|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 04.2013
Offline |
|
Nie szukaj porady w internecie i u nas forumowiczów, może się to źle dla Ciebie skończyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Odnośnie tej kontuzji jest tyle zaleceń ilu lekarzy. Sam też przez to przechodziłem. Mi wypada dysk w odcinku lędźwiowym kręgosłupa i w związku z tym nie wykonuję wszystkich ćwiczeń w opadzie tułowia (martwy ciąg, wiosłowanie sztangą, rwanie), wyciskania nad głową, przysiadów i ćwiczeń w płaszczyźnie czołowej (brzuchy)... acz to i tak nie zawsze
.Moja chałupnicza porada jest taka, żeby jednak nadupcać na siłce, tylko po prostu w ramach zdrowego rozsądku uważać na tę część kręgosłupa, której dotyczy uraz. Możesz też przejść się do np. Fizjomedu na Królowej Jadwigi i tam zapytać speców co oni radzą. Moim zdaniem całkowite zaniechanie aktywności fizycznej nie poprawi sytuacji.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 16.08.2014 o godz. 10:10.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
wolno : polecam basen i pływanie na plecach
do tego cwiczena stabilizacyjne oraz takie na tulów z wykorzystaniem pilki szwedzkiej i poduszi sensomotyrycznej ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Ja jestem własnie rok po operacji. Usunięcie dysku i jakiegoś tam zerwanego więzadła. Drugi dysk lekko wysunięty pozostał. Obyło się bez wstawiania implantu.
Od półtorej miesiąca zacząłem z siłownią. Jeżeli chodzi o biceps, triceps, to nawet nie czuć obciążenia, mimo, iż lekkie jest. Natomiast, po jednym treningu na plecy i dwóch na barki źle to się skończyło. Od tygodnia nie mogę za bardzo się zebrać. Promieniowanie do prawej nogi znów, lekkie drentwienie. Dlatego na razie daje sobie spokój. Konsultowałem się z lekarzem i to samo, raczej aktywność, a szczególnie siłkę można odrzucić, choć jakieś podciąganie czy ćwiczenia na ławeczce można zastosować. Ale to w zależności od urazu, więc musiałbyś się swoich zapytać. Warto zapłacić do 70-80 zł, aby Ci instruktor ułożył trening pod Ciebie. Tak jak napisał szprotson, basen, basen, basen. Najlepszy na tego typu rzeczy. Choć osobiście mnie strasznie nudzi, dlatego w ....u z nim skończyłem. ![]() ![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Potrzebuje jakiegoś przyzwoitego białka w dobrej cenie, może natknął się ktoś na jakieś promocje ?
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
tak z czystej ciekawości
gdzie trenujecie, jakie siłownie/kluby ? |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak coś taniego to american fitmaxa , choć jakość prezentuje typowo "ekonomiczną"
40pln 750g 70% (wpc/spi) http://mocnysklep.pl/642,pure-americ...tein-750g.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
No dobra, a co sądzicie o produktach typu CLA+ albo HCA?
Jedzenie tego jako suplement diety da jakieś efekty? Coś tam się ruszam a to przyśpieszy spalanie tłuszczu? ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Cześć, życie prywatne mi się kompletnie rozpi..rzyło więc z racji tego, że teraz mam w cholerę czasu sam dla siebie chciałbym zacząć regularnie uczęszczać na siłownię żeby na przyszły sezon móc bez obciachu zdjąć koszulkę np. na Costa del Cryspi
Interesuje mnie głównie wyrzeźbienie góry tj. kaptury, biceps, triceps, klatka piersiowa, przedramię, brzuch. Nogi odpuszczam ponieważ przez 15 lat grałem regularnie w piłkę nożną w klubie więc dysproporcji nie powinno być. Nie interesuje mnie wzrost masy, chyba, że po to żeby potem ją przekuć na zarysowanie mięśni. Obecnie ważę 83 przy 181 cm wzrostu. Dość regularnie jeżdżę na rowerze ok. 4-5 razy w tygodniu po 15 km, kilka razy w miesiącu chodzę na basen. Mógłby mi zatem ktoś z Was poradzić:1. Co, ile i jak często najlepiej jeść ? Jakie produkty są zalecane a jakie powinienem wyrzucić z lodówki ? 2. Jakie ćwiczenia wykonywać na siłce, ile powtórzeń i jak często odwiedzać siłownię ? 3. Czy konieczne jest wspomaganie się chemią ? Wolałbym pozostać w ćwiczeniu na sucho. Dzięki z góry! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
po 1 nie odpuszczaj nóg. robisz nogi- wszystko rośnie że tak to powiem szybciej poczytaj o tym.
jedzenie 5-6 razy dziennie najlepiej, mniejsze porcje ale częściej, białko przede wszystkim zwierzęce, tłuszcze roślinne itp wylicz swoje zapotrzebowanie na potreningu . pl jeśli chodzi o trening to mi najbardziej odpowiada split 4-dniowy, ale uważam że takie minimum żeby coś ze oba zrobić to 3x w tygodniu i dużo ćwiczeń wielo stawowych typu martwe ciągi wiosłowania, przysiady itp jeśli masz dopięta dietę myślę że chemia nie potrzebna ale nie jestem żadnym ekspertem w tych sprawach a ja mam inne pytanie. przez wakacje że tak powiem trochę się opierdalałem z siłownią, nie ukrywam spadki są (masa nie tak strasznie ale widać po mnie że to nie to samo co forma na wakacje) i mam pytanie. jaki trening stosować żeby szybko wrócić z siłą i przede wszystkim masą? wspomóc się jakąś kreatyną żeby szybko to nadrobić i iść do przodu?praktycznie cały wrzesień nic ze sobą nie robiłem, ale od października ostry trening. ![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
najpierw nadrob ile sie da na sucho ,potem kreatyna doperio
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
poleci ktoś coś dla początkującego na siłowni, przed treningiem i po treningu? jakieś sprawdzone białka itp.
pozdrawiam ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
słyszał ktoś z Was cokolwiek o szkole muay thai Am Nat na Cystersów ? Dużo ludzi ? Za wszelkie info dzięki
![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Słuchajcie, mam pytanie. Kiedyś w necie znalazłem taką stronę gdzie można było kupić abonament na rozpisywanie przez trenerów specjalnych diet dla osób uczęszczających na siłownię. Może wie ktoś coś ? Niestety sformatowałem dysk i przepadły mi wszystkie zakładki z ulubionych :/
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja wiem tylko tyle, że to jest wywalenie kasy w błoto. Lepiej iść na normalną siłownię i tam popytać instruktorów (czasem się znajdzie taką co Ci instruktor rozpiski porobi za darmo).
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2013
Offline |
|
|
Mamy tutaj na forum jakąś osobę, która zajmuję się rozpiskami diet/planów?
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Odbieram złotą łopatę i odkopuje zapomniany temat.
W sumie podbijam poprzedniego posta - szukam trenera personalnego, co weźmie pod lupę wagę, wzrost, tryb życia itp - rozpisze, wyjaśni, zasugeruje sposób odżywiania (niekoniecznie radykalną dietę). Ograniczyłem do minimum słodycze i inne przekąski, 2 kg spadło w ciągu miesiąca ale to ciągle mało, zwłaszcza że regularnie uprawiam wspinaczkę a waga uparta jak świadek jehowy na progu ruszyć dalej w dół się nie chce ... ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
Współpracowałem, zajebisty człowiek. Pytaj o szczegóły na PW.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 14.11.2017 o godz. 18:54.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Przy okazji - dzięki za namiary.
Ps. Chce kupić mojej Młodej (sobie przy okazji też) takie cuś - używał ktoś albo poleci lepszy model jeśli w ogóle może być lepszy / gorszy ![]() ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|