The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.11.2017, 16:01
Nie spodziewalem sie tego. Bardzo cieszy przedluzenie Sadloka. Myslalem, ze nie ma na to szans bo jak pamietamy, kuedys zlozyl wniosek do Pzpn o rozwiazanie kontraktu z winy klubu. Cieszy to ze Wisla jest dla niego czyms wiecej
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.11.2017, 16:04
Świetna wiadomość. Swoją drogą Sadlok przez ostatnie kilkanaście miesięcy pokonał drogę od Sadl(L)oka do niemal ulubieńca trybun.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
dziabong
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 10.11.2017, 16:10
Brawa dla Zarządu to jedno.
Duże brawa należą się również Maciejowi. Swoje z nami przeszedł (zmiany właścicielskie, zaległe pensje), a my z nim (fatalne występy. Teraz Maciek ustabilizował formę, a Wisła zarządzanie. I chyba obie strony to widzą.
Taką postawą zyskuje się zaufanie i szacunek kibiców. Co oczywiście wcale nie oznacza, że kiedyś nas nie opuści, ale da zarobić.
Brawo My!
Kibic Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 10.11.2017, 16:16
Brawo Maciek i zarząd

Dzięki!

Idziemy do przodu, wszyscy na Pogon
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.11.2017, 16:16
Szczerze mówiąc nie spodziewałem się, że Maciek z nami zostanie. Szacun.
Dawno nie cieszyło mnie tak przedłużenie kontraktu z którymś zawodnikiem!
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 10.11.2017, 16:48
Sprawdziłem sobie Wisłę na trasfermarkt.p i tym piłkarzom w czerwcu kończy się umowa: Cuesta, Buchalik, Gonzalez, Głowacki, Cywka, Bartkowski, Basha, Perez, Lnoch,Małecki, Imaz, Ze Manuel, Boguski,Carlitos i Brożek. Następny do przedłużenia to Małecki z którym pewnie nie będzie większego problemu. Dalej to pewnie Gonzalez, Basha?

P.S: Zdaję sobie sprawę, że niektórzy posiadają pewnie możliwość przedłużenia. Od Głowy zależeć będzie, czy będzie miał jeszcze siłę to pociągnąć
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 10.11.2017 o godz. 16:50.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.11.2017, 16:49
A jeszcze jedno - gdyby w klubie był Kapka i spółka to pewnie dopiero na noworocznym kacu skapnęliby się, że Sadlokowi kończy się kontrakt, a ewentualne rozmowy zaczęli w marcu.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.11.2017, 16:55
Generalnie to brawo dla Maćka.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 10.11.2017, 17:02
Charlie napisał(a):
A jeszcze jedno - gdyby w klubie był Kapka i spółka to pewnie dopiero na noworocznym kacu skapnęliby się, że Sadlokowi kończy się kontrakt, a ewentualne rozmowy zaczęli w marcu.
Obawiam się, że nie byłoby już o czym rozmawiać, bo Sadlok miałby już podpisany kontrakt z Jagą/Legią/kimś innym i odszedł w czerwcu za przysłowiowy psi ....
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 10.11.2017, 17:39
Super Maciek, od dwoch dni jak tylko pojawila sie informacja o Jagielloni mialem nadzieje, ze szybko zalatwia sprawe, bys moze to zainteresowanie przyspieszyly sprawe. Ciesze sie niezmiernie, dla mnie w tym momencie to nasz najlepszy obronca, ktory jak widac ma Wisle w sercu w porownaniu do pewnego jegomoscia, ktory klamal w zywe oczy zeby potem pokazac nam cztery litery, nazwiska wymieniac nie musze.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 10.11.2017, 17:47
Nie wierzyłem przyznaję, to teraz poproszę jeszcze Carlitosa.
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.11.2017, 18:06
I moje przeczucie mnie nie zgubilo myślę że Maciek pogra z 2 lata na LO a później będzie naszym podstawowym środkowym obrońca.

Myślę że Maciek docenił to że Wisła wyciągnęła do niego rękę gdy wywalil go z Chorzowa. Tu się odbudowal i fakt że chce zostac nasza legenda.... nie wymaga nawet komentarza. Po prostu duma rozpiera!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.11.2017, 18:18
Zastanawia mnie jeszcze czy:

a). oczekiwania finansowe Maćka nie były aż tak wysokie
b). Wisła jest w stanie płacić zawodnikom absolutnie pierwszego wyboru naprawdę godziwe pieniądze
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.11.2017, 18:30
Stawiam na B chodź i po części A a może dostał jeszcze jakieś bonusy ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 10.11.2017, 18:30
Myślę, że prawda leży gdzieś po środku.

Tak jak mówił Junco, jeśli zawodnik dobrze czuje się w klubie to zawsze można się dogadać i przedłużyć kontrakt na zasadzie kompromisu z dwóch stron.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.11.2017, 18:32
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Zastanawia mnie jeszcze czy:

a). oczekiwania finansowe Maćka nie były aż tak wysokie
b). Wisła jest w stanie płacić zawodnikom absolutnie pierwszego wyboru naprawdę godziwe pieniądze
jesli nie masz wiekszych problemow w zyciu to gratuluje
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 10.11.2017, 19:02
Dzisiejsza wiadomość o przedłużeniu kontraktu z Sadlokiem niesie ze sobą jeszcze jedną nowinę: "Hej, tu Wisła, my mamy się świetnie!". To bardzo budujące, że możemy w łatwy sposób (jest listopad, za 2 miesiące Sadlok mógł podpisać kontrakt z dowolnym klubem) zatrzymać naszego czołowego piłkarza na tak długi czas.

To bardzo piękna wiadomość z jeszcze jednego względu. Sadlok bardzo zżył się z miastem, klubem, kibicami. O tym już wspomniało powyżej kilka osób. To jest na prawdę fantastyczna sprawa, że udało się nam go zatrzymać.

Brawo! Brawo! Brawo!
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 10.11.2017, 19:03
Fantastyczna wiadomość. Przez kilka ostatnich lat nie mieliśmy ani finansowych ani sportowych argumentów, żeby takich piłkarzy jak Maciej przekonywać do pozostania w Krakowie. Ewidentnie idzie ku lepszemu, bo bez względu na sytuację osobistą rodziny Sadloków (jak sam mówi, zadomowili się w KRK) najlepszy LO ligi nie zostałby u nas jedynie z sentymentu. Strona finansowa musiała być co najmniej satysfakcjonująca. Bardzo konkretny sygnał dla piłkarzy, sztabu, kibiców, mediów i przeciwników. Stajemy na nogi.

Ciepło pozdrawiam Krzysztofa Mączyńskiego.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 10.11.2017, 19:08
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post

Ciepło pozdrawiam Krzysztofa Mączyńskiego.
Chyba ciepłym moczem
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.11.2017, 22:42
Ja też dołączam do tej radości. Trzymam kciuki za Maćka, go bo polubiłem.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.11.2017, 22:59
Bardzo dobra wiadomość. Maciek to nasz kluczowy zawodnik, ważniejszy od Lloncha czy Gonzalesa wg mnie. Chciałbym aby Carlitos i Małecki przedłużyli kontrakty jako kolejni piłkarze.

Nie wiem czy Gonzales to taki kosmos dla nas - jak gra skoncentrowany jest dobrze, ale jak gra nonszalancko zawala mnóstwo bramek. Pod tym względem jest bardzo niestabilny. Junco na tak kluczową pozycje powinien jednak poszukać kogoś kto gra bardziej równo. Mam wrażenie że jak nie gra Gonzales to statystycznie tracimy mniej bramek w tym sezonie.

Llonch którego jako pierwszy nazwałem "białym Ngolo Kante" też nie jest kluczowy wg mnie. Lepszy od Veleza czy Bashy? Nie sądzę, a i Perez jak się rozegra może być lepszy. Jak na razie nikt się o niego nie bije co też jest wymowne.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.11.2017, 23:46
W temacie Carlitosa i innych jest duży wywiad z Junco (zalinkowałem do Wisła w mediach). Junco twierdzi, że Wisła ma kasę by nie musieć Carlitosa sprzedawać.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 11.11.2017, 02:42
Nie sugerowałbym się tym. Niezależnie od tego, jak wygląda rzeczywista sytuacja klubu, będą mówili że nie potrzebujemy pieniędzy, bo inaczej mogłoby to zaniżyć oferty za Carlitosa. Przyznanie, że wciąż mamy poważne problemy finansowe, byłoby równoznaczne z powiedzeniem, że zaakceptujemy zaniżoną kwotę za Carlitosa, bo musimy go sprzedać.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 11.11.2017, 07:20
Nie wiem czy Maciek zdaje sobie sprawę z tego co właśnie zrobił. Stał się jednym z nas. Mam nadzieję, że to udźwignie. Powodzenia Maciek!
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2017, 08:55
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobra wiadomość. Maciek to nasz kluczowy zawodnik, ważniejszy od Lloncha czy Gonzalesa wg mnie. Chciałbym aby Carlitos i Małecki przedłużyli kontrakty jako kolejni piłkarze.

Nie wiem czy Gonzales to taki kosmos dla nas - jak gra skoncentrowany jest dobrze, ale jak gra nonszalancko zawala mnóstwo bramek. Pod tym względem jest bardzo niestabilny. Junco na tak kluczową pozycje powinien jednak poszukać kogoś kto gra bardziej równo. Mam wrażenie że jak nie gra Gonzales to statystycznie tracimy mniej bramek w tym sezonie.

Llonch którego jako pierwszy nazwałem "białym Ngolo Kante" też nie jest kluczowy wg mnie. Lepszy od Veleza czy Bashy? Nie sądzę, a i Perez jak się rozegra może być lepszy. Jak na razie nikt się o niego nie bije co też jest wymowne.
Ivan gral z kontuzja cala ta rundę, wiec jego spadek poziomu wynikal zapewne też z tego...

Wg mnie to ważny pilkarz, ale na ten moment sa inni z ktorymi trzeba przedłużyć kontrakt.

W tej kolejnosci:
Małecki
Carlitos (dluzszy, na lepszych dla niego warunkach)
Llonch (bo nie ma opcji przedłużenia, a warto mieć trochę stabilizacji, aby i on sam sie za nowym klubem nie rozgladal. Ma 25 lat, może sie jeszcze rozwinie)

Reszta kadry i tak ma różne klauzule lub ich przyszłość powinna się rozstrzygnąć wiosną. Jak Glowa w kwietniu bedzie zdrowy i w formie to będzie mu trzeba jak co roku tluc do glowy nowy kontrakt
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 12.11.2017, 00:32
jova napisał(a):Wyświetl post
Nie sugerowałbym się tym. Niezależnie od tego, jak wygląda rzeczywista sytuacja klubu, będą mówili że nie potrzebujemy pieniędzy, bo inaczej mogłoby to zaniżyć oferty za Carlitosa. Przyznanie, że wciąż mamy poważne problemy finansowe, byłoby równoznaczne z powiedzeniem, że zaakceptujemy zaniżoną kwotę za Carlitosa, bo musimy go sprzedać.
Takich rzeczy nie da się zbyt długo ukrywać, bo proces licencyjny wymaga chyba półrocznego raportowania. Poza tym jakby były zaległości to wcześniej czy później ktoś by się wygadał. Są nie tylko piłkarze ale też menadżerowie.
Stadion też Wisła wynajmuje od miasta, więc ktoś może zapytać czy są zaległości.
Więc na bezczelasa zarząd czy Junco kłamać nie mogą.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 12.11.2017, 00:41
Jeśli rok temu zdobylismy licencje bez najmniejszego problemu to i tym bardziej teraz się uda. Wtedy jednak porykalismy sie z dużo większymi problemami. I faktycznie teraz nie będziemy mieli noża na gardle jak w przypadku sprzedaży Judasza i Brleka.

Jeszcze co do kontuzji Kolara.. to patrząc na poczynania Ondraska, formę Balaniuka (gość chyba pol roku nie mial pilki przy nodze) , kontuzjach oraz wieku Brożka może się okazać że w zimie Junco będzie szukal kolejnego napastnika. I to nawet zakładając pozostanie Carlitosa. Ilościowo i na papierze wyglądamy świetnie kadrowo, ale rzeczywistość już nie jest taka różowa.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 12.11.2017, 00:45
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jeśli rok temu zdobylismy licencje bez najmniejszego problemu to i tym bardziej teraz się uda. Wtedy jednak porykalismy sie z dużo większymi problemami. I faktycznie teraz nie będziemy mieli noża na gardle jak w przypadku sprzedaży Judasza i Brleka.

Jeszcze co do kontuzji Kolara.. to patrząc na poczynania Ondraska, formę Balaniuka (gość chyba pol roku nie mial pilki przy nodze) , kontuzjach oraz wieku Brożka może się okazać że w zimie Junco będzie szukal kolejnego napastnika. I to nawet zakładając pozostanie Carlitosa. Ilościowo i na papierze wyglądamy świetnie kadrowo, ale rzeczywistość już nie jest taka różowa.
Ale o ostatnią licencję dla Wisły to się cała prasa sportowa martwiła. Dlatego poszedł Brlek i Mąka
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 12.11.2017, 08:57
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Ale o ostatnią licencję dla Wisły to się cała prasa sportowa martwiła. Dlatego poszedł Brlek i Mąka
Licencje dostaliśmy w lutym, a Brlek i Judasz poszli w letnim oknie transferowym, więc o co Ci chodzi?
Poza tym Sarapata po przyznaniu licencji uslyszala w biurze, że jeszcze nigdy tak to "sprawnie" nie poszlo i zawsze byly jakies problemy/zaniedbania w dokumentacji.

Ja wierzę w tych ludzi i nawet golym okiem widać ze sytuacja w klubie jest stabilna. Sadlok by sie z nami nie wiązał na 4 lata gdyby było inaczej.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.11.2017, 12:57
Nie wierzyłem że Sadlok zostanie przedłużony. To nasz kluczowy zawodnik, od dawna trzyma równą formę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów