|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
![]() Naprawde nie wiem po co w to dalej brniesz. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
|
Cytat:
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A gdzie tu jest napisane, ze kogos krytykowal?
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Musisz tylko kliknąć w przeglądarce ikonę AD.Blokca. Wtedy rozwinie Ci się lista i wybierasz "wstrzymaj blokowanie na tej stronie"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Precz z reklamami. (nawiasem: na tym forum też ich nie czytam. Przepraszam właścicieli strony) ![]() |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Były jednostki na forum, które śmiały się, że trener po meczu nie krytykuje zespołu tylko mówi: "zespół włożył dzisiaj wiele pracy" i do tego się odnosiłem.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 08.12.2017 o godz. 14:44.
![]()
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja sie pytalem o ten konkretny cytat, ktory przywolales. Gdzie tam jest wzmianka o jakiejs krytyce.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
||
Cytat:
![]()
Cytat:
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Teraz wszystko jasne. Wczesniej ciezko bylo wylapac o co konkretnie komu chodzi, bez znajomosci zadanego pytania
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
![]() Tu jest fajna zajawka na http://weszlo.com/2017/12/08/probier...dzil-roslinke/ : Weszło napisał(a):
![]()
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 08.12.2017 o godz. 21:55.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Coś tam pisałeś, że ściagnęliśmy no nameów. Pojęcie bardzo względne, dlatego wytłumacz mi proszę, kogo nazwisko zrobiłoby na tobie wrażenie? Wasilewski-Leicester Perez-Real Valladolid Cuesta,Velez-Almeria Imaz-Cadiz Ze Manuel-Porto Kolar-Lokomotiva Ci anonimowi zawodnicy przyszli z zespołów o podobnej 'reputacji', albo i lepszej, niż Wisła. Teraz powiedz, który zespół z naszej ligi sprowadził kilku zawodników z lig z top5, który zatrzymał swoich kluczowych piłkarzy? Odpuśćmy Legię i Lecha, bo słusznie tutaj zauważono, że nie jesteśmy na tym samym poziomie. Moim zdaniem mamy lepszą kadrę niż rok temu, lepszą, niż zdecydowana większość ekstraklasy, a same transfery 'na papieprze' wypadają znacznie lepiej niż w ostatnich latach. Nigdy nie zrozumiem waszej taryfy ulgowej dla Kiko... Hola hola panie Kiko! Przeż zespół się zgrywa przynajmniej 2 lata, co też waść wygadujesz?
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 08.12.2017 o godz. 16:56.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Można powiedzieć, że nawet Kiko jest przeciw Wolfy-emu
powinieneś zwyzywać Ramireza od debili jak co poniektórych o odmiennym zdaniu Zgodzę się z jedną rzeczą w tym ostatnim wywiadzie z Kiko, że trenerzy często za szybko są zwalniani. Natomiast część zwolnień ma swoją argumentację. Przykłady można mnożyć. Trzeba do tego dodać że punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Jakby Ramirez był właścicielem klubu, a nie trenerem jego retoryka była by zgoła inna.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 08.12.2017 o godz. 21:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Niech w takim razie Ramirez pokaże ten kompletny zespół w akcji,trzymam kciuki i liczę, że zimować będziemy nie niżej, a może nawet wyżej w tabeli niż jesteśmy teraz. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
|
W przypadku Kiko nie jest tak, że "sky is the limit". Tutaj "sky is unreachable".
Przypominam, że w kalendarzu ligowym mieliśmy na rozkładzie leszczy (wygrane z Sandecją i Pogonią które w gruncie rzeczy zakłamują rzeczywistość, słaby mecz w Niecieczy). To nie jest tak, że nagle zaczęliśmy dobrze grać. My graliśmy z leszczami. Przyjedzie teraz Płock i nam się postawi, jedziemy na Derby i możemy tam nie istnieć jak w pierwszym meczu Derbowym, na koniec przyjeżdża Lubin który teraz jest nieprzewidywalny. Myślę, że 5 punktów to obowiązek. Powinniśmy racjonalnie mierzyć w 7. Inaczej zima może być w klubie nerwowa, Ryanair może kołować. Trener otwarcie mówiący o tym, że: Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 08.12.2017 o godz. 20:38.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ten wywiad jest jak Biblia : na wszystko znajdzie się odpowiedni cytat
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Widzialem za to wpisy o czasie, budowie, a tu nagle... zonk, Kiko czas i budowa juz nie sa potrzebne. Czekam z niecierpliwoscia na kolejne wpisy i jakze sensowne(jak zwykle) argumenty i tezy na temat jego pracy
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 08.12.2017 o godz. 23:27.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
przyznaj jednak że do moich postów nie przyczepisz sie logicznie ani merotorycznie nigdize , jak chcesz to przejrzyj całą moją historie na forum, możesz sie ze mną w istocie sprawy nie zgadzać , ale nie zarzucisz mi .......enia głupot o jakich piszesz powyżej (częściowo słusznie)
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Powiem tak. Jakbym prezentowal poziom co poniektorych tutaj, to zrobilbym nawet kur we z logiki, zeby sie tylko na sile przyczepic, malo wazne do kogo. Z mojej strony takich ruchow sie nie spodziewaj
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
TT ćwierknął,że Kiko na wylocie zarząd ma jakieś "ale" oraz niektórzy piłkarze....
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Gdzie ćwierknął? Podrzuć Brylant źródło pls
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Kto wie ile z tego jest prawdy - ale do wizerunku Kikusia / jego wypowiedzi etc cała sytuacja raczej pasuje..
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Od tego się zaczęło pewnie chodzi o Janexa89 czy jak mu tam:
https://twitter.com/arturo0955/statu...00958093430787 potem już poleciało https://twitter.com/MichalTrelaBlog/...39053421858817 Wydaje mi się,że to plota i bunt Denisa,że nie gra ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Zima będzie gorąca jak w trzech najbliższych meczach nie będzie 7 punktów. Klubowy obóz "anty" to nie tylko jeden, trzech, pięciu piłkarzy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ale tak na serio, wypowiedzi do bliżej nieokreślonego kręgu "popleczników Kiko" na tym forum bez próby wskazania choćby konkretnej osoby, o konkretnej osobie wskazują na to, że po prostu wskazać niczego konkretnego nie potrafisz i polemizujesz sam z wymyślonymi przez siebie tezami. Skupiając się jednak na merytorycznej treści wypowiedzi Kiko, to - abstrahując już od tego, że przywiązywanie nadmiernej wagi do medialnych komunikatów, gdzie zwykle mówi się to, co odbiorca chce usłyszeć i ujmuje wszystko w otoczkę "politycznej poprawności" - jakim cudem dopatrzyłeś się tam czegoś, co niby zaprzeczałoby temu, co do tej pory było na tym forum pisane "o czasie i budowie"? Przecież Kiko wyraźnie w zacytowanym przez Ciebie fragmencie powiedział, że "Drużyna już jest zbudowana, a przypominam, może nie zauważyłeś dekoracji świątecznych, mamy w tej chwili grudzień i 18 kolejek ekstraklasy za sobą. Przecież Kiko w tej wypowiedzi wprost przyznał, to, że drużyna do tej pory była budowana, czyli przyznał rację tym forumowiczów, którzy od początku sezonu pisali na tym forum oczywiste oczywistości jak to, że drużyna jest w przebudowie i wymaga czasu. Kiko w swojej wypowiedzi właśnie zaznaczył ten moment, że już od teraz możesz zacząć go rozliczać z gry. Że wcześniej budował i wprowadzał piłkarzy na "odpowiedni poziom" (przy czym ciągle nie wszyscy na nim są, vide słowo "niemal"). Innymi słowy - jeśli kogoś Kiko zaorał swoją wypowiedzią, to tych, którzy nie zauważali, że do tej pory zespół był w budowie, wielu zawodników nie było na odpowiednim poziomie fizycznym oraz potrzeba było czasu, żeby to zmienić, a rozliczać ze stylu chcieli już od początku sierpnia, we wrześniu czy październiku, a nie teraz, dopiero po kilkunastu spotkaniach tego sezonu. Jeśli zadasz sobie już odrobinę trudu i zechcesz polemizować z konkretnymi wypowiedziami konkretnej osoby a nie z wymyślonym obrazem bliżej nieokreślonej grupy bliżej nieokreślonych "kochasi Kiko", na ten przykład z moimi (i przy okazji nie będziesz usiłował sprowadzić na drogę nierządu logiki), zapewne zaważysz, że mogę mieć satysfakcję to, co napisał Kiko wprost idealnie wpisuje się w to, co na tym forum pisałem na ten temat. Przypomnę, że już dawno temu pisałem o tym, że pierwsze efekty budowy powinny przyjść gdzieś w okolicach drugiej połowy listopada, a na początku grudnia pisałem, że właśnie nadszedł ten moment, kiedy mogę zacząć rozliczać Kiko ze stylu gry. Nie znaczy to jednak, że jestem jakimś poplecznikiem Kiko, czy że będę się rajcował każdym jego słowem, które wypowie, tylko dlatego, że akurat się zgodziło z tym, co kiedyś napisałem. Wypowiedzi medialne dzielę co najmniej przez pół. Wyraźnie też pisałem, że jeśli w wyniku tej oceny, która dopiero się rozpoczyna okaże się, że Kiko sobie nie poradził, pożegnam się z nim bez żalu. Największym problemem tego forum są ci wszyscy "specjaliści", którzy nie potrafią spojrzeć na sytuację obiektywnie i całościowo i po każdym jednostkowym przypadku, który potwierdzi coś gdzieś kiedyś powiedzieli, będą wałkować, jak to nie byli genialni. Po jednym złym meczu zaspamują forum, że mieli rację, że Kiko jest cienki. Inni po jednym dobrym meczu będą się popisywać, jak to nie byli przewidujący, że Kiko robi dobrą robotę. Następni wytną jedno zdanie z wypowiedzi Kiko, żeby tylko pokazać, jakimi wspaniałymi analitykami nie są. I tak dalej, od Sasa do lasa, z każdym kolejnym wydarzeniem wahnięcie jakby jedno wydarzenie miało być wyznacznikiem całości. Życie jest trochę bardziej skomplikowane. Obiektywnie można oceniać trenera tylko w długoterminowej perspektywie i z uwzględnieniem wszystkich uwarunkowań, jakie na jego pracę miały wpływ. To, co powie i czego nie powie Kiko gdzieś w wywiadzie czy na konferencji Kiko czy ktoś inny nie zwalnia mnie od własnego myślenia. Nie zwalnia mnie np. od tego, żeby zauważyć, że drużyna może i jest "już" zbudowana, ale co najwyżej w kontekście tego sezonu. Dylematy co będzie po odejściu naszych emerytów (i ewentualnie "gwiazd", jeśli trafi się dobry kupiec) ciągle pozostają aktualne. Projekt powrotu na salony dopiero się rozpoczął i jeszcze trochę potrwa, niezależnie od tego, czy z Kiko na pokładzie, czy bez niego. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Boze drogi. Mi chodzilo o to, ze niektorzy z morda i wyzwiskami wyskakuja na dzien dobry, jesli ktos ma inne zdanie a Ty jakis elaborat piszesz, ktorego nawet nie chce mi sie czytac.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|