|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
coś cytat nie działa
pepe72 Skąd: kraina gandzi i deszczu ![]() proponuję przestać ćpać, jeśli wg ciebie 1,42pkt/mecz jest dobrym wynikiem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
O kurde Moskal z 1,25 nawet nie byłem świadom, że aż tak słabo było
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Hola, hola. Jak podliczysz go jeszcze za okres od 7/11/11 do 31/12/11 to srednia mu wyjdzie 1,36!!! Nie duzo gorzej od Kiko
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Masz jak wół powyżej, który trener ile punktów w meczu robił. Nie rozumiem czemu miałbym wspierać Kiko za jego 1,4 punkta w meczu zważywszy na to, że na Wisłę od długiego czasu się nie da patrzeć. Ja rozumiem jakby jego 'kunszt' trenerski polegał na robieniu 1,8+ pts w meczu to wtedy można przymknąć oko na styl. Fakt jest taki, że punktował przeciętnie - co ci koledzy wytłuścili, a przy tym nasza gra to była ciężka do przetrawienia KASZANA. Teraz po roku obserwowania trenerskiego warsztatu Kiko mam ochotę zawyć FRANZ WRACAJ! To chyba świadczy jaki super futbol graliśmy za Kiko. A optymalnie byłoby zatrudnić kogoś, kto potrafiłby drużynę tak poukładać jak 'trener przed Kiko', ale moralnie nie splamionego. Dlatego ten 'węgierski' Hiszpan wydaje się ciekawą opcją. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Podpisywał w jego obecności kontrakt. Szczegółów nie znam jaką mają umowę.
W skrócie bronil decyzji o zwolnieniu i podkreślał minimalna przewaga nad strefa spadkowa, kiepski styl zespolu i grę poniżej możliwości zawodników. Może nic kontrowersyjnego, ale cos z czym wielu się ciągle nie zgadza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
PRZYSZLI: » Zoran Arsenić (NK Osijek) - kontrakt do 30.06.2019 r. » Vullnet Basha (UCAM Murcia) - kontrakt do 30.06.2018 r. » Denys Bałaniuk (Dnipro Dniepropietrowsk) - kontrakt do 30.06.2019 r. » Julián Cuesta Díaz (UD Almería) - kontrakt do 30.06.2018 r. » Tibor Halilović (NK Lokomotiva Zagrzeb) - kontrakt do 30.06.2019 r. » Jesús Imaz Ballesté (Cádiz CF) - kontrakt do 30.06.2018 r. » Marko Kolar (NK Lokomotiva Zagrzeb) - kontrakt do 30.06.2019 r. » Martin Košťál (Spartak Trnava) - kontrakt do 30.06.2019 r. » Carlos Daniel López Huesca (Villarreal CF B) - kontrakt do 30.06.2018 r. » Zé Manuel (FC Porto) - roczne wypożyczenie » Víctor Pérez Alonso (AD Alcorcón) - kontrakt do 30.06.2018 r. » Francisco Manuel Vélez Jiménez (UD Almería) - kontrakt do 30.06.2019 r. » Marcin Wasilewski (Leicester City FC) - kontrakt do 30.06.2018 r. » Kamil Wojtkowski (RB Lipsk) - kontrakt do 30.06.2020 r. ODESZLI: » Petar Brlek (Genoa CFC) - transfer » Krzysztof Drzazga (Chojniczanka Chojnice) - wypożyczenie » Krystian Kujawa (Podbeskidzie Bielsko-Biała) - koniec kontraktu » Krzysztof Mączyński (Legia Warszawa) - transfer » Michał Miśkiewicz (CD Feirense) - koniec kontraktu » Przemysław Porębski (MKS Trzebinia/Siersza) - wypożyczenie » Matija Špičić (?) - koniec kontraktu » Semir Štilić (Wisła Płock) - rozwiązany kontrakt » Wojciech Słomka (GKS Katowice) - wypożyczenie » Alan Uryga (Wisła Płock) - koniec kontraktu » Éver Valencia Ruiz (CD Independiente Medellín) - skrócone wypożyczenie » Hugo Vidémont (AFC Tubize) - rozwiązany kontrakt » Mateusz Zachara (CD Tondela) - koniec kontraktu » Łukasz Załuska (Pogoń Szczecin) - koniec kontraktu » Piotr Żemło (Wisła Puławy) - wypożyczenie Jakiekolwiek oceny warsztatu czy porównania do wcześniejszych trenerów mijają się z celem w powyższej sytuacji. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Dokladnie. Kiko mial duzo lepsze warunki do pracy od poprzednikow.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Ta drużyna wbrew temu na co się zanosiło (Llonch, Velez, Małecki czy teraz Wasyl) jest bezjajeczna, nawet jeśli nie ma umiejętności to nie zachęca też swoją postawą. Jedyną objawem "waleczności" sa głupie faule Wojtkowskiego i Pereza... Oczywiście były mecze jak Płockiem na wiosnę, ale wiele tych Kiko timeów to były sytuacje jak w Derbach czy w Płocku. gdzie każdy widział że to czyste przypadki wcale nie zmywały ogólnego obrazu żenującej gry. Sama zmiana - w tym momencie kiedy Kiko odchodzi przed dwoma prawdopodobnymi porażkami może być różnie oceniana za jakiś czas bo średnią ma nienajgorszą. Słaby trener to to nie był wybitny na pewno tez nie. Jest wiec spora szansa ze trafimy gorzej Ciesze się ze biorą Hiszpana bo ostatnie co nam trzeba to żeby znowu wymieniać 10 zawodników a tak mogłoby być gdyby "Kiko zabrał cały ten hiszpański szrot ze sobą" - Joan może uspokoić zagraniczną gwardię i dać nadzieje tym odsuniętym przez Kiko Teraz już wiemy na 100% że Kiko by odszedł bez względu na ostatnie wyniki, zarząd poszedł na łatwiznę i wziął gościa którego już miał na oku przed rokiem. W tej sytuacji wstrząs przed derbami to nie jest całkiem nielogiczna i nerwowa decyzja. Kiko możemy podziękować na pewno za Lopeza, Lloncha i Veleza jak ten w końcu ozdrowieje ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wszystko wskazuje na to, że decyzja o pożegnaniu się z Kiko po meczu z Zagłębiem już wcześniej zapadła (ile wcześniej nie wiem).
Patrząc na to, jak wyglądała drużyna w meczu z Płockiem to zostawiając Ramireza na ławce w derbach i z Zagłębiem najbardziej prawdopodobny dorobek punktowy wynosiłby 0. Coś ewidentnie się wypaliło. Co może zmienić Sobol? Bardzo niewiele (pamiętacie jego debiut rok temu z Pogonią?) zwłaszcza że ewidentnie są problemy zarówno fizyczne jak i mentalne. Na fizyczne nie poradzi nic, wątła nadzieja na poprawę mentalną, ambicjonalną i mądrość w grze. O jeździe na tyłkach można teraz zapomnieć, bo na to nie mają siły. Trzeba zagrać mądrze, wtedy być może jakiś punkt uda się w tych dwóch meczach zdobyć a na wiosnę znowu - jak rok temu - atakować górną ósemkę. Także zwalniając KR teraz zarząd w zasadzie niczym nie ryzykuje - byłoby zero punktów a tak to może jakiś punkcik uda się uciułać, choć szanse na to są niewielkie. U nas w tej chwili nie ma nikogo, kto mógłby dać drużynie pozytywny impuls a w takiej sytuacji wystarczy jakiś Piątek z Hernandezem czy Świerczok, żeby nas ukąsić. Gra defensywna jest u nas na takim poziomie, że sytuacje na pewno będą mieli a że są w gazie to pewnie coś wykorzystają. Nowy trener na wiosnę będzie miał chyba trochę trudniej niż KR rok temu - bo nasz terminarz do najłatwiejszych nie należy... ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Sądzę, że Sobol postawi na Polaków, rozumiejących, czym są Derby. Jeśli jesteśmy całkowicie pod formą, to pewnie spróbuję przechylić losy spotkania na naszą korzyść właśnie cechami wolicjonalnymi, czyli Mały wróci do składu, Brożek będzie partnerował Carlitosowi, na środku Basha i zagadka (Llonch? Halilović to jednak za duže ryzyko strat), Cywka za Bartkowskiego. Pytanie co z bramką, czy kwestia komunikacji przeważy i wyjdzie Buchalik? Cuesta pomimo wypuszczenia wczoraj piłki zrobił na mnie lepsze wrażenie niż Michał, ale po meczu z Zaburzeń o to nietrudno. W drugiej połowie Wojtkowski za Brożka, kiedy będzie więcej przestrzeni na boisku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Brożek i cechy wolicjonalne? To było kiedyś.
Kolejny bardzo trudny debiut Sobolewskiego. Hiszpanie pewnie w dołku po odejściu Ramireza. Brożek pod formą, zwłaszcza fizycznie. Małecki pod formą. Boguski nienadzwyczajnie. Liczyć można na Głowę, Wasyla, Sadloka Czyżby obrona Częstochowa? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Jeżeli jakiś mecz ma wyzwolić u Pawła sportową złość to właśnie ten. Alternatywą jest Balanyuk lub inne ustawienie, ale jednak wydaje mi się, że postawi na 4-4-2. Przy 4-5-1 pewnie faktycznie zagra Wojtkowski, a Pereza zastąpi Llonch. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Zawsze kiedy nie byliśmy faworytem, wygrywaliśmy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Polska liga i wyniki w niej nie są logiczne. Większa szansa, że wygramy z Sobolewskim na ławce niż z Ramirezem. Przynajmniej zawodnicy powinni odzyskać świadomość, iż dobra postawa na treningach jest przepustką do pierwszego składu, co w bieżącym roku nie było takie oczywiste.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Po 18 kolejkach Ramirez był drugim trenerem od ostatniego mistrza, po 19 chyba 4 (https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=3487) Typowany na nowego trenera też ma dziurawe CV, więc zarząd trochę ryzykuje z tą zmianą. https://www.transfermarkt.pl/joan-ca.../trainer/14860 Patrząc na obrazek to szkoda, że Wdowiec nie był w stanie pracować dla kobiety. Ciekawe jak by sobie poradził po odejściu Brleka i Mąki. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Trza by kogoś kumatego, będącego 'wewnątrz' klubu, rozpytać jak to z tym Kiko było. Treningi, taktyka(ja tam żadnej nie widziałem), kontakt z zespołem itp by coś konkretnie zawyrokować.
Jak dla mnie graliśmy źle tej rundy, sporo puntów ugranych na farcie a wygrana w Derbach to mistrzostwo świata farta. Z drugiej strony przy takiej rotacji, nie wiem czy można było coś zrobić. Derby pewnie przegramy ale jak z Kiko, to jestem przekonany o w.......u, to z Sobolem może coś uciułamy.Może stara gwardia się jeszcze na chwilę podniesie. Tak więc lepiej że go wywalono przed niż po Derbach. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Nie ma co płakać za Ramirezem, bo nie był to jakiś wybitny trener. Z drugiej strony nie ma też co po nim jechać, bo spalonej ziemi nie zostawia, dorobku tragicznego nie miał, no i wygrał derby. Ot, zwykły, przyzwoity trener, którego główną zaletą w momencie zatrudniania była najprawdopodobniej cena i - z racji tego, że w planach było pozyskanie zawodników z Hiszpanii - narodowość.
Kilka momentów radości było, ale i nie brakowało sporej dawki zawodu. Ot, takie pół na pół. Sęk w tym, że ja naprawdę długo trzymałem za Kiko kciuki, ale z tygodnia na tydzień dawał mi mniej argumentów na to, że będzie lepiej. Tłumaczyć całość niezgranym składem to można było we wrześniu i w październiku, ale w grudniu? Słabo. Kontuzje, kartki itd. też mnie nie przekonują, bo te zawsze się zdarzają i zawsze trzeba brać to pod uwagę podczas trenowania schematów i konkretnych taktyk. Coś w pewnym momencie przestało działać. Wejście do Wisły Kiko miał dobre, ale już na wiosnę, w grupie mistrzowskiej, zaczęło się coś sypać. Nie liczyłem na żadne puchary, podium itd., ale bodaj jedno zwycięstwo i jeden remis to wynik mimo wszystko słaby. Jesień tylko potwierdziła, że z zespołami z górnej połowy tabeli po prostu mamy ogromne problemy. I o ile można w zupełności zaakceptować fakt, że pozytywnego bilansu ogółem mieć nie będziemy, bo możliwości są jakie są, to jednak fakt, że taka Sandecja ma podobny bilans (albo nawet lepszy) z czołówką ligi jest już konkretnym zarzutem w stosunku do Ramireza. Tym bardziej, że nie graliśmy otwartej piłki, co ewentualnie byłoby jakimś wytłumaczeniem, nie - z reguły zaczynaliśmy mecz za podwójną gardą, a i tak dostawaliśmy w cymbał. No chyba, że ktoś twierdzi, że Trochimy, Korzymy Barany, Brzyskie i Szufryny to ekipa lepsza od naszej. Można tak sądzić, ale ja się pozwolę nie zgodzić. Nie przekonuje mnie również argument, że gramy tak, jaki mamy potencjał. Panie i Panowie, my nie wiemy tak do końca jaki ta drużyna ma potencjał. Jakby Rumak trenował Koronę i przepieprzał kolejne mecze raz za razem, to pewnie nikt by się nie zdziwił, bo się wydawało, że naściągali szrotu i taki jest teraz efekt. Sęk w tym, że jednak taki Lettieri pokazuje, że da się z tych zawodników wycisnąć więcej. Może w naszym przypadku będzie podobnie? Jaka jest pewność, że to co graliśmy, to maksimum, skoro ogromna większość z nas widzi tych zawodników pierwszy raz na oczy? I na koniec trzeba sobie zadać pytanie - czy nawet jeśli za Ramireza drużyna grała na jakimś swoim, zwykłym, standardowym poziomie, to czy czasem nie warto znaleźć trenera, która doda to "coś więcej"? Bo jak dla mnie odpowiedni trener do danego zespołu to właśnie ten, który z danej grupy ludzi może wyciągnąć jak najwięcej atutów jednocześnie starając się jak najmocniej zamaskować wady. Tak z ręką na sercu, czy widzieliście coś takiego u Kiko? Ja niestety nie i mówię to z przykrością, bo naprawdę chciałbym trenera, który spędzi tu 10 kolejnych lat, bo to będzie oznaczało, że nasz klub odnosi sukcesy. Nie ma co płakać, trzeba liczyć na to, że Carillo uporządkuje naszą grę i na wiosnę będzie tylko lepiej. A za całą pracę włożoną przez Ramireza przez ten rok wypada po prostu podziękować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Z tym może być ciężko. Za to przeciwnik może zagrać dużo lepiej niż Płock. I będzie bajabongo
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Trzeba walczyc,to sa derby,mozna przegrać z Plockiem ,ale nie z obrzezanymi w kauflandzie.Pilkarze pamietajcie!
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kiko odszedł i dalsze spieranie się na temat tego jak pod jego wodzą grała Wisła jest już bezcelowy. Szkoda że zarząd przyburaczył. Ciężko było podtrzymać wizerunek profesjonalnego klubu i podziękować trenerowi po zakończeniu rundy?
Cóż wygląda na to że zadziałały czynniki pozaboiskowe. Wykorzystali pierwszy możliwy moment. Przecież gdyby drużyna wygrała dwa ostatnie mecze to dopiero narazili by się na śmieszność. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli chodzi o buractwo ludzi z klubu... No cóż... nie pierwszy raz. Pozaboiskowe przyczyny są takie jak zawsze. Mamy genialnych piłkarzy, tylko trener słaby. Gdyby ten scenariusz nie powtarzał się już 8 czy 9 raz, może sam bym uwierzył. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Bawi mnie to niepomiernie. Pierwsze głosy o zwolnieniu Kiko na tym forum i odpowiedź jego zwolenników 'całe szczęście to nie wy decydujecie, tylko profesjonaliści z zarządu'. Kiko zwolniony-'ach te buraki z zarządu'.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
btw W sumie się cieszę że pożegnaliśmy Kiko. Można/należało wcześniej ale teraz też nie jest źle. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Buractwo? ....a ludzie nie przesadzacie? Mieli pełne prawo go zwolnić w dowolnym momencie, nawet przy składaniu mu życzeń na wigili. Uznali że.prochu nie wymyśli i więcej drużynie nie da. Ich decyzja i za jakiś czas przekonamy się czy była słuszna.
Mi wystarcza wygrane derby i już ta decyzją się obroni! ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W najbogatszych klubach trenerzy dostają piłkarzy jakich chcą i lecą, jak to nie przynosi zamierzonych efektów. W Polsce dostają zwykle darmowy szrot lub piłkarzy na zakręcie, którzy trzeba odbudować, bez gwarancji, że wypalą. Więc nie. Nie jest tak samo, nawet przy zachowaniu wszelkich proporcji.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|