|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
W starciu z którą częścią wypowiedzi kolegi poległeś? Bo wydaje się dość prosta do zrozumienia. Napisz, chętnie pomogę.
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Po drugie sprawdź poprawną definicje rasizmu bo pierdzielisz głupoty. A po trzecie każda nacja ma różne skłonności i predyspozycje nabyte To przejawia się również na boisku. Wiec przestań opowiadać bzdety. Po 4 Chorwaci sa bardziej cywilizowani niż Serbowie na dodatek mają od nich lepszą piłkę ale też i od nas więc branie stamtąd piłkarzy zamiast z Serbii jak najbardziej ok. Oczywiście to nie zmienia faktu, że dobrym Serbem też nie pogardzimy. Prawdopodobnie nie mógł czytać tych pustych lewackich wypocin o ksenofobii bo go oczy bolały.
Ostatnio edytowane przez regan : 23.05.2018 o godz. 20:55.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Oho, zaczęło się wyzywanie od "lewaków". Bo napisał mądry post, używając zaawansowanego słownictwa, to już lewackie wytrychy? Czy Wy macie jakąś fobię, kompleks, że wszędzie LEWACTWO LEWACTWA TVN WIERTNICZA LEWACTWO?
Sezon ogórkowy w pełni! Życzę sobie żeby każdy tu trzymał poziom taki, jaki reprezentuje czaro. Przerasta większość. Ja .......ę, co tutaj się wyczynia to głowa mała... Lewak bo mądry...
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 23.05.2018 o godz. 20:58.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A to to przepraszam na jakiej podstawie wysnuty wniosek? Bo maja ladne morze i turysci do nich przyjezdzaja?
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
C
I to nie jest wyzywanie tylko określene pewnego sposobu myślenia np o tym że istnieje jakaś wyimaginiwana równość rasowa i narodowa i społeczna który ten pan wyznaje co oczywiście jest Gówno Prawdą Ogólnie Chorwaci są lepsi w piłke do tego tańsi mają lepszą mentalność są bliźsi kulturowo i dla nas dają większe korzyści niż Serbowie. I to nie jest żadna ksenofobia ani rasizm tylko fakty otumanieńcy zaślepieńcy fanatycy równości ras i narodów Nawet jak się przejedziesz po tych dwóch państwach to zobaczysz kierunki. Serbia bardziej na wschód a Chorwacja na zachód. Ale to nie temat na takie dywagacje
Ostatnio edytowane przez regan : 23.05.2018 o godz. 21:23.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
To trochę zabawne, bo ja tylko zapytałem skąd przeświadczenie, że żaden Serb nie sprawdzi się już nigdy w Wiśle.
Całą resztę dopowiedzieliście sobie Wy. Jeżeli chce sobie być rasistą, niech będzie, o ile nie czyni innym fizycznej krzywdy. Każdy ma jakieś preferencje, więc jeżeli jego uprzedzenia dotyczą akurat pochodzenia etnicznego, to jego sprawa. Ja natomiast uważam, że to trochę głupie i trochę obrzydliwe, zwłaszcza w kontekście Jugosławii, więc snuć z nim rozważań o Wiśle nie chcę. Po prostu pominę jego posty, albo wyloguję się z forum. Szeroka definicja rasizmu, obejmująca pochodzenie etniczne jest powszechnie używana. Ok są też szowinizm narodowy czy ksenofobia. Nacjonalizm już niekoniecznie, bo to ideologia/doktryna polityczno-prawna; a do tego nie musi być bezpośrednio szowinistyczna. Ale tutaj to ja wysiadam. Cześć! ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Nie chce cię martwić, ale z takimi poglądami bliżej ci jednak kulturze serbsko-rosyjskiej ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
opary absurdu unoszą się nad tym tematem
sezon ogorkowy w pełni ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Zaczyna się grubo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
1)Ile zarobilismy na Chorwatach a ile na Serbach 2)Ile wydaliśmy na Chorwatów ile na Serbów? 3)Ile razy Chorwaci grali na roznych mistrzostwach i ile razy w LM i pucharach a ile Serbowie? Bliżej mi jednak do kultury faktów ![]() Jak brakuje argumentów to się wysiada Skoro nie wolno różnicować ludzi na rasy narody itd. To trzeba postulować, żeby ściągać wszystkich po równo a nie widzę, żebyś postulował o piłkarzy Łotewskich... ksenofobie. Masz coś do Łotyszy? Ciągle tylko ta Serbia i Hiszpania i Chorwacja. A Łotysze się czują zdyskryminowani! Nie ma zmiłuj!
Kolega napisał, żeby ogólnie trzymać się raczej od Serbów z daleka (bo mamy z nimi gorsze doświadczenia) co nie oznacza, że od wszystkich Serbów zwłaszcza dobrych i pożytecznych. Przeinaczasz zdania tworzysz swoje interpretacje a potem doprowdzasz dyskusję do absurdu. Następnym razem przeczytaj proszę dokładnie co chłopaki piszą i nie wplątuj tutaj tych swoich fanatycznynie- lewicowo nacechowanych epitetów nowej mowy bo ja tu chce mieć normalność
Ostatnio edytowane przez regan : 23.05.2018 o godz. 22:55.
![]()
Tylko Wisła!
|
||
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ja piehdolę, człowiek wchodzi poczytać o transferach, a tu ciąg wysrywów kto gorszy - Serb czy Chorwat... To jeszcze forum o Wiśle czy już ławka dla idiotów pod monopolowym?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Regan zacząłeś ten rok od bomby a teraz napięcie rośnie niczym u Hitchkocka.....
Pozdrawiam ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Proponuje założyć nowy temat: "My kontra reszta świata - dlaczego Polacy to najlepszy naród na świecie".
|
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
Podsumowując zamykamy temat bałkański i wracamy do rzeczywistej polityki transferowej .
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Schodzimy na ziemię!
Llonch udostępnił na swoim profilu następującego tweeta: https://twitter.com/pol_llonch/statu...181634053?s=19 Dzięki za walkę Pol! ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
A podobno Llonch miał przedłużać lada moment. Widać, że te wszystkie newsy z zapinamy czy inengo weszło FM to zwykłe łgarstwa.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Niekoniecznie łagarstwa. Może dogadane już było, a Llonch zmienił zdanie albo dostał lepszą ofertę w ostatniej chwili. Nie przypadkiem na oficjalnych stronach informuje się tylko o podpisanych umowach, a nie "dogadanych".
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 24.05.2018 o godz. 11:57.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Panowie...hajs liczy się hajs. Nawet gdy powiedział że podpisze a potem wjechała oferta lepsza i stabilniejsza to żaden z nas by się nie zastanawiał.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Następny sezon bez skauta Ramireza to będzie niezły lipton
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2017
Offline |
|
|
Czyli kolejny sezon będzie kaszana a nie gra w piłkę..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Tylko, czy faktycznie Willem II jest o tyle bogatszym i bardziej perspektywicznym klubem? Strasznie dziwne to wszystko, nikt nam nie został w środku pola. Klub z dolnych rejów tabeli ligi holenderskiej nas przebija. Nie zdziwiłbym się, gdyby to jednak klub zmienił warunki umowy. Może zarząd stwierdził, że zaproponowany kontrakt bez gry w pucharach jest za wysoki na obecne możliwości finansowe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
i pozbyli się kluczowego grajka...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Powiem tak... sprzedajmy tego Carlitosa i w końcu zacznijmy normalnie funkcjonować. Paranoja można nazwać fakt, że negocjujemy z zawodnikami na 2 miesiące przed końcem kontraktu. I potem wielkie zdziwienie, że ktoś odchodzi.
Teraz niech ktos z zarządu weźmie ta porażkę na klatę i przeprosi kibiców. Wiecej pracy, mniej gadania. I po co było chwalić się w mediach bliskiej finalizacji kontraktu? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie musi być bogatszy i bardziej perspektywiczny. Niech płaci nawet podobnie, ale terminowo. Gość ma rodzinę więc myśli o niej, o przyszłości. Zupełnie mu się nie dziwię i dokładnie zrobiłbym to samo. A poszło o kwotę za podpis, Janekx napisał, że Wisła zmieniła ustaloną sumę na mniejszą i zaproponowała raty.
Obawiam się, że niestety z finansami jest dużo gorzej niż się wydaje. Pojawiły się pierwsze wezwania do zapłaty. Klub rozstał się z kilkoma piłkarzami, a pieniędzy wciąż brak nawet na podpis. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Zarząd operuje w takich a nie innych realiach finansowych. Niestety ale nie jesteśmy konkurencyjny ze średniakiem ligi holenderskiej i takie są smutne fakty. Pamiętajcie, że u nas klub zarabia w złotówkach a u nich w euro, więc rywalizować naprawdę ciężko.
Szkoda, wielka szkoda Lloncha ale wydaje mi się, że zarząd robił wszystko, co w określonych realiach finansowych mógł. A sam zawodnik - dostał lepsze i pewniejsze pieniądze więc odszedł. To my kibicujemy Wiśle i jesteśmy z nią emocjonalnie związani a nie piłkarze (z nielicznymi, bardzo nielicznymi wyjątkami). Teraz robota dla Junco, musi wygrzebać kogoś o zbliżonej charakterystyce, trzymajmy kciuki żeby sie udało. W tym wszystkim pozytywne jest to, że mimo wszystko przykład Lloncha jest sygnałem dla podobnych jemu grajków, że Wisła może być takim okienkiem na świat. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wszyscy dziennikarze i informatorzy na twitterze jako powód nie podpisania kontraktu wymieniają jeden, zmiana kwoty za podpis i sposobu jego rozliczenia. Dodam jeszcze, że Willem II to klub niedawno uratowany dofinansowaniem przez holenderski rząd.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|