![]() |
Weźcie się do roboty
mam pytanie czy przy wykonywaniu ćwiczeń A6W boli was szyja? szczegolnie przy 1 i 2 ćwiczeniu.
co zrobić aby nie bolała? |
mnie też boli ;/ a w ogólnie boli mnie jeszcze kręgosłup po zrobieniu ćwiczenia. Kiedyś udało mi sie zrobić cała 6aerobiczna teraz chyba spacuje po połowie bo wole nie obciążać kręgosłupa. nie zmienia to faktu że ćwiczenia te daja efekty,ale sa czasochłonne i teraz jak jest euro,sesja no i praca to sie człowiek nie wyrabia :P
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam pytanie.Niedawno wróciłem do treningów.Mam plan treningowy na mesę.Najpierw 2 tygodniowy okres przygotowawczy.Jest takie ćwiczenie jak Podciąganie sztangi w opadzie.Po tym ćwiczeniu boli mnie kręgosłup (tzn. nie tak bardzo ale przy pewnych ruchach go odczuwam).I mam pytanie: jestem na kupnie pasa, i mam pytanie czy ten pas "odciąży" mój kręgosłup?I czy w ogóle opłaca się to ćwiczenie wykonywać (czy jest jakieś inne ćwiczenie na plecy, bardziej efektywne a mniej kontuzjogenne)?
(sory jeśli to pytanie się już wcześniej pojawiło) |
zuraw9, prawda! Kręgosłup boli od niewłaściwego podłoża (nie powinno być twarde bo uciska kręgi, miękkie też nie może być, bo może się wtedy kręgosłup nadnaturalnie wyginać -> koci grzbiet)
Jay-Z i inni, szyja boli, bo nie umiecie wykonywać tego ćwiczenia. W ogóle brzuchów! Pierwszą zasadą w robieniu ćwiczeń na brzuch to "luźna" szyja. Mięśnie nie powinny być napięte -> teraz czujecie tylko ból, ale niech dzień wcześniej będzie wyczerpujący trening i np. robiliście szrugsy: efekt, zerwany lub naciągnięty mięsień głowy (sam doświadczyłem podobnego, ale w nieco innych okolicznościach). KosaPS, wiosłowanie to jedno z lepszych ćwiczeń na wyrobienie pleców (ćwiczysz głównie obłe, a one nadają kształt V plecom), spróbuj wykorzystać ławkę (stań przed nią, bądź kucnij, połóż tułów na siedzisku i oparciu, sztangę masz pod ławką i przyciągaj. Pamiętaj przedramienia blisko talii). Pas wiele nie pomoże, bardziej przyda się do przysiadów, martwego ciągu czy przy ćwiczeniach w staniu) Pozdrawiam. |
mnie tam kręgosłup nie boli, ale jak mam miec rozluźniona szyje, ma mi wisiec głowa do tyłu? czy jak
|
Broda nie może dotykać klaty, najlepiej za dużo nią nie kiwać, niech będzie w takiej pozycji jak normalnie - soisz lub siedzisz... Nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłem.
Pozdro. |
napewno jak ma ktos jakies patologiczne skrzywienia kregoslupa to takich ciwczen powinien unikac
jedyne w 100% bezpiczne i prozdrowotne cwiczenia na brzuch to unoszenie nóg w zwisie na drążku fanatyk , sporbuj odpoczac od tego cwiczenia na jakis miesiac a wtym czasie wzmocnij prostowniki grzbietu (cwiczenia wygladaja jak takie 'odwrotne brzuszki') potem powroc , jesli sa problemy z kregoslupem roib lezac na lawce tak jak ci napisal pietras , zdrowe na kregoslup sa podciagania ale to torche inne partie plecow pracuja pozdr |
Cytat:
Aha i jeszcze jedno.To podciąganie sztangi w opadzie jest najbardziej efektywnym z ćwiczeń na plecy? Przez to ćwiczenie wyrabia się takie V z pleców :D ? |
Cytat:
nie da się robić 6 nie napinając mieśni szyji...zawsze troche są napięte...ja przynajmniej nie umiem ich rozluźnić...jak macie jakieś super porady na ten temat to zapodajcie...bo mni eteż boli szyja w pierwszych dniach...potem przestaje. |
Co polecacie na szybki i widoczny przyrost masy (?)
[chodzi o konkretny produkt, najlepiej jakby ktoś miał link do niego na allegro czy innego sklepu internetowego) |
Cytat:
Odżywki nic nie dadzą jeśli sie nie ma diety lub chociaż w pewnym stopniu nie je sie tego co sie jeść powinno właśnie podczas robienia masy. A te konkretne rzeczy na mase są niedostępne na allegro:lol: |
Cytat:
|
fanatyk wiem o co chodzi
te cwiczenia sa na pogrubienie plecow na poszerzenie najlepsze podciaganie robiac tak jak opisales tez obciazasz kregoslup , lepsza ta wersja ktora podal pietras ----------- nostra nie panikuj pisz do mnie na gg i od jutro robisz mase , a takie rzeczy bezpiecznie smaczne i niedrogie :) gg 1440656 latem wiecej wodyu sie placi itp ale jak dasz rady z kaloriami to i masa sie pojawi pozdr |
kaelowiec chodzi Ci o to ćwiczenie co się kładzi na ławeczce i podciąga do klatki sztangę (do spodu ławeczki :) bo ja mam tą ławeczkę niewysoką (gdzieś do kolan) i te podciągnięcia nie będą za długie...
|
Gdzie w Krakowie możne kupić odżywki po najniższej cenie? Który sklep polecacie?
|
Brał ktoś może V12 HP844 , jakie opinie ogólnie o tym środku ? , czy lepiej w tej cenie coś innego
http://www.kulturystyka.sklep.pl/pro...oducts_id/3013 |
Cytat:
Smak 10/10 - fajny orzeźwiający . W sam raz na taki upał :) (cytryna - grejpfrut) Rozpuszczalność 8/10 Pobudzenie na treningu 7/10 Powiem tak, spodziewałem się więcej po tej odżywce. Dostrzegało się większą pompę na treningu niż zwykle (szczególnie biceps) ale nie ''rozrywało'' mi skóry . Siła ? ciężko powiedzieć bo robiłem trening na masę, na pewno odczuwalnie zwiększona wytrzymałość na treningu . A po treningu nie byłem taki zmęczony jak zwykle ;) Polecam tą odżywkę szczególnie tym osobom które mają problemy z koncentracją na treningu. Dodam ,że brałem takie same porcje w dni treningowe i nietreningowe . Nietreningowy 2 razy dziennie rano i koło 16. Treningowy - 15 min przed treningiem i odrazu po treningu. Odżywka na +. Ale bywało lepiej :P |
po co brałeś to po treningu ? to jest stack i to że brałes go po to nic Ci nie daje,no chyba ze nie mialeś kreatyny,to mozna to tak wytłumaczyc :). 2 sprawa,15 min przed to za późno-wydaje mi sie ze powinieneś go brać godzine-45 min przed.
Ja od wtorku zaczynam tego Creashota zobaczymy jak na mnie podziała. |
Cytat:
|
Blondas - zapraszam -> www.mocnysklep.pl
MisIIek - to jest stak kreatynowy , a nie przedtreningowy dopalacz tylko i wyłącznie bierze sie go po treningu po to żeby uzupełnić niedobory kreatyny w mięśniach 'wypalone' po treningu masz jej tam 5 gram w porcji http://mocnysklep.pl/files/skl[3].jpg no i poza tym zdecydowanie przyspiesza regeneracje z relacji Gieerzeta podobnie jak i z tych : http://www.mocnyblog.pl/2008/01/30/crea-shot-test/ widać że działa poprawa jakości treningu - baardzo odczuwalna co do ostatecznych wyników siłowych pamietajcie że jedno opakowanie starcza na 3 tygodnie - nie jest to okres bardzo długi... oczywiscie ze wzgledow ekonomicznych mozna połączyć go z czystą formą kreatyny i stosować wyłącznie jako dopalacz przedtreningowy |
Panowie jest sprawa:)
Ćwiczę na siłce od 1,5 roku i chciałbym sie czymś wzmocnić typu gainer, kreatyna. Co polecacie? Myślałem o gainerze MassXXL 3kg za 150zł, a może lepiej jakieś białko? Diety ogólnie nie mam, ale staram sie jeść jak najwięcej produktów nabiałowych itp. Przemianę materii mam szybką i ciężko jest mi przytyć. W chwili obecnej waga moja to 70kg i chciałbym sie trochę przymasować:D. kaelowiec i reszta obeznanych w temacie co polecacie? |
http://mocnysklep.pl/114,gain-bolic-...74;-1000g.html
za 150 masz 6 kilo !!! kreatyna , ok ale czy już przyszedł na nią czas , po półtora roku jak najbardziej ! na początek mono http://mocnysklep.pl/77,creatine-pow...-gratis-!.html pozdrawiam , jakby co to GG |
Dzięki kaelowiec, przez weekend zamawiam gainera:)
Z kreatyna na razie się powstrzymam i zobaczę jakie będą efekty po gainerze. Pozdrawiam |
Miałem 8kg GainBolic'a całkiem dobry gainer ma w sobie niewielkie dawki kratyny co poprawia działanie :) Smak truskawkowy po piątym kilogramie trochę się nudzi :-p Ale jest Ok.
W porównaniu do Mass XXL jest dużo lepszy i tańszy. |
Mam troszkę dziwne pytanie czy znacie jakieś cwiczenia na ręce takie by barki w nich nie uczestniczyły albo przynajmniej w małym stopniu.
I jeszcze jakie cwiczenia polecacie na tą partię mięśni http://images33.fotosik.pl/309/0712fbb6d70d99dc.jpg |
pytałem już w Mam Pytanie ale ten temat chyba bardziej się do tego nada:
Mógłby ktoś polecić jakąś siłownię na Białym Prądniku (chętniej bo bliżej) tudzież Azorach? Z góry dzięki. dzięki kaelowiec |
Cytat:
|
j/w a co do łap z modlitewnik (bic) , prostowanie ramion na wyciagu (tric)
na bialym pradniku ZUM na basenie - clepardii na azorach , tkkf azory w bloku na steachiewicza , oraz ego na ra*****owskeigo (tam gdzie kiedys komisariat) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl