The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.12.2017, 13:22
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że nie mogę przeczytać.
Mam założone oprogramowanie usuwające reklamy (bo nazwa Ad... Block w pełnej wersji nie przechodzi na forum) a przeglądsportowy koniecznie chce, żebym czytał jego reklamy.
Niech się wali.
Ciekawe jest to :

Cytat:
Czy nie myślał pan, aby zalecić piłkarzom takie zachowanie po kontrowersyjnej sytuacji na waszą niekorzyść, by odebrać sędziemu możliwość skorzystania z systemu VAR?
Kiko Ramirez: Nie chcę wnikać do końca w to, jak to jest używane, ale z mojej perspektywy nie może być tak, że system VAR jest wykorzystywany w dwie minuty po jakimś zagraniu. Nie chcę mówić jak ja bym tego używał, bo to na nic się nie przyda, ale zawsze wydawało mi się, że VAR powinien być stosowany w sytuacjach gdy naprawdę ciężko jest podjąć ważną decyzję – czy bramka padła, czy nie. VAR przydaje się w sytuacjach, gdy gra jest zatrzymana, nie podoba mi się cofanie do tego co było dwie minuty temu. Na meczu z Górnikiem było dwóch trenerów z Primera Division, którzy obserwowali nasz mecz z wykorzystaniem VARu, bo w następnym sezonie w lidze hiszpańskiej też będzie stosowany. Są podobnego zdania jak ja, zgadzają się, że nie tak powinno wyglądać użycie tego systemu. Powiezieli nawet, że jeśli w Hiszpanii byłyby takie sytuacje, to po tygodniu VAR poszedłby w odstawkę. Nie chcę zarzucać nic sędziom, bo dla nich VAR to jeszcze większa odpowiedzialność. Musza zmagać się z zawodnikami, trenerami, a do tego dochodzi jeszcze analiza wideo. Ale pamiętajmy, że zaraz liga wkroczy w decydującą fazę. Na przykładzie meczu z Sandecją wyobraźmy sobie, że walczymy o tytuł mistrzowski. Wynik 3:0 daje mi tytuł, ściągam Carlitosa, a wtedy VAR cofa mi gola, a wynik 2:0 mnie nie satysfakcjonuje. Co mogę zrobić jako trener? Przecież nie mogę z powrotem wpuścić Carlitosa na boisko. Wcześniej w piłce nie było takich sytuacji. W takim decydującym meczu o mistrzostwo myślę, że ludzie to byłoby niebezpieczne dla zdrowia wszystkich zainteresowanych. VAR trochę zabija futbol.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów