|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Fajnie ze Sadlok podpisal, mam nadzieje ze klauzule odejscia dotycza tylko zagranicy.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
Zawieranie tego typu klauzuli i podobnych - jak np. wyższa kwota odstępnego dla klubów z Polski niż zagranicy, może być niezgodna z prawem i dyskryminujące. Zasada wolnego rynku powinna obowiązywać również i na rynku transferowym . |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ja pie...ole tu jest rzeczywistość nie gra....
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No super. Tylko pytanie czy w najbardziej realistycznej grze w piłce nożnej byłyby opcje transferowe, które są niezgodne z prawem międzynarodowym. Wydaje mi się to mało prawdopodobne, a co za tym idzie przychylam się do stanowiska, że kontrakcie Sadloka może być klauzula dotycząca jedynie klubów zagranicznych. Jakby ktoś był lepiej zorientowany w temacie to niech się wypowie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
No i co z tego że gra? Ja tylko nadmienię, że wiele wielkich klubów korzysta oficjalnie z Football Managera...
https://www.theguardian.com/technolo...-scouting-tool http://www.pcgamer.com/how-real-life...t-star-player/ http://www.mirror.co.uk/sport/footba...tabase-4034217 http://www.espnfc.com/english-premie...-scouting-data i nie tylko kluby, ale też media http://www.telegraph.co.uk/sport/foo...real-life.html Znasz angielski czy Ci przetłumaczyć?
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 12.11.2017 o godz. 18:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Całkiem ciekawe te artykuły. Morał trzeba grac w FM żeby być dobrym dyrektorem sportowym. Ciekawe czy Junco gra?
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
TIR_DO_SŁUBIC Nie dziękuje
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|||
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...109,1,381.html A co do sytuacji Wisły to fakt. licencję dostaliśmy (tu trochę mi się pomieszało) ale prezes Sarapata jasno mówiła, że Wisła ma problemy, co jak rozumiem jest efektem drugiej kontroli. http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...-1,nId,2415794 interia.pl, 11 lipca 17 napisał(a):
Ja to rozumiem, że Carlitos w Polsce na wiosnę zagra w Wiśle Kraków (ew. za granicą). I mam nadzieję, że to nie tylko moje chciejstwo. Nawet wiedząc, że Carlitos ofertę (mniej lub bardziej) formalnie dostał. Rzeczywistość jest taka, że lepiej sprzedać dobrego zawodnika za granicę, niż zbroić przeciwnika w tej samej lidze.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 13.11.2017 o godz. 02:23.
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
We włoszech takie zapisyw kontrakcie są na porządku dziennym dla większośći klubów. (W zamyśle ma powstrzymać Juve przed podkupowaniem najlepszych) Domyślam się więc że nie jest o niezgodne z prawem i w Polsce również takie zapisy mogą istnieć |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
mam wrazenie ze niektorym czas sie zatrzymał...
nie slyszeliscie o klauzulach jakie na Neymar w kontracie? podpowiem : mozliwosc jezdzenia z wlasna torbą na mecze wyjazdowe ....(jedno z wielu) ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Tutaj w grę rzeczywiście wchodzić mogą przepisy unijne, ale nikt na forum nie udzieli Ci odpowiedzi na to pytanie, bo ono wymaga nie tylko precyzyjnej analizy prawa wspólnotowego, ale także sportowego. Klub może przy tym bronić się, że realizuje swój własny i wymierny interes, tj. bardziej opłaca mu się sprzedać zawodnika za granicę niż do Polski i w każdym przypadku, niezależnie od konkretnego klubu by tak czynił - a więc każdy przypadek powinien być również oceniany ad casum. Przynajmniej ja to tak widzę. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez picasso : 13.11.2017 o godz. 19:24.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A to komisja ligi zajmuje się orzekaniem ws., które zarezerwowane są dla sądów powszechnych albo są przedmiotem decyzji administracyjnej organów administracji publicznej?
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ten zapis jest ciężki do ruszenia, jeżeli piszący go miał choćby trochę oleju w głowie. Dobrze napisany, gdy podważony nie będzie niósł ze sobą żadnych korzyści dla piłkarza.
Wystarczy dać dwa zapisy o kwotach minimalnych dla klubów zagranicznych i polskich. Jeżeli podważymy podpunkt podający minimalną kwotę transferu w polskiej lidze - zapis ten będzie nieważny. Mimo wszystko to nie sprawi, że zapis mówiący o minimalnej ofercie transferowej z klubu zagranicznego będzie odnosił się do transferu do klubu polskiego. Ten zapis też można podważyć i skończy się na tym, że nie będzie żadnego zapisu. Także powiedzcie mi : kto będzie podważał zapisy dla niego korzystne? Dałoby się to podważyć z korzyścią dla piłkarza, jeśli byłby to zapis podający kwotę minimalną i osobny zapis mówiący 'nie dotyczy polskich klubów'. Wtedy pewnie jest to do przeprowadzenia. Generalnie wątpię, żeby ktokolwiek próbował takie zapisy do sądu podawać, bo to z reguły trwa dłużej niż obowiązujący kontrakt.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.11.2017 o godz. 21:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Wieczorem, gdy dzieci już zasnęły, siedliśmy z żoną, zaczęliśmy rozmawiać i przeglądać, jak fani przyjęli to, że zostaję. Pierwszy raz w życiu spotkałem się z tak pochlebnymi komentarzami. Dziękuję za to. To dla mnie duże wyróżnienie i kop do dalszego rozwoju. Ciesze sie, ze podpisal, przypomina mi sie Kosowski, ktory co prawda plakal, ze na pampersy nie ma, ale pozniej podpisal nowa umowe na bodaj 5 lat i pozniej go wypozyczyli zarabiajac na tym kase.
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 14.11.2017 o godz. 00:03.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Było na odwrót. Najpierw podpisał długi kontrakt, w 2003 r. go wypożyczono i wrócił dopiero w 2007. Wtedy chyba pod koniec sezonu 07/08 kończył mu się kontrakt i chyba po meczu z Legią jesienią wypalił ten tekst w jakimś wywiadzie (wtedy chyba miał bardzo niski kontrakt). Z Wisły odszedł w przerwie zimowej owego sezonu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ale bzdura z tymi dwoma kwotami odstępnego , na chlopski rozum wystarczy dac wyzsza cene ktora w przypadku klubu zagranicznego bedzie negocjowalna i tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
na takie coś może nie zgodzić sie piłakrz/agent bo może to odebrać jako próbe blokady transferu (przeciez to by była czysta obietnica "na gębe" że zagranicy spuszczą a Legii nie)
inaczej pisząc słuchaj Carlos podpisujemy kontrakt na 5 lat z zaporową kwota odstępnego, ale nie bój sie jak przyjdzie Bayern , to mu coś tam obniżymy ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
...i tak własnie wygladaja negocjacje. Przykładowo : Był pewien piłkarz w Ślasku który pasował trenerowi. Żeby go zachęcić, dali mu taki kontrakt, ze po rozegraniu określonej liczby spotkań, taki kontrakt mu urośnie kilkakrotnie. No i urósł. Co działo sie potem? Nowy Trener nie wystawiał piłkarza w składzie, ale nie ze względu na to że był słabszy piłkarsko, a ze względu na to że klubu nie było stać na ogromne wejściówki. Piłkarsko mu pasował. Koniec historii był taki, ze chyba sam piłkarz rozwiązał umowę. Przez chwile klub wygrał, potem każdy w tej bajce był stratny.... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
https://pl.wiktionary.org/wiki/kretyn
a jakbyś nie wiedział czemu to https://pl.wikipedia.org/wiki/Kontekst ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zachara do wzięcia
http://www.90minut.pl/news/282/news2...D-Tondela.html |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Z dzisiejszych gazet
Cytat:
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ondrasek złapał 76759 kontuzje odkąd jest w Wiśle.
Może by go nam Piast podkupił? ostatnio mamy z nimi same złote interesy, Mójta, Jankowski...? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trzeba zrobić dobre videło i pójdzie
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Fantastycznie interest na Mójcie. Piast ani centa nie przelał na nasze konto, a Adaś zaksięgował podobno spory hajs za rozwiązanie kontraktu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
ashkeczup napisał(a):
Z tego co pamiętam, to Mójta sam przyszedł z propozycją rozwiązania kontraktu, bo dostał ofertę z Piasta, gdzie mógł liczyć na regularną grę. A z tego co kojarzę, to jeżeli taki delikwent znajdzie sobie od razu nową pracę, to nie trzeba mu wypłacać kasy która mu się należała do końca umowy. Oczywiście mogę się mylić i nie jestem w 100% pewny tego, co napisałem wyżej, więc będę wdzięczny jakby mnie ktoś oświecił. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Widzisz tam jakieś słowo po 'zaksięgował' a 'spory'? |
|
|

|
||||||