The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.02.2018, 22:41
blanco napisał(a):Wyświetl post
Zdaję sobie z tego sprawę jaki to rynek,jednak trochę za mało jest informacji o jego udziałach w tych przynoszących zyski start upach,żeby wnioskować ,że jest bardzo bogaty. O firmie Bragiel Brothers też nie wiadomo zbyt wiele..na ich stronie nie ma dosłownie nic. Oby jednak okazało się,że rzeczywiście jest majętny
Przegladnij sobie jego profil na linkedin, odnośniki z angielskiej wikipedii. Obecnie siedzi w radach nadzorczych 3 czy 4 spolek.
Zresztą, nie ważne ile ma na koncie, ale ważne jak potrafi zagospodarować każda złotówkę. Śląsk mial Solorza a nie chcial im dac zlamanego grosza (bezinteresownie).
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 02.02.2018, 00:42
Glazik napisał(a):
Tak przy okazji przyjścia nowego inwestora i promocji klubu na świecie co tam z ufa sport? Umowa została rozwiązana? Coś przeoczyłem?
Z tego co pamiętam to została rozwiązana jeszcze za czasów Cupiała, dokładnie 2 lata temu
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 02.02.2018, 07:24
@yarow nie myl pojęć pojedynek a konflikt. po prostu poziom GK i DP to dno a oni walczą o to kto zejdzie poniżej tego dna zrozumiałeś o co mi chodzi?
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 02.02.2018, 07:38
Jak Wam się podobają wyniki dziennikarskiego śledztwa, które dowiodło, jakie jest nazwisko potencjalnego inwestora? Wywiad naszych dziennikarzy równie skuteczny, jak za czasów afery Stecherta...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 02.02.2018, 07:47
Tak, umowa z UFA Sports została rozwiązana jakieś dwa lata temu.

Ja jestem względnym optymistą odnośnie nowego współwłaściciela, nie jest to miliarder, owszem ma dużo pieniędzy i jest zamożny ale co najważniejsze wygląda na to że potrafi świetnie zarządzać zasobami, zarówno finansowymi jak i ludzkimi.

Jeśli chodzi o wyniki śledztwa to wyrazy uznania.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 02.02.2018 o godz. 07:57.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 02.02.2018, 08:55
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
@yarow nie myl pojęć pojedynek a konflikt. po prostu poziom GK i DP to dno a oni walczą o to kto zejdzie poniżej tego dna zrozumiałeś o co mi chodzi?
@PSYCHOLTSW,

rozumiem o co Ci chodzi, ale mam nadzieję , że rozumiesz, iż grubość dna w obydwu tytułach reguluje bezkonfliktowo i w pojedynkę według swojego upodobania jeden pan i władca.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 02.02.2018, 09:15
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Jak Wam się podobają wyniki dziennikarskiego śledztwa, które dowiodło, jakie jest nazwisko potencjalnego inwestora? Wywiad naszych dziennikarzy równie skuteczny, jak za czasów afery Stecherta...
Wyniki robią piorunujące wrażenie. Wygląda na to, że wszyscy w redakcjach porzucili obowiązki i rzucili się w wir odkrywania kto za tym wszystkim stoi
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 02.02.2018, 09:17
nowy wspolwlasciciel ? A to nie bedzie po prostu udzialowiec ?

Ja tam patrze umiarkowanie na takich typow, o ile ten typ jest dobrym tropem
Klub to nie jest korporacja, szzegolnie w PL, i na zasadach korpo to moze funkcjonowac z miesiac dwa i jebnie z hukiem.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.02.2018, 09:21
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Tak, umowa z UFA Sports została rozwiązana jakieś dwa lata temu.

Ja jestem względnym optymistą odnośnie nowego współwłaściciela, nie jest to miliarder, owszem ma dużo pieniędzy i jest zamożny ale co najważniejsze wygląda na to że potrafi świetnie zarządzać zasobami, zarówno finansowymi jak i ludzkimi.

Jeśli chodzi o wyniki śledztwa to wyrazy uznania.
Imo lepszy milioner z głową na karku i pomysłem niż jebmiety i rozkapryszony miliarder który taka Wiśle będzie traktował jak zabaweczka.... Pobawi się chwilę i .......nie w kąt. Cos ala Wojciechowski
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 02.02.2018, 10:37
Cytat:
nowy wspolwlasciciel ? A to nie bedzie po prostu udzialowiec ?

Ja tam patrze umiarkowanie na takich typow, o ile ten typ jest dobrym tropem
Klub to nie jest korporacja, szzegolnie w PL, i na zasadach korpo to moze funkcjonowac z miesiac dwa i jebnie z hukiem.
A czy to nie kwestia nazewnictwa. Inwestor wykupuje pakiet mniejszościowy klubu, to ile procent (kilkanaście, czy kilkadziesiąt) to już mniej istotne. Ma udziały w klubie, proporcjonalne do pakietu, więc chyba można go nazwać współwłaścicielem.

Liczę, że akceptacja zarządu wobec tej osoby oznacza iż ma on pomysł na rozwój klubu.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 02.02.2018, 11:17
yarow napisał(a):Wyświetl post
@PSYCHOLTSW,

rozumiem o co Ci chodzi, ale mam nadzieję , że rozumiesz, iż grubość dna w obydwu tytułach reguluje bezkonfliktowo i w pojedynkę według swojego upodobania jeden pan i władca.
jest gorzej niż myślisz , to nie jest jeden wlasciciel ktory im reguluje grubość dna (tzn tak było prze chwile gdy polskapresse dokupilo DP)

teraz to jeden debil karcz pisze jeden i ten sam tekst ktory sie ukazuje w obu tytulach , bo z badan im wyszlo ze malo ludzi kupuje oba wydania
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.02.2018, 14:39
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
A czy to nie kwestia nazewnictwa. Inwestor wykupuje pakiet mniejszościowy klubu, to ile procent (kilkanaście, czy kilkadziesiąt) to już mniej istotne. Ma udziały w klubie, proporcjonalne do pakietu, więc chyba można go nazwać współwłaścicielem.

Liczę, że akceptacja zarządu wobec tej osoby oznacza iż ma on pomysł na rozwój klubu.
Tak, można będzie go tak nazwać. Nie będzie można go tylko nazwać udziałowcem, bo będzie akcjonariuszem (w s.a. są akcje, a nie udziały).
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 02.02.2018, 17:07
dla mnie jest wszystko jedno jak chlopa sie bedzie tytulowac - jesli to faktycznie on.

Wazne jest jaki ten czlowiek ma plan na swoja inwestycje, napewno gosc ktory przeprowadzil w zyciu tyle inwestycji i jest pozytywnie ".......niety" na punkcie sportu ma jakas wizje.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.02.2018, 18:42
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...krakow/qjqzd64

Bragiel dementuje, ale wyglada to jak zasłona dymna
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 02.02.2018, 19:23
Będzie beka jak to inny "detektywi"
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 02.02.2018, 19:36
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
jest gorzej niż myślisz , to nie jest jeden wlasciciel ktory im reguluje grubość dna (tzn tak było prze chwile gdy polskapresse dokupilo DP)

teraz to jeden debil karcz pisze jeden i ten sam tekst ktory sie ukazuje w obu tytulach , bo z badan im wyszlo ze malo ludzi kupuje oba wydania

Fakycznie .., stachanowiec dziennikarstwa. Zaraz, zaraz .., jakiego dziennikarstwa? Krakowskie dziennikarstwo skończyło się tak naprawdę wraz z upadkiem "Tempa", a moze jeszcze chwilę później gdy wykończono i "SuperTempo" ...
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 02.02.2018, 20:29
yarow napisał(a):Wyświetl post
Fakycznie .., stachanowiec dziennikarstwa. Zaraz, zaraz .., jakiego dziennikarstwa? Krakowskie dziennikarstwo skończyło się tak naprawdę wraz z upadkiem "Tempa", a moze jeszcze chwilę później gdy wykończono i "SuperTempo" ...
Tylko krakowskie? Cały ten zawód poleciał na pysk... ostały się wyjątki, w konkretnych dziedzinach tematycznych. Głównie pasjonaci sportu, jak Tuzimek itp. Reszta krwiopijców, w ogóle nie bierze odpowiedzialności za to co pisze i wygaduje. mieszając ludziom w głowach. Efekty później widać nawet i u nas na forum, co przeszłość pokazała bardzo wyraźnie.
Ostatnio edytowane przez Vinci : 02.02.2018 o godz. 20:33.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 02.02.2018, 22:55
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Tylko krakowskie?[...]
Nie tylko. Pisałem w kontekście krakowskiego podwórka (Bartosz Karcz, "GK", "DP").
Odpowiedz cytując
patti
Member

Stary 06.02.2018, 18:03
Jeszcze wracajac do Pana Bragiel'a to nie wiedzialem ze byl na ostatnich derbach przy R22

https://www.youtube.com/watch?v=Eo9FhC8vk7E

Przechadzal sie wokol boiska z Pania Prezes... (minuta 8:45)

Jesli to juz bylo to sorry...
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 06.02.2018, 18:07
Chyba nie było. Dzięki. Ja też próbowałem go dostrzec na zdjęciach z meczu derbowego, wszelakich zdjęciach, z oficjalnej, skwk itd.

Bez skutku, aż do dziś
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 06.02.2018, 18:09
Dobre oko ^
Odpowiedz cytując
cierpliwy
Member

Od: 06.2013

Stary 06.02.2018, 18:12
To on i do tego z całą świtą. Teraz cieżko bedzie zaprzeczyc, ze to nie on ma byc tym inwestorem.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.02.2018, 18:13
patti napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze wracajac do Pana Bragiel'a to nie wiedzialem ze byl na ostatnich derbach przy R22

Gratulacje za dobre detektywistyczne oko
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.02.2018, 18:43
Rutkowski może buty czyścić naszym forumowym detektywom
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.02.2018, 19:11
Szach mat.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 06.02.2018, 19:15
patti napisał(a):Wyświetl post

No to przypuszczenia potwierdzone. Chapeau bas za czujne oko!
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.02.2018, 19:31
Jeszcze tylko potwierdzic na 100% badaniami biometrycznymi i mozna oglaszac bombe
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 06.02.2018, 19:44
Patti, wyrazy szacunku! A jutro-pojutrze się dowiesz, że "jak ustaliła Gazeta Krakowska, Paul Bragiel był na derbach Krakowa". Tu ciepłe pozdrowienia dla "dziennikarzy", dla których to forum jest głównym źródłem wiedzy o Wiśle. Wiem, że to czytacie

Bragiel wygląda tam, jakby właśnie wrócił z jakiegoś indyjskiego aśramu. Regan, dla mnie bomba!
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 06.02.2018, 19:51
crux.a

G. Krakowska już pisała, w ubiegłym tygodniu, że Paul Bragiel był na derbach, na forum ekonomicznym pojawił się w klubowym szaliku, a cała transakcja powinna zostać dopięta znacznie wcześniej, niż w dwa miesiące
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 06.02.2018, 20:13
regan napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze tylko potwierdzic na 100% badaniami biometrycznymi i mozna oglaszac bombe
Pod siebie podłóż może w końcu zmądrzejesz
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów