|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Bez solidnych fundamentów będziemy co najwyżej średniakiem. A takich nie buduje się w dwa lata. Ten sezon nie jest wyjątkowy, zawsze pojawiają się czarne konie a potentaci gubią punkty. Jak kilku piłkarzy złapie formę i będziemy mieli bramkarza to możemy puchary albo nawet mistrzostwo zdobyć. Jak nie to będzie jak zwykle. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Nie Wolfy. To nie bzdura. To mrzonka.
To tak jakbym powiedział, płące duży czynsz za mieszkanie wypasione (ale zalegam) , mam wydatki na dzieci itp OD JUTRA NIE CHCE BYĆ ŚREDNIAKIEM Judas chyba każdy chciałby przecież żeby Wisła znowu dominowała, tylko czy zacznie tak być bo postanowimy na forum OD JUTRA NIE JESTEŚMY ŚREDNIAKAMI ? wiadomo że każdy przecież chce aby tych pkt było w tym sezonie jak najwięcej ale fakty są takie że priorytetem to wyprowadzneie klubu na prostą finansową a to mozolna praca , a nie postanowienie forumowiczów z dnia na dzień myślisz że ktoś tu by chciał np odpuścić mecz z Płockiem , żeby przypadkiem "nie wykorzystać szansy" ? jedno nie stoi w spreczności z drugim, trzeba robić swoje, jak sie uda wynik ponad stan to tylko temu przyklasnąć natomiast oceniając trenera, zarząd, dyr, sport. itp być świadom realiów finansowych w jakich się obracamy ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Chyba wiekszosc powinna sie zgodzić że pod wodza TSu widać pomysł oraz coraz mocniejsze podstawy funkcjonowania. I sam jakbym siedział w zarządzie wolałbym np sprzedać Carlitosa za 3 banki i mieć spokojny nastepny caly rok. W przypadku Brleka nie mogło być inaczej. Co jednak chciałbym podkreślić, zarząd a w szczególności Junco swoimi działaniami transferowymi dal do zrozumienia sztabowi i kibicom że liczymy na "coś wiecej" niz 6 miejsce z poprzedniego sezonu. Nie zakladasz srodka tabeli jeśli masz na kontraktach 28 zawodników. To nie Premier League. No chyba, ze Junco to "sierota po Cupiale" ![]()
Ostatnio edytowane przez Karherop : 06.12.2017 o godz. 15:58.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
To, że nie potrafią tego przekuć na aspekt sportowy jest już inną sprawą, przy czym głównymi powodami są tutaj brak mentalności zwycięzców w przypadku Lecha i mentalność "i tak jesteśmy najlepsi, więc się nie musimy starać" w przypadku Legii. Co oczywiście wcale nie oznacza, że pomimo tych mankamentów nie są stale w czubie tabeli. Cytat:
Innymi słowy - gdybyśmy w obecnej sytuacji mieli mniejszą kadrę, to po tym sezonie bylibyśmy w dokładnie tym samym miejscu przebudowy, a jesień 2018 sportowa byłaby bliźniaczo podobna do tego, co przeżywamy teraz. Dlatego nie ma co się oszukiwać, łudzić, że mamy założone wyższe cele niż te, o których kierownictwo opowiadało do tej pory. Oczywiście nie stoi to na przeszkodzie (a nawet wprost przeciwnie) temu, żeby o wyższe cele w praktyce walczyć, ale ze świadomością, że byłby to miły dodatek i nie powinien on nam przysłaniać celów długofalowych. Ten sezon miał być dopiero pierwszym krokiem powrotu na salony rozpisanego na kilka lat. Pieprznięcie całą strategią tylko po to, żeby sobie zaszaleć w naszej sytuacji byłoby katastrofalnym błędem, bo na "zastaw się a postaw się" nas w tej chwili nie stać. Rok 2016 zamknęliśmy rekordowo niską w ostatnich latach, ale ciągle stratą. Długi ciągle są wysokie, problemy z płynnością niewątpliwie też miewamy. Drużyna ciągle nie ma w sobie za grosz stabilności kadrowej i pełno luk na prawie każdej pozycji, a każda z gwiazd w każdej chwili może odejść lub strzelić focha. Wszystko jest na dobrej drodze, ale to ciągle jest droga, w której bliżej nam do startu niż do mety. Głupio byłoby teraz przez jakieś głupie ruchy dostać kartę "cofasz się na start".
Ostatnio edytowane przez MaLk : 06.12.2017 o godz. 19:22.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
momo napisał(a)
Cytat:
O tym że Kiko nie ma wielkiej koncepcji świadczy choćby przypadek Bałaniuka i Ze manuela. Wrzuceni do 11 jedenastki na początku teraz się na ławe nie łapią Kolejna amatorka to ignorowanie zaleceń lekarzy z Cuestą i Velezem. Czym Veleza załatwił ostro. Zerwanie kontraktu w z nim wcale kosztowne wielce nie jest z tego co wiem. Dodatkowo mocnej pozycji w klubie nie ma o czym świerkają myślenickie i krakowskie korytarze... Podobne zdanie do mojego o nim ma kilka osób w klubie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Ze Manuel dostał wiele szans, nie sprawdził się siedzi. To raczej norma. Bałąniuk też nie wykorzystał swoich szans więc nie wiem w czym problem. To akurat normalne. Dostajesz szanse, nie udało się , siadasz na ławkę ew. na trybuny. Bałaniuk nie przychodził do Wisły jako gwiazda ukraińskiej piłki tylko jako szansa na kolejne sezony po odejściu emerytów. Nie wiem co ci korytarze mówią (i jest to nie do sprawdzenia na forum) ale trochę to wygląda na pi...sanie głupot. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Naprawdę masz problemy z zaakceptowaniem rzeczywistości. Zwieźliśmy kontener anonimów w nadzieji że na koniec sezonu wypali dość z nich żeby nie trzeba było znowu robić przebudowy. Nie będę wyliczał z iloma piłkarzami się w przerwie między sezonami pożegnaliśmy.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Kontener anonimow? Co mówił przecietny kibic przed sezonem o Koronie i Gorniku? 3 nazwisk by nie wymienil z pamięci.
Zaakceptuj kolego odmienne poglądy bo tylko tak możesz zachować poziom swojej dyskusji. Wg mnie ściągnięto kontenery piłkarzy (w tym dwóch gosci z przeszłością w Primiera Division, gościa z Porto, Dnipro, dwoch gości z Dinamo Zagrzeb i innych) z powodu: - wzmocnienia składu - zabezpieczenia ławki rezerwowych na wypadek kartek/kontuzji - osiagniecia KONKRETNEGO celu na koniec sezonu Jesli Kiko nie jest tu dla dobrych wyników to ja już nie wiem w jakim celu? Ma stawiac na młodych? Będą grali najlepsi. I jak trzeba Boguski i Glowacki będzie grał wszystko do konca sezonu, jesli będzie to konieczne. I zgadzam się z jednym: część piłkarzy może nie wypalic, ale zakładanie tego z góry to strzał w kolano. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Jeśli w tamtym sezonie zajęliśmy 6 miejsce, a dziś kadra jest lepsza, bardziej zbalansowana i szersza to naszym celem jest poprawienie ubiegłorocznego osiągnięcia. Nie poszerza się kadry dla idei. Osobiście uważam, że celem w tym sezonie jest Top 4. Sukcesem bedzię zajęcie miejsca na podium
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Tak.
Celem kibiców Wisły jest miejsce w top4, a może w top3? A jaki jest cel zarządu? Podejrzewam, że spokojna budowa solidnej drużyny w dłuższej perspektywie czasowej bez narażania się na grę o utrzymanie I tego się spokojnie trzymam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Chwalicie się że macie dojścia w klubie... Ale jak Carlitos wyszedł na poprzedni mecz po 3 dniach w łóżku bez treningów to żaden z 'wiedzących co szemrają w korytarzach' o tym nie wspomniał, tylko było najeżdżanie jaki to bez formy jest. Pewnie te korytarze znajdują się w krakowskich i myślenickich gimnazjach... Ignorowanie zaleceń lekarskich.. Dziwne, że posadę stracił lekarz który według Ciebie miał rację, a nie trener. Trener który ma słabą pozycję w klubie, wpuszcza nie tych zawodników co trzeba, dodatkowo ignoruje zalecenia lekarskie i wpuszcza gracza z kontuzją. I on został na stanowisku. PS. Dalej nie otrzymałem odpowiedzi na moje pytania. Kim zastąpić Kiko, za co, jak radzić sobie ze skutkami zwolnienia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Jestem kibicem Wisły więc nie ujawniam rzeczy które mogą jej zaszkodzić, które może wykorzystać rywal a takim byłoby napisanie że Carlitos jest chory. Zresztą po co? Swoje wiem to i zostawiam dla siebie.
Pisałem we wcześniejszych postach o kilkumiesiecznej kontuzji Ivana o czym nikt nie wspominał kiedy grał co mecz. Do sprawdzenia. Dla Twojej wiedzy to Jurka sam podał się do dymisji o czym nie raczono poinformować. Nie do mnie należy odpowiedź kim zastąpić Kiko. Kierunki poszukiwać a prawdopodobnie rozmów są dwa. Żaden nie Polski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Pero napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nie no, nie dołujcie chłopaka, bo skończy się jak z WislaFanem - też się zafiksuje i zrobi wszystko, żeby udowodnić, że ma rację.
W sumie to ja nie wątpię, że w klubie kilka osób może mieć takie zdanie jak on - przecież ktoś tam na tych kasach czy w strefie kibica pracuje... A tak na serio - to o tym, jakie są te "dojścia" forumowiczów było widać wielokrotnie, ostatnio np. w sprawie Loesera. Nie zawracałbym sobie tym głowy. Ktoś gdzieś kiedyś mógł od kogoś coś usłyszeć, czasem nawet prawdziwego. Byleby nie udawał w związku z tym jakiegoś "wtajemniczonego" w stylu Janków, Migów i WislaFanów. Bo w ostatecznym rachunku żadnych konkretnie zorientowanych ludzi tutaj nie widać, może czytają, ale doskonale sobie zdają sprawę z tego, że pewne rzeczy powinny pozostać poufne i nie chlapią o tym na lewo i prawo. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
1. Trenerze, Pana celem jest osiągnięcie wyniku lepszego niż w poprzednim sezonie oraz mile widziany jest finalu PP. Za europejskie puchary otrzyma Pan premie oraz gwarancje 2-letniego kontraktu. 2. Trenerze, pracuj Pan spokojnie, bylebysmy nie spadli. Miejsce w 8 i moze Pan spać spokojnie. Budujemy dlugofalowy projekt i wynik w tym sezonie to sprawa drugorzędna. A ten Pana kontrakt na rok to tak z przypadku nam się tylko wpisało. Sami osadzcie która wersja jest bardziek prawdopodobna. Osobiście wierzę w profesjonalizm zarządu i życzę Kiko aby osiagnal z Wisla sukces. Jeśli jednak w ostatnich 3 meczach zdobędziemy np tylko 1 punkt, to przyszłość może stanąć pod znakiem zapytania. Zarząd to też kibice i wielu o tym zapomina. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sukcesu nikt teraz nie oczekuje, ale też nikt Ci tego wprost nie powie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.12.2017 o godz. 00:58.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z drugiej strony mam pewne pojęcie jak się zarządza przy ograniczonym budżecie. Więc dla mnie opcja 2 jest bardziej zgodna z doświadczeniem. Z drugiej strony hejt "kibiców" na trenera jest dość potężny, skoro nawet gazety sportowe (w tym Weszło) brały go po meczu w Kielcach w obronę. Najlepiej dla wszystkich byłoby, gdybyśmy wygrali następne 3 mecze, a w szczególności ten 13 grudnia. Bo to powinno zamknąć temat "trener jest be" do końca sezonu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Póki co na razie nie mamy silnych atutów takie jak ma Górnik czy Korona żeby myśleć o pierwszej trójce. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
dobra bo już nudne sie robi to bicie piany, trzeba teraz zdobyć minimum 5pkt (3 na żydowni) i będzie miła zima
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W dzisiejszym PSie są dwa wiślackie wywiady, z Kiko i Wasylem.
Tu jest tylko zajawka: http://www.przegladsportowy.pl/piate...34230,1,3.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obecnie tak. Wymieniliśmy większość kadry na anonimów którzy przyszli za darmo pojęcia nie mając o ekstraklasie. Nie zrozum mnie źle - Junco ich ekstra wyselekcjonował jak na nasz brak kasy, każdy piłkarz coś tam sobą prezentuje, choćby na papierze. Każdy ma też mniejsze lub większe "ale", powód dla którego trafienie do mało zamożnej Wisły to dla niego (często ostatnia) szansa.
Mam przypominać jak rozpieszczeni totalni idioci szydzili z Carlitosa i wylewali na klub wiadra pomyj w temacie transferowym? Idioci nie dlatego, że się na nim nie poznali (nikt nie oczekiwał raczej że tak odpali), ale dlatego bo udawali że nie wiedzą czemu robimy yakie transfery. Nie toleruję jadu płynącego od tych kretynów teraz tak jak nie tolerowałem go wcześniej. Po co to pompowanie balonika kiedy brak racjonalnych ku temu przesłanek? ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
wywiad z Kiko:
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...237,1,727.html I bardzo fajny przykład "niepełnosprawności" VARu: Wynik 3:0 daje mi tytuł, ściągam Carlitosa, a wtedy VAR cofa mi gola, a wynik 2:0 mnie nie satysfakcjonuje. Co mogę zrobić jako trener? Przecież nie mogę z powrotem wpuścić Carlitosa na boisko. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zajawka też niezła:
Kluby mają niewielkie przychody i mogłyby spożytkować pieniądze znacznie lepiej niż na zmianę sztabu szkoleniowego. Być może wtedy więcej polskich klubów grałoby w europejskich pucharach - uważa trener Wisły Kraków Kiko Ramirez. Z drugiej strony niektóre stwierdzenia w tym wywiadzie sugerują, że faktycznie rozważana jest zmiana trenera.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 08.12.2017 o godz. 11:50.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
- "Drużyna już jest zbudowana, niemal wszyscy piłkarze weszli na odpowiedni poziom fizyczny."
- "udało nam się zbudować zespół, który może w tej lidze walczyć z każdym." Tyle w temacie. Sam Kiko pozamiatal swoich forumowych poplecznikow ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Mam założone oprogramowanie usuwające reklamy (bo nazwa Ad... Block w pełnej wersji nie przechodzi na forum) a przeglądsportowy koniecznie chce, żebym czytał jego reklamy. Niech się wali. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jak już wybierasz cytaty to: Cytat:
Zapraszam na mecz. |
||
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ale treneiro pozamiatal te miernoty znaczy tych co miernote toleruja
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jak to dobrze bawić się nie za swoje, siedząc przed TV...
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cytat: