|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
W życiu nie ważne sa tylko pieniądze, po przekroczeniu pewnego pułapu. Gdyby tak było to 90% naszych piłkarzy by u nas obecnie nie grała. Czy stać nas na lepszego trenera niz Ramirez? Wyglada na to ze tak i tu powinniśmy zamknąć dyskusje, bo dowodem tej tezy jest dzisiejsza decyzja zarządu. Jak masz inne zdanie to polemizuj sobie z Dukatem lub Sarapata na tt. PS czy w każdym poście musisz okazywac swoja domniemana wyższość nad rozmówca? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ekstraklasa to słaba (i biedna) liga. Nasze drużyny regularnie oblatują wpd w pucharach. Jesteśmy (finansowo, ale pewnie i sportowo) za ligami: Niemiecką, Angielską, Włoską, Hiszpańską, Francuską, Belgijską, Szwedzką, Norweską, Turecką czy Rosyjską (a i tak pewnie coś pominąłem). Co więcej - lepsze miejsca pracy to także druga Bundesliga czy Championship. Wisłą to raczej biedna drużyna w Ekstraklasie. Jest sporo drużyn z o wiele większymi (realnymi) budżetami, do tego ciągle spłacamy długi. Sprzedajemy piłkarzy żeby się utrzymać na powierzchni. Nie dajemy konkurencyjnych kontraktów. Reasumując - jesteśmy średniakami w cienkiej lidze. QUED EDIT: Zapomniałem oczywiście o lidze holenderskiej
Znaczy kto, poza starą gwardią?A, już wiem - Wasilewski Nie, ale ułatwilibyście mi to gdybyście nie pisali takich ciężkich bzdur.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.12.2017 o godz. 23:39.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Może zrobmy ankietę ile osób uważa Cie za nieomylnego? Malo jest osób z tak wysokim mniemaniem o sobie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zaskakujące. Proponuję inną ankietę - ilu z nas chciało zwolnienia Maaskanta, Wdowczyka, Moskala (dwa razy), Probierza, Smudy bo uważała, że drużyna ma o wiele większy potencjał? Ta ankieta różni się od Twojej w sumie tylko tym, że ma sens. Coś pokaże.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.12.2017 o godz. 23:57.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No tak "wzmocnienia" porobione, a mistrzostwo ucieka to trzeba reagować, ratować sezon.
A tak na serio to miałem nadzieję, że w nowym zarządzie są rozsądni ludzie. To już mogli dać chłopu chociaż te dwa mecze dograć do zakończenia rundy. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale że co, Sobolewski z Kmiecikiem to lepiej ogarną? Jak dotąd rezultaty takich decyzji były nieodmiennie złe.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kiko wprowadzil Wisle na inny pułap. Teraz tylko tego nie spierdoolic
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
W polskich warunkach coś takiego jak rozwój zespołu nie istnieje. Zespół rozwijasz jak masz ustabilizowany skład i wymieniasz najsłabsze ogniwa, a u nas od razu wysprzedaje się każdego kogo ktoś chce kupić i zaczyna się łatanie dziur i wielkie zdziwienie, że coś nie gra.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Tak czy siak, za pol roku, pol forum bedzie tesknic za Kiko...
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Albo Probierz. Albo Latal. I długo tak możemy. Jeden Fornalik to miał talent do klejenia czegoś w ekstremalnych warunkach, ale nawet on spasował. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Śmieszy mnie podejście niektórych, którzy twierdzą, że kolejny raz zmieniamy trenera, bo głupi kibole nie wytrzymują ciśnienia
A nie przyszło niektórym do głowy, że po prostu to co prezentował Ramirez nie pasowało do koncepcji budowania zespołu? Nawet w jego najlepszych czasach gra opierała się na lagach do przodu i kontrach. Czasem to funkcjonowało, czasem nie. Ale zadajcie sobie pytanie czy macie ochotę oglądać taką Wisłę? Skoro nie gramy o mistrza, a puchary też raczej są poza naszym zasięgiem (wedle opinii zwolenników Ramireza) to może chociaż wypadałoby się nie męczyć patrząc na naszą grę? Środek tabeli można zrobić grając piłką, skoro lepsze wyniki niż środek tabeli to dla nas za dużo, to chociaż miejmy możliwość nacieszyć oko od czasu do czasu. A jeśli faktycznie Wisła ma być budowana na solidnych podstawach i aspirować do wyższych lokat to też nie można oddawać piłki i czekać co przeciwnik zrobi i bazować na lagach na Carlitosa i patrzeć co on wymyśli. Taki wariant budowany na kontrach to może się sprawdzić raz - w sezonie konia, a potem znów będzie dołowanie. Chcemy walczyć o coś więcej niż środek i okazjonalna zwyżka formy - trzeba budować zespół, który gra po prostu w piłkę. Moim zdaniem Ramirez do budowy takiego zespołu się zupełnie nie nadawał. Podejrzewam, że podobnie było to odbierane w gabinetach Wisły. A co do tego nowego Hiszpana - to chyba lepszy kierunek. Może i zdobył mistrza Węgier tylko, ale skoro prowadził taki zespół to ma odpowiednią mentalność - potrafi wygrywać taśmowo. Nie będzie się srał z grą bo prowadzimy 1:0, jak Kiko. I bardzo dobrze. Ja trzymam kciuki - bo chcę wreszcie zobaczyć trochę ładnej piłki. A jak dojdzie do tego brak minimalizmu - tym lepiej. do @up Wolfy : No widzisz, a ja chorągiewką nie jestem. Od Kiko wolę już nawet Smudę, nie wspominając o sprzedawczyku. Po prostu niech będzie trener, który chce grać do przodu i ma cohones. I tyle. Cudów nie wymagam, gorsze i lepsze serie zdarzą się na dłuższą metę każdemu trenerowi. Dorzucę jeszcze krótkie pytanie. Tylko odpowiedz szczerze. Czy podobała Ci się gra Wisły Kiko Ramireza ?
Ostatnio edytowane przez s1mone : 11.12.2017 o godz. 00:48.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Tania opcja na ciezkie czasy. Pomimo tego, ze uwazam go za slabego trenera a od naszej gry przewaznie bolaly oczy, moim zdaniem swoje zadanie wykonal (biorac pod uwage wyniki) conajmniej przyzwoicie. Pozostaje podziekowac i zyczyc sukcesow w przyszlosci.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Niestety to co napisałeś, mocno przekracza możliwości percepcyjne Kolegi i jego klakierów...Liczy się tylko kasa, Cupiał i nic więcej...
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
dynek.pl napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Zapominacie o jednym.Kiko Ramirez mial dać górną osemke w sezonie 2015/16.Dał? ,no dał.
Potem była juz ta upragniona ósemka gdzie Wisła grała mecze na wakacjach.Sadze ze postanowiono dać mu jeszce jedną szanse za swoj poprzedni sukces ,dostał okres przygotowawczy ,transfery i mial pokazać co potrafi.Bonus gdzie trener no-name ma swoje 5 minut.Klub bez wiekszych nakladów i transfery za okragłe 0 złotych i tak niewiele tracił.Poł roku. A ze Kiko potrafi niezbyt wiele co szybko pokazał ,to juz inna bajka z innnym smokiem,kazdy przejrzał na oczy ,ze to trener z ktorym Wisla kopała by sie z jakimś Plockiem po czołach w srodku tabeli.a tego nikt niechce.I chyba dobrze ze celujemy wyżej,czy nie?
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 11.12.2017 o godz. 01:35.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
16 wygranych w 36 spotkaniach i średnia punktowa na poziomie ~1.4 ... To wystarczy za komentarz. Przy dobrej grze to w tej tragicznej i wyrównanej ekstraklapie, to można by było wałczyć o MP(taki tytuł daje w ostatnich latach słabiutkie 2 pkt/mecz), a o puchary to na pewno. Dodając do tego taktykę: "Grajmy na Carlitosa, on coś zrobi" i mamy podsumowanie wuefisty. Wraca tam gdzie jego miejsce, tzn. na hiszpańskie orliki. Adios i powodzenia
.A co do samego faktu. To widocznie było planowane od wielu tygodni, skoro już mamy nowego trenera. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ramirez mial duzo szczescia w poczatkowym okresie ezonu. Gole w koncowkach (Derby,Wisla Plock). Potem sie wyrownala (Lech, Termalica) i poszlo w dol.
I zero taktyki. nasza taktyka: podaj do Carlitosa i sie zobaczy. Wywalili go po najgorszym meczu w tym roku a moze dluzszym okresie. Wg mnie sklad mamy lepszy niz miejsce. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wczorajszy mecz wyglądał jak gwozdz do trumny, która już byla uszykowana od jakiegoś czasu. Od kiedy? Tego się pewnie nie dowiemy. W zespole nie działo się dobrze i znowu (o zgrozo) wyszło, że Janekx mial racje. Polecam też poczytać na tt w jakim tonie wypowiada się teraz menager Wasyla o Ramirezie.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 11.12.2017 o godz. 07:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
No i brutalna ale realistyczna ocena przyszła. Dzięki za dobre chwile i powodzenia!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czas był najwyższy...
Moim zdaniem brak klimatu w szatni dołożył swoje. Drużyna cofała się, zamiast rozwijać. Co będzie dalej ? nikt nie wie... |
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
|
wymowna była sytuacja zaraz po meczu na lawce rezerwowych...to w jaki sposob osoby ze sztabu szkoleniowego podały sobie ręke ( na dowidzenia)....wszyscy wiedzieli...1,5h po meczu dymisja. i ze dzisiaj ogloszenie trenera...to trwało lekką ręką miesiąc...Kiko miał ogarnać zespół , całą to rzesze nowych ludzi...i uytrzymać dystans ktory na wiosne pozwoli powalczyć...sytuacja w tabveli mu to ułatwiała ale gra i wyniki jego drużyny wrecz przeciwnie...
Przez kilka miesiecy mozna ni ezrobić wyniku....ale mozna zrobić DNA zespołu...Wisła w ostatnich miesiącach była poprostu bylejaka.... ![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Sprawdź sobie tabelę za ten rok ew. tu masz zacytowaną: http://weszlo.com/2017/12/10/kiko-ra...nskie-osiedla/ A co do lagi na Carlitosa to tak gra m.in. Górnik wiec pi...sanie o stylu to na prawdę ciężka głupota. W każdym razie dopóki nie sponsorują nas szejkowie znad Zatoki. Mam nadzieję, że nowy trener ogarnie drużynę w zimie ale mam obawę, że Zarząd poszedł na skróty i kupił sobie pół roku spokoju wywalając trenera. Być może potrzebowali szoku przed środą i miejmy nadzieję, że w środę punkty zdobędziemy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Wywalenie 2 m przed przerwą zimową to jest jakaś taktyka zaskoczenia pod wygranie derbów bo nie kumam?W Wiśle większa presja na trenerów niż w Realu.3-3 w Niecieczy nowu nie po jakimś słabym meczu, z Górnikiem dobrze grali do Vrar potem puściły nerwy, słaby mecz z Płockiem to chyba efekt ostatniej nerwówki z Górnikiem ale żeby znów robić burdel na ławce trenerskiej to jest komedia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dajcie linka do konkretnego wpisu tego menago Wasyla. Nie każdy ma konto, żeby przeglądać, a nic na 'wierzchu' nie widać.
Przygoda Kiko nieuchronnie się kończyła od kilku meczów. Zarząd nie wytrzymał przed derbami i CHYBA słusznie. Nie można było dopuścić, by GWÓŹDŹ DO TRUMNY został wbity we środę... Z drugiej strony ewentualna wygrana we środę, z Kiko na ławce, sprawiłaby, że pretekst do jego zwolnienia by się poszedł jebać. Mimo niezbyt dobrych wyników będę gościa dobrze wspominać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Mam takie wrażenie, że Ramirez to była opcja na przeczekanie. Nie jestem w stanie zrozumieć też jak można zatrudnić faceta, który nie zna j.angielskiego. To jest kpina. Tłumacz nigdy nie odda tego co mówi trener. Takie jest moje zdanie. Kiko nie zrobił wiele, by tu zostać. Przez rok nie był w stanie nauczyć się j. angielskiego, czy jakiś podstaw polskiego.
Moim zdaniem tak słabego trenera nie mieliśmy nie pamiętam od kiedy. To co wczoraj się działo na meczu ( byłem na nim), to chyba jeden z gorszych meczów Wisły w ostatnich latach. Przez ten rok nie zrobiliśmy żadnego postępu. Wieczne bronienie wyniku i granie długiej piłki. Gdyby nie Carlitos, Kiko już dawno by tu nie było. Według mnie to tak słaby trener, że on nigdzie pracy nie znajdzie. Miał komfort pracy. Tylu zawodników ile miał tutaj sprowadzonych, to żaden, ale to żaden trener nie dostał tutaj przez ostatnie lata. Bardzo się ciesze, że nie musimy się z nim męczyć już. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
A od kiedy Wasilewski ma agenta |
|
|
|
Senior Member