The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.12.2017, 10:07
coś cytat nie działa

pepe72

proponuję przestać ćpać, jeśli wg ciebie 1,42pkt/mecz jest dobrym wynikiem

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 11.12.2017, 10:11
O kurde Moskal z 1,25 nawet nie byłem świadom, że aż tak słabo było
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 11.12.2017, 10:13
Hola, hola. Jak podliczysz go jeszcze za okres od 7/11/11 do 31/12/11 to srednia mu wyjdzie 1,36!!! Nie duzo gorzej od Kiko
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.12.2017, 10:31
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Trenera rozlicza się z wyników, a te Kiko bronią.
Sprawdź sobie tabelę za ten rok ew. tu masz zacytowaną:
http://weszlo.com/2017/12/10/kiko-ra...nskie-osiedla/

A co do lagi na Carlitosa to tak gra m.in. Górnik wiec pi...sanie o stylu to na prawdę ciężka głupota. W każdym razie dopóki nie sponsorują nas szejkowie znad Zatoki.

Mam nadzieję, że nowy trener ogarnie drużynę w zimie ale mam obawę, że Zarząd poszedł na skróty i kupił sobie pół roku spokoju wywalając trenera. Być może potrzebowali szoku przed środą i miejmy nadzieję, że w środę punkty zdobędziemy.
Jaka ciężka głupota? Górnik zrobi tym stylem, jak w przypadku każdej drużyny sezonu konia, jednorazowy wynik, a potem wróci w środkową strefę.

Masz jak wół powyżej, który trener ile punktów w meczu robił. Nie rozumiem czemu miałbym wspierać Kiko za jego 1,4 punkta w meczu zważywszy na to, że na Wisłę od długiego czasu się nie da patrzeć. Ja rozumiem jakby jego 'kunszt' trenerski polegał na robieniu 1,8+ pts w meczu to wtedy można przymknąć oko na styl. Fakt jest taki, że punktował przeciętnie - co ci koledzy wytłuścili, a przy tym nasza gra to była ciężka do przetrawienia KASZANA.

Teraz po roku obserwowania trenerskiego warsztatu Kiko mam ochotę zawyć FRANZ WRACAJ! To chyba świadczy jaki super futbol graliśmy za Kiko. A optymalnie byłoby zatrudnić kogoś, kto potrafiłby drużynę tak poukładać jak 'trener przed Kiko', ale moralnie nie splamionego. Dlatego ten 'węgierski' Hiszpan wydaje się ciekawą opcją.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.12.2017, 10:41
wislak2214 napisał(a):Wyświetl post
A od kiedy Wasilewski ma agenta?
Podpisywał w jego obecności kontrakt. Szczegółów nie znam jaką mają umowę.

W skrócie bronil decyzji o zwolnieniu i podkreślał minimalna przewaga nad strefa spadkowa, kiepski styl zespolu i grę poniżej możliwości zawodników. Może nic kontrowersyjnego, ale cos z czym wielu się ciągle nie zgadza.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.12.2017, 10:45
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Jaka ciężka głupota? Górnik zrobi tym stylem, jak w przypadku każdej drużyny sezonu konia, jednorazowy wynik, a potem wróci w środkową strefę.

Masz jak wół powyżej, który trener ile punktów w meczu robił. Nie rozumiem czemu miałbym wspierać Kiko za jego 1,4 punkta w meczu zważywszy na to, że na Wisłę od długiego czasu się nie da patrzeć. Ja rozumiem jakby jego 'kunszt' trenerski polegał na robieniu 1,8+ pts w meczu to wtedy można przymknąć oko na styl. Fakt jest taki, że punktował przeciętnie - co ci koledzy wytłuścili, a przy tym nasza gra to była ciężka do przetrawienia KASZANA.

Teraz po roku obserwowania trenerskiego warsztatu Kiko mam ochotę zawyć FRANZ WRACAJ! To chyba świadczy jaki super futbol graliśmy za Kiko. A optymalnie byłoby zatrudnić kogoś, kto potrafiłby drużynę tak poukładać jak 'trener przed Kiko', ale moralnie nie splamionego. Dlatego ten 'węgierski' Hiszpan wydaje się ciekawą opcją.
Ogólnie wynik Kiko jest niezły, jeśli weźmiemy pod uwagę to:

PRZYSZLI:
» Zoran Arsenić (NK Osijek) - kontrakt do 30.06.2019 r.
» Vullnet Basha (UCAM Murcia) - kontrakt do 30.06.2018 r.
» Denys Bałaniuk (Dnipro Dniepropietrowsk) - kontrakt do 30.06.2019 r.
» Julián Cuesta Díaz (UD Almería) - kontrakt do 30.06.2018 r.
» Tibor Halilović (NK Lokomotiva Zagrzeb) - kontrakt do 30.06.2019 r.
» Jesús Imaz Ballesté (Cádiz CF) - kontrakt do 30.06.2018 r.
» Marko Kolar (NK Lokomotiva Zagrzeb) - kontrakt do 30.06.2019 r.
» Martin Košťál (Spartak Trnava) - kontrakt do 30.06.2019 r.
» Carlos Daniel López Huesca (Villarreal CF B) - kontrakt do 30.06.2018 r.
» Zé Manuel (FC Porto) - roczne wypożyczenie
» Víctor Pérez Alonso (AD Alcorcón) - kontrakt do 30.06.2018 r.
» Francisco Manuel Vélez Jiménez (UD Almería) - kontrakt do 30.06.2019 r.
» Marcin Wasilewski (Leicester City FC) - kontrakt do 30.06.2018 r.
» Kamil Wojtkowski (RB Lipsk) - kontrakt do 30.06.2020 r.

ODESZLI:
» Petar Brlek (Genoa CFC) - transfer
» Krzysztof Drzazga (Chojniczanka Chojnice) - wypożyczenie
» Krystian Kujawa (Podbeskidzie Bielsko-Biała) - koniec kontraktu
» Krzysztof Mączyński (Legia Warszawa) - transfer
» Michał Miśkiewicz (CD Feirense) - koniec kontraktu
» Przemysław Porębski (MKS Trzebinia/Siersza) - wypożyczenie
» Matija Špičić (?) - koniec kontraktu
» Semir Štilić (Wisła Płock) - rozwiązany kontrakt
» Wojciech Słomka (GKS Katowice) - wypożyczenie
» Alan Uryga (Wisła Płock) - koniec kontraktu
» Éver Valencia Ruiz (CD Independiente Medellín) - skrócone wypożyczenie
» Hugo Vidémont (AFC Tubize) - rozwiązany kontrakt
» Mateusz Zachara (CD Tondela) - koniec kontraktu
» Łukasz Załuska (Pogoń Szczecin) - koniec kontraktu
» Piotr Żemło (Wisła Puławy) - wypożyczenie

Jakiekolwiek oceny warsztatu czy porównania do wcześniejszych trenerów mijają się z celem w powyższej sytuacji.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 11.12.2017, 10:50
Dokladnie. Kiko mial duzo lepsze warunki do pracy od poprzednikow.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 11.12.2017, 10:55
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie. Kiko mial duzo lepsze warunki do pracy od poprzednikow.
Oczywiście .
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 11.12.2017, 11:16
wolfy napisał(a):Wyświetl post

No to ciekawi mnie jak wyjdą naprzeciw rozbuchanym oczekiwaniom sierot po Cupiale. Serio.
to nie jest łatwa sprawa ale wiadomo że mecze można różnie przegrywać. My je przegrywamy w większości bezradnością, nieporadnością, brakiem ambicji jak wczoraj.

Ta drużyna wbrew temu na co się zanosiło (Llonch, Velez, Małecki czy teraz Wasyl) jest bezjajeczna, nawet jeśli nie ma umiejętności to nie zachęca też swoją postawą.
Jedyną objawem "waleczności" sa głupie faule Wojtkowskiego i Pereza...

Oczywiście były mecze jak Płockiem na wiosnę, ale wiele tych Kiko timeów to były sytuacje jak w Derbach czy w Płocku. gdzie każdy widział że to czyste przypadki wcale nie zmywały ogólnego obrazu żenującej gry.

Sama zmiana - w tym momencie kiedy Kiko odchodzi przed dwoma prawdopodobnymi porażkami może być różnie oceniana za jakiś czas bo średnią ma nienajgorszą.
Słaby trener to to nie był wybitny na pewno tez nie. Jest wiec spora szansa ze trafimy gorzej

Ciesze się ze biorą Hiszpana bo ostatnie co nam trzeba to żeby znowu wymieniać 10 zawodników a tak mogłoby być gdyby "Kiko zabrał cały ten hiszpański szrot ze sobą" - Joan może uspokoić zagraniczną gwardię i dać nadzieje tym odsuniętym przez Kiko

Teraz już wiemy na 100% że Kiko by odszedł bez względu na ostatnie wyniki, zarząd poszedł na łatwiznę i wziął gościa którego już miał na oku przed rokiem. W tej sytuacji wstrząs przed derbami to nie jest całkiem nielogiczna i nerwowa decyzja.

Kiko możemy podziękować na pewno za Lopeza, Lloncha i Veleza jak ten w końcu ozdrowieje
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.12.2017, 11:27
Wszystko wskazuje na to, że decyzja o pożegnaniu się z Kiko po meczu z Zagłębiem już wcześniej zapadła (ile wcześniej nie wiem).
Patrząc na to, jak wyglądała drużyna w meczu z Płockiem to zostawiając Ramireza na ławce w derbach i z Zagłębiem najbardziej prawdopodobny dorobek punktowy wynosiłby 0. Coś ewidentnie się wypaliło.
Co może zmienić Sobol? Bardzo niewiele (pamiętacie jego debiut rok temu z Pogonią?) zwłaszcza że ewidentnie są problemy zarówno fizyczne jak i mentalne. Na fizyczne nie poradzi nic, wątła nadzieja na poprawę mentalną, ambicjonalną i mądrość w grze. O jeździe na tyłkach można teraz zapomnieć, bo na to nie mają siły. Trzeba zagrać mądrze, wtedy być może jakiś punkt uda się w tych dwóch meczach zdobyć a na wiosnę znowu - jak rok temu - atakować górną ósemkę.

Także zwalniając KR teraz zarząd w zasadzie niczym nie ryzykuje - byłoby zero punktów a tak to może jakiś punkcik uda się uciułać, choć szanse na to są niewielkie. U nas w tej chwili nie ma nikogo, kto mógłby dać drużynie pozytywny impuls a w takiej sytuacji wystarczy jakiś Piątek z Hernandezem czy Świerczok, żeby nas ukąsić. Gra defensywna jest u nas na takim poziomie, że sytuacje na pewno będą mieli a że są w gazie to pewnie coś wykorzystają.

Nowy trener na wiosnę będzie miał chyba trochę trudniej niż KR rok temu - bo nasz terminarz do najłatwiejszych nie należy...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.12.2017, 11:59
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Wszystko wskazuje na to, że decyzja o pożegnaniu się z Kiko po meczu z Zagłębiem już wcześniej zapadła (ile wcześniej nie wiem).
Patrząc na to, jak wyglądała drużyna w meczu z Płockiem to zostawiając Ramireza na ławce w derbach i z Zagłębiem najbardziej prawdopodobny dorobek punktowy wynosiłby 0. Coś ewidentnie się wypaliło.
Co może zmienić Sobol? Bardzo niewiele (pamiętacie jego debiut rok temu z Pogonią?) zwłaszcza że ewidentnie są problemy zarówno fizyczne jak i mentalne. Na fizyczne nie poradzi nic, wątła nadzieja na poprawę mentalną, ambicjonalną i mądrość w grze. O jeździe na tyłkach można teraz zapomnieć, bo na to nie mają siły. Trzeba zagrać mądrze, wtedy być może jakiś punkt uda się w tych dwóch meczach zdobyć a na wiosnę znowu - jak rok temu - atakować górną ósemkę.

Także zwalniając KR teraz zarząd w zasadzie niczym nie ryzykuje - byłoby zero punktów a tak to może jakiś punkcik uda się uciułać, choć szanse na to są niewielkie. U nas w tej chwili nie ma nikogo, kto mógłby dać drużynie pozytywny impuls a w takiej sytuacji wystarczy jakiś Piątek z Hernandezem czy Świerczok, żeby nas ukąsić. Gra defensywna jest u nas na takim poziomie, że sytuacje na pewno będą mieli a że są w gazie to pewnie coś wykorzystają.

Nowy trener na wiosnę będzie miał chyba trochę trudniej niż KR rok temu - bo nasz terminarz do najłatwiejszych nie należy...
Akurat debiut Radka ciężko ocenić. Przecież graliśmy tam głębokimi rezerwami. Jego zastępczy okres w Wiśle trudno uznać za udany, ale mecz z Lechią to był majstersztyk, liczę na powtórkę w Derbach.

Sądzę, że Sobol postawi na Polaków, rozumiejących, czym są Derby. Jeśli jesteśmy całkowicie pod formą, to pewnie spróbuję przechylić losy spotkania na naszą korzyść właśnie cechami wolicjonalnymi, czyli Mały wróci do składu, Brożek będzie partnerował Carlitosowi, na środku Basha i zagadka (Llonch? Halilović to jednak za duže ryzyko strat), Cywka za Bartkowskiego. Pytanie co z bramką, czy kwestia komunikacji przeważy i wyjdzie Buchalik? Cuesta pomimo wypuszczenia wczoraj piłki zrobił na mnie lepsze wrażenie niż Michał, ale po meczu z Zaburzeń o to nietrudno. W drugiej połowie Wojtkowski za Brożka, kiedy będzie więcej przestrzeni na boisku.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.12.2017, 12:12
Brożek i cechy wolicjonalne? To było kiedyś.

Kolejny bardzo trudny debiut Sobolewskiego.
Hiszpanie pewnie w dołku po odejściu Ramireza.
Brożek pod formą, zwłaszcza fizycznie.
Małecki pod formą.
Boguski nienadzwyczajnie.
Liczyć można na Głowę, Wasyla, Sadloka
Czyżby obrona Częstochowa?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 11.12.2017, 12:23
FraMat napisał(a):Wyświetl post

Małecki pod formą.
Na bezrybiu i rak ryba
Jeżeli jakiś mecz ma wyzwolić u Pawła sportową złość to właśnie ten. Alternatywą jest Balanyuk lub inne ustawienie, ale jednak wydaje mi się, że postawi na 4-4-2. Przy 4-5-1 pewnie faktycznie zagra Wojtkowski, a Pereza zastąpi Llonch.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 11.12.2017, 12:28
Logika podpowiada, że przegramy ten mecz.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.12.2017, 12:31
Zawsze kiedy nie byliśmy faworytem, wygrywaliśmy.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 11.12.2017, 12:35
Polska liga i wyniki w niej nie są logiczne. Większa szansa, że wygramy z Sobolewskim na ławce niż z Ramirezem. Przynajmniej zawodnicy powinni odzyskać świadomość, iż dobra postawa na treningach jest przepustką do pierwszego składu, co w bieżącym roku nie było takie oczywiste.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.12.2017, 12:46
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
coś cytat nie działa

pepe72

proponuję przestać ćpać, jeśli wg ciebie 1,42pkt/mecz jest dobrym wynikiem

Z twojej tabeli wynika, że trzecim. Lepszym od Smudy, gorszym od Wdowca i Probierza. Z tego Smuda grał dłużej niż Kiko, potem Moskal, Wdowiec, Kulawik i Probierz.

Po 18 kolejkach Ramirez był drugim trenerem od ostatniego mistrza, po 19 chyba 4 (https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=3487)

Typowany na nowego trenera też ma dziurawe CV, więc zarząd trochę ryzykuje z tą zmianą.
https://www.transfermarkt.pl/joan-ca.../trainer/14860

Patrząc na obrazek to szkoda, że Wdowiec nie był w stanie pracować dla kobiety. Ciekawe jak by sobie poradził po odejściu Brleka i Mąki.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 11.12.2017, 13:09
Trza by kogoś kumatego, będącego 'wewnątrz' klubu, rozpytać jak to z tym Kiko było. Treningi, taktyka(ja tam żadnej nie widziałem), kontakt z zespołem itp by coś konkretnie zawyrokować.

Jak dla mnie graliśmy źle tej rundy, sporo puntów ugranych na farcie a wygrana w Derbach to mistrzostwo świata farta.
Z drugiej strony przy takiej rotacji, nie wiem czy można było coś zrobić.
Derby pewnie przegramy ale jak z Kiko, to jestem przekonany o w.......u, to z Sobolem może coś uciułamy.Może stara gwardia się jeszcze na chwilę podniesie.
Tak więc lepiej że go wywalono przed niż po Derbach.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 11.12.2017, 13:20
Nie ma co płakać za Ramirezem, bo nie był to jakiś wybitny trener. Z drugiej strony nie ma też co po nim jechać, bo spalonej ziemi nie zostawia, dorobku tragicznego nie miał, no i wygrał derby. Ot, zwykły, przyzwoity trener, którego główną zaletą w momencie zatrudniania była najprawdopodobniej cena i - z racji tego, że w planach było pozyskanie zawodników z Hiszpanii - narodowość.

Kilka momentów radości było, ale i nie brakowało sporej dawki zawodu. Ot, takie pół na pół.

Sęk w tym, że ja naprawdę długo trzymałem za Kiko kciuki, ale z tygodnia na tydzień dawał mi mniej argumentów na to, że będzie lepiej. Tłumaczyć całość niezgranym składem to można było we wrześniu i w październiku, ale w grudniu? Słabo. Kontuzje, kartki itd. też mnie nie przekonują, bo te zawsze się zdarzają i zawsze trzeba brać to pod uwagę podczas trenowania schematów i konkretnych taktyk.

Coś w pewnym momencie przestało działać. Wejście do Wisły Kiko miał dobre, ale już na wiosnę, w grupie mistrzowskiej, zaczęło się coś sypać. Nie liczyłem na żadne puchary, podium itd., ale bodaj jedno zwycięstwo i jeden remis to wynik mimo wszystko słaby. Jesień tylko potwierdziła, że z zespołami z górnej połowy tabeli po prostu mamy ogromne problemy. I o ile można w zupełności zaakceptować fakt, że pozytywnego bilansu ogółem mieć nie będziemy, bo możliwości są jakie są, to jednak fakt, że taka Sandecja ma podobny bilans (albo nawet lepszy) z czołówką ligi jest już konkretnym zarzutem w stosunku do Ramireza. Tym bardziej, że nie graliśmy otwartej piłki, co ewentualnie byłoby jakimś wytłumaczeniem, nie - z reguły zaczynaliśmy mecz za podwójną gardą, a i tak dostawaliśmy w cymbał.

No chyba, że ktoś twierdzi, że Trochimy, Korzymy Barany, Brzyskie i Szufryny to ekipa lepsza od naszej. Można tak sądzić, ale ja się pozwolę nie zgodzić.

Nie przekonuje mnie również argument, że gramy tak, jaki mamy potencjał. Panie i Panowie, my nie wiemy tak do końca jaki ta drużyna ma potencjał. Jakby Rumak trenował Koronę i przepieprzał kolejne mecze raz za razem, to pewnie nikt by się nie zdziwił, bo się wydawało, że naściągali szrotu i taki jest teraz efekt. Sęk w tym, że jednak taki Lettieri pokazuje, że da się z tych zawodników wycisnąć więcej. Może w naszym przypadku będzie podobnie?

Jaka jest pewność, że to co graliśmy, to maksimum, skoro ogromna większość z nas widzi tych zawodników pierwszy raz na oczy?

I na koniec trzeba sobie zadać pytanie - czy nawet jeśli za Ramireza drużyna grała na jakimś swoim, zwykłym, standardowym poziomie, to czy czasem nie warto znaleźć trenera, która doda to "coś więcej"? Bo jak dla mnie odpowiedni trener do danego zespołu to właśnie ten, który z danej grupy ludzi może wyciągnąć jak najwięcej atutów jednocześnie starając się jak najmocniej zamaskować wady. Tak z ręką na sercu, czy widzieliście coś takiego u Kiko? Ja niestety nie i mówię to z przykrością, bo naprawdę chciałbym trenera, który spędzi tu 10 kolejnych lat, bo to będzie oznaczało, że nasz klub odnosi sukcesy.

Nie ma co płakać, trzeba liczyć na to, że Carillo uporządkuje naszą grę i na wiosnę będzie tylko lepiej.

A za całą pracę włożoną przez Ramireza przez ten rok wypada po prostu podziękować.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 11.12.2017, 13:20

Małecki pod formą.
Wczoraj wyglądali, jakby dali się za niego pociąć. Jeździli na dupie aż miło
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.12.2017, 13:46
To oni mogą zagrać jeszcze gorzej niż z Płockiem?
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 11.12.2017, 14:31
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Mogą, bo Płock wyjątkowo nisko zawiesił poprzeczkę.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.12.2017, 16:26
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Z tym może być ciężko. Za to przeciwnik może zagrać dużo lepiej niż Płock. I będzie bajabongo
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.12.2017, 16:41
Trzeba walczyc,to sa derby,mozna przegrać z Plockiem ,ale nie z obrzezanymi w kauflandzie.Pilkarze pamietajcie!
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Stary 11.12.2017, 18:15
Kiko odszedł i dalsze spieranie się na temat tego jak pod jego wodzą grała Wisła jest już bezcelowy. Szkoda że zarząd przyburaczył. Ciężko było podtrzymać wizerunek profesjonalnego klubu i podziękować trenerowi po zakończeniu rundy?

Cóż wygląda na to że zadziałały czynniki pozaboiskowe. Wykorzystali pierwszy możliwy moment. Przecież gdyby drużyna wygrała dwa ostatnie mecze to dopiero narazili by się na śmieszność.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 11.12.2017, 18:44
GBO napisał(a):Wyświetl post
Kiko odszedł i dalsze spieranie się na temat tego jak pod jego wodzą grała Wisła jest już bezcelowy. Szkoda że zarząd przyburaczył. Ciężko było podtrzymać wizerunek profesjonalnego klubu i podziękować trenerowi po zakończeniu rundy?

Cóż wygląda na to że zadziałały czynniki pozaboiskowe. Wykorzystali pierwszy możliwy moment. Przecież gdyby drużyna wygrała dwa ostatnie mecze to dopiero narazili by się na śmieszność.
Tutaj nie chodzi o Kiko. Dyskusje dotyczą realnego potencjały piłkarskiego Wisły.

Jeśli chodzi o buractwo ludzi z klubu... No cóż... nie pierwszy raz.

Pozaboiskowe przyczyny są takie jak zawsze. Mamy genialnych piłkarzy, tylko trener słaby. Gdyby ten scenariusz nie powtarzał się już 8 czy 9 raz, może sam bym uwierzył.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 11.12.2017, 18:50
Bawi mnie to niepomiernie. Pierwsze głosy o zwolnieniu Kiko na tym forum i odpowiedź jego zwolenników 'całe szczęście to nie wy decydujecie, tylko profesjonaliści z zarządu'. Kiko zwolniony-'ach te buraki z zarządu'.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.12.2017, 18:51
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Tutaj nie chodzi o Kiko. Dyskusje dotyczą realnego potencjały piłkarskiego Wisły.

Pozaboiskowe przyczyny są takie jak zawsze. Mamy genialnych piłkarzy, tylko trener słaby. Gdyby ten scenariusz nie powtarzał się już 8 czy 9 raz, może sam bym uwierzył.
Hmmmm a czy to nie jest scenariusz niemal WSZYSTKICH klubów na całym świecie? Łatwiej zwolnic trenera i kilku asystentów niz przebudować cały zespół.

btw
W sumie się cieszę że pożegnaliśmy Kiko. Można/należało wcześniej ale teraz też nie jest źle.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.12.2017, 18:51
Kurz napisał(a):Wyświetl post

Buractwo? ....a ludzie nie przesadzacie? Mieli pełne prawo go zwolnić w dowolnym momencie, nawet przy składaniu mu życzeń na wigili. Uznali że.prochu nie wymyśli i więcej drużynie nie da. Ich decyzja i za jakiś czas przekonamy się czy była słuszna.

Mi wystarcza wygrane derby i już ta decyzją się obroni!
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 11.12.2017, 19:23
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Hmmmm a czy to nie jest scenariusz niemal WSZYSTKICH klubów na całym świecie? Łatwiej zwolnic trenera i kilku asystentów niz przebudować cały zespół.

btw
W sumie się cieszę że pożegnaliśmy Kiko. Można/należało wcześniej ale teraz też nie jest źle.
W najbogatszych klubach trenerzy dostają piłkarzy jakich chcą i lecą, jak to nie przynosi zamierzonych efektów. W Polsce dostają zwykle darmowy szrot lub piłkarzy na zakręcie, którzy trzeba odbudować, bez gwarancji, że wypalą. Więc nie. Nie jest tak samo, nawet przy zachowaniu wszelkich proporcji.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów