca do zakupu?
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.06.2018, 18:19
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Po tym co zobaczylem w tamtym roku (biala wyjazdowka), w zyciu nie kupie tego gowna od adidasa. Nie chodzi o sam kroj czy wyglad tylko o jakosc i cene.
A czemu? Pytam bo akurat
akurat biała wyjazdowka mi się podobala
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Kapcok7
Member

Od: 06.2010

Stary 08.06.2018, 18:41
d napisał(a):Wyświetl post
Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale to nie do końca tak było, bo typowy "miteamowy" wzór jak pół ligi dostaliśmy dopiero w przypadku ostatniego kompletu. Wcześniej były to lekko modyfikowane katalogówki, ale jednak nie do zrobienia chałupniczo na stronie miteam, tak jak np. stroje Śląska czy Górnika. Ostatnio zlecieliśmy do poziomu reszty ligi (z wyłączeniem Legii), ale to była logiczna konsekwencja stagnacji w tabeli.
Alonso19 napisał(a):Wyświetl post
Tak to prawda, od drugich koszulek adidasa (2011/2012 jeśli się nie mylę) do tych ostatnich (2016/2017) były dedyki, wcześniej był 100% katalog a teraz była opcja miteam.
Mylicie się Panowie, wtedy po prostu nie było jeszcze aplikacji Miteam, wszystkie wcześniejsze stroje włącznie z ostatnim to katalogi z lekko zmienionymi kołnierzykami albo pomieszanymi kolorami. Teraz istnieje wspomniany miteam dzięki któremu sami sobie możemy te "dedyki" stworzyć, mieszając kolory, albo dodając inny kształt kołnierzyka, wcześniej aplikacji nie było, adidas sam je tworzył, jedyna róznica.

Bo chyba zmiana w porównaniu do tego "katalogu", nie jest problemem w obecnym miteam.

Swoją drogą śmieszy trochę to przeganianie się co, kiedy i dla kogo jest dedykowane. Zacznijmy od zdefiniowania słów co znaczą słowa "dedykowane koszulki" bo rozumień to chyba jest tyle ile osób na tym forum. Po pierwsze dedykowanego modelu który jest niepowtarzalny nie dostaniemy nigdy, bynajmniej nie od Adidasa czy Nike, bo takie dostają tylko kluby z "topu" Real, Barca... czy też reprezentacje. Model katalogowy ze zmienioną kolorystyką pod nas (kształt kołnierzyka, kolory pasków itd. które odróżniają koszulkę od gładkiej która znajdziemy w sklepie Adidasa) dostajemy zawsze, teoretycznie też jest niepowtarzalny bo identycznej kolorystyki nie ma żaden inny klub, Adidas przygotowuje z reguły takie komplety dla klubów z którymi ma bezpośredni kontrakt (Obecnie w Polsce chyba tylko Wisła i Legia, reszta z jakimiś sklepami sportowymi które dostarczają im stroje Adidasa). Po za tym dedykowane można uznać takie który mają niepowtarzalny szczegół który nie jest dostępny od ręki, taki jak np. Tłoczony herb z tyłu jaki mieliśmy w przedostatnim komplecie, jakiś tekst na kołnierzyku, datę... Więc jedyne na co możemy liczyć to to że Adidas zaskoczy nas takim dedykowanym pod nasz klub detalem na koszulkach.

Myślę że taki koszulki jak ma obecnie Dynamo można nazywać pełnoprawnie dedykowanymi pomarzyć można.
„Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki”
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 08.06.2018, 18:46
wiertar napisał(a):Wyświetl post
A czemu? Pytam bo akurat
akurat biała wyjazdowka mi się podobala
Wiesz, ile osob tyle opinii. Wyrazilem tylko swoje zdanie. Ogolnie z wygladu tez mi sie bardzo podobala i bylem za jej kupnem ale jak "wzialem do reki" i zalozylem to mi sie szybko "odpodobala". Nie wiem moze tylko ja tak mam ale wydaje mi sie, ze nasze wczesniejsze modele adidasa byly jakies solidniejsze a cena raczej sie nie zmienila.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 08.06.2018, 19:27
Cytat:
Ja sie zastanawiam nad kupnem nowej koszulki meczowej? Moglby jeszcze ktos napisac o trykotach od adidasa, bo opinia wiesniaka nie zacheca do zakupu?
Ja posiadam trzy meczowe koszulki Wisły Kraków od firmy adidas. Z sezonu 2011, 2014 i obecny model wyjazdowych trykotów z sezonu 2017/18.
Osobiście mogę polecić, mega trwałe, dobra jakość, wielokrotnie prane, nic się nie dzieje, dość przyjemne w dotyku. Nie wiem co jeszcze mogę napisać. Tylko tyle, że pewnie nowe trykoty również zakupię
Odpowiedz cytując
Alonso19
Member

Od: 08.2011

Stary 08.06.2018, 22:25
Miteam istnieje od jakoś 2012 roku, w naszej Ekstraklasie Korona Kielce jako pierwsza miała stroje z niego a zaraz potem Górnik Zabrze (w obu przypadkach były to domowe koszulki).

Faktycznie wiele zależy od tego kto jak definiuje "dedykowanie", przyjęło się jednak, że dedyki są wtedy gdy nie jest to koszulka stricte z katalogu tzn sam design może być katalogowy (to się tyczy też największych zespołów, bo oni też miewali i miewają katalogowe designy) ale ma np kolory inne niż te w katalogu. Tak że Wisła miała dedyki właśnie w tych latach o których pisałem no może domówka z lat 2013/2015 to była taka quasi-dedykowana, bo faktycznie zmiana rękawów z białych na czerwone to trochę mało.
Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 09.06.2018, 08:09
Co by nie mówić, ostatnie stroje to mistrzostwo i średnio obchodzi mnie to czy ktoś je stworzył w aplikacji dostępnej dla wszystkich, czy tylko dla projektantów.
Najlepsze jakie mieliśmy od adidasa, to na pewno.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 09.06.2018, 08:12
czy ktoś mógłby się pokusić o zestawienie po kolei (fotki) strojów Adidasa od zakończenia umowy z umbro ?
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 09.06.2018, 11:15
Maciek17 napisał(a):Wyświetl post
Co by nie mówić, ostatnie stroje to mistrzostwo i średnio obchodzi mnie to czy ktoś je stworzył w aplikacji dostępnej dla wszystkich, czy tylko dla projektantów.
Najlepsze jakie mieliśmy od adidasa, to na pewno.
Też tak uważam, że ostatni komplet jest najlepszy od czasów jak mamy Adidasa. Myślałem teraz sobie właśnie ją kupić bo jest w fajnej cenie 199 zł, ale wstrzymam się do nowego lipcowego projektu i może skuszę się na świeżynkę na nowy sezon.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.06.2018, 11:57
Mi się najbardziej podobały te z kołnierzykiem.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 09.06.2018, 12:12
jak dla mnie:

1 - z kołnierzykiem
2 - obecne
3 - poprzednie (z koronką)
4,5 tamte pozostałe ex aequo , strasznie nijakie

warto zwrócić uwagę że trzeci zestaw wyjazdowy czasami jest jakby od innego kompletu , co ciekawe czasami fajniejszy niż podstawowy - np obecne białe z tymi jakby górami , albo poprzednie białe w pasy
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 09.06.2018, 13:28
Mnie też najbardziej podobały się, te koszulki z kołnierzykiem. Tylko zamiast herbu dać Białą Gwiazdę i jest elegancko jak na Towarzystwo Sportowe przystało
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 09.06.2018, 14:24
z kolnierzykiem byla najlepsza, dzis taka z wyszyta Biala Gwiazda bylaby juz mistrzowska
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 09.06.2018, 14:28
Jak dla mnie ubiegłoroczne kozak. W szczególności wyjazdowa w biało-białe poziome pasy.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 09.06.2018, 14:51
Są przecieki że i w tym roku ma być z kołnierzykiem, mniejszym, bardzo subtelnym ale jednak czerwone z białym kołnierzykiem.
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Stary 09.06.2018, 15:28
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Są przecieki że i w tym roku ma być z kołnierzykiem, mniejszym, bardzo subtelnym ale jednak czerwone z białym kołnierzykiem.
Z kołnierzykiem spoko, tylko tak jak piszesz subtelnym, nie dużym. Tamte mi się nie podobały bo te kołnierze były stanowczo za duże, wyjeb$%e jak do koszulki polo.
Odpowiedz cytując
foxtrot_green
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 09.06.2018, 15:41
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli okaże się to prawdą, to nasze koszulki powinny wyglądać bardzo stylowo. Przejrzałem sobie zestawy europejskich drużyn na sezon 2018/2019 i model z kołnierzykiem prezentuje się następująco w obcych barwach:
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg adidas-real-madrid-18-19-kits (6).jpg (39,1 KB, 102 wyświetleń)
Typ pliku: jpg benfica-18-19-kit (2).jpg (71,7 KB, 91 wyświetleń)
Typ pliku: jpg celta-vigo-18-19-home-away-kits-2.jpg (70,6 KB, 87 wyświetleń)
Typ pliku: jpg lyon-18-19-home-away-kits-6.jpg (61,3 KB, 85 wyświetleń)
Powód: poprawienie miniatur
Ostatnio edytowane przez foxtrot_green : 09.06.2018 o godz. 15:46.
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.06.2018, 16:46

może coś w tym stylu dostaniemy
Ostatnio edytowane przez tsw biała gwiazda : 09.06.2018 o godz. 16:55.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 09.06.2018, 20:46
Ładne.

10 znaków.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Stary 10.06.2018, 08:16
Z takim kołnierzykiem to koszulki pierwsza klasa! Tamte byłby stanowczo za duże.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 10.06.2018, 08:35
gwoli ścisłości to bardziej "stójka"
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 10.06.2018, 09:56
No, ja też bym powiedział, że te są "bez kołnierzyka".
Odpowiedz cytując
kangurekm
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.06.2018, 10:09
Biała stójka, białe pasy na boku koszulki (jak obecnie) i będzie piękna
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.06.2018, 12:35
Zajebiste Rzeczywistość nas pewnie zweryfikuje
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 10.06.2018, 13:02
Wiadomo, że ilu nas będzie, tyle będzie opinii...ja lubię "old school" dlatego te z długimi kołnierzykami są dla mnie idealne...pogadać możemy...projektuje adidas w porozumieniu (mam nadzieję) z klubem.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów