|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Jestem pełen uznania dla wielu osób z tego forum. Ich umiejętności śledcze stoją na najwyższym poziomie.
Wygląda na osobę z pasją, która zawsze dąży do realizacji swoich celów i marzeń, teraz ponoć realizuje się kolejne z nich. Chciałbym wierzyć, że rzeczywiście zakochał się w Wiśle podczas swoich wizyt w Krakowie, że ma czyste intencje ale myślę, iż rzeczywiście tak może być. Dostaje przecież pakiet mniejszościowy, na który wielu inwestorów, wiedząc że nie będą mieć pełni władzy nie zgodziłoby się. Prezes wspominała, że chce aktywnie uczestniczyć w życiu klubu, mieć przedstawiciela w RN i wpływ na rozwój klubu, pewnie na arenie międzynarodowej. Ciekawe tylko, czy będzie przelewał konkretną sumę np. co kwartał, czy raczej jego rolą będzie powiększanie kapitału poprzez wdrażanie różnego rodzaju inwestycji, pozyskiwanie sponsorów zagranicznych, czy promocja klubu za oceanem..... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
zasłyszane, że ok. 1-1,5 mld dolarów
Mocno poszedł do przodu w ostatnich 3 latach, dzięki inwestycji 10 mln dolarów w technologię VR i AR. Był pionierem w rynku który teraz zbiera ogromne żniwa. Nie sadzę aby bawił się w św. Mikołaja i po zakupie udziałów raczej będzie ścigał inwestorów i wprowadzał nowoczesne rozwiazania. Ale to tylko moje zdanie. Zawsze może się okazać, że chce spełniać dziecięce marzenia.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 01.02.2018 o godz. 16:54.
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Co do tego niby 1.5 mld dolarów majątku to chyba ktoś coś pomylił, gdzieś czytałem tylko już nie wiem gdzie, że tyle to zarobiły firmy którym doradzał
nie licząc chyba Ubera ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Oczywiście,że 1,5 mld dolarów majątku to bzdura.
Jestem jednak też przekonany,że facet golasem nie jest, bo obecny zarząd nie byłby tak zadowolony z obecnych posunięć, zwłaszcza po 8 miesiącach kontaktów z nim. Na pewno ma jakąś wizję, która ich przekonała i nie kupi kilkanaście procent akcji klubu za kilkaset tysięcy dolców tylko zdecydowanie więcej. Na początku, gdy czytałem o jego negocjacjach we Wrocławiu z prezydentem i mistrzostwach świata w Lahti to byłem rozczarowany,bo odniosłem wrażenie,że traktowałby klub trochę jako taką chwilową zajawkę,a nie tak jak my, jako coś naprawdę ważnego. Bardzo dobrze,że ewentualny wykup pakietu większościowego to jeszcze odległy i w pełni zależny od TSu temat. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
W rynku nowoczesnych technologii mając jakiś tam tam kapitał można szybko stac się milionerem. Przykład? rynek bitcona. w 2012 kurs 1 bitcon wynosił 1 dolara, dzis kosztuje 10 tysięcy dolarów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Zdaję sobie z tego sprawę jaki to rynek,jednak trochę za mało jest informacji o jego udziałach w tych przynoszących zyski start upach,żeby wnioskować ,że jest bardzo bogaty. O firmie Bragiel Brothers też nie wiadomo zbyt wiele..na ich stronie nie ma dosłownie nic. Oby jednak okazało się,że rzeczywiście jest majętny
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
https://laczynaspasja.pl/sarapata-musimy-sie-poznac/
,,Cały projekt to nie tylko zaangażowanie finansowe, ale też wspólna praca nad nowymi projektami. Naszym zamiarem jest póki co poznanie się, jak pracuje klub, jakie oczekiwania i zamiary ma inwestor. Sprawdzimy jak będzie wyglądała nasza współpraca. To efekt tej kooperacji będzie nadawał kształt dalszym działaniom. Czy to będą kolejne akcje czy inna forma - czas pokaże" stwierdziła Prezes. Można domniemać. Nowy inwestor=wsparcie finansowe z jego strony+nowe projekty i rozwój klubu
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 01.02.2018 o godz. 18:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Nie potrafię prościej. Wydaje mi się, że dość czytelnie przedstawiam, co mam na myśli. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
W trakcie konferencji nie padło określenie "kilka" procent. Była mowa o pakiecie mniejszościowym
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
kibice mogą zamknąc się w 4 scianach na bezludnej wyspie i tak czy siak będą miec złą prasę u niektorych dziennikarzy.
tak bylo, jest i bedzie. bez względu na wszystko. Co prawda oni juz nie wiedzą co wymyslec.. to chwytają się siłowni.. ale to chwytanie sie brzytwy. nic nie wskórają |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zapewne spore wsparcie finansowe już na wstępie o czym była mowa na konferencji "koniec kłopotów finansowych Wisły", zapewne spłata zadłużenia + wyjście na światowy rynek. Wisła choćby stanęła na głowie to nie ma teraz żadnych argumentów, aby zainteresować sobą poważny międzynarodowy biznes. Człowiek szanowany w światowym biznesie (uczestnik forum w Davos) może nie zapewnia, ale daje szanse ściągnięcia kolejnych poważnych sponsorów nie tylko z PL.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Jest jeszcze inna możliwość na ile prawdopodobną nie wiem. Możliwe że nasz amerykański biznesmen jest tylko pośrednikiem pomiędzy inwestorem a Wisła. Skoro tak często doradza innym możliwe że w tym temacie również. Jak wszystkim wiadomo doradza przeróżnym firmom do tego jest pochodzenia polskiego i mówi po polsku mieszkał przez jakiś czas w Krakowie. Wg mnie jest to idealny kandydat do takiej właśnie roli zwłaszcza że jeśli ktoś chciałby to załatwic bez szumu medialnego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
@up raczej nie bo już wczesśniej miał zamiar przejąc klub w Pl
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Myślalem właśnie o tym samym co Jam55, może On jest tym pierwszym dużym krokiem a drugi to jakis inny inwestor od niego
Aczkolwiek to już taka bardzo naciągane teoria ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Tak masz rację ale wtedy ani Wisły ani Śląska nie przejął. Prawdopodobnie kosztowało to za duzo. Czy teraz go stać na to? Tego nikt nie wie. Mój domysł opieram na wywiadzie z prezes sprzed paru miesięcy jak i na konferencji gdzie było przedstawione wejście Wisły w międzynarodowy biznes. Ja nie mówię że tak jest dałem tylko inna możliwość.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Pamiętajcie, że właścicielem SA jest TS. Więc pieniądze idą do TS , a nie do SA. Jedynie inwestor moze dodatkowo dokapitalizować SA, ale pieniądze pójdą za pakiet mniejszościowy do TS. Zatem nie tylko piłkarska Wisła na tym skorzysta, ale też inne sekcje [ w tym zapowiadana już wcześniej sekcja E-sportowa]. ![]()
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Całe zamieszanie z inwestorem to nic innego jak tylko próba przykrycia smrodu z siłownią Miśka
za 3 misiące będzie komunikat ze anonimowy zbawca i inwestor sie rozmyślił albo że róznice w pomysle na Wisłe były zbyt duże a kilka miesięcy spokoju bezcenne przyznawanie licencji za pasem ale obym sie mylił ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 01.02.2018 o godz. 20:55.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
TS to TS, a SA to SA.
Dukat mowil ze chodzi tylko o pilke nozna wiec SA. A sekcja e sportowa zapewne bedzie przy SA co zrozumiałe (choćby ze względu na duzo wieksze mozliwoscI finansowe i eozpoznawalnosc (herb spolki) Nie ma zadnej kasy na koncie TS, tylko w spolce akcyjnej (pilka) a rodzice wysylają swoje dzieci do sekcji do której chcą isc.. w Wisle moze byc nawet sekcja łowienia ryb. Przeciez nikt im nie narzuca co ich dzieci maja trenowac.. W TS Wisla trenuje ponad 3000 młodzieży i nikt tego nie bedzie zamykac, nikt nie bedzie odbierac gruntow, niktnie odbierze do finansowania tylko dlatego ze Misiek otworzyl silownie, spokojnie. to jest tylko smieszne bzdety pisane przez niektorych dzienikarzy. I sobie nawet nie zdajecie sprawy ile Wisla zdobywa medali chocby Mistrzostw Polski... to jest kilka tirów medali i pucharow rocznie (jezeli chidzi o wszystkie katetorie wiekowe). a jakis idiota dziennikarz mysli ze to wszystko ch.uj strzeli, tylko dlatego ze paru chlolakow dalo sobie po pysku w sekcji sportów walki która od tego wlasnie jest
Ostatnio edytowane przez aNouc : 01.02.2018 o godz. 21:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
idąc Twoim tokiem rozumowania. Jeżeli właścicielem Wisły byłbyś Ty to cały pieniądz ze sprzedaży akcji nie poszedłby do Twojej kieszeni tylko do piłkarskiej Wisły? Otóż nie. Poszedłby do Ciebie. Analogicznie - kasa idzie do TS i to TS zadecyduje czy pózniej da ją na piłkę czy na inne sekcje.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
Daje to pewność inwestorowi, że ma wpływ na operacje klubu jako jego (mniejszościowy) akcjonariusz. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Generalnie w przypadku tego typu intencji stron (czyli żeby pieniądze trafiły bezpośrednio do spółki), po prostu robi się dodatkową emisję akcji, które obejmuje inwestor. Bez kombinowania, z którego potem trzeba się tłumaczyć przed skarbówką. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Tak przy okazji przyjścia nowego inwestora i promocji klubu na świecie co tam z ufa sport? Umowa została rozwiązana? Coś przeoczyłem?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |