The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.12.2017, 20:47
Problemem jest przede wszystkim wyprowadzenie pilki (to rozwiazanie dla tych narzekajacych na nieumiejetnosc gry pod pressingiem Wisly). Niestety,poza Gonzalezem Wisla nie posiada zadnego takiego obroncy,boczni takze nie sa tutaj skuteczni. Wiec rozegranie od tylu to najwieksza bolaczka druzyny na teraz,niestety,jak ktos tego nie umie,to zostaja dwie opcje. Albo niezwykle mobilna reszta druzyny (nie jest taka),albo dluga pilka,ktora z braku klasycznej dziewiatki dosc niskiego wzrostu w przodach,a takze niezbyt wysokiej umiejetnosci gry glowa w druzynie,czasem daje efekty,a czasem - nie. W druzynie jest ciagle szpital i sporo problemow z forma pilkarzy. Poza tym,obecny skald druzyny jest jaki jest,i do wiosny nikt z tym nic nie zrobi. Po przerwie wiosennej moim zdaniem Wisla bedzie grac znacznie lepiej. Osobnikom kumajacym inaczej proponuje tzw.shoutbox - tam se ulza...
You'll never know...
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 03.12.2017, 20:51
wyar napisał(a):Wyświetl post
Problemem jest przede wszystkim wyprowadzenie pilki (to rozwiazanie dla tych narzekajacych na nieumiejetnosc gry pod pressingiem Wisly). Niestety,poza Gonzalezem Wisla nie posiada zadnego takiego obroncy,boczni takze nie sa tutaj skuteczni. Wiec rozegranie od tylu to najwieksza bolaczka druzyny na teraz,niestety,jak ktos tego nie umie,to zostaja dwie opcje. Albo niezwykle mobilna reszta druzyny (nie jest taka),albo dluga pilka,ktora z braku klasycznej dziewiatki dosc niskiego wzrostu w przodach,a takze niezbyt wysokiej umiejetnosci gry glowa w druzynie,czasem daje efekty,a czasem - nie. W druzynie jest ciagle szpital i sporo problemow z forma pilkarzy. Poza tym,obecny skald druzyny jest jaki jest,i do wiosny nikt z tym nic nie zrobi. Po przerwie wiosennej moim zdaniem Wisla bedzie grac znacznie lepiej. Osobnikom kumajacym inaczej proponuje tzw.shoutbox - tam se ulza...
Nie jest? Przecież średnia wzrostu to od obrony w przód to z 175cm, a średnia waga z 75kg. Co innego nasz dzisiejszy rywal, gdzie większość jest i wysoka i mocniej zbudowana.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 03.12.2017, 20:53

Wasylek się opił widząc co Kiko odwalił!
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 03.12.2017, 21:03
czaro napisał(a):Wyświetl post
Karny nie był irracjonalny. Co najwyżej dyskusyjny, ale - moim zdaniem - i to nie (karny się należał). Ale nawet, gdyby był, to gra się przez 90 minut i to właśnie tych 90 minut powinieneś oceniać. Rozumiem, że irytują Cię postulaty zmiany trenera, bo w tym momencie są one niedojrzałe i nieodpowiedzialne, ale nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Nawet gdyby Ramirez był dobrym trenerem i nie wyszedł mu mecz, nie ma nic złego w przyznaniu, że mu ten mecz nie wyszedł.

Abstrahując od oceny trenera, mecz nam nie wyszedł i tyle. Jest oczywiste, że takie mecze się będą zdarzać, bo nie jesteśmy potentatem i do tego gramy w lidze, w której każdy może przegrać z każdym. A my dziś przegraliśmy z rewelacją ligi i chyba najlepszą obecnie jej drużyną. Bywa.
Czaro,mam inne zdanie. napisalem,ze Ramirez to dobry trener - trzymam sie tego. Nie mam problemu z napisaniem,ze popelnil jakies bledy - takze to znajdziesz. Mam problem,kiedy wini sie trenera za indywidaulne bledy graczy,na ktore on nie mogl miec wplywu. Dam Ci przyklad z innej beczki. Mecz Arsenal - Man Utd. Przegrany 1-3. Za pierwsze 2 bramki winisz trenera czy zawodnikow ? Ja pilkarzy - i to pewnie zasadnicza roznica w naszym podejsciu. Ja swojego nie zmienie - dla mnie trener jest istotny,ale,na Boga,obwiniac go za bramki,ktore puszczal Buchalik to sorry,ale to czystej zywej wody idiotyzm.
Nie mam problemow z porazka - jak widzisz jestem tutaj,aby nikt nie zarzucal mi,ze bronie Kiko po wygranych. Porazke przyjmuje,co do oceny tej ligi takze sie zgadzam,ale wez pod uwage,jak skrajnie niesprawiedliwe jest obwinianie trenera za zle wyniki (ogolnie przywoite) i bezrefleksyjne porownywanie go do sytuacji innych.
Napisalem takze,ze trener nie jest najwazniejszy - najwazniejsi sa pilkarze. Mamy jakich mamy,sporo z nich to goscie po przejsciach,czesc to goscie mlodzi,niewielu jest takich,o ktorych z czystym sumieniem moglibysmy powiedziec,ze to jest wybor trenera,nawet w skali naszej ligi.
I ja dalej sie upieram ze cel Wisly na jesien to pierwsza 8-ka. Na wiosne pod warunkiem uporzadkowanych finansow jestem przekonany,ze bedziemy walczyc o pierwsza 4-ke.

Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Daj spokój, iracjinalna decyzja zmieniła wszystko
Co to był karny w 90min przy bezbramkowym remisie?Nie.Karny mógł byc podyktawany i nie musiał.Czerwo dla Głowy zasłużone,Wasilewski niech sie cieszy z zółtka,Buchalik puścił babol,a z meczu przebijało się,ze u nas grało sporo inwidualnosci,a w Górniku grała drużyna.Uwazam,ze jezeli by ktos to dobrze ułożył to z takim potencjałem mamy 1-3 z palcem w....
Tak,Griszka,jesli uwazasz,ze ten karny nie zmienil wszystkiego no to coz,w takim razie zakladam,ze o sporcie niewiele wiesz. Niestety,tak jak u tenisisty niewywolany aut potrafi zmienic caly mecz,w koszykowce nieodgwizdany faul,tak w pilce tego typu karny potrafi zmienic calkowicie mecz.
Zauwaz,ze ja nie kwestionuje zadnych kartek,ale zastanow sie chwile,co stalo sie zaraz po decyzji sedziego. Albo jeszcze lepiej - obejrzyj to raz jeszcze,i wtedy podyskutujemy. napisze Ci sekwencje zdarzen od faulu Sadloka zaraz po zoltej kartce dla niego.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 03.12.2017, 21:04
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Nie jest? Przecież średnia wzrostu to od obrony w przód to z 175cm, a średnia waga z 75kg. Co innego nasz dzisiejszy rywal, gdzie większość jest i wysoka i mocniej zbudowana.
Nie jest. Zwroc uwage na ilosc przebiegnietych kilometrow w meczu.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 03.12.2017, 21:07
Nie jest. Zwroc uwage na ilosc przebiegnietych kilometrow w meczu.
Mobilność=żelazne płuca + waleczność? Myślałem, że przyspieszenie/szybkość + zwrotność
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 03.12.2017, 21:08
Tak,Griszka,jesli uwazasz,ze ten karny nie zmienil wszystkiego no to coz,w takim razie zakladam,ze o sporcie niewiele wiesz. Niestety,tak jak u tenisisty niewywolany aut potrafi zmienic caly mecz,w koszykowce nieodgwizdany faul,tak w pilce tego typu karny potrafi zmienic calkowicie mecz.
Naprawdę, błagam...

Czy to są "oszukane" przez sędziego dzieci z orlika, czy bardzo doświadczona drużyna, z piłkarzami przeszłością albo w kadrze, albo w mocniejszych ligach?
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 03.12.2017, 21:09
Mobilność=żelazne płuca + waleczność? Myślałem, że przyspieszenie/szybkość + zwrotność
ash,nie mecz mnie. Sprawdz,co znaczy mobilnosc i wroc jak chcesz do dyskusji.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 03.12.2017, 21:10
d napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę, błagam...

Czy to są "oszukane" przez sędziego dzieci z orlika, czy bardzo doświadczona drużyna, z piłkarzami przeszłością albo w kadrze, albo w mocniejszych ligach?
A co ma profesjonalizm do strony mentalnej sportowca ?
You'll never know...
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Stary 03.12.2017, 21:12
To, że taki sportowiec jest chuja wart, jeśli podyktowany karny (do tego prawidłowo) niszczy mu plan na życie i potem przez pól godziny prezentuje grę z boiska spod bloku. Ale pewnie, można się powydzierać i powyżywać się na piłkarzach rywala, albo .......ić takie kocopoły jak Kiko na konferencji po meczu.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 03.12.2017, 21:14
szkoda, naprawde szkoda punktów , ale na Boga , co trener winny tej sytuacji ?!?!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 03.12.2017, 21:16
Drużyna jako taka bardzo doświadczona akurat nie jest, jest w niej natomiast kilku bardzo doświadczonych graczy. Plus kilku bardzo niedoświadczonych i kilku przeciętniaków, którzy są w wieku, w którym powinni być doświadczeni, ale jakoś do tej pory pewnego poziomu nie byli w stanie przeskoczyć.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 03.12.2017, 21:17
To, że taki sportowiec jest chuja wart, jeśli podyktowany karny niszczy mu plan na życie (do tego prawidłowo) i potem prezentuje dyspozycję z boiska spod bloku. Ale pewnie, można się powydzierać i powyżywać się na piłkarzach rywala, albo .......ić takie kocopoły jak Kiko na konferencji po meczu.
jakbys nie mial takiego stazu na forum,to uznalbym Cie za dzieciaka...
Ale lap.prosze...
Oni tez na pewno ch... warci...

https://www.youtube.com/watch?v=NdVGN1BKjUM

https://www.youtube.com/watch?v=IBc8Fb3CQtE

Wlasciwie moglbym szukac i wklejac dziesiatki ale dalej glupawej dyskusji prowadzic mi sie nie chce. Chlopie,ludzie na psychologii sportu sie doktoryzuja ale Ty sobie mozesz uwazac co chcesz. wisi mi to.Jak bylo kazdy widzial. Mielcarski moze Ci cos na ten temat tez powiedziec...
You'll never know...
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 03.12.2017, 21:17
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
szkoda, naprawde szkoda punktów , ale na Boga , co trener winny tej sytuacji ?!?!
Czerepachu, naprawdę, czas stać się obiektywnym, bo nie wiem, czy trollujesz, czy to na poważnie
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.12.2017, 21:18
(...) Mam problem,kiedy wini sie trenera za indywidaulne bledy graczy,na ktore on nie mogl miec wplywu.
(...)
Nie mam problemow z porazka - jak widzisz jestem tutaj,aby nikt nie zarzucal mi,ze bronie Kiko po wygranych. Porazke przyjmuje,co do oceny tej ligi takze sie zgadzam,ale wez pod uwage,jak skrajnie niesprawiedliwe jest obwinianie trenera za zle wyniki (ogolnie przywoite) i bezrefleksyjne porownywanie go do sytuacji innych.
Zgadzam się, co do tego, że nie jest winą trenera, że straciliśmy bramkę z karnego. Zdarza się. Teoretycznie podobnie można by podejść do tej kuriozalnej bramki z rożnego (sic!), ale z drugiej strony, na co jak na co, ale na stałe fragmenty gry (w których jesteśmy fatalni) sztab szkoleniowy ma wpływ. Buchalik zawalił i Ramirez nie zrobi z niego De Gei, ale może wyćwiczyć z tym bramkarzem i obrońcami lepsze ustawianie się we własnym polu karnym. I przebieg reszty spotkania nie musiał być podyktowany tym karnym. Mecz się na nim nie skończył. Przeciwnie - zaczął od nowa.

Mając na uwadze wypadkową naszych ambicji, możliwości finansowych i potencjału sportowego wyniki są ok. Skoro nie mamy środków i pomysłu na nic więcej, Ramirez powinien dalej pracować. Może się rozwinie i da temu zespołowi coś więcej, może nie. Wtedy na wiosnę będzie można zastanowić się nad jakimś trenerskim brylantem, którego jeszcze nikt nie oszlifował - o ile to w ogóle możliwe.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Stary 03.12.2017, 21:26
jakbys nie mial takiego stazu na forum,to uznalbym Cie za dzieciaka...
Ale lap.prosze...
Oni tez na pewno ch... warci...

https://www.youtube.com/watch?v=NdVGN1BKjUM

https://www.youtube.com/watch?v=IBc8Fb3CQtE

Wlasciwie moglbym szukac i wklejac dziesiatki ale dalej glupawej dyskusji prowadzic mi sie nie chce. Chlopie,ludzie na psychologii sportu sie doktoryzuja ale Ty sobie mozesz uwazac co chcesz. wisi mi to.Jak bylo kazdy widzial. Mielcarski moze Ci cos na ten temat tez powiedziec...
A uważaj sobie mnie za kogo chcesz, jeśli się lepiej poczujesz.

Bardzo fajnie, że wkleiłeś pięknie skompilowane momenty w....u Zlatana i Ronaldo, tylko szkoda, że nie ma to nic wspólnego z tematem dyskusji i to nawet nie tylko dlatego, że mimo w....u ci ludzie generalnie "coś" powygrywali. Równie dobrze możesz puścić sobie filmik ze Stambułu z 0-3 do przerwy w meczu wiadomym, już prędzej to zahaczy o to, o czym jest tu mowa. Ludzie się doktoryzują, ale raczej z lepszą metodologią.
Ostatnio edytowane przez d : 03.12.2017 o godz. 21:28.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 03.12.2017, 21:30
czaro napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się, co do tego, że nie jest winą trenera, że straciliśmy bramkę z karnego. Zdarza się. Teoretycznie podobnie można by podejść do tej kuriozalnej bramki z rożnego (sic!), ale z drugiej strony, na co jak na co, ale na stałe fragmenty gry (w których jesteśmy fatalni) sztab szkoleniowy ma wpływ. Buchalik zawalił i Ramirez nie zrobi z niego De Gei, ale może wyćwiczyć z tym bramkarzem i obrońcami lepsze ustawianie się we własnym polu karnym. I przebieg reszty spotkania nie musiał być podyktowany tym karnym. Mecz się na nim nie skończył. Przeciwnie - zaczął od nowa.

Mając na uwadze wypadkową naszych ambicji, możliwości finansowych i potencjału sportowego wyniki są ok. Skoro nie mamy środków i pomysłu na nic więcej, Ramirez powinien dalej pracować. Może się rozwinie i da temu zespołowi coś więcej, może nie. Wtedy na wiosnę będzie można zastanowić się nad jakimś trenerskim brylantem, którego jeszcze nikt nie oszlifował - o ile to w ogóle możliwe.
Czaro,wlasnie chodzi o to,ze pewne rzeczy mozesz cwiczyc do upadlego na treningu,a ludzie dalej beda popelniac bledy,bo nie odkryje Ameryki,jak napisze,ze sa tacy,co beda trenowac cale zycie i sie tego nie naucza.
Mam w ogole przedziwne przeczucie,ze wiekszosc kolegow-dyskutantow na forum nigdy nie grala w jakiejkolwiek druzynie pilkarskiej. Gdyby bylo inaczej,to znano by pewne proste prawdy. Ze ile musialby siedziec trener pilkarski w kliubie,w ktorym graja profesjonalisci,azeby prostowac wszystkie bledy,ktore oni popelniaja ? Czy uwazasz,ze Ramirez,albo Kasperczak,albo Mourinho NA TYM POZIOMIE powinni faceta uczyc,jak stac w bramce,zeby Ci pilki nie wkrecili po roznym Czaro,zartujesz ? Tego ucza w trampkarzch starszych,no moze w juniorach mlodszych,a nie 28-letniego bramkarza... Skadinad sa pewne rzeczy,ktore zarowno wprzy obronie roznych jak i stalych fragmentach w ataku nie da sie wycwiczyc. Slyszales o czyms takim jak timing,prawda ? W Zabrzu jest kilku naprawde swietnych graczy w tym aspekcie.a goscie dorzucaja im tam pilki w punkt - i na pewnym poziomie bronic sie przed czyms takim jest b trudno,i przeciez nie tylko Wisla w lidze ma z nimi klopoty.By the way - pamietasz Atletico z okresu Mirandy i Godina ? Ktos sie mogl w La Liga obronic przed ich stalymi fragmentami ?
Poza tym juz to pisalem wczesniej - kiedy Arsenic gral na prawej obronie a Gonzalez na srodku wtedy - zaryzykuje - Wisla bramek po roznych nie tracila.
Poczekajmy do wiosny,jestem dziwine spokojny.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 03.12.2017, 21:31
Bez urazy Czaro, ale... Buchalik ma 28 lat i ponad 100 występów w ekstraklasie. Paru trenerów już naprawdę przeszedł. Naprawdę oczekujesz od Kiko, że teraz nagle nauczy go lepszego ustawiania się w polu karnym?

Buchalik nie umie wychodzić do wrzutek i w tym wieku tego już się nie nauczy, bo widać, że się po prostu tego boi. Przepychać daje się prawie każdemu, kto zagra na pograniczu faulu, czasem jakiś sędzia się zlituje i da wolnego, innym razem iny sędzia puści sytuację i po ptokach. Wie o tym każdy, kto z nami gra (w związku z tym taktyka na Wisłę jest oczywista), wiedzą też nasi obrońcy (którzy wiedzą, że przy wrzutkach SFG "bramy bez bramkarza" i pewni w związku z tym nigdy nie będą, nawet jeśli są to piłkarze tak doświadczeni jak Głowa, Wasyl czy Sadlok).

Buchalik pewnego poziomu nie przeskoczy nigdy. Mecze życia mu się zdarzają i pewnie jeszcze zdarzą. Ale w ogólnym rozrachunku zawsze będzie minus. Inaczej niż np. w przypadku Pawełka. On miał taki patent, że w każdym meczu musiał wyrobić normę przynajmniej jednego klopsa, ale poza tym bronić potrafił i bilans całościowo był na plus.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.12.2017, 21:32
Kiko to niech lepiej zamknie ryja, bo za te jego komentarze do varu to nas potem skręcą x10.
Chyba się nie poznał na polskiej lidze jeszcze.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 03.12.2017, 21:34
A uważaj sobie mnie za kogo chcesz, jeśli się lepiej poczujesz.

Bardzo fajnie, że wkleiłeś pięknie skompilowane momenty w....u Zlatana i Ronaldo, tylko szkoda, że nie ma to nic wspólnego z tematem dyskusji i to nawet nie tylko dlatego, że mimo w....u ci ludzie generalnie "coś" powygrywali. Równie dobrze możesz puścić sobie filmik ze Stambułu z 0-3 do przerwy w meczu wiadomym, już prędzej to zahaczy o to, o czym jest tu mowa. Ludzie się doktoryzują, ale raczej z lepszą metodologią.
Swietnie wiesz,ze pisalem o tym,ze ludzie "traca glowe",i czesto druzyny wtedy przegrywaja. Cos powygrywali,ale my piszemy o konkretnym meczu,a nie o trofeach czy kampaniach ligowych. Wiec moze zamiast wypowiadac sie o metodologii,o ktorej zapewne masz podobne pojecie jak o sporcie, po prostu zastanow sie o czym piszesz. To nie boli.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 03.12.2017, 21:35
Ale zdajecie sobie sprawę, że z Buchalem sobie już pomachaliśmy na do widzenia, ale autorskim pomysłem Kiko był nowy kontrakt dla niego?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.12.2017, 21:35
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
A kto ma być winny ? to trener ustala skład to trener odpowiada za przygotowanie zawodników do sezonu to trener ustala taktykę.....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 03.12.2017, 21:37
Ale zdajecie sobie sprawę, że z Buchalem sobie już pomachaliśmy na do widzenia, ale autorskim pomysłem Kiko był nowy kontrakt dla niego?
A zastanowiles sie,czy Wisla miala wtedy jakis wybor? Przypominam Ci,ze Zaluska nie poszedl do legii czy Lecha po lepszy kontrakt,poszedl do Pogoni...
You'll never know...
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 03.12.2017, 21:38
Ashkeczup, nie wiem, być może, pytanie tylko czy była szansa na znalezienie kogoś lepszego czy po prostu braliśmy już co się dało w ostatniej chwili, jako zapchajdziurę, żeby w ogóle mieć rezerwowego bramkarza.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 03.12.2017, 21:39
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Ashkeczup, nie wiem, być może, pytanie tylko czy była szansa na znalezienie kogoś lepszego czy po prostu braliśmy już co się dało w ostatniej chwili, jako zapchajdziurę, żeby w ogóle mieć rezerwowego bramkarza.
O to to wlasnie,w punkt
You'll never know...
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Stary 03.12.2017, 21:39
Swietnie wiesz,ze pisalem o tym,ze ludzie "traca glowe",i czesto druzyny wtedy przegrywaja. Cos powygrywali,ale my piszemy o konkretnym meczu,a nie o trofeach czy kampaniach ligowych. Wiec moze zamiast wypowiadac sie o metodologii,o ktorej zapewne masz podobne pojecie jak o sporcie, po prostu zastanow sie o czym piszesz. To nie boli.
A to sorry, bo niestety nie wiedziałem - miałem wrażenie, że pisałeś o tym, że karny "wszystko zmienił" (z czym ja się generalnie nie zgadzam), a nie o tym, że ktoś konkretnie stracił głowę w wyniku czego przegraliśmy ten konkretny mecz. Poza tym jak już jesteś uznanym znawcą sportu i punktujesz mi kolejne pokłady niekompetencji, zdecyduj się o metodologii *czego* piszesz - nie rozmywajmy więcej, dobrej nocy.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 03.12.2017, 21:48
Wiecie, że Załuska ma lepszy kontrakt? Bo ponoć kością niezgody była jego długość, a nie wysokość.

Buchalik odszedł 15 czerwca, a 30 podpisał nowy kontrakt. No nie naszukali się specjalnie. Stać nas było na podpisanie Balanyuka, Kolara, Ze Manuela, Bashy czy Kostala, więc chyba wody z suchym chlebem piłkarze po treningu nie otrzymywali zamiast odżywek.
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 03.12.2017, 21:50
Karny raczej prawidłowy, bez var podyktowałoby go 20 procent sędziów, przy var podyktuje go 80 procent. Taki teraz mamy urok ligi, a var stał się elementem gry, o czym poniżej.

Buchalikowi przeszkadzał gracz Górnika przy drugiej bramce, nawet jeśli niewystarczająco do faulu, powinno się pół drużyny rzucić z pretensjami i wywierać presję na arbitrze, żeby poszedł sprawdzić var. Po dyskusyjnym karnym zastanowiłby się dwa razy, czy uznać bramkę. A nasi spuścili głowy, jakby czekali, kiedy im ten Górnik strzeli w końcu bramkę z rogu. Jest problem mentalny w tej drużynie, i sztab powinien zwrócić na to uwagę, decyzja sędziego wyłączyła im prąd i włączyła agresję, tak nie może być.

Górnik prawie 30 strzałów i prawie 10 km więcej przebiegniete w meczu. Przepaść. Byli lepsi, mają drużynę, nie indywidualności, jak my. Formacje, przesuwanie, asekuracja - tego u Nas nie ma. Stąd fatalna gra w defensywie. Teoretycznie Basha i Perez nie wyglądają źle w meczu, praktycznie to jak rywal wychodzi wysokim presingiem to przegrywamy środek pola, niemoc w rozegraniu sprawia, że zaczynamy grać dzidę na Carlitosa. Aż dziw bierze, że nie wszyscy tak grają przeciw Wiśle.

Co do ogółu - coraz bardziej dochodzę do wniosku, że to nie wina Kiko, a tego, że wyjmujemy piłkarzy z piłkarskiego śmietnika. Każdy trener musi widzieć pewne ułomności tej drużyny, skoro widzimy je co mecz, źródło tkwi w wykonawcach.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 03.12.2017, 21:51
Wiecie, że Załuska ma lepszy kontrakt? Bo ponoć kością niezgody była jego długość, a nie wysokość.

Buchalik odszedł 15 czerwca, a 30 podpisał nowy kontrakt. No nie naszukali się specjalnie. Stać nas było na podpisanie Balanyuka, Kolara, Ze Manuela, Bashy czy Kostala, więc chyba wody z suchym chlebem piłkarze po treningu nie otrzymywali zamiast odżywek.
Wydaje mi sie, ze poza Kostalem, reszta przyszla po sprzedazy Brleka. Moge sie mylic (nie chce mi sie sprawdzac)
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 03.12.2017, 21:56
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi sie, ze poza Kostalem, reszta przyszla po sprzedazy Brleka. Moge sie mylic (nie chce mi sie sprawdzac)
Maniek i Basha przed
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów