The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.05.2018, 20:27
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Jprdle skąd tacy się biorą ? Chyba wprost z Czerskiej lub Wiertniczej...
Nie rozumiem. Napisał, że nie chce Serbów w Wiśle, bo kilku się w Wiśle nie sprawdziło. Zapytałem, czy potrafi wykazać związek przyczynowo-skutkowy pomiędzy serbskością a niepowodzeniem w naszym klubie, a jeżeli nie - to czy może po prostu wierzy w pecha albo nie lubi Serbów dla zasady.

To raz. Dwa, że ksenofobia to najbardziej prymitywna perspektywa patrzenia na świat. Trzy, że oglądanie rzeczywistości przez klisze Czerska/Wiertnicza bardzo ją spłyca.

Pozdrawiam serdecznie!
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.05.2018, 20:30
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście ze otocznie ma wpływ na to ze Polsce nie ma tyle dobrych piłkarzy co w innych krajach ale nie szukałbym w genach tylko w środowisku jako całości bo moim zdanie jesteśmy za bogaci aby dzięki biedzie rodziło się tu wielu dobrych piłkarzy i za biedni aby dzięki bogactwu szeroko rozumianemu posiadać zdrowe i zdolne sportowo dzieci.

Przykład pokolenie piłkarzy lat siedemdziesiątych jakie mieli trudne dzieciństwo w biedzie i jak to na nich wpłynęło ze byli jednymi z najlepszych na świecie .
Kiedys widzialem ciekawa prace doktorska, w ktorej autor udowadnial teze gloszaca, ze najlepsi pilkarze w roznych generacjach i roznych regionach pochodza z biedniejszych - lub tez mniej majetnych - rodzin. Wyroznial tam kilka krajow europejskich, kilka krajow Ameryki Poludniowej i Afryki. Ale to, ze historycznie duzo pilkarzy pochodz -i / -lo z biedniejszych srodowisk nie oznacza, ze tylko tacy osiagna sukces. W szkolkach Ajaxu, Barcelony, City czy Dortmundu pelno jest pilkarzy i z biednych i majetnych rodzin. Kwestia kluczowa jest mentalnosc, ktorej wielu dobrze urodzonym dzieciakom brak. Bo jezeli wszystko masz dostepne pod nosem w domu, a na boisku wygryza Cie szczyl z blokowiska, to albo reagujesz na boisku, albo unosisz sie, ze ten z blokowiska nie zasluguje.

W Polsce jest duzo mlodych chlopakow, ktorzy maja odpowiednia mentalnosc, talent i umiejetnosci. W wielu klubach brakuje pieniedzy, kultura organizacji nie jest nastawiona na mlodych, panuje umilowanie zwyciestwa (ale takiego odniesionego za wszelka cene, czytaj: na .... mam grac 17 latkiem, skoro wystawie Wojtka z 1967 i wygramy) etc. I tak sie to zmienia, kilka lat temu byla tragedia. Dzis w koncu pojawiaja sie akademie, wiecej chlopakow przebija sie zagranice, co oznacza, ze pojawia sie wiecej szans dla innych - wiadomo, marka sie buduje.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 23.05.2018, 20:48
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Jprdle skąd tacy się biorą ? Chyba wprost z Czerskiej lub Wiertniczej...
W starciu z którą częścią wypowiedzi kolegi poległeś? Bo wydaje się dość prosta do zrozumienia. Napisz, chętnie pomogę.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.05.2018, 20:51
czaro napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem. Napisał, że nie chce Serbów w Wiśle, bo kilku się w Wiśle nie sprawdziło. Zapytałem, czy potrafi wykazać związek przyczynowo-skutkowy pomiędzy serbskością a niepowodzeniem w naszym klubie, a jeżeli nie - to czy może po prostu wierzy w pecha albo nie lubi Serbów dla zasady.

To raz. Dwa, że ksenofobia to najbardziej prymitywna perspektywa patrzenia na świat. Trzy, że oglądanie rzeczywistości przez klisze Czerska/Wiertnicza bardzo ją spłyca.

Pozdrawiam serdecznie!
Przestań że chociaż tutaj używać tych lewackich wytrychów stygmatyzujących ludzi o odmiennym zdaniu. Chociaż jedna strefa normalności od kseno, homo, islamo i innych debilnych fobii a takze pozostałych antysemityzmów rasizmów i kolejnych głupot. Prosze Cię.

Po drugie sprawdź poprawną definicje rasizmu bo pierdzielisz głupoty.

A po trzecie każda nacja ma różne skłonności i predyspozycje nabyte To przejawia się również na boisku. Wiec przestań opowiadać bzdety.

Po 4 Chorwaci sa bardziej cywilizowani niż Serbowie na dodatek mają od nich lepszą piłkę ale też i od nas więc branie stamtąd piłkarzy zamiast z Serbii jak najbardziej ok. Oczywiście to nie zmienia faktu, że dobrym Serbem też nie pogardzimy.

Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
W starciu z którą częścią wypowiedzi kolegi poległeś? Bo wydaje się dość prosta do zrozumienia. Napisz, chętnie pomogę.
Prawdopodobnie nie mógł czytać tych pustych lewackich wypocin o ksenofobii bo go oczy bolały.
Ostatnio edytowane przez regan : 23.05.2018 o godz. 20:55.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 23.05.2018, 20:54
Oho, zaczęło się wyzywanie od "lewaków". Bo napisał mądry post, używając zaawansowanego słownictwa, to już lewackie wytrychy? Czy Wy macie jakąś fobię, kompleks, że wszędzie LEWACTWO LEWACTWA TVN WIERTNICZA LEWACTWO?

Sezon ogórkowy w pełni! Życzę sobie żeby każdy tu trzymał poziom taki, jaki reprezentuje czaro. Przerasta większość.

Ja .......ę, co tutaj się wyczynia to głowa mała... Lewak bo mądry...
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 23.05.2018 o godz. 20:58.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.05.2018, 21:09
regan napisał(a):Wyświetl post
Po 4 Chorwaci sa bardziej cywilizowani niż Serbowie na dodatek mają od nich lepszą piłkę ale też i od nas więc branie stamtąd piłkarzy zamiast z Serbii jak najbardziej ok. Oczywiście to nie zmienia faktu, że dobrym Serbem też nie pogardzimy.
A to to przepraszam na jakiej podstawie wysnuty wniosek? Bo maja ladne morze i turysci do nich przyjezdzaja?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 23.05.2018, 21:14
C
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Oho, zaczęło się wyzywanie od "lewaków". Bo napisał mądry post, używając zaawansowanego słownictwa, to już lewackie wytrychy? Czy Wy macie jakąś fobię, kompleks, że wszędzie LEWACTWO LEWACTWA TVN WIERTNICZA LEWACTWO?

Sezon ogórkowy w pełni! Życzę sobie żeby każdy tu trzymał poziom taki, jaki reprezentuje czaro. Przerasta większość.

Ja .......ę, co tutaj się wyczynia to głowa mała... Lewak bo mądry...
A co jest mądrego w twierdzeniu, że nie ma różnic między narodami, że zwracanie uwagi na różnice i stopniowanie ich jest określane ksenofobią? Bzdury ten gość pisze i tyle.

I to nie jest wyzywanie tylko określene pewnego sposobu myślenia np o tym że istnieje jakaś wyimaginiwana równość rasowa i narodowa i społeczna który ten pan wyznaje co oczywiście jest Gówno Prawdą

Ogólnie Chorwaci są lepsi w piłke do tego tańsi mają lepszą mentalność są bliźsi kulturowo i dla nas dają większe korzyści niż Serbowie. I to nie jest żadna ksenofobia ani rasizm tylko fakty otumanieńcy zaślepieńcy fanatycy równości ras i narodów

rafalek napisał(a):Wyświetl post
A to to przepraszam na jakiej podstawie wysnuty wniosek? Bo maja ladne morze i turysci do nich przyjezdzaja?
Nawet jak się przejedziesz po tych dwóch państwach to zobaczysz kierunki. Serbia bardziej na wschód a Chorwacja na zachód. Ale to nie temat na takie dywagacje
Ostatnio edytowane przez regan : 23.05.2018 o godz. 21:23.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.05.2018, 21:30
To trochę zabawne, bo ja tylko zapytałem skąd przeświadczenie, że żaden Serb nie sprawdzi się już nigdy w Wiśle.

Całą resztę dopowiedzieliście sobie Wy. Jeżeli chce sobie być rasistą, niech będzie, o ile nie czyni innym fizycznej krzywdy. Każdy ma jakieś preferencje, więc jeżeli jego uprzedzenia dotyczą akurat pochodzenia etnicznego, to jego sprawa. Ja natomiast uważam, że to trochę głupie i trochę obrzydliwe, zwłaszcza w kontekście Jugosławii, więc snuć z nim rozważań o Wiśle nie chcę. Po prostu pominę jego posty, albo wyloguję się z forum.

Szeroka definicja rasizmu, obejmująca pochodzenie etniczne jest powszechnie używana. Ok są też szowinizm narodowy czy ksenofobia. Nacjonalizm już niekoniecznie, bo to ideologia/doktryna polityczno-prawna; a do tego nie musi być bezpośrednio szowinistyczna.

regan napisał(a):Wyświetl post
jakaś wyimaginiwana równość rasowa
Ale tutaj to ja wysiadam. Cześć!
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.05.2018, 21:33
Cytat:
Ogólnie Chorwaci są lepsi w piłke do tego tańsi mają lepszą mentalność są bliźsi kulturowo i dla nas dają większe korzyści niż Serbowie. I to nie jest żadna ksenofobia ani rasizm tylko fakty otumanieńcy zaślepieńcy fanatycy równości ras i narodów

Nie chce cię martwić, ale z takimi poglądami bliżej ci jednak kulturze serbsko-rosyjskiej
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.05.2018, 21:55
opary absurdu unoszą się nad tym tematem
sezon ogorkowy w pełni
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.05.2018, 22:22
Zaczyna się grubo
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 23.05.2018, 22:25
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Nie chce cię martwić, ale z takimi poglądami bliżej ci jednak kulturze serbsko-rosyjskiej
No tak:
1)Ile zarobilismy na Chorwatach a ile na Serbach
2)Ile wydaliśmy na Chorwatów ile na Serbów?
3)Ile razy Chorwaci grali na roznych mistrzostwach i ile razy w LM i pucharach a ile Serbowie?

Bliżej mi jednak do kultury faktów

Ale tutaj to ja wysiadam. Cześć!
Jak brakuje argumentów to się wysiada

Skoro nie wolno różnicować ludzi na rasy narody itd. To trzeba postulować, żeby ściągać wszystkich po równo a nie widzę, żebyś postulował o piłkarzy Łotewskich... ksenofobie. Masz coś do Łotyszy?
Ciągle tylko ta Serbia i Hiszpania i Chorwacja. A Łotysze się czują zdyskryminowani!

silver03 napisał(a):Wyświetl post
Zaczyna się grubo
Nie ma zmiłuj!

To trochę zabawne, bo ja tylko zapytałem skąd przeświadczenie, że żaden Serb nie sprawdzi się już nigdy w Wiśle.
Aa tak na poważnie bez śmieszkowania, wskaż proszę cytat, gdzie ktoś napisał, że każdy Serb się nie nadaje do Wisły? Bo ja nie mogę znaleźć.
Kolega napisał, żeby ogólnie trzymać się raczej od Serbów z daleka (bo mamy z nimi gorsze doświadczenia) co nie oznacza, że od wszystkich Serbów zwłaszcza dobrych i pożytecznych.

Przeinaczasz zdania tworzysz swoje interpretacje a potem doprowdzasz dyskusję do absurdu.

Następnym razem przeczytaj proszę dokładnie co chłopaki piszą i nie wplątuj tutaj tych swoich fanatycznynie- lewicowo nacechowanych epitetów nowej mowy bo ja tu chce mieć normalność
Ostatnio edytowane przez regan : 23.05.2018 o godz. 22:55.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 23.05.2018, 23:12
Ja piehdolę, człowiek wchodzi poczytać o transferach, a tu ciąg wysrywów kto gorszy - Serb czy Chorwat... To jeszcze forum o Wiśle czy już ławka dla idiotów pod monopolowym?
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 24.05.2018, 00:54
Regan zacząłeś ten rok od bomby a teraz napięcie rośnie niczym u Hitchkocka.....
Pozdrawiam
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 24.05.2018, 01:29
max TS napisał(a):Wyświetl post
otoczenie wplywa na rozwoj pewnych cech u zwierzat, roslin i ludzi. Jest to tak zwana ewolucja...
Różne offtopy się zdarzają, ale nie spodziewałem się zobaczyć dyskusji o lamarkizmie w temacie transferowym.
Odpowiedz cytując
Laszi
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2006

Stary 24.05.2018, 08:18
Proponuje założyć nowy temat: "My kontra reszta świata - dlaczego Polacy to najlepszy naród na świecie".
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 24.05.2018, 09:08
Podsumowując zamykamy temat bałkański i wracamy do rzeczywistej polityki transferowej .
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.05.2018, 11:41
Schodzimy na ziemię!

Llonch udostępnił na swoim profilu następującego tweeta:

https://twitter.com/pol_llonch/statu...181634053?s=19

Dzięki za walkę Pol!
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.05.2018, 11:44
A podobno Llonch miał przedłużać lada moment. Widać, że te wszystkie newsy z zapinamy czy inengo weszło FM to zwykłe łgarstwa.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.05.2018, 11:55
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
A podobno Llonch miał przedłużać lada moment. Widać, że te wszystkie newsy z zapinamy czy inengo weszło FM to zwykłe łgarstwa.
Niekoniecznie łagarstwa. Może dogadane już było, a Llonch zmienił zdanie albo dostał lepszą ofertę w ostatniej chwili. Nie przypadkiem na oficjalnych stronach informuje się tylko o podpisanych umowach, a nie "dogadanych".
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 24.05.2018 o godz. 11:57.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 24.05.2018, 11:55
Panowie...hajs liczy się hajs. Nawet gdy powiedział że podpisze a potem wjechała oferta lepsza i stabilniejsza to żaden z nas by się nie zastanawiał.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 24.05.2018, 12:05
Następny sezon bez skauta Ramireza to będzie niezły lipton
Odpowiedz cytując
CrazyBoy96
Senior Member

Od: 03.2017

Stary 24.05.2018, 12:06
Czyli kolejny sezon będzie kaszana a nie gra w piłkę..
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.05.2018, 12:10
Tylko, czy faktycznie Willem II jest o tyle bogatszym i bardziej perspektywicznym klubem? Strasznie dziwne to wszystko, nikt nam nie został w środku pola. Klub z dolnych rejów tabeli ligi holenderskiej nas przebija. Nie zdziwiłbym się, gdyby to jednak klub zmienił warunki umowy. Może zarząd stwierdził, że zaproponowany kontrakt bez gry w pucharach jest za wysoki na obecne możliwości finansowe.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 24.05.2018, 12:16
i pozbyli się kluczowego grajka...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.05.2018, 12:18
Powiem tak... sprzedajmy tego Carlitosa i w końcu zacznijmy normalnie funkcjonować. Paranoja można nazwać fakt, że negocjujemy z zawodnikami na 2 miesiące przed końcem kontraktu. I potem wielkie zdziwienie, że ktoś odchodzi.

Teraz niech ktos z zarządu weźmie ta porażkę na klatę i przeprosi kibiców. Wiecej pracy, mniej gadania. I po co było chwalić się w mediach bliskiej finalizacji kontraktu?
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.05.2018, 12:19
Nie musi być bogatszy i bardziej perspektywiczny. Niech płaci nawet podobnie, ale terminowo. Gość ma rodzinę więc myśli o niej, o przyszłości. Zupełnie mu się nie dziwię i dokładnie zrobiłbym to samo. A poszło o kwotę za podpis, Janekx napisał, że Wisła zmieniła ustaloną sumę na mniejszą i zaproponowała raty.

Obawiam się, że niestety z finansami jest dużo gorzej niż się wydaje. Pojawiły się pierwsze wezwania do zapłaty. Klub rozstał się z kilkoma piłkarzami, a pieniędzy wciąż brak nawet na podpis.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.05.2018, 12:19
Zarząd operuje w takich a nie innych realiach finansowych. Niestety ale nie jesteśmy konkurencyjny ze średniakiem ligi holenderskiej i takie są smutne fakty. Pamiętajcie, że u nas klub zarabia w złotówkach a u nich w euro, więc rywalizować naprawdę ciężko.
Szkoda, wielka szkoda Lloncha ale wydaje mi się, że zarząd robił wszystko, co w określonych realiach finansowych mógł.
A sam zawodnik - dostał lepsze i pewniejsze pieniądze więc odszedł. To my kibicujemy Wiśle i jesteśmy z nią emocjonalnie związani a nie piłkarze (z nielicznymi, bardzo nielicznymi wyjątkami).

Teraz robota dla Junco, musi wygrzebać kogoś o zbliżonej charakterystyce, trzymajmy kciuki żeby sie udało.
W tym wszystkim pozytywne jest to, że mimo wszystko przykład Lloncha jest sygnałem dla podobnych jemu grajków, że Wisła może być takim okienkiem na świat.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.05.2018, 12:23
Wszyscy dziennikarze i informatorzy na twitterze jako powód nie podpisania kontraktu wymieniają jeden, zmiana kwoty za podpis i sposobu jego rozliczenia. Dodam jeszcze, że Willem II to klub niedawno uratowany dofinansowaniem przez holenderski rząd.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.05.2018, 12:26
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Powiem tak... sprzedajmy tego Carlitosa i w końcu zacznijmy normalnie funkcjonować. Paranoja można nazwać fakt, że negocjujemy z zawodnikami na 2 miesiące przed końcem kontraktu. I potem wielkie zdziwienie, że ktoś odchodzi.

Teraz niech ktos z zarządu weźmie ta porażkę na klatę i przeprosi kibiców. Wiecej pracy, mniej gadania. I po co było chwalić się w mediach bliskiej finalizacji kontraktu?
Dokładnie tak. Bierzmy tyle gotówki ile się da, bez żadnych rat, piłkarzy w rozliczeniu itd. Spłaćmy zaległości wobec piłkarzy i kapnijmy coś miastu. Na to powinno starczyć.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów