|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Tak to prawda, od drugich koszulek adidasa (2011/2012 jeśli się nie mylę) do tych ostatnich (2016/2017) były dedyki, wcześniej był 100% katalog a teraz była opcja miteam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
No to juz pewne że dalej Adidas.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
W sumie dobrze, po co kombinować chociaż ja chciałem by był ktoś z Polski np.4F lecz adidas też jest dobry.Ciekawe jakie stroje nam zrobią
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Po tym co zobaczylem w tamtym roku (biala wyjazdowka), w zyciu nie kupie tego gowna od adidasa. Nie chodzi o sam kroj czy wyglad tylko o jakosc i cene.
![]()
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ja sie zastanawiam nad kupnem nowej koszulki meczowej? Moglby jeszcze ktos napisac o trykotach od adidasa, bo opinia wiesniaka nie zacheca do zakupu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
akurat biała wyjazdowka mi się podobala ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Bo chyba zmiana w porównaniu do tego "katalogu", nie jest problemem w obecnym miteam. Swoją drogą śmieszy trochę to przeganianie się co, kiedy i dla kogo jest dedykowane. Zacznijmy od zdefiniowania słów co znaczą słowa "dedykowane koszulki" bo rozumień to chyba jest tyle ile osób na tym forum. Po pierwsze dedykowanego modelu który jest niepowtarzalny nie dostaniemy nigdy, bynajmniej nie od Adidasa czy Nike, bo takie dostają tylko kluby z "topu" Real, Barca... czy też reprezentacje. Model katalogowy ze zmienioną kolorystyką pod nas (kształt kołnierzyka, kolory pasków itd. które odróżniają koszulkę od gładkiej która znajdziemy w sklepie Adidasa) dostajemy zawsze, teoretycznie też jest niepowtarzalny bo identycznej kolorystyki nie ma żaden inny klub, Adidas przygotowuje z reguły takie komplety dla klubów z którymi ma bezpośredni kontrakt (Obecnie w Polsce chyba tylko Wisła i Legia, reszta z jakimiś sklepami sportowymi które dostarczają im stroje Adidasa). Po za tym dedykowane można uznać takie który mają niepowtarzalny szczegół który nie jest dostępny od ręki, taki jak np. Tłoczony herb z tyłu jaki mieliśmy w przedostatnim komplecie, jakiś tekst na kołnierzyku, datę... Więc jedyne na co możemy liczyć to to że Adidas zaskoczy nas takim dedykowanym pod nasz klub detalem na koszulkach. Myślę że taki koszulki jak ma obecnie Dynamo można nazywać pełnoprawnie dedykowanymi pomarzyć można.![]() ![]()
„Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki”
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Wiesz, ile osob tyle opinii. Wyrazilem tylko swoje zdanie. Ogolnie z wygladu tez mi sie bardzo podobala i bylem za jej kupnem ale jak "wzialem do reki" i zalozylem to mi sie szybko "odpodobala". Nie wiem moze tylko ja tak mam ale wydaje mi sie, ze nasze wczesniejsze modele adidasa byly jakies solidniejsze a cena raczej sie nie zmienila.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
Osobiście mogę polecić, mega trwałe, dobra jakość, wielokrotnie prane, nic się nie dzieje, dość przyjemne w dotyku. Nie wiem co jeszcze mogę napisać. Tylko tyle, że pewnie nowe trykoty również zakupię ![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Miteam istnieje od jakoś 2012 roku, w naszej Ekstraklasie Korona Kielce jako pierwsza miała stroje z niego a zaraz potem Górnik Zabrze (w obu przypadkach były to domowe koszulki).
![]() Faktycznie wiele zależy od tego kto jak definiuje "dedykowanie", przyjęło się jednak, że dedyki są wtedy gdy nie jest to koszulka stricte z katalogu tzn sam design może być katalogowy (to się tyczy też największych zespołów, bo oni też miewali i miewają katalogowe designy) ale ma np kolory inne niż te w katalogu. Tak że Wisła miała dedyki właśnie w tych latach o których pisałem no może domówka z lat 2013/2015 to była taka quasi-dedykowana, bo faktycznie zmiana rękawów z białych na czerwone to trochę mało. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Co by nie mówić, ostatnie stroje to mistrzostwo i średnio obchodzi mnie to czy ktoś je stworzył w aplikacji dostępnej dla wszystkich, czy tylko dla projektantów.
Najlepsze jakie mieliśmy od adidasa, to na pewno. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
czy ktoś mógłby się pokusić o zestawienie po kolei (fotki) strojów Adidasa od zakończenia umowy z umbro ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Proszę, po kolei chronologicznie (wbijam linki, żeby nie rozsadzać forum):
http://historiawisly.pl/wiki/images/...ja_drużyna.JPG http://www.soccerjerseysclub.com/wp-...1/09/kosz4.jpg http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...,id,t,zid.html http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...,id,t,zid.html http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...przedazy_19679 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Mi się najbardziej podobały te z kołnierzykiem.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak dla mnie:
1 - z kołnierzykiem 2 - obecne 3 - poprzednie (z koronką) 4,5 tamte pozostałe ex aequo , strasznie nijakie warto zwrócić uwagę że trzeci zestaw wyjazdowy czasami jest jakby od innego kompletu , co ciekawe czasami fajniejszy niż podstawowy - np obecne białe z tymi jakby górami , albo poprzednie białe w pasy ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Mnie też najbardziej podobały się, te koszulki z kołnierzykiem. Tylko zamiast herbu dać Białą Gwiazdę i jest elegancko jak na Towarzystwo Sportowe przystało
![]() ![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
z kolnierzykiem byla najlepsza, dzis taka z wyszyta Biala Gwiazda bylaby juz mistrzowska
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jak dla mnie ubiegłoroczne kozak. W szczególności wyjazdowa w biało-białe poziome pasy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Są przecieki że i w tym roku ma być z kołnierzykiem, mniejszym, bardzo subtelnym ale jednak czerwone z białym kołnierzykiem.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Jeśli okaże się to prawdą, to nasze koszulki powinny wyglądać bardzo stylowo. Przejrzałem sobie zestawy europejskich drużyn na sezon 2018/2019 i model z kołnierzykiem prezentuje się następująco w obcych barwach:
Powód: poprawienie miniatur
Ostatnio edytowane przez foxtrot_green : 09.06.2018 o godz. 15:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez tsw biała gwiazda : 09.06.2018 o godz. 16:55.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ładne.
10 znaków. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z takim kołnierzykiem to koszulki pierwsza klasa!
Tamte byłby stanowczo za duże. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
gwoli ścisłości to bardziej "stójka"
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No, ja też bym powiedział, że te są "bez kołnierzyka".
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Biała stójka, białe pasy na boku koszulki (jak obecnie) i będzie piękna
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Zajebiste
Rzeczywistość nas pewnie zweryfikuje ![]() ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Wiadomo, że ilu nas będzie, tyle będzie opinii...ja lubię "old school" dlatego te z długimi kołnierzykami są dla mnie idealne...pogadać możemy...projektuje adidas w porozumieniu (mam nadzieję) z klubem.
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|