|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Co do uwagi natury ogolnej - kierowalem ja ogolnie do tego forum - poczuwasz sie do odpowiedzi,czujesz sie dotkniety ? Widac to tez twoj problem. Powyzszy post to dokladnie punktowanie Twojej wypowiedzi. Udajesz ze tego nie widzisz ? Koniec rozmowy.Po co pisac do kogos ktory stawia retoryczne pytania o rzekomym braku odpowiedzialnosc trenera,o Gorniku,a kiedy pisze punkt po punkcie odpowiedz - gosc ma pretensje,ze mu nie odpisuje.,albo odpisuje na tezy,ktorych nie stawial,mimo,iz mozna je znalezc w poscie,ktory pod swoim nickiem wypuscil... rece opadaja... Jak minie Ci zlosc to masz szanse na merytoryczna odpowiedz. nie,to bez sensu odpisywac jakies gorzkie zale. Nie jestem zainteresowany,sorry. ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
toz to honor tak byc ocenionym przez Ciebie ![]() ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Masz strasznie wybujałe ego. Rościsz sobie prawo do decydowania kto i kiedy może pisać
Jak wskażesz gdzie napisałem o tym, że wszyscy poza Górnikiem mają kiepskich trenerów, albo kiedy domagałem się Halilovicia to możemy dyskutować. Tyle z mojej strony. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Oczekuje się gry jak z Brlekiem, który miał naturalny ciąg do przodu, zabierał się z piłką, zdobywał spory teren, nie mając w ogóle zawodnika o podobnym profilu. Popatrzcie na skład i pokażcie, kto ma tą ofensywę napędzać.
Ostatnio edytowane przez nesta : 04.12.2017 o godz. 18:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Podstawowy problem jest tego typu że ta drużyna jest słaba fizycznie. Zarówno od strony siłowej jak i biegowej. I nie wiem czy do końca jest wina przygotowania fizycznego czy nie właściwego balansu w drużynie. Chociażby po takkim Asrenicu widać że to jest młody silny wybiegany chłopak, było również to widać po Petarze Brleku. Natomiast o u większości zawodników Wisły nie widać tej pary w nogach. Brak również takiego zawodnika w środku pola, który podniósłby te cechy wolicjonarne całe drużyny na wyższy poziom. Jeśli chodzi o kryterium piłkarskie to ściągnięci zawodnicy są nieźli natomiast strona fizyczna nie idzie w parze z umiejętnościami czysto piłkarskimi.
Ostatnio edytowane przez wester : 04.12.2017 o godz. 18:52.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
W zeszłym sezonie na tym etapie na pudle była Nieciecza. Skończyło się cudem utrzymanym miejscem w ósemce. Z aktualną zdobyczą punktową Górnik na tym etapie też byłby dopiero na trzecim miejscu. Ostatni raz lider po 18. kolejce miał mniej punktów od Górnika... przed wejściem Cupiała do Wisły, w sezonie 1997/98. Ta liga, choć wydaje się to fizycznie niemożliwe, z roku na rok jest coraz słabsza. W ciągu dwóch kolejek Górnik równie dobrze może znaleźć się poza miejscem pucharowym i skończy się rumakowanie (choć ich lubię i im tego nie życzę). Brosz prowadzi Górnika od półtora sezonu. Przez 4/5 ubiegłego sezonu Górnik grał straszliwą cieniznę w I lidze, awansował cudem, głównie dzięki temu, że kilka zespołów nad nim uznało, że nie interesuje ich gra w ekstraklasie, a i to w ostatnich minutach ostatniego meczu grał obronę Częstochowy ze spadkowiczem. Przed tym sezonem, nie licząc pożegnania z trzema emerytami, nie zrobił żadnej rewolucji w kadrze, pozostawiając tych, którzy awans wywalczyli. Nikt nie jest tak naprawdę określić na ile obecna gra jest w ogóle czymś stałym, na ile jest sukcesem Brosza, a nie konsekwentnej polityki klubu, wpływu Angulo (pozdrowienia dla tych, którzy pozycję Wisły tłumaczą Carlitosem) czy ogólnej atmosfery połączonej z euforią, jaka zapanowała w Zabrzu po powrocie do Ekstraklasy. Albo szczęśliwego splotu tych wszystkich okoliczności. Górnikowi zaskoczyło i żre. Nikt nie wie na jak długo oraz jaka naprawdę jest w tym rola trenera. I też nie zawsze im tak znowu żre - na Legii żal było ich oglądać, widowisko z gatunku tego, co my pokazaliśmy ostatnio w Poznaniu. Brosz na tę chwilę w niczym nie przewyższył trenerów z większymi lub podobnymi osiągnięciami, którzy na Wiśle łamali sobie zęby, chociaż mieli dokonać cudów - Probierza, Wdowczyka, Pawłowskiego, Okuki, Engela, Liczki... jest jakaś gwarancja, że akurat Brosz w Wiśle by sobie poradził? Czy - na tle tego właśnie Górnika prowadzonego przez Brosza - bylibyśmy pół roku po rewolucji w kadrze pod kierownictwem tego trenera w tym miejscu, w którym był rok temu po podobnej rewolucji Górnik (na ósmym miejscu w swojej lidze)? Tę niepoprawną wiarę w to, że Brosz odmieniłby cudownie obraz Wisły traktuję z przymrużeniem oka jako wyraz podejścia "wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma" ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pisalem tez o Broszu,bo przeciez nie wierzysz chyba,jak i ja,ze co poniektorzy tutaj nie pisaliby zaraz po pierwszym gorszym okresie ,ze co to za trener a w ogole dajcie nam tu Lettieriego i tak w kolo Macieju ![]() Poza tym ja wciaz nie rozumiem,dlaczego tak bardzo ludzie wierza,ze swietny trener wyciagnie z grupy graczy takie wyzyny,ze ho ho,jak gdyby to w 100% zalezalo od niego. Jak ktos widzial kiedys ten wywiad z Guardiola,to od 11:31 obejrzyjcie https://www.youtube.com/watch?v=cz1zxcNAzwQ&t=902s Lineker pyta Guardiole co jest najwazniejsze w futbolu,by osiagac sukcesy,na co Guardiola odpowiada mu "miec w skladzie dobrych graczy,nie ma tu zadnej tajemnicy" Kiedy dalej Lineker pyta,jak wazny jest wklad trenera na co Guardiola mowi,ze jest istotny,bo pilkarze wola grac jak im pasuje,jak lubia,wiec trzeba ustanowic pewne zasady,ale na koncu pilkarze graja,i na koncu najwazniejsza jest jakosc pilkarzy. tak w skrocie,ale najwazniejsze zostalo tu powiedziane,takze o "tajemnicach" trenera,czego mozna spokojnie posluchac. A my wciaz wierzymy,ze mamy prawo w naszej lidze do wielkich wymagan w stosunku do trenera i zawodnikow,bo tak wlasnie. Przy okazji - zapytaj zwolennikow rewelacyjnej gry Korony i beznadziejnej Wisly jak jest roznica miedzy Ramirezem i Lettierim,i czy to nie przypadkiem...cale 2 punkty ![]() ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
I wygrana w PP.
Rok temu pomimo "zawalonego" sezonu mieliśmy tylko 4 punkty mniej. Niech to da do myślenia. Z zespołów w naszej ekstraklasie tylko kibice Górnika, Korony, Sandecji i może Jagielloni sa zadowoleni. Reszta gra duzo poniżej wlasnych oczekiwań. Liga jest okropnie słaba i fakt tak małych roznic mówi wiele. Jeśli zrobić analizę wyników od poczatku sezonu to my lecimy z miejscem w tabeli, a Korona pnie się w górę. Tendencję wzrostowa widać jak na dloni. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Inna sprawa, że nie, nie lecimy z miejscem w tabeli. Praktycznie cały czas siedzimy na tym samym poziomie 4-6 z kilkoma drobnymi wahnięciami ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
A już się pojawiło ino, że Angulo ma ofertę z Hiszpanii. Co prawda SE ale http://sport.se.pl/pilka-nozna/ekstr...b_1030454.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kogo Wiśle brakuje w środku i dlaczego jest to Brlek:
http://weszlo.com/2017/12/04/srodek-...o-ta-brlekiem/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
Przez najbliższe lata pozostaje nam spodziewać się podobnego scenariusza i jeżeli to ma tak wyglądać, jak teraz, to nie mam nic przeciwko. Po stokroć małe lecz stawiane kroki dadzą nam więcej niż wielkie, ale jedynie zaplanowane. ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
wczoraj w TVP1 mówili że Angulo idzie do Bilbao (pomiędzy pogodą a rozmową ze Zbyszkiem Ziobro)
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Pamiętam płacze po Szymkowiaku i narzekania na styl. Pamiętam po Meliksonie, pamiętam po Stilicu w formie...
Pamiętam co się działo z Piastem po odejściu Vacka, co sie działo (i dzieje) z 7 po odejściu Vadisa. I to samo się stanie z Górnikiem po odejściu Kurzawy czy Angulo. Każda drużyna po utracie środkowych pomocników traci na jakości. Wszystkiemu winien trener... No tak, macie rację, winny jest trener że grę nam mają ciągnąć: Wojtkowski - 19 latek po poważnej kontuzji, Halilovic - młody talent bez poważnego grania Kostal - młody talent który błysnął w sparingu Boguski który swojego poziomu nie przeskoczy Ondraszek, Brożek - kontuzjowany Imaz, Perez - brak zgrania, nowa liga. Małecki brak formy po kontuzji Ze Manuel - niewypał totalny na dziś. Niestety mamy tylko jednego Carlitosa. Więc pytanie od kogo oczekujecie tej świetnej czy może nawet dobrej gry ? Który zawodnik jest na tyle świetny że będzie tą grę prowadził, rozprowadzał akcje, regulował tempo. Brlek potrzebował ponad pół roku na dojście do dobrego poziomu. Chyba że przeoczyłem jakiś fajny gotówkowy transfer ofensywnego zawodnika, który z miejsca będzie kreował grę to poproszę o oświecenie. Lub może jakiś zawodnik który 'był pod grą' przed przyjściem do nas. Poproszę. Kiedy do niektórych dotrze, że mamy zbieraninę darmowych piłkarzy, na zakrętach swoich karier. Ludzi którzy przyszli się odbudować, pokazać. Żaden z nich nie jest 'nowym Messi'. Są to przeciętni zawodnicy, z przeciętnym trenerem. Bo na takich nas stać. I Ci przeciętniacy spełniają swoją rolę, nieźle punktują, mamy już gracza do sprzedaży za dobrą kasę, a za kolejnych też możemy coś policzyć. Stopniowo i do przodu. Nikt nie twierdzi że Kiko jest bogiem trenerki, ale bez jaj. Jak dla mnie nie ma argumentów za jego zwolnieniem. Drużyna punktuje, jest dobra atmosfera, kluczowi zawodnicy deklarują chęć pozostania (nowe kontrakty). Wszystko idzie w dobrym kierunku. Stopniowo. Ale może macie krytycy rację, zwolnijmy Kiko, zapłaćmy mu odszkodowanie. Zatrudnijmy przedstawiciela PMS którego kolonia zagraniczna nie będzie tolerować. Carlitos zechce odejść i pójdzie za grosze jak jeden już w lecie. Junco będzie miał utrudnione zadanie przy ściąganiu zawodników z Hiszpanii bo straci atut w postaci trenera. No ale fakt, lepiej nową miotłę, zdobyć dzięki temu kilka punktów, ale "cały misterny plan w ....u" jak mawiał klasyk. Pomyślcie o innych konsekwencjach zwolnienia trenera, nie tylko o 'nowej miotle'. Owszem, kto nie ryzykuje nie pije szampana, ale nie uważacie że tego ryzyka w tym Klubie było za dużo w ostatnich latach A główne argumenty, słabo z czołówką, słabo z wypracowanymi schematami, sfg. No dobra, chyba wszystko powyżej było właśnie o tym. A i jeszcze jedno, w poprzednich sezonach nie raz widać było Głowę który opierniczał różnych graczy za brak zaangażowania. Przestało mu zależeć ? (sarkazm) czy może widzi że każdy robi co może i nikomu nie może zarzucić braku chęci. Zrozumcie, po raz pierwszy od dawna w klubie jest ok. Weźcie się za kibicowanie, konstruktywną krytykę, i przede wszystkim wspieranie klubu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Nigdy nie byłem zwolennikiem hiszpana i nie ma dla mnie przesłanek aby on dalej pracował.
Dzisiejszy artykuł w GK podparty faktami mnie w tym utwierdził: Cytat:
Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/a/wisla-krakow-musi-zaczac-lepiej-bronic-jesli-chce-utrzymac-miejsce-w-osemce,12739017/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
niebywałe !
artykuł (jak to przeważnie bywa w przypadku tego lenia i półmózga z GK) napisany na podstawie postów z tego forum utwierdził autora części z tych postów w tym że miał racje ! świetne ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
Od siebie dodam tylko, ze jeden z tych dwoch wygranych meczow, konkretnie ten z Jagiellonia, to jak dla mnie zdecydowanie najlepszy mecz za calej kadencji Ramireza w Wisle.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 05.12.2017 o godz. 18:27.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zostały trzy mecze w tym mecz z sąsiadką gdzie 3 pkt są obowiązkowe marzy mi się 7 pkt Chciałbym aby na przerwę zimową zakręcić się okolicach 4-5 miejsca i mieć spokój do wiosny
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jesteśmy średniakiem z długami, skład skompletowaliśmy za darmo, sprzedajemy piłkarzy żeby opłacić długi i domknąć budżet. To są fakty. Niezaprzeczalne. I wiesz co? W zimie też każdy będzie na sprzedaż i odejdzie jak tylko pojawi się sensowna oferta. Finansowo i organizacyjnie jeszcze długo będziemy średniakiem i to dzięki ciężkiej pracy wielu ludzi. To co teraz mamy to sukces, sukces którego jedyną wadą jest ciągnięcie za klubem pyskatych, rozpieszczonych i roszczeniowych sierot po Cupiale. Mamy bardzo słaby bilans z czołówką? Jest w tym trochę pecha, mogły być ze cztery punkty więcej. To by mniej więcej odpowiadało naszemu aktualnemu potencjałowi - średniaka ligowego. Można było mieć trzy punkty z Lechią lub Jagiellonią, z Amicą był fart, taka Legia to obiektywnie drużyna dwie klasy lepsza od nas. Nie ma w tym przypadku - to my im sprzedajemy kluczowych piłkarzy, nie na odwrót. Masz swoje fakty.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.12.2017 o godz. 20:13.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Pisałem kilka stron wcześniej, żeby każdy się określił, jakie ma oczekiwania na ten sezon i po zakończeniu sezonu oceniał, czy warto Go zostawić, czy nie warto.
Bo moim zdaniem, wyrzucenie teraz Ramireza to byłby sabotaż. Ponadto uważam, że nie dla nas jest bycie ligowym średniakiem. Otóż płacimy kupe szmalu niektórym piłkarzom, mamy bardzo drogi stadion w utrzymaniu i dla nas średnie miejsce w lidze, jak i frekwencja zliżona do średniej jest po prostu nie opłacalna. Im dłuzej jesteśmy średniakami, tym mniejsze są szanse na jakiwolwiek rozwój w przyszłości |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.12.2017 o godz. 20:12.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@ up oraz Głowa, Sadlok. Boguski, Małecki, Brożek i Wasilewski zapewne też mają lepiej płacone ich odpowiednicy w typowym średniaku
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie mają. To żadna tajemnica.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Kiko wygrał tylko dwa razy z drużyną która była wyżej w tabeli? Nie jest źle! W sezonie 2004/05 Wisła nie wygrała ani razu z drużynami będącymi wyżej!
Ostatnio edytowane przez R33 : 05.12.2017 o godz. 20:21.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oczywiscie, widziałeś w koncu wszystkie kontrakty. Masz fuche w klubie?
Już widzę jak Sadlok podpisuje swoj prawdopodobnie ostatni poważny kontrakt w życiu za ktory ledwo zwiaze koniec z końcem. Ja nie widzialem, ale po ilosci kontraktów można wnosić że ich suma daje duża kwote |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
^^
R33 Racja. Pisze o trenerze. Ale słyszę hejt że nie znam sytuacji finsowo-organizacyjnej, że jesteśmy ligowym średniakiem. Zajebiście na temat. Dzięki nie wiedziałem. Może jestem za głupi żeby zrozumieć sytuacje w klubie chociaż wiem dokładnie jaka jest sytuacja Wiem też jakie są morale w drużynie i widzę jak wyglądają fizycznie. Sorki ale moje zdanie jest takie że nasz materiał nie jest ligowym średniakiem. Pod względem potencjału widzę nas na miejscach 5-8 ekstraklapie. Przy dobrych wiatrach do zrobienia jest miejsce 3-4 ale tutaj trzeba kogoś z myślą a nie z fochem po każdej porażce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...icom,id,t.html Jedyny plus jest taki, że miasto nie bardzo ma co z tym zrobić, więc jest niejako skazany na Wisłę. Tu pisali, że będą negocjacje. http://stadiony.net/aktualnosci/2017...iaz_na_minusie Nie wiadomo co jeszcze się da zrobić by zejść z kosztami. Na pewno ważne jest, by przy wysokiej frekwencji nie łapać się na kary, co przy aktualnym zarządzie jest akurat dużo prostsze. Mamy 6 miejsce, a ty chcesz zwalniać trenera. Dzięki Bogu, że to p. Marzena Sarapata jest prezesem.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 05.12.2017 o godz. 20:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez momo : 06.12.2017 o godz. 10:09.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zrozumcie ze nasze problemy to pokłosie tego że ok kilku lat jesteśmy ligowym sredniakiem. Musimy łapać każdą okazję do przeskoczenia wzwyż. A w tym sezonie w końcu jest na to szansa
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|